Çocuk Hastalıkları Anneler ne olur bakın konuma.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
gecmis olsun bahsettiginiz ilaci biliyorum. v... sprey sanirim. cocuklarim her oksuruk oldugunda bunu kullaniyoruz biz. antibiyotikten daha az zararli. hatta suan oglum onun bir tik ustunu kullaniyor. ve oksurugu gecmesine ragmen 1 aya yakin kullanicaz. ikisi de astim degil. bu ilac akcigerdeki hava kanallarini acarak daha rahat nefes almalarini sagliyor. oksuruk ile de akciger yabanci cisimleri atiyor.
bakin kaloriferli evlerde yasiyoruz fabrikasyon halilarimiz var cocuklarimiz bu tarz seylerden cok etkileniyor.
ilaci kullanin evinizi kaloriferlerine islak havlu koyun ozellikle cocuklarin yattigi yere. 2 gune 1 supuruyorsaniz hergun supurun. haftada birse 2 gune bir gibi siklastirin yani. baktiniz gecmiyor bu rahatsizlik universite hastanesine gidin. cocugunuz muhtemelen astim degil sadece alerjisi var hali tuyu vs ye bu ilacta nefes almasini rahatlatacak oksurugu azaltacak.

Geçtiğimiz kış benimkileride benzer şikayetlerle dr’a götürdüğümde buhar mak. + bir sürü antibiyorik verildi. İlaç özellikle antibiyotik vermek içime sinmediği için alternatif tıbba başvurduk ve bal-turp kürü çok iyi geldi.ayrıca geceleri tencerede su kaynatıp içine biraz Viks koyup odalarına koyuyorum akşam yatmadan buharı içerdeki kuru havayı dengeliyor ve akşam sabah burunlarını mutlaka banyoda bildiğimiz yöntemle yıkıyorum.bu yıl hava sıcaklığının -25’leri gördüğü bir yerdeyiz ve eskiye nazaran daha çok dışarı çıkıyorlar ama çok şükür hiç öksürmediler. Ayrıca hergün taze sıkılmış portakal ve nar suyu içiyorlar muhtemelen bununda engelleyici özelliği vardır.
Ayrıca arada bir sırtlarına bakın soğukmu.bazen ev sıcak çocuğun heryeri normal ısıda olsada sırtları buz gibi oluyor bunuda takip edin.

Evet, doktor antibiyotikle birlikte probiyotik takviyesi de veriyor her zaman.
Soğan tarifinize kesinlikle bakacağım, teşekkürler. Antibiyotik işi kesinlikle içime sinmiyor, hastalıklar inatçı olmasa, ateşi filan olmadığı sürece kendi kendine atlatmasından yanayım ama işte geçmek bilmeyince, mecbur antibiyotiğe sarılıyoruz. =(

Ates aslinda vucudun kendini iyi etme cabasi, bi nevi savas.
Siz o savasi kazanmasina izin vermelisiniz.
surekli kullanilan antibiyotik bu durumu baltalar.
Ben cocuklar ateslenince 3/ 4 saatte bir farkli ates dusurucu vererek ateslerini dusuruyorum, yani 2 ates dusurucu kullaniyorum.
Paralen baby verdiysem 3- 4 saat sonra nurofen baby veriyorum mesela..( yasadigim yerde bunlar kullaniliyor)
Bide ilik dus zaten o ates dusuyor.
Bu ates dusurmeye caprazlama denir, yani bi nevi vucudu sasirtiyorsunuz.
Birde ne olursa olsun sumkurmeyi ogretin.
Akmayan/ cikmayan sumuk zaten cocuklari oksuruge boguyor.
Sumkurmuyorsa guclu bi aspirator alin burun icin, sabah aksam burnunu temizleyin.
Ben baby vac kullaniyorum, elektirik supurgesine takiliyor ama korkmayin yenidoganlar dahi kullanabiliyor, 5 senedir elimden dusmez.
Oglum artik ogrendi kendi sumkuruyor ama kiz kucuk, mecbur cekip aliyorum burnunu ne tikiyorsa.
Bide ek olarak ben balikyagi ve d vitamini veriyorum damla seklinde.

