Anneler tavsiyeye ihtiyacım var ve biraz da desteğe =(( (sütten kesme)

Evet. Benim kızım sabrımı çok zorladı 22 aylıkken bu sabır taşı ile kurtuldum. Ona bir kaç gün sen artık büyüdün . Bu yüzden sütün tadı bozulabilir felan anlattım. Bir sabah o uyanmadan bir iki dk önce daha önceden havanda iyice toz yaptığım sabır taşına parmağımı dokundurup göğsüme sürdüm. Kızım uyandı emmek istedi baktı acı anne bunun tadı bozulmuş ötekinden dedi baktı o da kötü. Önce elbisemi değiştirtip denedi sonra kabullendi. En ufak sıkıntısında anne emzir deyip arkasından emzirme o acı dedi. Kutu süt verdim ben de. İlk gece o uyanmadan iki defa emzirip göğsümü boşalttım. İkinci gece bir defa emirzirdim sonra bi daha emzirmedim. Kızım da bi süre sonra alıştı. Öyle geceleri de 10 kere uyanırken birden bıraktı
O gece uyanmalarının bitmesi bana hayal geliyor şuan =) sabır taşıyla kesen çok var sanırım. Bir de maşallah kızınız baya konuşuyormuş o aylarda.

Canım ben kızımı 1,5 yaşında kestim.önce biberonla süt içmeye alıştırdım.3 gün gece gündüz emmezse bırakıyo.3 gün oyaladım kızım seninki gibi emerek uyurdu.meme istedikçe ucunu göstermedim yok kızım kaybolmuş dedim biberonla süt verdim.çok kolay bıraktı.
Oğlum biberon ve emziği hiçbir zaman kabul etmedi öyle bir seçeneğim yok =( inşallah bizim de kolay olur

Oğlum 30 ay emdi

Kreşte uyumayı öğrendi

Memeyi vermedim sonunda emmeden evde uyumaya da alıştı

Artık yok büyüdün dedim yani tiksindirmedim korkutmadım vs aklı da eriyordu
Ben ocakta işe başlayacağım o yüzden bir an önce kesmek istiyorum sonra zor olur diye. Ama birkaç ay daha uzatmayı isterdim kendim de hazır değilim çünkü. Kestikten bir ay sonra da oda ayıracağım bir de

Ben dayanamadim. Oglumda tiksindirmeden birakmaya calismistim cok yiprandik ikimizde. Felaket bagimliydi.
Kizimi bugun kesmeye karar verdim memeden. Corek otu duymustum birinden. Bayagi bi corek otunu az bi ilik suda dinlendirdim. Sulu taneli falan surdum mememe. Acidi meme dedim. Taneleri gorunce kacti. Hem guldu.
Sonra taneleri attim gel em dedim. emmeye geldi ama kokusundan ve kekremsi tattan rahatsiz oldu.
Sonra meme dedi verince kacti. Uyutmaya geldim meme istemedi. Ki normalde uyku =meme. Ayagimda hemencik uyudu

Insallah gece de zorlanmadan devam eder. :)
Inek sutu seviyo zaten soguk soguk bardakla iciyor. Artik 5 senedir mememden sut eksik olmadi. Benimki de can :KK70:
Haklısınız emzirmek çok da kolay bir şey değil. Bir şey sürerek kesmek istemiyorum ama mecbur kalırsam yapacağım artık

Mecbur kalırsam ben de öyle yapacağım ama kendime bir ay süre tanıdım. Bir ay içinde azaltarak bırakmaya çalışacağım. Başarılı olmayı umuyorum =) Geçmiş olsun bu arada size de rahatsızlığınızdan dolayı

Cok sagolun tesekkür ederim. Insallah dilediginiz gibi olur ama daha tadini cikarin bu bir ay icinde madem mecvur da degilsiniz vallah ben simdiden özlüyorum emzirmek istiyorum onu oglumda bir degisti sütsüzlükden gözüme bir tuhaf geliyor

