- 25 Mayıs 2015
- 488
- 758
- 53
- Konu Sahibi elacicegim23
Ihlamur ayva yapragi ve elma kabugi kaynatip verebilirsiniz..ayrica cok hasta olduklarinda ben odalara sogan koyarim..kabugunu soymadan..allah sifa versin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geçmiş olsun.
Kızım 8 yaşında, 3 yaşından beri bahsettiğiniz şekilde öksürüğü var. Aralık gibi başlayıp Nisana kadar sürüyor. Bu süre içinde ara ara düzeliyor tabi ama ufacık soğuk algınlığında başa sarıyoruz.
Gitmediğim doktor, yaptırmadığım tahlil kalmadı . Sonuç , hiçbir şey yok. Sinüziti var , geniz akıntısı oluyor bu da öksürük yapıyor.
Buhar makineniz var mk evde, bildiğimiz soğuk buhar Makinesi? Yatmadan önce onun buharında 15dk nefes alırsa geceyi daha rahat geçiriyor bizimki.
Baby vac burun temizleme pompasi,ama guclu baya.
1-2 sogani yemeklik gibi dogruyorum cok ince olmasin.
Bi kavanoza dogranmis soganlari alip ustune zeytinyagi koyup 3-4 kasik seker atiyorum, kavanozun agzini kapatiyorum.
Oda sicakliginda 4-5 saat bekletiyorum, seker soganlarin suyunun salinmasini kolaylastiriyor.
Kullanmadan once ters duz edersiniz kavanozu.
2 yasindaki kizima siringayla 5 yasindakine kasikla veriyorum bu yagdan, gunde 3-4 kere.
Karisimi 2 kullanip yenisini yapiyorum.
Buzdolabinda ya da serin bi yerde sakliyorum.
Sekeri artirabilirsiniz tadini kirmak icin.
Canım Instagram kullaniyosan @saglikcibiranne hesabına bı bak o baya bu konuda Dr gorusleriyle birlikte bilgiler veriyo belki işine yarayabilirArkadaşlar ne olur ağır yorum yapmayın anlayin beni. herşeye fazlasıyla takan üzülen bir insanım zaten. fikriniz varsa konuyla ilgili yazın lütfen.
Korkmayın. Hep bu korku yüzünden zaten soluğu hastanede alıyor anne babalar. Ben çocuğum hastalanınca hastaneye götürmüyorum, sadece ne olduğunu bilmediğim zaman ya da ağrısı çok şiddetli ise götürüyorum. Grip soğuk algınlığı öksürük bunlar genelde geçici şeyler tedavisi de belli. Güzel bir çorba bol C vitamini bol sıvı temiz hava temiz ortam vs. Ateşi bir an önce düşürmek gibi bir panik yaşar mesela çoğu anne. Halbuki ateş enfeksyonu atmak için çok gerekli bir şeydir, beden hastalığı ateşle atar. Çocuğunuz kontrollü bir şekilde ateşlenebilir çok çok yüksek olmadığı sürece bir tehlikesi yoktur ateşin. Hastaneye gittikce ilaç aldıkça bünye daha da zayıflar bu sefer hastaneden çıkamaz olur insan. Benim tavsiyem geniş kapsamlı bir alerji testi yaptırın alerji astım yoksa alerji astım ilacı da vermeyin başka bir doktora gidin. Ve korkmayın çocuklar güçlüdür atlatırlar. Geçmiş olsun.
aynen butun kisimiz boyle geciyor.
kis boyunca zaditen kullaniyor,
bir kac doktor da ayni tedaviyi onerdi, o yuzden ilac kullanmayim vs demiyorum.
zaten ola ki unutursak hemen o gun fark ediyor durumu.
baska konuda da yazdim,
odalarinda hali yok, sadece kalin perde var,
evde her sey yerden yuksek, altina vileda giriyor, odalarinda sadece dolaplari duvara bitisik, her seyin arkasi da temizleniyor,
nemlendirici cihazlari var, ben yine de odalari cok isinirsa cami da aciyorum, odalari cok sicak olursa kotulesiyorlar cunku.