Bahsettiğiniz soğanlı karışımı süte katarak versek aynı derecede etkili olur mu ki
Kızıma asla yediremem ondan yiyeceklere içeceklere çok önyargılı bilmediği şeyi ağzına sürmez çünkü :KK43:

Bilmez miyim..
Bizde de kiyamet kopuyordu ama artik aliyorlar.
Portakal suyu filan seviyosa karisitirip verebilirsiniz bence, sutu hic demedim ama portakak suyu daha tatli hafif keskin bi tat ya belki anlamaz.

evde besledıgınız kuş varmı
benım kızımda teşhis koyamadılar ama aralıksız 3 ay antibotık içti astım ilacı kullandı
astım alerji dr kadar götürdük biride demediki evinizde kuş varmı diye ,

kuşu evden attım ve kızım düzelmişti , çok çok geçmiş olsun ,
omega 3 , polen takviyesi verin bağışıklıkları düzelsin biraz

En son antibiyotiği ben söyledim doktora yoksa inanın geçmiyor balgamlı öksürük.ondan bi öncesinde yine ben dedim bildiğim bir antibiyotik var onu yazın iyi geliyor diye doktor hafif bir antibiyotik yazdı ve de geçmedi ama benim çocuğumun öksürüğü çok feciydi herkes oğluma acıyarak bakıyordu çocuk nefes almaksızın öksürüyordu o derece ikinci antibiyotikte geçti iki uç hafta geçti yine aynı başlıyor öksürük ana sınıfına gidiyor biri hasta oluyor birine buluşuyor hep aynı döngü

Herkese hayirli sabahlar arkadaşlar. Öncelikle konu kizlarim. çok üzülüyorum arkadaşlar kizlarim için daha öncede konu açmıştım aslında bununla ilgili.

Dediğim gibi konu kızlarım biri 5 yaşında biri 2 sürekli hastalanıyorlar ben artık gerçekten onlara surup hele ki antibiyotik vermeyi hiç istemiyorum. hatta götürünce doktora uyarıyorum çok fazla antibiyotik kullandık çok kötü degillerse yazmayın lütfen diyorum.

Son zamanlarda büyük kızım daha kötü ozellikle sabaha karşı gece uykuda sürekli öksürüyor balgamli öksürük kızım tıkanıyor sanki.

Kızım küçükken böyle olduğu zaman sürekli kusuyordu şimdi kusmuyor bazen çok az balgam atıyor. kızlar nasıl desem doktora en son goturdugumuz zaman eski konumu okuyabilirsiniz. ben gidemedim eşim de dedi bir şeyleri yokmuş ilaç yazmış ama büyüğüme yazdigi ilaçlar astim ilacı.

size sormak istediğim çocuğunda alerjik astimi olanlar nasıl anladınız neler yapıyorsunuz ben ne yapabilirim. esim artik doktora goturmek istemiyor surekli götürünce herşeyi temiz bir alerji doktoruna götürün deniyor. zaten ilçedeyiz götürdük daha önce dediğim gibi birseyleri yok denmiş ama geçen çocuk doktoruna goturdugum zaman ilaçları gösterdim astim ilacı dedi.

çok üzülüyorum bu duruma ne yapabilirim. Dediğim gibi çocuğunda alerjik astim olanlar nasıl anladınız neler yapıyorsunuz geçti mi geçer mi. yanlış anlamayın beni burdan okuduklarım la bir tedavi uygulayacak değilim cocuklarima ama en azindan fikir verin bana ne olur.
Yıllarca çektim canım.Kızım alerjik astım.Öncelikle şunu söyleyeyim çok sabır gerektiren bir hastalık.3 yaş civarı sabaha karşı başlayan atak şeklinde kuru öksürükle fark ettik.Doktorlar tabiki direk astım demiyor.Önce alerjik rinit dediler bir türlü geçmeyince başka başka doktorlara götürdük.Alerjik bronşit dedi doktor.alerji doktoruna götürün ama testte çıkmaz yaşı küçük dedi.Biz yine de iyi bir alerji doktoruna götürdük.Dediği gibi testte çıkmadı ama kızınız astım dedi doktor.Bir tedavi planı çıkarttı bize.Her öksürdüğünde alıp doktora koşmayın bununla yaşamaya öğrenceksiniz dedi.Grip olmaması gerekiyor dedi.Biz bir süre onun dediklerini yaptık.6 yaşında tekrar başka bi doktora götürdük.orada da test yapıldı.Çok emin olmamakla birlikte küf mantarına alerjisi çıktı.ilaçların veriliş şeklini değiştirdi büyüdüğü için.şimdi 8 yaşında çok şükür eskisi kadar sıkıntısı kalmadı.Doktorlar 8 yaşından Sonra hafifler ergenlikle tamamen geçer dedi.çok çok sıkıntılar çektik.sabahlara kadar öksürüp uyuyamadığını bilirim yavrumun.allah yardımcınız olsun.istanbuldaysanız ahmet akçayı öneririm.Biz 9 saatlik yoldan gittik memnunda kaldık.

