Anneler tavsiyeye ihtiyacım var ve biraz da desteğe =(( (sütten kesme)

Naneler bitmeden hemen kes banada basda cok sacma gelmisdi ama hayretler icinde kaldim naneyi buzdolabinda beklet 1 2 saat biraz sapli sekli bir iki demet koy gogsune arada degistr yenilerni koy sutun bole damarindan cekildigini hissediorsn resmen

Yok yok bnde tiskindirmeden kestim.. Onu tamemen kestikden snra koydm o hic gormedi
Ben de deneyeceğim bunu. Hiç duymadım bunu çok bilinmeyen bir şey mi yoksa ben mi duymadım acaba. Neyse sizin meşgul etmeyeyim söz verdiniz akşam detayları istiyorum =))

Naneler bitmeden hemen kes banada basda cok sacma gelmisdi ama hayretler icinde kaldim naneyi buzdolabinda beklet 1 2 saat biraz sapli sekli bir iki demet koy gogsune arada degistr yenilerni koy sutun bole damarindan cekildigini hissediorsn resmen
Çok ilginç gerçekten

Ben de bu konudan cok cekiniyordum. Meme bağımlısı bir kızım vardı. 23 aylık bu arada.

Bir gün oyuna daldığında 21,00 a kadar emmediğini farkettim. Hemen yara bandı yapıştırdım.

Meme istediğinde acıp "annecim, memeler uf oldu doktor artık büyüdüğünü abla olduğunu ve emmemen gerektiğini söyledi" dedim. "Peki" dedi. Her istediğinde acıp gösterdim artık iyileşmeyecek diye.

Ne ağladı, ne sızladı. Çok olgun karşıladı :)

O gün bu gün ben de rahatım o da.

Edit; bu arada cocuklar zannettiğimizden daha akıllı ve anlayışlı. Konuşmak herseyin cözümü. Memede uyuyan kızım artık kendi kendine uyuyor. Sırtını kaşıyorum, masal anlatıyorum. Gece de bir sıkıntısı yoksa, susamadıysa hic uyanmıyor.

Yok artık maşallah kızınıza bu kadarı çok olgunca. O kadar büyük bir beklentim yok benim=))

Bir de nasıl cesaretinizi topladınız bir anda? Ben 20aylıkken kesecektim 4ay geçti üzerinden =)

Yok artık maşallah kızınıza bu kadarı çok olgunca. O kadar büyük bir beklentim yok benim=))

Bir de nasıl cesaretinizi topladınız bir anda? Ben 20aylıkken kesecektim 4ay geçti üzerinden =)

Ben de 4 ay kadar düşündüm :) Cok zorlandım cünkü aramızda farklı bir bağ olmuştu.

O gün kararlı da değildim, birden icimden geldi. Ama cidden maşallah cok olgun davrandı. Ben üstümü basımı paralar zannediyordum :)

Ben de tam hazırlıklı olarak kescem. Azaltıyorum şuan için. Ev temizliği yemek ütü yani hiçbir işim olmayacak çünkü olacakları tahmin edebiliyorum ama inşallah ben de sizin aldığınız gibi bir tepki alırım =) Çok özendim şuan size =))))

Bence bu işin hazırlığı yok. Yıllar önce bir arkadaşım söylediğinde gülmüştüm, küçücük cocuk nasıl "tamam" deyip bırakır diye ama doğruymuş :)

Azaltamadım ben mesela. Calıstığım icin zaten akşamları görüyor. Azaltma imkanım yoktu.

Yalnız söyle birşey oldu. Benden uzaklaşır, küser diye cok korkuyordum ama memeyi kestiğimden beri daha bir yakınlaştık. Daha cok sarılır öper sevgisini belli eder oldu.

Valla kesmeye özendiriyorsunuz=)

Prolaktin baskilayici kullansaniz sut yapimi bitse mesela. Umidini kaybedip vazgecer mi acaba.

Valla kesmeye özendiriyorsunuz=)
Kesin kesin :)

Bir süre sonra işi oyuna bağlıyorlar. Gece emzirmelerinden bana gına gelmişti. En büyük korkum gece uyandığında tekrar nasıl uyutacağımdı sükürler olsun uyanmıyor ya da ben yanındayım diyorum hemen dalıyor

Bende aynı durumdayım ve konuyu takip edicem :) 23 aylık kızım ve memeyi bıraktırmaya çalışıyorum. sabır taşı, limon tuzu ve salça işe yaramadı :) nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum

Canil ayni benim oglumu anlatdin inanirmisin ayni dertten müzdaribim. Benim cocugumda ne biberon ne emzik hic birsey anca emmekle uyuyordu. Bir kac gün önce doktora gitdim kendim icin bir ilac kullanmam lazim dedi. Kendi sagligim icin önemli bende doktor bana sordu emziriyonmu diye evet dedim. Sonra dedi 5-6 gün emmesin ilacdan dolayi sonra kullanmayinca tekrar emer dedi (erkek iste ne anlar sanki okadar kolaydi). Neyse ilaci aldim eczaneden eve geldim oglumu kucagima oturtdum dedim yavrum bu son birdaha yok anne ilac kullancak emzirdim onu sonra gitdi oglum. Bende gögsüme birseyler sürdüm bir kac saat sonra geldi emmek istedi gögsümü gösterdim ona tiksindi gitdi bir kac saat sonra birdaha geldi ustedi gösterdim gene tiksindi.

Aksam oldu hayret sütlen uyyuyan bebek o degildi sanki kucagima yatdi öylece uykuya daldi gece de uyanmadi demekki aklinda durdu o tiksinme olayi. Ve ben daha öncede emzirmeyi kesmeye calistim ama olmadi yapamadik. Bu sefer gercekten bukadar kolay olacagini düsünmedim. 48 saat gecti hic emzirmedim ama ani bir kesiş oldu cok üzgünüm aslinda aglamak istiyorum sürekli bana agir geldi su emzirmei kesmek ama eninde sonunda yapmalisdik bunu. Oglum simdi daha fazla da yemek yiyor insallah böyle gider sizede tavsiyem sizde tiksindirin cocugunuzu baska türlüsü daha zor

Benim oğlum da 22 aylık. İki ay sonra kesicem ama benim ki o kadar bağımlı değil. Günde bir kere emiyor. Kolay unutur diye dusunuyorum.

Siz de önce gündüzleri kesmeye çalışın kademeli olarak. Biraz zor olur ama psikolojisini çok etkilemez herhalde. Allah kolaylık versin size ve kuzucuga :)

Bide gögüs uclarima nane sürdüm öyle birakiyorum sütü azaltiyor hic agrim sizim yok gercekten nane cok iyi geliyor. Normalde oglum 6-7 saat emmese agrilarim oluyordu su anda hic birsey yok son emzirmem 48 saati gecti

Bn ilk olarak ise anlatarak beraberinde esim ve yakin cevreme konusturarak basladim.. Esim her emmigini girdugugnde ve ogun toplumda kiminle karsilastysam ona soleterek baslattim 1 ay oncesinden.. Her emmerken ve sonrasinda sen artik abi oldun sutunu ayranini bardakda icmelosin etrafimizda cocuklari ornek Gistererek oda emmio buda emmio ama bole oyun oynaya sarki soleye Anlatiordm ki can kulagiyla dinliordu.. Esim ve yakin cevremde her emerken girdugunde Aaa den buyudun kocaman oldun halami emiorsn tepkileryle iyice Soguttum birinu girdugunde hemen cekiliordu baskasinin yaninda emmeye basladi snra bni baska odaya goturup ole emiordu:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…