bu sekilde cok cok dikkat ederek normal kalitede bir hayat surmeye calisiyoruz.
artık zaten sürekli antibiyotik vermiyorum. ozelikle söylüyorum gerekmiyorsa yazmayın diye. benim sıkıntım gunduz birseyi yok gece uykuda böyle olmasiBalgamli öksürükse soğuk alginligidir muhtemelen. Çocuklara sümkürmeyi öğretin günde en az 3 defa boşaltin burnunu antibiyotikten cok daha etkili. Bir günde bile öksürüğünün azaldığını görürsünüz. Sürekli antibiyotik kullanmazsanız kendisi yenerse bağışıklığı güçlenir. Bol bol da ev yapımı çorba ve meyve .
çok sagolun bizede verdi kullanıyorum ama faydası yok gibiÇok geçmiş olsun bizde ara ara aynı durumdayız, hava makinesi-ventolin kurtarıcımız oluyor tavsiye ederim
Bir de bağışıklığı güçlensin diye zinco çinko vermişti Drmuz
sagolun. küçük kızıma bile çok fazla antibiyotik kullandık çok üzülüyorum bu duruma burdaki doğal yöntemleri araştırıp deneyecegimBenimkiler bu dönemin ilk rahatsızlığını yaşıyorlar bizde alerjigiz ama tani konmadi test falan yapılmadı yani
Çocukların hiriltisina öksürüğü ne göre değişiyor bende yöntem
Mesela şuan kızım öksürüyor hırıltı çok değil burnu tıkalı
Gece yatarken göğsüne zeytinyağ,bal,zencefil karabiber karışımı yapıp sürüyorum bu balgamı sokmeyi de sağlıyor
Gece yatarken ayak altına viksss yada Limon sur bunlar öksürüğü azaltıyor limon c vitamini oodugold için hastalığı daha çabuk iyileşmesini sağlıyor üzerine muhakkak çorap giydir
Gece yatmadan önce o ballı karışıma biraz limon sıkarak hazırla onu da yedir bir tatlı kaşığı yeter
Benim oğluma artık müdahale edilmezse iyice sıkışıyor oksurugu hava veriliyordu her seferinde şuan sıkışıklığı gitti bugün balgam atmaya başladı
Balgam kolay atilmazsa balgam sökücü ilaç veriyorum
Kıza (2) ayriyetten burnuna okyanus suyu sıkiyorum ara sıra sumkurmeyi öğrenemedi çünkü daha
Diğerlerinin sık sık burnunu temizlettiriyorum çoğunluk doktora gitmeden atlatiyoru Z
Önemli olan ateş olmadan müdahale etmek atesoenecek kadar ilerlediyse bazen fayda etmiyor bunlar balgam sökücü mecburiyet oluyor o zaman 2 yaşındaki kızıma hiç antibiyotik verilmedi almadım da :))
Geçmiş olsun şimdiden
Alerji doktoruna götürdük zaten esime bir şeyleri yok demiş ama verdiği ilaçlar astim ilaçları. bunlara dikkat etmeye calisacagimKonu sahibesi
Çocuklarınızın öncelikle alerji doktoruna gitmesi lazım. Bende alerji var ve kizim da alerjik bir cocuk olduğundan evde domestos vs kokulu temizlik ürünleri kullanmıyorum. Onun yerine yerleri arap sabunu ile siliyorum. Sıvı olandan. Sadece wc de çamaşır suyu kullaniyorum.
Kesinlikle kendim ve kizimda battaniye kullanmiyorum tozu oksurtuyor. Yumuşatıcı az dokuyorum,çamaşırları 2defa durulatip içerde kurutmuyorum. Rutubet yapıp öksürük ve geniz akintisini arttırıyor. Pelus oyuncağı yok.