Herkese hayirli sabahlar arkadaşlar. Öncelikle konu kizlarim. çok üzülüyorum arkadaşlar kizlarim için daha öncede konu açmıştım aslında bununla ilgili.

Dediğim gibi konu kızlarım biri 5 yaşında biri 2 sürekli hastalanıyorlar ben artık gerçekten onlara surup hele ki antibiyotik vermeyi hiç istemiyorum. hatta götürünce doktora uyarıyorum çok fazla antibiyotik kullandık çok kötü degillerse yazmayın lütfen diyorum.

Son zamanlarda büyük kızım daha kötü ozellikle sabaha karşı gece uykuda sürekli öksürüyor balgamli öksürük kızım tıkanıyor sanki.

Kızım küçükken böyle olduğu zaman sürekli kusuyordu şimdi kusmuyor bazen çok az balgam atıyor. kızlar nasıl desem doktora en son goturdugumuz zaman eski konumu okuyabilirsiniz. ben gidemedim eşim de dedi bir şeyleri yokmuş ilaç yazmış ama büyüğüme yazdigi ilaçlar astim ilacı.

size sormak istediğim çocuğunda alerjik astimi olanlar nasıl anladınız neler yapıyorsunuz ben ne yapabilirim. esim artik doktora goturmek istemiyor surekli götürünce herşeyi temiz bir alerji doktoruna götürün deniyor. zaten ilçedeyiz götürdük daha önce dediğim gibi birseyleri yok denmiş ama geçen çocuk doktoruna goturdugum zaman ilaçları gösterdim astim ilacı dedi.

çok üzülüyorum bu duruma ne yapabilirim. Dediğim gibi çocuğunda alerjik astim olanlar nasıl anladınız neler yapıyorsunuz geçti mi geçer mi. yanlış anlamayın beni burdan okuduklarım la bir tedavi uygulayacak değilim cocuklarima ama en azindan fikir verin bana ne olur.
Kış alerjisi de bu şekilde oluyor sanırım. Bence şartları zorlayın alerji doktoruna götürün. Böyle sık sık antibiyotik kullanacağına dönemlik alerji ilaçları kullanabilir.

Benim büyük oğlum alerjik bir çocuktu küçükken.
Kesinlikle yün yorgan, yün halı ve yünlü kıyafetler yasak. Pamuklu kıyafetler giyecek. Hayvan beslemek yasak. Çocugun olduğu ortamda ev süpürmek yasak ama tozlu evde yasak. Biz sulu supurge kullanmıstik o dönem. Cünkü sulu süpürge havaya toz partikülü atmıyor. Çocuğun yanında kullanabiliyorsunuz. Ve mümkünse her gün ev süpürülmeli. Evi düzenli her gün havalandırmanız gerekiyor. Rutubette tetikliyor. Çocukları hergun parka pahceye çıkartın. Hava alsınlar, güneş görsünler. Birde bir dönem doktorun uygun gördüğü alerji şuruplarından kullanmaları gerekebilir.
Çok geçmiş olsun. Allah dermansiz dert vermesin. Bu tür rahatsızlıklar birçok çocukta var ve çocuk büyüyüp bağışıklık sistemi geliştikçe iyileşiyorlar. Sıkmayın bu kadar canınızı :)

Arkadaşlar ne olur ağır yorum yapmayın anlayin beni. herşeye fazlasıyla takan üzülen bir insanım zaten. fikriniz varsa konuyla ilgili yazın lütfen.
Allah şifa versin.
Öncelikle çok titiz anneyseniz bunu terkedin. Çamaşır suyu vb ağır temizlik ürünlerini hayatınızdan çıkarın. Çocuklarınızı sık sık temiz havaya çıkarın. Kışın 10 dk bile yeter.

İşkembe, kelle paça gibi çorbaları haftada 2-3 kez içirin. Soğuk pres Keçi boynuzu pekmezi verin her sabah.

İnşallah şifa olur.

Alerjık astım yok ama gece öksürüğü ve balgam benımkınde de vardı. Geceleri odaya buhar makınesı koydıum,uyumadan çnce fizyolojik serum damlattım burnuna, pekmezin veya balın içine de biraz karabiber koyup içiriyordum öksürükten kurtuldum. Eğer astım değilse bunlar işe yarıyor ama astımsa bilemiyorum.

Benim arkadaşımın oglu da alerjik astım.
Ev her zaman temiz olacak,toz zerresi dahi olmayacak hatta buharli makinelerle temizleyin demis doktor.

6-7 yasinda geçermiş öyle demiş.

