Anneler tavsiyeye ihtiyacım var ve biraz da desteğe =(( (sütten kesme)

Dogru zamanlama icin esimin yillik izneayrilmasini bekledim cunku ailemizdeailemizden uzakda yasiors iyikide ole yapmisim .. Kesmeden iki uc once oglenleri iyice azalttim Geceleri kesemedim gece uykunSuna yatacaginda emdiordm ama ole oleuyutmuordm zorda olsa iki saat 3 saatte olsa sirtini kasayarak uyutmayi basardim snra O sure git gide kisaldi ogLenleri uyutmadim ama emerek uyudu kestigm gune kadar

Esimn destegi buyukdu dEdigim gibi oglenleri hep oyaladi oglenleri 3 den 2 ye snra 1 e dusurerek Bitirdim .. Dinimizde son uc gEce 1 defa vermek die birsey varmis onuda uyguladim iyide Oluo sut birikio o birikintiyi eMio 1 kere sadece

Limon tuzu bizdede ise yaramdi sabir tasi aldim direk uygulamadim ama toz halinE getirdim islattim suyunu surdum buruk diil bilgin aci olDu ama Bi renk vermedi bir kere geldi annecim artik Hasta meme abisin vs vs anlattim bak istersn dedm diliyle yaladi aci mama dedi snRaki gn bn cagirdim gel vereyim die mama aci dedi ayran istedi ve bitti:) oglen gece sirt kasiyarak masallarla sevdigi arkdaslari anlatarak uyutuorm zorda olsa gecede her kalktiginda kasima ve masal uydurma cok uykuli oluorlar zatenn bazenn aa yagmur yagio diorm o uykuyla beklerkb uyuya kalio:))

Meme keserkenee naneyi sakin unutma anlattigim gibi bnden bu kadar:)) simdiden kolay gele hepinize

Canim bende cok zor zamanlar yasadm bu konuda hatta burayada yazmistim ben salca surdum ilk gun acti eee dedi kapatti o gun gece iki bucuga kadar oyun oynadik beraber tabi o arada cok yorucuydu kucagimda dolastirarak uyuttum sonra alisti kendi kendine uyumaya en zor kismi memesiz uykuya dalmasi biraz sabir gerektiriyo

Bende aynı durumdayım 2.5 yaşında benim oğlan. Aktar da sabir tasi diye bisey varmış onu denemeyi düşünüyorum. Memeye sürdüğünde kekremsi tat oluşuyormuş çocuğun ağzında .
Evet. Benim kızım sabrımı çok zorladı 22 aylıkken bu sabır taşı ile kurtuldum. Ona bir kaç gün sen artık büyüdün . Bu yüzden sütün tadı bozulabilir felan anlattım. Bir sabah o uyanmadan bir iki dk önce daha önceden havanda iyice toz yaptığım sabır taşına parmağımı dokundurup göğsüme sürdüm. Kızım uyandı emmek istedi baktı acı anne bunun tadı bozulmuş ötekinden dedi baktı o da kötü. Önce elbisemi değiştirtip denedi sonra kabullendi. En ufak sıkıntısında anne emzir deyip arkasından emzirme o acı dedi. Kutu süt verdim ben de. İlk gece o uyanmadan iki defa emzirip göğsümü boşalttım. İkinci gece bir defa emirzirdim sonra bi daha emzirmedim. Kızım da bi süre sonra alıştı. Öyle geceleri de 10 kere uyanırken birden bıraktı

Ne derece dogru bilmiorm bi uzmandan dinlemistm kim oldugunu hatirlamiorm o sut kesici hAplarin sut hormonunj azalttigini snraki bebeginizede sutun az olmasi yada olmamasi durumunu yaratabilecegni anlatmisti..

Merhabalar, hergün düşünüyorum saatlerce ama nasıl yapacağımı, nereden başlayacağımı bilmiyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Oğlum 2yaşında. Artık sütten kesmem gerekiyor. Ama doğduğundan beri emerek uyuyor. Başka türlü mümkün değil uyumuyor. Çoook ama çok ağlıyor. Bir de sık uyanıyor tekrar emziriyorum öyle dalıyor. Gündüz uykularında dahi uyanıyor o kısacık uyku bile bölük pörçük yani. Emzik, biberon, ayakta sallanmak vs bilmiyor. Ben nasıl yapıcam bu işi ya. Azaltayım dedim hadi gündüz azaltmaya çalışıyorum dikkatini dağıtıyorum ama uykuya geçiş başka türlü olmuyor ki. Çocuk hem uykuya yeni geçiş yöntemi bulacak hem de en sevdiği şeyden mahrum kalacak bu onun için çok ağır değil mi =( Keşke baştan öyle alıştırmasaydım.
Bu arada tiksindirme yöntemiyle kesmek istemiyorum. O eeeeen son çare.
Sizce nereden başlayayım. Kendi mi uyusun önce? Yoksa uyku öncesi hariç emzirmeyip ona da bir hafta kadar alışınca pat diye artık yok mu demeliyim uygun bir dille. Ve o uygun dil nasıl =( Ya da ne yapayım? =(( Valla kafayı yicem oğlum olumsuz etkilenmeden olsun istiyorum bu mesele. En son çare de sirke falan sürcem ama hiç istemiyorum onu hiç.
Canım ben kızımı 1,5 yaşında kestim.önce biberonla süt içmeye alıştırdım.3 gün gece gündüz emmezse bırakıyo.3 gün oyaladım kızım seninki gibi emerek uyurdu.meme istedikçe ucunu göstermedim yok kızım kaybolmuş dedim biberonla süt verdim.çok kolay bıraktı.

