- 19 Ekim 2018
- 923
- 1.189
- 30
-
- Konu Sahibi elacicegim23
turp bal kurunu araştıracağım teşekkürler tavsiyeleriniz için.Geçtiğimiz kış benimkileride benzer şikayetlerle dr’a götürdüğümde buhar mak. + bir sürü antibiyorik verildi. İlaç özellikle antibiyotik vermek içime sinmediği için alternatif tıbba başvurduk ve bal-turp kürü çok iyi geldi.ayrıca geceleri tencerede su kaynatıp içine biraz Viks koyup odalarına koyuyorum akşam yatmadan buharı içerdeki kuru havayı dengeliyor ve akşam sabah burunlarını mutlaka banyoda bildiğimiz yöntemle yıkıyorum.bu yıl hava sıcaklığının -25’leri gördüğü bir yerdeyiz ve eskiye nazaran daha çok dışarı çıkıyorlar ama çok şükür hiç öksürmediler. Ayrıca hergün taze sıkılmış portakal ve nar suyu içiyorlar muhtemelen bununda engelleyici özelliği vardır.
Ayrıca arada bir sırtlarına bakın soğukmu.bazen ev sıcak çocuğun heryeri normal ısıda olsada sırtları buz gibi oluyor bunuda takip edin.
kuşlarımız vardi eşim sattı. ama önceden de böyleydi o yüzden kuşlarla ilgisi yok diye düşünüyorum.evde besledıgınız kuş varmı
benım kızımda teşhis koyamadılar ama aralıksız 3 ay antibotık içti astım ilacı kullandı
astım alerji dr kadar götürdük biride demediki evinizde kuş varmı diye ,
kuşu evden attım ve kızım düzelmişti , çok çok geçmiş olsun ,
omega 3 , polen takviyesi verin bağışıklıkları düzelsin biraz
sagol arkadasim. çok abartı bir temizlik takimtim yok. pekmez büyüğüne veriyorum ama küçüğü içmiyor çorbaları çoğaltalım inşaallahAllah şifa versin.
Öncelikle çok titiz anneyseniz bunu terkedin. Çamaşır suyu vb ağır temizlik ürünlerini hayatınızdan çıkarın. Çocuklarınızı sık sık temiz havaya çıkarın. Kışın 10 dk bile yeter.
İşkembe, kelle paça gibi çorbaları haftada 2-3 kez içirin. Soğuk pres Keçi boynuzu pekmezi verin her sabah.
İnşallah şifa olur.
iste benim takıldıgım çocuğunda alerjik astim varsa neden bir şeyi yok deniyor yoksa neden astim ilacı veriliyor anlamış degilim. tekrar götürme imkanim da yok simdi. söylediklerini zi dikkate alacagimBenim büyük oğlum alerjik bir çocuktu küçükken.
Kesinlikle yün yorgan, yün halı ve yünlü kıyafetler yasak. Pamuklu kıyafetler giyecek. Hayvan beslemek yasak. Çocugun olduğu ortamda ev süpürmek yasak ama tozlu evde yasak. Biz sulu supurge kullanmıstik o dönem. Cünkü sulu süpürge havaya toz partikülü atmıyor. Çocuğun yanında kullanabiliyorsunuz. Ve mümkünse her gün ev süpürülmeli. Evi düzenli her gün havalandırmanız gerekiyor. Rutubette tetikliyor. Çocukları hergun parka pahceye çıkartın. Hava alsınlar, güneş görsünler. Birde bir dönem doktorun uygun gördüğü alerji şuruplarından kullanmaları gerekebilir.
