Tuvalet Eğitimi Anneler tuvalet ve ben deliriyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.932
5.126
398
Öncelikle konumun taşınmaması rica ediyorum en azından bir müddet...
O kadar yorgunum ki saat olmuş 2 ben hala ayaktayım. Kızım bir türlü alışamıyor tuvalete benimle benzer olayı yaşayan anneler ne olur lütfen yardımcı olun..
Kızım 29 aylık kızımla 11 haziran da eğitime başladık
1 hafta fiyaskoydu annem falan beraberdik diye tam öğrenemedi diye düşündüm.
Derken annem gitti
Kızım ben götürünce yapıyor çok nadir olsa anne çiş diyor kakayı söylemiyor gelince ben anlayıp götürürum orda yapıyordu. Ama tam daha düzelecek derken kızım lazımlığa oturmak istemiyor üstüne üstlük asla kakasını yapmıyordu... Hep kakasını altına yaptı son 3.4 gündür....
Düşünün kaka yıkamaktan bi hal oldum mahvoldum asla kızmadım ama sabrım bitti.
Kakasını geldiğini anlıyorum gidiyoruz ama asla yapmıyor kalktıktan 5 dk sonra altına yapıyor napcam ben cumartesi iki hafta olacak evimizde baş başa öğrenmek nasıl olacak ne yapmam lazım
İki üç gün Bez takıp ara mı versem yoksa devam mı etsem tuvalet te oturması için herşeyi yapıyorum çizgi film bile açıyorum
Çikolata veriyorum yok yok yok altına yapmakta ısrarlı ne yapıyım ben...????

Öncelikle konumun taşınmaması rica ediyorum en azından bir müddet...
O kadar yorgunum ki saat olmuş 2 ben hala ayaktayım. Kızım bir türlü alışamıyor tuvalete benimle benzer olayı yaşayan anneler ne olur lütfen yardımcı olun..
Kızım 29 aylık kızımla 11 haziran da eğitime başladık
1 hafta fiyaskoydu annem falan beraberdik diye tam öğrenemedi diye düşündüm.
Derken annem gitti
Kızım ben götürünce yapıyor çok nadir olsa anne çiş diyor kakayı söylemiyor gelince ben anlayıp götürürum orda yapıyordu. Ama tam daha düzelecek derken kızım lazımlığa oturmak istemiyor üstüne üstlük asla kakasını yapmıyordu... Hep kakasını altına yaptı son 3.4 gündür....
Düşünün kaka yıkamaktan bi hal oldum mahvoldum asla kızmadım ama sabrım bitti.
Kakasını geldiğini anlıyorum gidiyoruz ama asla yapmıyor kalktıktan 5 dk sonra altına yapıyor napcam ben cumartesi iki hafta olacak evimizde baş başa öğrenmek nasıl olacak ne yapmam lazım
İki üç gün Bez takıp ara mı versem yoksa devam mı etsem tuvalet te oturması için herşeyi yapıyorum çizgi film bile açıyorum
Çikolata veriyorum yok yok yok altına yapmakta ısrarlı ne yapıyım ben...????
Bez takarsan komple salar bzde deniyoruz su an illaki alşck sabret

Tuvalet eğitimine hazır değil kızınız. Şimdi bırakın eğitimi birkaç ay sonra tekrar deneyin. Birkaç günde bir şey değişmez. Hazır olana kadar beklemelisiniz.

Aynı durumdayiz konu açtım yardım nasıl yapabilirim diye ama kimseden ses yok😨

Ben de bu ara başlayacağım ama erteliyorum korkumdan
Bence ısrar etmeyin hazır değil demek ki
Annem hep şey der siz üç günde öğrendiniz ortanca kardeşiniz öğrenemedi ben de bıraktım dört beş ay sonra tekrar başladım üç günde öğrendi eğer hazırsa üç günde öğreniyor der

Ben de bu ara başlayacağım ama erteliyorum korkumdan
Bence ısrar etmeyin hazır değil demek ki
Annem hep şey der siz üç günde öğrendiniz ortanca kardeşiniz öğrenemedi ben de bıraktım dört beş ay sonra tekrar başladım üç günde öğrendi eğer hazırsa üç günde öğreniyor der

Bu kadar çileden sonra bırakmak istemiyorum

Benim oğlana ilk baslattigimda ilk çok direndi. Hatta krizlere girdi. Bez bağladım. Bir hafta ara verdim. Banyodan korkuyordu. Lazimligi salona taşıdım altına bir şey serip. TV yi açtık. Yavaş yavaş otura otura halletti. Hatta ilk öğrenirken pantolon giymeyi reddediyor cıbıl cıbıl geziyordu. Kakasını bir süre altına yapmaya devam etti. Bir gün tam kaciracakken hızla lazimliga tuttum. Lazimliga düştüğünü gördü. Rahatladi. Sonrasi kolay oldu. O ilk yapısı denk getirince kolaylaşıyor.