Peki ne anlattınız? Ben sütü artık bardaktan içelim diyorum ı ıııı diyor. Henüz konuşamıyor. Bilerek pipetten içmeyi öğretmedim ilk öğrendiklerinde heves oluyor hep içmek istiyorlar ya işte bu döneme sakladım belki işe yarar diye.
Benim kizim biberonla iciyodu.O benim isime yaradi.Meme isteyince artik buyudun, benim sutum de bitmek uzere bak biberonda var hem de cokkk falan diye icirdim.Sen biberon almadigi icin pipeti deneyebilirsin.Hosuna gider belki.Cocuklar herseyi oyunla ogreniyor.

Oğlum 30 ay emdi

Kreşte uyumayı öğrendi

Memeyi vermedim sonunda emmeden evde uyumaya da alıştı

Artık yok büyüdün dedim yani tiksindirmedim korkutmadım vs aklı da eriyordu

Ben dayanamadim. Oglumda tiksindirmeden birakmaya calismistim cok yiprandik ikimizde. Felaket bagimliydi.
Kizimi bugun kesmeye karar verdim memeden. Corek otu duymustum birinden. Bayagi bi corek otunu az bi ilik suda dinlendirdim. Sulu taneli falan surdum mememe. Acidi meme dedim. Taneleri gorunce kacti. Hem guldu.
Sonra taneleri attim gel em dedim. emmeye geldi ama kokusundan ve kekremsi tattan rahatsiz oldu.
Sonra meme dedi verince kacti. Uyutmaya geldim meme istemedi. Ki normalde uyku =meme. Ayagimda hemencik uyudu

Insallah gece de zorlanmadan devam eder. :)
Inek sutu seviyo zaten soguk soguk bardakla iciyor. Artik 5 senedir mememden sut eksik olmadi. Benimki de can :KK70:

Amin. Bu sabır taşını çok duydum ama önceliğim azaltarak kesmek. Şuan diğer yöntemi yok sayıyorum. Ama nasip tabi=)
Bende sabır taşını denedim yavrum kustu perişan oldu .bende çok pişman oldum ağladım üzüntüden herkezde ise yaramıyor

Süt saati yapmayı deneyin.
Beraber gidip Bi alarmlı saat alın, sonra sadece alarm çaldığı Zaman'lar süt vereceğinizi söyleyin. Gündüz mesela süt istediğinde çaktırmadan alarmı çaldırın. Gece uyutmak için süt isterse alarmın çalmadığını söyleyin. O şekilde emmeden uyusun. Önce sütsüz uyumaya alışsın, sonra tamamen kesersiniz
Ben oğlumda bu şekilde denemeyi düşünüyorum, şuan 14 aylık, başka bişey aklıma gelmiyor :(

