• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler uyumadan kaç gün yaşarız?

Sadece gündüz değil her iki uykuya geçerken de bu işi 10 gün içinde halledersiniz bence . Yani başka yolu yok maalesef yada böyle ağlayacak . Benim gece beslenmesini kesmeme sebeplerim vardı haklı sebebdi hemde . Emerek uyumayı da psikolojik açıdan başaramadığımdan yapamadım. Daha sonra 22. Ayda tamamen emzirmeyi bırakarak ve 3 gün durmadan geceleri ağlamasını durdurmaya çalışarak geçirdim.
Bu gece zor tuttum kendimi. Pes edip mama verecektim. MotivXyon oldu. 10 günde alışır değil mi?ama şundan korkuyorum. Ya bu kez de memede uyumak yerine kucakta dik uyumaya alışırsa? Biterim o zaman

Gece mene yerine su verin .
Aksam yatmadan los ortam olusturun. Masajli , hafif oyunlu oynayin. Oturun kucağınıza pispislayin . Aglayacaktir. Ama devam edin.alisacaktir.

Ben de memede unutuyordum. Gece memesini kesmek icin salıncakta sallamaya basladim ,Bu sefer durunca uyaniyordu. Biraz boyle devam ettim .2 yasinda Bu böyle olmayacak dedim önce memeyi kestim, sonra salıncağı kaldırdım.
yattim yanına, actim ninniyi boyle döndü durdu ,arada ağladi sonra uyudu. Alıştı valla.
Ama öyle kesintisiz uyuma beklemeyin.uyaninca yanında yatıyordum uyuyordu en azindan. Bu arada beşikte değil normal yatakta yatıyordu.

Ben bu yolla gece neredeyse deliksiz uyumasını sağladım.

Bu bir rutin olmalı. Kalktıkça su vermeyi deneyin ama sabırla bekleyin şappadanak alışmıyorlar tabi..
Olur mu öyle şey ? Sizin bebeğiniz böyle olmuş olabilir ama herkes aynı şansta değil . Bezi bırakırken bile gece ciş için kaldırmayın diyor psikiyatrist . Çünkü bu sefer alışıyor işte . Sizde kalktığı zaman su verin diyorsunuz . Bu kez de suya kalkacak sürekli sizinki kalkmamış olabilir ama konu sahibinin kinin kalamayacağının garantisi yok maalesef.

Gece mama alıyorsa eğer mamanın miktarını azaltarak bıraktırmak lazım örnek 120 cc içiyorsa bir gece 100 cc diğer gece 80 cc böyle böyle düşecek bitecek . Sonra ağlayacak mecbur yani başka yolu yok. Ayakta gezdirdiler bu kez bu saçma harekete alışacak . Yapılması gerek bence tek yol yanına uzanmak ilk başta biraz sakinlik veren ninni açmak ve bebeğe sıkıca sarılıp ben burayım yanındayım vs demek

Olur mu öyle şey ? Sizin bebeğiniz böyle olmuş olabilir ama herkes aynı şansta değil . Bezi bırakırken bile gece ciş için kaldırmayın diyor psikiyatrist . Çünkü bu sefer alışıyor işte . Sizde kalktığı zaman su verin diyorsunuz . Bu kez de suya kalkacak sürekli sizinki kalkmamış olabilir ama konu sahibinin kinin kalamayacağının garantisi yok maalesef.
Yerine bir şey koymadığınız takdirde yeni bir duruma alıştıramazsınız. İlk etapta koyacak yavaş yavaş azalacak o da. En iyisini annesi bilir. Alışkanlıklar değişir..

Yerine bir şey koymadığınız takdirde yeni bir duruma alıştıramazsınız. İlk etapta koyacak yavaş yavaş azalacak o da. En iyisini annesi bilir. Alışkanlıklar değişir..
😃 en iyisini anne bilirse o zaman burada sormasına ve bizim yorum yapmamıza ne gerek var ki ? Yerine birşey koyuyor çocuğa sarılıyor konuşuyor . Suyu ekler ve çocuk buna alışırsa o yeni şeyi nasıl bıraktıracak peki ? Ayrıca da zaten konu sahibinin çocuğu cidden zor bir bebek her yönden

Gece mene yerine su verin .
Aksam yatmadan los ortam olusturun. Masajli , hafif oyunlu oynayin. Oturun kucağınıza pispislayin . Aglayacaktir. Ama devam edin.alisacaktir.