Ayni gun hem.emzik hem.de meme birakti.daha once emzirmelerin sikligini azalttim.ek gidaya agirlik verdim.rutine bagladim.oglen corbasini veriyorum.sonra meme ikindi yogurt sonra emmek.gece birsey vermiyordum.gece iki defa uyaniyordu.gunduzleri azallttim gece zaten az uyuyordum uykusu bolunir diye ellemedim.sonra ayni gun gunduz 1 e indi sonraki gunlerde gunduz kestim.uzaklastik biraz parklar anane derken unutuyor .gece devam.gece de azalttim.yatarken kasikk mamasi yedirdim veeee bir gece tarihi bir gece vermedim.aldim.kucagima mama yaptim.icmez normal sut icmez .aglar aglar aglar aglarrrrrrrr.zor bela yemeden uyudu.gunduz birsey yok.
İkinci gece ayni olaylarrr.geceler bir kabus oldu uykun tavan zaten.3 4 gun surdu.
Sonra ben de dayanamadim degisik yontemlere basvurdum maaelsef.tak diye kesildi.emzigi de birakti.
Gece uyandi mama da sut de almadi.gelsinnnn uzun uyanmadan gecelerrrr ....gelsin anneye uykularrrrr.
İlk hafta zor.benim daha cok goguslerim sorun oldu.mubarek sut fiskiriyordu.dikkat edin.mastit olmayib

Ben ocakta işe başlayacağım o yüzden bir an önce kesmek istiyorum sonra zor olur diye. Ama birkaç ay daha uzatmayı isterdim kendim de hazır değilim çünkü. Kestikten bir ay sonra da oda ayıracağım bir de
Ama meme oda iş çok sıkışık olur ki

Ben kreşe başladığı için 24 aylıkken kesmedim her şeyi birden değişmesin diye

Esasen odayı yaz başında ayırıp sonra meme sonra iş şeklinde devam etmeliydiniz bence

Îşe başlayın sadece gece emsin bir süre canı isterse o da bir seçenek zira bu aşamada bakıcıya alışmaya başlamalı artık
Büyüklerin alışma süreci daha uzun

Ama meme oda iş çok sıkışık olur ki

Ben kreşe başladığı için 24 aylıkken kesmedim her şeyi birden değişmesin diye

Esasen odayı yaz başında ayırıp sonra meme sonra iş şeklinde devam etmeliydiniz bence

Îşe başlayın sadece gece emsin bir süre canı isterse o da bir seçenek zira bu aşamada bakıcıya alışmaya başlamalı artık
Büyüklerin alışma süreci daha uzun
Aslında odasını 4 ay kadar önce ayırdım. Ama alışsın diye bir hafta kadar ben de odasında yatayım diye düşündüm. Sonra taşınma meselemiz çıktı hadi dedim yeni eve alışsın sonra gideyim, alıştı hastalık girdi araya vs sonuç hala aynı odadayız =) yani o oda değiştirmeyecek ben gideceğim sadece. İle başlayınca da büyük ihtimalle babası bakacak ya da annemleri çağıracağım üç dört aylığına. Yarım gün işim bu arada.

Bir şey sürmek istemiyorum ama yapmadan başarabilir miyim bilmiyorum. En çok tiksindirme yöntemi kullanılıyor sanırım. Uykuya geçişi bu şekilde olmasa hiç zor değil de böyle olunca kara kara düşünüyor insan.
Benimki diger turlu imkansiz gibiydi yapisik geziyoduk cunku herkesin yaninda acmaya calisiyodu oyun gibiydi onun icin. Insallah siz istediginiz yontemle kesebilirsiniz

Aslında odasını 4 ay kadar önce ayırdım. Ama alışsın diye bir hafta kadar ben de odasında yatayım diye düşündüm. Sonra taşınma meselemiz çıktı hadi dedim yeni eve alışsın sonra gideyim, alıştı hastalık girdi araya vs sonuç hala aynı odadayız =) yani o oda değiştirmeyecek ben gideceğim sadece. İle başlayınca da büyük ihtimalle babası bakacak ya da annemleri çağıracağım üç dört aylığına. Yarım gün işim bu arada.

