Anneler ölmez, sol yanımızda yaşar, ilelebet!

Clar-

Oğlak Kadını
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
502
1.052
28
Aslında benimki bir dertten ziyade bir iç sızısı. Çok laf kalabalığı yapmak ve insanların içini baymakta istemiyorum.

Başlıktan anlaşılacağı üzere, tam 9 ay evvel annemi kaybettim.

Annem, bir çok kızın olduğunu gibi benimde en yakın arkadaşımdı. Belki de bizi bağlayan, yaşadıklarımızdı. Ya da yaşamak isteyip, yaşayamadıklarımız...

Bugün dönüp baktığımda o koskoca zamana neler sığdırmışız, neler neler yaşamışız. Ve ne çok sevmiş beni annem. Biz iki çocuk gibi, 3 saat ayrı kalsak 300 kere araşan iki insandık. Mıncık mıncıkladığım elleriyle mesaj yazmasını dün gibi hatırlıyorum. Onlarca fotoğraf, binlerce video... Bazen saatlerce izliyorum, sırf sesini duyabilmek için. Eşim evde yokken, ''tamam anne geliyorum'' gibi cümleler kurup, özlemimi biraz daha bastırmaya çalışıyorum. Kendimce... :) Benim en büyük şansım, kayınvalidemin bana kayınvalide değil annelik yapması. Onunla konuşmak, onun her cümlede ''yavrum'' , ''annen kurban olsun sana'' tarzı cümleleri sanki yaralarımı kapatıyor gibi... Bazen yüreğime özlem tekme atıyor, arıyorum hemen. Anlatıp içimdekileri, üzmüyorum kimseyi ama konuşmak bile iyi geliyor. Ve bazen iyi ki diyorum. İyi ki böyle güzel seviyoruz birbirimizi...

Bir hastanede, bir parkta ya da televizyonda nerede olduğu önemli değil anne/kız gördüğüm zaman hala istemsizce moralsizleşiyorum ancak, bunlar da zamanla geçecek. Bugün üstüne hırka giy, ayağına çorap giy dediğinde giymediğim her kıyafet için pişmanım. Onu kaybedeceğimi, onsuz kalacağımı bilseydim bir yolunu bulur o gün işe gitmezdim. Bu da son ama çaresiz olmayan pişmanlığımdır. Herkesten öyle çok ve birbiriyle aynı kapıya çıkan cümleyi duydum ki bazen yeri geldi sıkıldım duymaktan;
Bak üzülme, mutlu bir yuvan var,
Annen seninle gurur duyuyor bence,
Ağlama, dua et. gibi...

Eh, dualarımdan eksik etmediğim insan zaten. Mutlu bir evliliğim var çok şükür, ama annemsiz kalmış olduğum gerçeğini değiştirmiyor. Gurur duyuyor mu, ölüler gurur duyar mı kısmına girmeyeceğim.

Ama bildiğim tek şey, annesiz ve babasız kalan tek insan ben değilim. Benden daha zor, daha dayanması güç hayatlar da var bu dünyada.

Ama benden, cümlelerimi okuyan tüm herkese nacizane tavsiyemdir, daha çok aramak, daha çok sarılmak ve şükretmek gerekiyor. Ölüm bu, ne zaman geleceğini kimse anlamıyor. Kızarken, tepki verirken iki kere düşünmek lazım.

Ve sevmek, çok daha fazla...

Varsa fazla bir duanız, alırım anneciğim için... :)

Canınızı sıktıysam affola, amacım nasihat vermek/almak değil, dert yanmak tövbe asla değil. Amacım yok aslında, belki rahatlamak, belki annenin nicesine özel olduğunu çok net görmüş biri olarak hatırlamak.

*Sevgiler :)

Ne kadar sansli bir hanim teyzemizmis ki sizin gibi bir evlada sahip olmus.
Ama az ama cok yasayacagiz, ama cok ama az gulup, konusup, aglayip, oynayacagiz, hasret de cekecegiz, avunacagiz da.
Ama bitecek.
Bizim de son duragimiz kara toprak olacak.
Cok sukur ki ahiret var, tekrar gorusme umudumuz var.

Allah anneciginize rahmetiyle muamele etsin insallah.

Çok teşekkür ederim, Rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. :)

Allah cennetiyle şereflendirsin, merhametiyle muamele etsin inşallah, sizlere de sabır versin..

Kayınvalidenizin de bir anne gibi yaklaşmasına sevindim açıkcası. Bir nebze iyi gelir size de..
Evli olmanız, bir yuvanızın olması ve mutlu olmanız... Bunlar çok güzel.
Nice küçükler annesiz babasız kalırken belki de böyle teselli bulmak lazım, bilemiyorum.. "Güzel anılarımız var, biz çok iyiydik" diyebilmek de güzel...

Allah size uzun ömür versin, cennette kavuştursun, bir fatiha da bizden olsun hanım teyzeye....