Çok geçmiş olsun. Allah dermansiz dert vermesin. Bu tür rahatsızlıklar birçok çocukta var ve çocuk büyüyüp bağışıklık sistemi geliştikçe iyileşiyorlar. Sıkmayın bu kadar canınızı :)
iki defa götürdük bizde alerji doktoruna temiz çıkmış sözde ama çok çabuk. sürekli hasta oluyorlar herseylerine bakıldı vitamin eksikligi alerji bağışıklık olsun ama yazdığı ilaç ve kızım hasta olmadığı zamanlar bile gece öksürmesi. istanbula çok uzagiz bir ilçede oturuyoruz şu an maddi olarak da buna gücümüz yok acikcasi.Yıllarca çektim canım.Kızım alerjik astım.Öncelikle şunu söyleyeyim çok sabır gerektiren bir hastalık.3 yaş civarı sabaha karşı başlayan atak şeklinde kuru öksürükle fark ettik.Doktorlar tabiki direk astım demiyor.Önce alerjik rinit dediler bir türlü geçmeyince başka başka doktorlara götürdük.Alerjik bronşit dedi doktor.alerji doktoruna götürün ama testte çıkmaz yaşı küçük dedi.Biz yine de iyi bir alerji doktoruna götürdük.Dediği gibi testte çıkmadı ama kızınız astım dedi doktor.Bir tedavi planı çıkarttı bize.Her öksürdüğünde alıp doktora koşmayın bununla yaşamaya öğrenceksiniz dedi.Grip olmaması gerekiyor dedi.Biz bir süre onun dediklerini yaptık.6 yaşında tekrar başka bi doktora götürdük.orada da test yapıldı.Çok emin olmamakla birlikte küf mantarına alerjisi çıktı.ilaçların veriliş şeklini değiştirdi büyüdüğü için.şimdi 8 yaşında çok şükür eskisi kadar sıkıntısı kalmadı.Doktorlar 8 yaşından Sonra hafifler ergenlikle tamamen geçer dedi.çok çok sıkıntılar çektik.sabahlara kadar öksürüp uyuyamadığını bilirim yavrumun.allah yardımcınız olsun.istanbuldaysanız ahmet akçayı öneririm.Biz 9 saatlik yoldan gittik memnunda kaldık.
esimin dediğin göre birşey yok demis butun testler temiz çıkmış. tamam tesekkurlerDoktor size açıklama yapmadimi astım var yada yok diye halamin kızı astım bebekliginden beri alerjik astım oda sürekli hasta oluyor acaba yanında sigarami iciliyor oda cocuklarda balgam yapio. Keciboynuzu pekmezi el yapımı iyi geliyor daha iyi bi doktora götürün bence bide hava makinası alsaniz daha iyi olur halama sorup yazacagim size
insanlar çok farkli kırıcı yorum yapıyorlar ben zaten şuan fazlasıyla üzülüyorum iyi bir anne değilim sıkıntı belki bende diye. daha önce bununla ilgili sorduğumda bir arkadaş biz doktormuyuz buraya soruyorsun doktora götür gibi baya konusmustu açıkçası çok üzüldüm o yüzden açıkça belirtmek istedimCnm niye agir yorum yapalim anlamadim. Cocuklarin icin cabaliyorsun cozum ariyorsun. Baslarini okurken icimden astim ihtimali gecti benimde. Olabilir de olmayabilir de tabi. Odalarini yatmadan havalndirip, iyice silip supurup birde hali varsa halilarini kaldirmani kat kat perde varsa azaltmani tavsiye edecegim. Birde boyle denesen sabaha kadar rahat uyuyor mu baksan. Cok gecmis olsun. Alerji ve astim konularinda uzmanlasmis cocuk doktorlarina goturmenizi tavsiye ediyorum
Ben bu bal karisimini bir yaşındayken sadece sürdüm şimdi hem yedirip hem sürüyorum :) inşallah işinize yararsagolun. küçük kızıma bile çok fazla antibiyotik kullandık çok üzülüyorum bu duruma burdaki doğal yöntemleri araştırıp deneyecegim
bisküvi almıyorum küçükken koyuyordum ara ara ek gıdada yoğurduna felan paket sütte bazen veriyorum ana okuluna gidiyor beslenmesine koyuyorum bazençocuklerınıza eti cici bebe tarzı şeyler yedirdiniz mi kutu meyveli süt içerler mi?
teşekkür ederim insallahBen bu bal karisimini bir yaşındayken sadece sürdüm şimdi hem yedirip hem sürüyorum :) inşallah işinize yarar
elimden geldigince çok kötü olmazlarsa ilaç kullanmıyorum. parfüm pek kullanmiyoruz evde sigara kimse icmiyorE elacicegim23 mevsim geçişlerinde pert oluyorum. Kokuya karşı duyarlılığım artıyor. Aşırı parfüm sigara kokusuna vs. Maruz kaldığımda sürekli öksürük krizindeyim. Balgam bazen atabiliyorum bazen atamıyorum. Geceleri öksürmekten uyuyamıyorum. Uyku pozisyonuna geçtiğimde tıkanayorum. Ventolin kullanıyordum sık sık. Zararlı dediler bıraktım.