Ben de memede unutuyordum. Gece memesini kesmek icin salıncakta sallamaya basladim ,Bu sefer durunca uyaniyordu. Biraz boyle devam ettim .2 yasinda Bu böyle olmayacak dedim önce memeyi kestim, sonra salıncağı kaldırdım.
yattim yanına, actim ninniyi boyle döndü durdu ,arada ağladi sonra uyudu. Alıştı valla.
Ama öyle kesintisiz uyuma beklemeyin.uyaninca yanında yatıyordum uyuyordu en azindan. Bu arada beşikte değil normal yatakta yatıyordu.
Ya işte benzer süreçteyim.
Memeyi ve mamayı kestim
Ama bu seferde omuzda uyumaya alıştı.
Kesintisiz uyku beklemiyorum ama yarım saatte bir kalkıyor artık.
Memeyi uyutmak için kullanmayı bırakmadan önce böyle değildi. En azından 4 saat kesintisiz uyurduk.

Korkuyorum ya şimdide geceleri hep omuzda uyumaj isterse diye

Bi konuda tereddütümü yazmışsınız. Ya suya kalkarsa diye. Ama okuduklarım hep zamanla su için kalkmayı bırakır. Su memeden daha güçlü değil diyordu. Birkaç gün daha denerim. Sonra suya geçerim

Gece mama alıyorsa eğer mamanın miktarını azaltarak bıraktırmak lazım örnek 120 cc içiyorsa bir gece 100 cc diğer gece 80 cc böyle böyle düşecek bitecek . Sonra ağlayacak mecbur yani başka yolu yok. Ayakta gezdirdiler bu kez bu saçma harekete alışacak . Yapılması gerek bence tek yol yanına uzanmak ilk başta biraz sakinlik veren ninni açmak ve bebeğe sıkıca sarılıp ben burayım yanındayım vs demek
Mşktar olarak azaltmadık ama 3 ayda adet olarak azalttık. En son bire düşmüştük. Şimdi onu da kestik.

Ne kadar sürdü sizin yanına yatmanıza alışması. Ben onu gece denedim kalktı salona gitti çocuk 20 dk direndi bana 😀

😃 en iyisini anne bilirse o zaman burada sormasına ve bizim yorum yapmamıza ne gerek var ki ? Yerine birşey koyuyor çocuğa sarılıyor konuşuyor . Suyu ekler ve çocuk buna alışırsa o yeni şeyi nasıl bıraktıracak peki ? Ayrıca da zaten konu sahibinin çocuğu cidden zor bir bebek her yönden
Sizin ki kolay olmuş olabilir mi tüm çocuklar böyle zaten.

En iyisini anne bilir ne demek biliyor musunuz? - En iyi evladını tanıyan anne olduğu için ona ne iyi geleceğini bizden daha iyi bilir, biz seçenek sunarız sadece..

Benimle aynı hataya düşen biri daha 😔 ikinci bebiş gelirse büyük konuşmim ama asla kucağımda gezdirerek uyutmicam. Oğlum 3 yaşicak bazen hala öyle uyumak istiyo 😔😔

Ya işte benzer süreçteyim.
Memeyi ve mamayı kestim
Ama bu seferde omuzda uyumaya alıştı.
Kesintisiz uyku beklemiyorum ama yarım saatte bir kalkıyor artık.
Memeyi uyutmak için kullanmayı bırakmadan önce böyle değildi. En azından 4 saat kesintisiz uyurduk.

Korkuyorum ya şimdide geceleri hep omuzda uyumaj isterse diye
Yani benim ki 2 yaşında olduğu için farkedebilir ama uyuma süresi uzadı gitgide. Sürekli çağırmiyordu, azindan yanına yatarak uyuyordum . O da zorlu bir süreç tabi.

Ay demeyin nolur 🥺
Korkma kız arada şuan çok nadir 2 yaşında memeden tamamen kestim zaten gece daha az uyanmaya başlamıştı memeden tamamen kestikten sonra hasta falan olmadığı sürece hiç uyanmamaya başladı ama tamamen kesene kadar gece falan kesmedim ben sadece uyuma şekli için uğraştım şimdi ben yanına yatmasam bile çoğu zaman uyuyo şuan 2 yaş 9 aylık

Bi konuda tereddütümü yazmışsınız. Ya suya kalkarsa diye. Ama okuduklarım hep zamanla su için kalkmayı bırakır. Su memeden daha güçlü değil diyordu. Birkaç gün daha denerim. Sonra suya geçerim
Ben bıraktırırken tecrübeli anneler aralık anneleri grubunda beni çok kez uyardılar ki haklıydılar . Her çocuk kendine özgü bir çiçek . Benim ki uyanır o süt değil su veririm bir süre sonra alışır ve uyanmaktan vazgeçer . Sizikine verirsiniz bu sefer alışır onunla uğraşırsınız hele ki uyanmasını vs geçtim bezi bırakırken bir felaket olur . İnsanız herşey alışırız kimisi 10 günde alışır kimisi 5 günde kimi 1 günde tamamen kişisel ama insanın alışmadığı ne var ki ? Sizin bebekte alışacak yani başka çaresi yok sadece anne güçlü duracak geçecek yani .

Back