Anneler uyumadan kaç gün yaşarız?

Merhaba suan ayni seyleri yasiyoruz bende 15. Aya kadar gece gunduz hep emzirerek yataga yanima alarak uyuttum. O kadar cok uyaniyordu ki uyku arasinda odasindan onu alip gelip uyutmam imkansizdi. Gece uykudan aglayarak uyaniyordum yine mi uyandi diye ya da sabah migren agrilariyla. Bu zamana kadar deliksizi gectim 2 kere uyandigi gece bile olmadi en az 4 5 kez uyanir cogu zaman saat basi

15 aylik oldugu zaman ise basladim, annemler biz gunduz nasil uyutucaz diye cok endise ettiler. Annenin yoklugunu anlayinca oyle guzel uyudu. Gunduz ilk zamanlar bebek arabasinda, yagmurlu soguk gunlerde salincakta, simdi sirtini kasiyarak uyuyabiliyor gunduzleri.

Ama gel gelelim hava 17 30 dan sonra kararinca anne diye evde soylenmeye basliyor ve ben iceri girince anne meme diye basliyor aglamaya. Gece mumkun degil benden baska birinin uyutmasi beni goremeyince de agliyor. Kafasinda kodlamis aksam olunca anne gelecek ve emicem seklinde vazgecmiyor. Ilk zamanlar gece yine memede uyurdu simdi yattigim yerden kucagima ( uzerime yatiriyorum) o sekilde uyuyor. Meme+temas yani nasil duzelicek ne yapicam bilmiyorum 8 9 disi ayni anda cikti simdi cok kotu agzinin ici, 2 yasina kadar gun sayiyorum. Biliyorum ki emmeyince uyuyacak ve babasida uyutabilecek sirtini kasiyarak vs

Sizinde çok zormuş. Allah yardımcınjz olsun

tuce_tuce MaHlass gebito Fistiklicikileta Eymen01 Nosking J joynss

Kızlar yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim. Bir şey danışmak istiyorum.
Ben hem gündüz memede uyutmayı hem de gece mama vermeye kestim. İki şey aynı anda sizce ağır mu oldu?

Gündüz gezerek uyutup mememe alıyordum. Ağzında uyuyordu.
Gece de bazen mememi açıp yanına yatıyordum. Döne döne emerek uyuyordu.

Bunları yapmasam yani uykuyla emerek uyumanın ilişkisini kessem, ama gece 12 1 gibi bir kez biberonla mama versem sizce mantıklı olur mu?

2 gecedir ayakta dolaşıyoruz çünkü. Asla oturtmuyor bizi ve uyumuyor yerine koyunca.

Yoksa mantıksız mı olur? Çarşambadan beri vermiyorum hem gündüz uyurken meme hem de gece beslemesi. Bu kadar süründüm az daha mı sürünsem acaba belki alışır diye.

Ne diyorsunuz?

3 senedir yaşıyorum hala

Sence hangi olaya daha çok bağlıydı emerek uyku mu ? Gece beslenmesinde mama mı

Sence hangi olaya daha çok bağlıydı emerek uyku mu ? Gece beslenmesi

Azaltarak kesmek mantıklı bir anda uyum sağlamıyorlar ama gece beslenmesini kesince sabaha kadar hiçbir şekilde beslenmemeli.. Uyumadan yarım saat önce besleyin, sabah uyanınca iştahlı bir şekilde kahvaltı yapar.

Sence hangi olaya daha çok bağlıydı emerek uyku mu ? Gece beslenmesinde mama mı
Yani Tuğçe diyorum ki gece beslemesini 1 kez vereyim. Ne olacak ki? Memeden kesince düşünürüm

Ama o da emerek uyumaya giriyor mu?çünkü gece vereceğim. YAni gündüz memede uyutmamayı etkilet mi? Yine meme vermem gece. 1 biberon mama

Ben kademeli azaltarak kesmeyi tercih ettim 15 ay civarı memeye aşırı düştüğü zamanlarda. Kendisi de gece sırf alışkanlıktan ağlıyordu hem de uykusu bölünmesin istiyordu. Başta yalnızca uyurken emmeleri azalttım yerine su teklif ettim ağladığında şimdi meme yok istersen su içebilirsin dedim. Gün gün alıştı önce sayısı düştü sonra bir süre emzirerek uyutmaya devam ettim. Gündüz uykularında da emerek uyuyordu. Bir zaman sonra hem büyüdüğü hem de deliksiz uyumanın tadına vardığı için uyanmamaya başladı. 1 ay önce 23 aylıkken de memeden kestim tamamen. Başlangıçta meme yerine bir alternatif sunmak daha mantıklı geldi bana ikimiz için de daha az yıpratıcı oldu

Evet ikisi aynı anda zorlar. Memeyi keserken de aynı azaltarak kesmek daha çabuk alışmasına yardımcı olur. Ama sizdeki sorun bir yandan gezerek emmek ona da başka bir çözüm bulmak gerek.
Gezerek uyuyor evet. Memede uyumanın yerini gezmek aldı. O zaman gece rüya öğünü vereyim bir kez. Uykusuna devam etsin

Bugün eğitim vardı ama diş de çıkarıyor. Erteledik. sema çakıcı akçadan alacaktım. Haftaya ertelendi. Ama 1 hafta daha çıldırırım uykusuz
Yok, bir şey olmuyor.
Bakın bana
Gerçi normal olduğum pek söylenmese de yıllarca haftada 15 saat uyuyarak yaşadım.
Bakın haftalık ha, bazen 9 olmuştur bazen 17. 4 saat uyuduğum günü süperim ya diye geçirip, ortalama 2 saate bünyem adapte oldu.
Korkmayın, herkes her şeye alışıyor.

Bence sıkıntı olmaz. Gece hiç vermemeye devam edin. Su verin.sonucta memeyi tamamen kesmediniz.tekrar başa donmeyin

Gunduz de ayakta durarak sallamayin,gecede .gerçekten çok yorucu Uyku oyuncağı verebilirsiniz. Sarılın,,elinizle pispislayin.
Çok ağlarsa kalkın, sonra tekrar yatmayı deneyin.

Allah kolaylık versin,umarım çabuk alisir
Burdan yazarsınız oldu diye

Önce memeyle olan ilişkiyi kesip, sonra gece beslenmesine odaklanmak aşama aşama olacağından daha iyi olur bence. Gece normalde uyanma sıklığı nasıl bilmiyorum ama rüya öğünü olarak mamayı verip, onu da kademe kademe miktarı azaltarak kesin diye okumuştum.

Bence gece 1 kez mama ver sen . Uykuya geçerken de ne yap ne et yanına uzanarak uyut . Öyle kucakta vs olmazzzz . İyice bu düzene alışınca mamayı kesersin . Kademeli git . Zaten ben gece 1 kez emzirsem uyku olayı karışacak diye sabırlı olup tamamen memeyi bıraktırdım . Bak hep kısım kısım git

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…