kardeşim eti cicbebe tarzı bisküvi maması yedi 8 yaşınakadar alerjik rinit geçirdi.dünyanın iğnesini antibiyotiğini oldu. daha sonra bu bisküvilerden olduğu kanıtlandı.buna rağmen hala raflarda satılıyor.acaba yapay ne yedikleri için böyle oluyorlar onu anlamaya çalışıyorum.alerji testi yaptırdınız mı bitane vitamin solisyonu diye kaktırıp içinde afrika sardunyası özü olan ismi lazım değil bağışıklık arttırıcı bir solisyon vardı ondan kullandınız mı?bisküvi almıyorum küçükken koyuyordum ara ara ek gıdada yoğurduna felan paket sütte bazen veriyorum ana okuluna gidiyor beslenmesine koyuyorum bazen
açıkçası uzun zamandır kullanmıyorum. az tukettik zaten ilaç olarak da çinko yazmıştı doktor ikisine onun dışında birsey kullanmiyorumkardeşim eti cicbebe tarzı bisküvi maması yedi 8 yaşınakadar alerjik rinit geçirdi.dünyanın iğnesini antibiyotiğini oldu. daha sonra bu bisküvilerden olduğu kanıtlandı.buna rağmen hala raflarda satılıyor.acaba yapay ne yedikleri için böyle oluyorlar onu anlamaya çalışıyorum.alerji testi yaptırdınız mı bitane vitamin solisyonu diye kaktırıp içinde afrika sardunyası özü olan ismi lazım değil bağışıklık arttırıcı bir solisyon vardı ondan kullandınız mı?
d vitaminlerine baktırdınız mı ?.d vitanini düşük olan insanların bi kısmında bişey olmazken bi kısmı sürekli nezle girip olurlar.açıkçası uzun zamandır kullanmıyorum. az tukettik zaten ilaç olarak da çinko yazmıştı doktor ikisine onun dışında birsey kullanmiyorum
Benim buyuk oglumda oyle sabaha kadar oksurukle uyuyamaz ve kis boyu surer antibiyotikle az topluyoruz geri ayni belliki soguk hava yaramiyor yazin turp gibi kisin curuk. Annelik kolay degil kolay olsa cennet ayaginin altina serilmezdi rabbim kolaylik versin kendimden biliyorum zor bir durum .Herkese hayirli sabahlar arkadaşlar. Öncelikle konu kizlarim. çok üzülüyorum arkadaşlar kizlarim için daha öncede konu açmıştım aslında bununla ilgili.
Dediğim gibi konu kızlarım biri 5 yaşında biri 2 sürekli hastalanıyorlar ben artık gerçekten onlara surup hele ki antibiyotik vermeyi hiç istemiyorum. hatta götürünce doktora uyarıyorum çok fazla antibiyotik kullandık çok kötü degillerse yazmayın lütfen diyorum.
Son zamanlarda büyük kızım daha kötü ozellikle sabaha karşı gece uykuda sürekli öksürüyor balgamli öksürük kızım tıkanıyor sanki.
Kızım küçükken böyle olduğu zaman sürekli kusuyordu şimdi kusmuyor bazen çok az balgam atıyor. kızlar nasıl desem doktora en son goturdugumuz zaman eski konumu okuyabilirsiniz. ben gidemedim eşim de dedi bir şeyleri yokmuş ilaç yazmış ama büyüğüme yazdigi ilaçlar astim ilacı.
size sormak istediğim çocuğunda alerjik astimi olanlar nasıl anladınız neler yapıyorsunuz ben ne yapabilirim. esim artik doktora goturmek istemiyor surekli götürünce herşeyi temiz bir alerji doktoruna götürün deniyor. zaten ilçedeyiz götürdük daha önce dediğim gibi birseyleri yok denmiş ama geçen çocuk doktoruna goturdugum zaman ilaçları gösterdim astim ilacı dedi.
çok üzülüyorum bu duruma ne yapabilirim. Dediğim gibi çocuğunda alerjik astim olanlar nasıl anladınız neler yapıyorsunuz geçti mi geçer mi. yanlış anlamayın beni burdan okuduklarım la bir tedavi uygulayacak değilim cocuklarima ama en azindan fikir verin bana ne olur.
Anladım canım peki doktor nabülatör alın dedi mi yazdığı ilaçlar şurup şeklinde mi.Nabülatör şuruptan çok daha etkili.iki defa götürdük bizde alerji doktoruna temiz çıkmış sözde ama çok çabuk. sürekli hasta oluyorlar herseylerine bakıldı vitamin eksikligi alerji bağışıklık olsun ama yazdığı ilaç ve kızım hasta olmadığı zamanlar bile gece öksürmesi. istanbula çok uzagiz bir ilçede oturuyoruz şu an maddi olarak da buna gücümüz yok acikcasi.