Evde ona alerji yapacak toz bulundurmamaya çalışıyorum. Çünkü kendim de çok oksuruyorum.
Rabbim bütün çocuklarımıza hayırlı sifa versin. Alerji doktoruna götürdük zaten esimebir şeyleri yok demiş ama verdiği ilaçlar astim ilaçları. bende yoğurdumu kendim yapiyorum bir çok şeyim doğal köyden geliyor salça peynir tere yağı pekmez konserve olsun kurutma yani aklınıza ne gelirse yumurtada genelde organik veriyorum abur cubur çoğu zaman evimizde bulunmaz zaten. nerde hata yapıyorum inanın bende bilmiyorum. kucugum hastalandigi zaman ateşi çıkıyor arada büyük kızımda ateş yok şükür sadece uykuda balgamli öksürük kızım tıkanıyor.Benimde coxugum alerjik astim hastasi 5. Konu acmisim gecen hafta faydali bilgiler paylasti kk kadinlari sagolsunlar oraya bir bakabilirsin. Öncelikle cocuk doktoruna degil cocuk alerji uzmani veya cocuk gosgis hast.uzm.goturun onlarin tedavisine gore hareket edin derim.hastaliginda ateş oluyor mu bizim ki cogu zaman atesli oluyor ve mecbur antibiyotik kullaniyrz bende kullanmayi istemiyorum hatta don versiginde inat ettim antibiyortiksiz ayltlatnaya calisacgm dedim ama ates her gecen gun yukseldi cigerlerde enfeksiyon var cunki durumu daha kotulesince antibiyotige yine basladik malesef. Cocugum tedavisi dun tamemne bitti simdilik iyi ama her tedaviden sonra bizimki nerdeyse her ay tekrarladi. Insallah bu defa tekrarlamaz. Benim kendimce aldigim tedbirler camasirlardan deterjani biraktirdim.bulasik makina vejan tamemn bitkisel icerikli bir markanin tabletini kullaniyorum. Sampuani cocuklarimin haytaindan cikardim.beden ve sac temizluklerini dogal z.yagli defneli sabun aldim onunla yapiyorum.pelus oyuncak yok hepsini attim yastigini ve yorganini pamuktan yaptirdim. Sindiye kadar elyafli birdey kullaniyirduk.sivi sabunu kaldirdim kalip sabun kulkaniyorum el temizliginde. Camasirlarimizi arap sabunu ve karbonatla yikiyorum ve cok cok onemliki yumusatici kesinlikle kullanmiyrm bitkisel esansiyal yaglardan yumusaticimi kensmdim yaptim.zemin temizligi icin buharli temizliyeci aldim sicakla tum.miktoplarin yok oldugunu dusunuyrm.yakin zamanda su filtreli bir supurgede alacagim. Ve beslenmesi market yumurtasini cikardik hayatimizdan organik yumurta aliyrm a sutumuzu yogurdugumuzu ztn kendim.yapiyorum et balik sebze hepsinden yemesine dikkat ediyorum toros yoruklerinden keciboynuzu pekmwzi almistim.orjinal olacak mutlaka gunde iki kez tatli kasigiyla keciboynuzu pekmezi veriyrm. Her gun mutlaka limon ve zencefil demliyrm bir bardak iciriyrm. Havanda doverek bir cay kasigi corek otu veriyrm yakin zamanda kefir mayalayip ayran niyetine kefir vermeyide dusunuyrm bunlar bagisiklik sistemni guclu tutmak icin. Onun haricinde ilac tedavimiz bittikten sonra simdilik surekli kullanacgmz ilaclarimiz var zad... diye bir surup ve onc.... diye bir cigneme hapi.bunlarida duzenli kullanyruz insallah duzelecek zamanla gecegini soyleyen doktorlarda var kalici olur diyende. Iyi dusunelim iyi olsun. Sifa diliyorum gecmis olsn