Gerçekten bende bittim bu konuda.söylemede sıkıntı yok. Söylüyor gidiyoruz çişini hiç ortalığa yapmaz ama kaka İçin 50 defa götürüyor beni yok. Yapamıyor yani ayakta yapmak istiyor oturarak yapmıyor.

Benim oğlana ilk baslattigimda ilk çok direndi. Hatta krizlere girdi. Bez bağladım. Bir hafta ara verdim. Banyodan korkuyordu. Lazimligi salona taşıdım altına bir şey serip. TV yi açtık. Yavaş yavaş otura otura halletti. Hatta ilk öğrenirken pantolon giymeyi reddediyor cıbıl cıbıl geziyordu. Kakasını bir süre altına yapmaya devam etti. Bir gün tam kaciracakken hızla lazimliga tuttum. Lazimliga düştüğünü gördü. Rahatladi. Sonrasi kolay oldu. O ilk yapısı denk getirince kolaylaşıyor.

Kızım önceden bir süre lazımlığa yaptı kakaya bay bay yapıp çok keyif alıyordu şimdi altına yapmaya başladı Tam yaparken gidiyoruz af edersiniz poposuna duruyor yapmıyor tırnak ucu kadar yapıp kalkıyor otursak da bekliyor yapmıyor

Neden ısrar ediyorsunuz.
Hazır değil demekki.
Benimkide 28 aylık.
Asla ve asla eğitim vermeyi düşünmüyorum.
Ne kendimi nede onu yoramam.
Hazır oldugunda zaten kendi istemicek.
Zira iki gün önce bez takmıcam anne dedi.
Tamam dedim.
Çişi ve kakası gelince bezini alıp geliyo bana.
Anne bağla kakam geldi diyor.
Bağlıyorum yapıyor.
Tekrar çıkarıyoruz.
Altı açıkkken çiş kaka yapmamaya başladı.
Yani hiç bir eğitim vermedim.
Kendi başına öğrenmeye çalışıyo.
Sadece ona çişi ve kakasını artık tuvalete yapması gerektiğini , bizimde tuvalete yaptığımızı açıklıyorum.
Anne bezime yapmak istiyorum diyor.
Hiç zorlamıyorum.
Napcak 20yaşına kadar bez mi takcak.
Elbet öğrenecek.
Lütfen şu eğitim işini abartmayın.
Alışkanlıkları bırakmak kolay değildir kendinizden pay biçin.

Kızım önceden bir süre lazımlığa yaptı kakaya bay bay yapıp çok keyif alıyordu şimdi altına yapmaya başladı Tam yaparken gidiyoruz af edersiniz poposuna duruyor yapmıyor tırnak ucu kadar yapıp kalkıyor otursak da bekliyor yapmıyor
Acaba makatinda çatlak mi var, canı mı yanıyor? Bu aralar önemli bir şey mi oldu? Bir kere yapınca hep yapar çocuk çünkü.

YApınca alkışlayıp şarkı söyleyen bir lazımlık vardı
Ben kızımda kullanmıştım
Çok hoşuna girmişti
Öyle bişey mi alsanız

Bazı yorumlara hayretlerim şaşti doğrusu. Lazımlıği oturma odasına getirmek nedir? Nedendir?... Tuvalet eğitimi adı üstünde tuvalette verilir. Zor bir süreç biliyorum ama doğru yöneltilmesi çok önemli bi süreç onu da biliyorum. Verdiğiniz eğitim süreci çocuğunuzun kişiliğinde etkili olucak bunu unutmayın. YouTube da pedagog Gözde hanım var onun videolarına bir bakmanizi öneririm. Oldukça faydalı olacaktır.

Back
X