Ne güzelmiş bu mesaj böyle...
İnsan kaybettiklerine ağlarken, kazandıklarını düşünerek güçlü olabilmeli belki de :) Allah razı olsun ve kabul etsin inşallah:)

Bu hayatta anne babayı kaybetmek kadar kötü bir şey varsa o da yaşayan ölü anne veya babaya sahip olmaktır.
Özendiğim anne kız ilişkisine hiçbir zaman sahip olamadık konunuzu okuyunca bunu hatırlayıp üzüldüm :)
Annenizin mekanı cennet olur inşallah :)

Rabbim cennetinde kavuştursun sizleri inşallah.
Yıldızlar yağsın Anneciğinin üzerine.

Çok ama çok sabır diliyorum.

Allah rahmet eylesin..sizin yaptiginiz her iyilikte onun ruhuna huzur verir. Mekani cennet olsun. Allah razi olsun. Bazen pat diye cevap veriyorum anneme bazen ama dikkat edecem. Benim annem de uzakta senede bir görüyorum. Dikkat edecem.dedigim gibi. Allah size sabir versin

İnsan kendi anne ve babasını maalesef ki kendi seçemiyor. Anneler her zaman affedilmeye değer, ancak annelik yapmayan, sokağa atan, terk eden ya da sürekli döven annelerin de tavırları pek affedilesi gelmiyor. Anne/kız ilişkisi karşılıklı istekle gerçekleşebilecek bir şey. Sadece bir tarafın adımı yeterli olmaz. Ama el ele verildiğinde dünya dursa karşınızda o bile yıkılır... :)

Bunu duymakta çok güzel. İnsan hayattayken her şeyi daha kolay görüyor. Misal, çok sağlıklı bir bireyin bu şekilde kalacağı düşünülür ama merdiven kazası, kalp krizi gibi olaylar akılda tutulmaz. Ya da "bizi mi bulacak sanki" diye düşünülür konduramamaktan ötürü sanıyorum ki... Ama doğurmuş, büyütmüş bir anne kötü niyet edinip laf eder mi? Biraz yaşlılık , biraz kuşak farkı. Hoşgörmek lazım, mezar başına geçip dua okurken, pişmanlık bile fayda etmiyor. Olan olmuş, ölen ölmüş misali...

Bizden geçti artık bunları gerçekleştirmek isteyen anne kızlara başarılar dilerim efendim :)

Geçmiyor malesef 13 yıldır anne kız görsem istemsiz gözlerim dolar Bir 5 dk olsaydım annemle allahım diye yalvardgim oldu ...Allah rahmet eylesin güzel annene

Hiç geçmiyor zaman sanki, dinmiyor sızı. Hiç unutur mu o sevgiyi insan, hiç kapanır mı o boşluk... Seninde başın sağ olsun, mekanları cennet olsun anneciklerimizin...

Hiç geçmiyor zaman sanki, dinmiyor sızı. Hiç unutur mu o sevgiyi insan, hiç kapanır mı o boşluk... Seninde başın sağ olsun, mekanları cennet olsun anneciklerimizin...
Geçmiyor .....bugunde rüyamda gordum çok hastaymis yanına gidip göremedim konuşmadık bile içime oturdu yanında olamamak rüyamda öyle uyandım . .çok duygusalim o yüzden Tutamıyorum kendimi suan ...

Ne mutlu sizeki gerçekten annelik yapmis bir anneye sahipmissiniz ama annenize de ne mutlu arkasında güzel yaad eden bir vefali evlad yetistirmis.Rabbim inşallah cennetinde kavuşturur sizi, bence denildiği gibi anneler hep olumsuzdur arkadalarinda biraktiklari evlatlari ,onlarinda yetiştirdiği evlatlar onlari ölümsüzleştirdi...Rabbim.bize de hakkiyla annelik vasfimizi yerine getirmeyi nasip etsin inşallah...

Geçmiyor .....bugunde rüyamda gordum çok hastaymis yanına gidip göremedim konuşmadık bile içime oturdu yanında olamamak rüyamda öyle uyandım . .çok duygusalim o yüzden Tutamıyorum kendimi suan ...

Acıya acı katmak istemem ama annesizliğe de merhem olunmaz maalesef. Evde tekken anne diye bağıra bağıra ağladığım günleri biliyorum, bu bayram ilk annemsiz bayramdı fotoğrafını alıp ellerini öptüm mezarlığa gitmeden evvel. Bazen çok acıyor içim, yastığa annem diye hayal ederek sarılıyorum ve uyuyorum. Sarılmasam, öpmesem, konuşmasam, ama o gülyüzünü bir kez görsem biraz kanaması durur yüreciğimin diyorum ama, nafile.

Sabır, sabır, sabır bizlere...

Nasıl güzel bir mesajdır bu böyle. Nasıl iyi geldi yüreğime :) çok sağ olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…