babası dışında birisi bakacaksa alışma süreci mutlaka lazım

yani önce markete kadar sonra kuaföre kadar sonra iki saat gibi

zira yaşı büyük aklı eriyor olacak

bu arada benimki 25 aylık kreşe gitti yani çok küçük değil

her şeyi anlar aklı erer

Ayni gun hem.emzik hem.de meme birakti.daha once emzirmelerin sikligini azalttim.ek gidaya agirlik verdim.rutine bagladim.oglen corbasini veriyorum.sonra meme ikindi yogurt sonra emmek.gece birsey vermiyordum.gece iki defa uyaniyordu.gunduzleri azallttim gece zaten az uyuyordum uykusu bolunir diye ellemedim.sonra ayni gun gunduz 1 e indi sonraki gunlerde gunduz kestim.uzaklastik biraz parklar anane derken unutuyor .gece devam.gece de azalttim.yatarken kasikk mamasi yedirdim veeee bir gece tarihi bir gece vermedim.aldim.kucagima mama yaptim.icmez normal sut icmez .aglar aglar aglar aglarrrrrrrr.zor bela yemeden uyudu.gunduz birsey yok.
İkinci gece ayni olaylarrr.geceler bir kabus oldu uykun tavan zaten.3 4 gun surdu.
Sonra ben de dayanamadim degisik yontemlere basvurdum maaelsef.tak diye kesildi.emzigi de birakti.
Gece uyandi mama da sut de almadi.gelsinnnn uzun uyanmadan gecelerrrr ....gelsin anneye uykularrrrr.
İlk hafta zor.benim daha cok goguslerim sorun oldu.mubarek sut fiskiriyordu.dikkat edin.mastit olmayib
Evet o konuda da önlem alıcam inşallah ağrım olmaz. Uyanmadan daha bir gecemiz olmadı iki yıldır o yüzden hayal geliyor ama inşallah dediğiniz gibi olur =)

babası dışında birisi bakacaksa alışma süreci mutlaka lazım

yani önce markete kadar sonra kuaföre kadar sonra iki saat gibi

zira yaşı büyük aklı eriyor olacak

bu arada benimki 25 aylık kreşe gitti yani çok küçük değil

her şeyi anlar aklı erer
Oğlum henüz konuşamıyor yani baba dede kısmındayız. Onları da hitap şeklinde değil de oyun gibi söylüyor. O yüzden olsa gerek gözümde çook küçük=) Ben yine de konuşarak başlayacağım işe ama.

Oğlum henüz konuşamıyor yani baba dede kısmındayız. Onları da hitap şeklinde değil de oyun gibi söylüyor. O yüzden olsa gerek gözümde çook küçük=) Ben yine de konuşarak başlayacağım işe ama.

benimki de konuşmazdı 2 yaşındayken

ama derdini anlatırdı

biz bazen diyoruz nasıl anlatıyormuş diye şimdi unutmuşuz

yani konuşmasa da anlar emin olun

bir de acelesi de yok gerçekten kesmenin çok da germeyin kendinizi

yarım gün çalışacaksınız zaten o kadar emmeden şimdi de duruyordur

emme saatlerini azaltın gündüz

mesela sadece öğlen akşam üzeri vs vs

diğer zamanlarda oyalayın siz evde yokmuşsunuz gibi iş saat aralığınıza alıştırın