Merhabalar, hergün düşünüyorum saatlerce ama nasıl yapacağımı, nereden başlayacağımı bilmiyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Oğlum 2yaşında. Artık sütten kesmem gerekiyor. Ama doğduğundan beri emerek uyuyor. Başka türlü mümkün değil uyumuyor. Çoook ama çok ağlıyor. Bir de sık uyanıyor tekrar emziriyorum öyle dalıyor. Gündüz uykularında dahi uyanıyor o kısacık uyku bile bölük pörçük yani. Emzik, biberon, ayakta sallanmak vs bilmiyor. Ben nasıl yapıcam bu işi ya. Azaltayım dedim hadi gündüz azaltmaya çalışıyorum dikkatini dağıtıyorum ama uykuya geçiş başka türlü olmuyor ki. Çocuk hem uykuya yeni geçiş yöntemi bulacak hem de en sevdiği şeyden mahrum kalacak bu onun için çok ağır değil mi =( Keşke baştan öyle alıştırmasaydım.
Sizce nereden başlayayım. Kendi mi uyusun önce? Yoksa uyku öncesi hariç emzirmeyip ona da bir hafta kadar alışınca pat diye artık yok mu demeliyim uygun bir dille. Ve o uygun dil nasıl =( Ya da ne yapayım? =(( Valla kafayı yicem oğlum olumsuz etkilenmeden olsun istiyorum bu mesele. En son çare de sirke falan sürcem ama hiç istemiyorum onu hiç.
Ben kızımı 2 yaş 10 aylıkken sütt3n kestim.Bana kalsa daha emzirecektim mahalle baskısı yüzünden kestim.Kızım sizin bebeğiniz gibiydi memesiz uyumazdı ve sık emiyordu.Bir gün göğsüme kırmızı biber sürdüm kızıma gösterdim meme artık acı sen büyüdün ve başka süt içmen lazım dedim.O an mesele kapandı bir daha istemedi uykudan öncede gece kalkıncada aranmadı.Ben emzirmeye okadar al6şmışım ki bana zor geldi tekrar emziresin geldi:))Acı memeyi emmedi bu arada rengi kırmızı olduğu için yeterince inandırıcıydı.

sabır taşını deneseniz

Canil ayni benim oglumu anlatdin inanirmisin ayni dertten müzdaribim. Benim cocugumda ne biberon ne emzik hic birsey anca emmekle uyuyordu. Bir kac gün önce doktora gitdim kendim icin bir ilac kullanmam lazim dedi. Kendi sagligim icin önemli bende doktor bana sordu emziriyonmu diye evet dedim. Sonra dedi 5-6 gün emmesin ilacdan dolayi sonra kullanmayinca tekrar emer dedi (erkek iste ne anlar sanki okadar kolaydi). Neyse ilaci aldim eczaneden eve geldim oglumu kucagima oturtdum dedim yavrum bu son birdaha yok anne ilac kullancak emzirdim onu sonra gitdi oglum. Bende gögsüme birseyler sürdüm bir kac saat sonra geldi emmek istedi gögsümü gösterdim ona tiksindi gitdi bir kac saat sonra birdaha geldi ustedi gösterdim gene tiksindi.

Aksam oldu hayret sütlen uyyuyan bebek o degildi sanki kucagima yatdi öylece uykuya daldi gece de uyanmadi demekki aklinda durdu o tiksinme olayi. Ve ben daha öncede emzirmeyi kesmeye calistim ama olmadi yapamadik. Bu sefer gercekten bukadar kolay olacagini düsünmedim. 48 saat gecti hic emzirmedim ama ani bir kesiş oldu cok üzgünüm aslinda aglamak istiyorum sürekli bana agir geldi su emzirmei kesmek ama eninde sonunda yapmalisdik bunu. Oglum simdi daha fazla da yemek yiyor insallah böyle gider sizede tavsiyem sizde tiksindirin cocugunuzu baska türlüsü daha zor
Mecbur kalırsam ben de öyle yapacağım ama kendime bir ay süre tanıdım. Bir ay içinde azaltarak bırakmaya çalışacağım. Başarılı olmayı umuyorum =) Geçmiş olsun bu arada size de rahatsızlığınızdan dolayı

Benim oğlum da 22 aylık. İki ay sonra kesicem ama benim ki o kadar bağımlı değil. Günde bir kere emiyor. Kolay unutur diye dusunuyorum.

Siz de önce gündüzleri kesmeye çalışın kademeli olarak. Biraz zor olur ama psikolojisini çok etkilemez herhalde. Allah kolaylık versin size ve kuzucuga :)
Teşekkür ediyorum inşallah sizin de kolay olur =)

Meme keserkenee naneyi sakin unutma anlattigim gibi bnden bu kadar:)) simdiden kolay gele hepinize
Çok teşekkür ediyorum uzun uzun anlatmışsınız. Naneyi deneyeceğim. Eşimle konuştum birkaç gün o da izin alacak. İnşallah sorunsuz atlatabilirim ben de.

Canim bende cok zor zamanlar yasadm bu konuda hatta burayada yazmistim ben salca surdum ilk gun acti eee dedi kapatti o gun gece iki bucuga kadar oyun oynadik beraber tabi o arada cok yorucuydu kucagimda dolastirarak uyuttum sonra alisti kendi kendine uyumaya en zor kismi memesiz uykuya dalmasi biraz sabir gerektiriyo
Bir şey sürmek istemiyorum ama yapmadan başarabilir miyim bilmiyorum. En çok tiksindirme yöntemi kullanılıyor sanırım. Uykuya geçişi bu şekilde olmasa hiç zor değil de böyle olunca kara kara düşünüyor insan.

Back