Anneler uyumadan kaç gün yaşarız?

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.338
48.786
598
Herkese selam
Oğlum 15 aylık. Memeyi emerek uyuyor. Çarşamba günü hem uyku ile memenin ilişkisini kesmek hem de gece beslemesine son vermek istedim.
Gündüz uykusundan bahsedeyim önce.
Artık memede uyutmuyorum
Normalde ayakta dik gezerek uyurdu, sonra da yatırır mememe alırdım.
O yatma anında meme vermezsem asla ama asla yan yatmıyor.
Dik konumdan yayay konuma 5 derece bile eğsek ağlamaya başlıyor.
O yüzden birkaç gündür günfüz uykularının tamamını omzumda uyuyarak geçiriyor
Bu arada asla oturamazsınız. Dolaşmak zorundasınız
Bendeki bel sırt boyun kol ağrısını anlatmama gerek yok.

Şimdi gelelim kabus kısmına. Bu çocuk gece de böyle yapmaya başladı.
Kabus. Resmen geceleri terör.
Mesela bu gece 2ye kadar jykusuz kucakta ben dolaştım. Dayanamadım eşime verdim. 6ya kadar ondaydı. Sonra aldım. 7ye kadar ben dolaştım. Asla oturtmuyor. Ağlıyor. Allahım deli olacağım
Yatağında uyumasını geçtim artık. Bari oturalım. Koltukta zıplıyorum yürüme efekti vermek için. Ama bir yerden sonra anlıyor. 2 gecedir böyleyiz.
Meme ve mama istiyor. Ama girdim bir yola dönemem. Ayına göre iri bir çocuk. Tamamen alışkanlıktan gece meme istiyor.

Ama bendeki vücut ağrıları ve hiç uyumadan dolaşma resmen içimin öfke dolmasına sebep oluyor

Ne yapayım hanımlar? Düzelir mi? O da direniyor galiba, değil mi? Kaç gün daha dayanırım uykusuz? Çok perişanız

Hem gece beslenmesine son vermeniz hem beslenme-uyku ilişkisini aynı anda kesmeniz krizlerin çok daha büyük olmasına sebep olur
Kademeli gitmeniz daha iyi olur

Kaç ay öyle kaldım hatırlamıyorum ya da hatırlamak dahi istemiyorum 2 saat uyuyordum sadece
Not: benim oğlanın uyumama sebebi gazdı.

Uyku eğitimi? Melis keşan ya da ağlatmayan başka eğitmenler? Ya da kundak uyku falan?

Kademeli gitmek daha iyi oluyor azaltarak önce emmeden uyusa daha sonra da gece beslenmesi kesilse daha iyi . Ben memeyi bıraktırdığım zaman sabaha kadar deliksiz uyuyacak zannettim herkes öyle söyledi şuan 34 aylık ve hala deliksiz uyumuyoruz neden anlamıyorum gerçekten

Gündüz emmeden uyutup gece meme verirsem anlamı olmaz. İstediğim şey uyumak için emmem lazım fikrinden koparmak aslında

Ben ikizlerime uyku verdim ona rağmen gece uyanıp ağladıkları, sabahın köründe kalktıkları oluyor
Biz bile kaç yaşında insanlarız her gece deliksiz uyumuyoruz
Ara ara uykularının bölünecegini kabullenmek lazım ama sabahlara kadar uyumamaları da bir yerden sonra insanın sabrını zorluyor

Bugün 6da kaldırdım artık. Daha fazla omuzda taşıyamadım. Baktım oturtmuyor beni. Uyan barş dedim. Sabrım zorlanıyor evet.

Gündüz emmeden uyutup gece meme verirsem anlamı olmaz. İstediğim şey uyumak için emmem lazım fikrinden koparmak aslında
Sadece gündüz değil her iki uykuya geçerken de bu işi 10 gün içinde halledersiniz bence . Yani başka yolu yok maalesef yada böyle ağlayacak . Benim gece beslenmesini kesmeme sebeplerim vardı haklı sebebdi hemde . Emerek uyumayı da psikolojik açıdan başaramadığımdan yapamadım. Daha sonra 22. Ayda tamamen emzirmeyi bırakarak ve 3 gün durmadan geceleri ağlamasını durdurmaya çalışarak geçirdim.

Kaç yaşındalar ? Ben tam uyku eğitimi değil ama ilk uyku düzeni yaptım ilk 2 sene böyle gitti sonra memeden kurtarıp uyanına oturup uyutmaya başladım . Hep benzer saatlerde uyanıyor mesela 04:00 gibi gece 2 kere kesin kalkıyor artık geriliyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…