Once sakin olun derim :)
Bence gunduzleri minumuma indirgeyin gunduz emme isi bittiginde azalta azalta geceyide bitirin coook uykusu gelmeden oglen uyutmayin uyutacaginiz zaman once birlikte yataga girin kitap okuyun bikactane yumusak oyuncak alip onlarla oyalayin en son sarilip ninnilerle uyutmaya calisin zamanla alisacaktir hepsi birden olmaz
Gunduzleri meme istediginde sut bittii gel oyun oynayalim su icelim biberondan sut icelim hatta portakal sikalim icelim vs yaparsiniz ama biraz sabirli olmaya hazirlayin kendinizi ;)
Birde 2 yaa icin oglen bir kez uyku yeter ne kadar uyursa uyusun uyaninca ustune 6 yada 7 saat sayip gece uykusu icin uyutun boylece duzeninizde olur biraz birde son care yaniza yatip uyumaz aglarsa vs elini tutup ayakta sallayin son care ben aglatarak egitime karsi bir anneyim kiyamayanlardanim :)

Once sakin olun derim :)
Bence gunduzleri minumuma indirgeyin gunduz emme isi bittiginde azalta azalta geceyide bitirin coook uykusu gelmeden oglen uyutmayin uyutacaginiz zaman once birlikte yataga girin kitap okuyun bikactane yumusak oyuncak alip onlarla oyalayin en son sarilip ninnilerle uyutmaya calisin zamanla alisacaktir hepsi birden olmaz
Gunduzleri meme istediginde sut bittii gel oyun oynayalim su icelim biberondan sut icelim hatta portakal sikalim icelim vs yaparsiniz ama biraz sabirli olmaya hazirlayin kendinizi :KK66:
Birde 2 yaa icin oglen bir kez uyku yeter ne kadar uyursa uyusun uyaninca ustune 6 yada 7 saat sayip gece uykusu icin uyutun boylece duzeninizde olur biraz birde son care yaniza yatip uyumaz aglarsa vs elini tutup ayakta sallayin son care ben aglatarak egitime karsi bir anneyim kiyamayanlardanim :)
Aynen ben de ağlatarak yapma taraftarı değilim. Çok uzun zamandır tek uyku uyuyor zaten. Uyku saatleri bellidir ama o saatlerde çok mutsuz, ağlamaklı oluyor. Yani yatağa yatıp masal, ninni dinlemez. Hatta odaya bile girmek istemiyor. Çok ağlıyor. Uykusu geldiğinde sakin olsa çok rahat yaparım bu işi de korkum bu=)

benimki de konuşmazdı 2 yaşındayken

ama derdini anlatırdı

biz bazen diyoruz nasıl anlatıyormuş diye şimdi unutmuşuz

yani konuşmasa da anlar emin olun

bir de acelesi de yok gerçekten kesmenin çok da germeyin kendinizi

yarım gün çalışacaksınız zaten o kadar emmeden şimdi de duruyordur

emme saatlerini azaltın gündüz

mesela sadece öğlen akşam üzeri vs vs

diğer zamanlarda oyalayın siz evde yokmuşsunuz gibi iş saat aralığınıza alıştırın
Önümüzdeki hafta iyice azaltmayı, ertesi hafta da kesmeyi planlıyorum bakalım nasıl olacak.
Konuşmaya kreşe gidince mi başladı çocuğunuz

Aynen ben de ağlatarak yapma taraftarı değilim. Çok uzun zamandır tek uyku uyuyor zaten. Uyku saatleri bellidir ama o saatlerde çok mutsuz, ağlamaklı oluyor. Yani yatağa yatıp masal, ninni dinlemez. Hatta odaya bile girmek istemiyor. Çok ağlıyor. Uykusu geldiğinde sakin olsa çok rahat yaparım bu işi de korkum bu=)
Soyle deneyim uyku saatinden yarim saat once huysuzluklar tam baslamadan siz odaya gecin kitabi oyuncagi alin ona sadece seslenin kendisi gelsin oyundu kitapti masaldi olur bu is en kotu ihtimalde ayakta sallamak ama olur yani emmedende uyur alisir hic endise etmeyin

Benim oglum da 3.5 yasinda konustu.sen konusmaya devam et herseyi anliyorlar ama anlatamadiklari icin hircin oluyorlar.sutten kesmede sorun yasamadim.tuvalette yasarim.diye gec alistirdim .oglum acisindan iyi oldu.

Back