Hava makinesi kullanabilirsiniz

Geçmiş olsun.
Kızım 8 yaşında, 3 yaşından beri bahsettiğiniz şekilde öksürüğü var. Aralık gibi başlayıp Nisana kadar sürüyor. Bu süre içinde ara ara düzeliyor tabi ama ufacık soğuk algınlığında başa sarıyoruz.
Gitmediğim doktor, yaptırmadığım tahlil kalmadı . Sonuç , hiçbir şey yok. Sinüziti var , geniz akıntısı oluyor bu da öksürük yapıyor.
Buhar makineniz var mk evde, bildiğimiz soğuk buhar Makinesi? Yatmadan önce onun buharında 15dk nefes alırsa geceyi daha rahat geçiriyor bizimki.

Kızım 3 yaşında ve kreşe gidiyor. Sonbaharın başından beri 5-6 kere doktora gittik ve her seferinde antibiyotik verdi. Kullanmayalım desek, geçmiyor inatçı hastalıklar. Şuan yine hasta. Sürekli bir geniz ve burun akıntısı ve bunlardan kaynaklı öksürük nöbetleri... Yani yavrum da bıktı, biz de bıktık. Geçen sene daha da fazla hasta oluyordu, bu daha iyi hali düşünün. Bir çok kişi bana siyah turp&bal kürü önerdi. Doktora danışmadan hiçbir şey vermediğimden, önce bir danışacağım ama söylendiğine göre öksürük ve balgamda çok etkiliymiş. Siz de bir doktora danışıp, araştırın. Belki bir umut işe yarar.
Hanımlar geniz akıntısını kesen en kolay yöntem adaçayı.
Marketten adaçayı alıp kaynar suda 5-6 dk demleyip, ılıdığında kızlarıma içiriyorum. 2 yaşındakine yarım çay bardağı, 4 ve 5 yaşındakilere bir çay bardağı veriyorum günde bir kere. 3-4 gün sonra geniz akıntısı ve öksürük kesilip, burunları akıyor.
Çok şükür bu şekilde antibiyotiksiz atlattık çoğu zaman.

Doktor size açıklama yapmadimi astım var yada yok diye halamin kızı astım bebekliginden beri alerjik astım oda sürekli hasta oluyor acaba yanında sigarami iciliyor oda cocuklarda balgam yapio. Keciboynuzu pekmezi el yapımı iyi geliyor daha iyi bi doktora götürün bence bide hava makinası alsaniz daha iyi olur halama sorup yazacagim size

Doktor size açıklama yapmadimi astım var yada yok diye halamin kızı astım bebekliginden beri alerjik astım oda sürekli hasta oluyor acaba yanında sigarami iciliyor oda cocuklarda balgam yapio. Keciboynuzu pekmezi el yapımı iyi geliyor daha iyi bi doktora götürün bence bide hava makinası alsaniz daha iyi olur halama sorup yazacagim size

Ates aslinda vucudun kendini iyi etme cabasi, bi nevi savas.
Siz o savasi kazanmasina izin vermelisiniz.
surekli kullanilan antibiyotik bu durumu baltalar.
Ben cocuklar ateslenince 3/ 4 saatte bir farkli ates dusurucu vererek ateslerini dusuruyorum, yani 2 ates dusurucu kullaniyorum.
Paralen baby verdiysem 3- 4 saat sonra nurofen baby veriyorum mesela..( yasadigim yerde bunlar kullaniliyor)
Bide ilik dus zaten o ates dusuyor.
Bu ates dusurmeye caprazlama denir, yani bi nevi vucudu sasirtiyorsunuz.
Birde ne olursa olsun sumkurmeyi ogretin.
Akmayan/ cikmayan sumuk zaten cocuklari oksuruge boguyor.
Sumkurmuyorsa guclu bi aspirator alin burun icin, sabah aksam burnunu temizleyin.
Ben baby vac kullaniyorum, elektirik supurgesine takiliyor ama korkmayin yenidoganlar dahi kullanabiliyor, 5 senedir elimden dusmez.
Oglum artik ogrendi kendi sumkuruyor ama kiz kucuk, mecbur cekip aliyorum burnunu ne tikiyorsa.
Bide ek olarak ben balikyagi ve d vitamini veriyorum damla seklinde.
Evet katılıyorum d vitamini temel taşı gibi bir şey.
Biz ve çocuklar her sonbahar ve kış başlangıcında 1 ampul d vitamini içiyoruz. Tüm kış sezonunu hafif soğuk algınlığıyla atlatıyoruz.

geniz eti yönünden araştırıldı mı balgam varsa burun akıntısı vardır yeterince temizlenemiyor demek ki burnu

oğlum o yaşlarda iken okyanus suyu ile yaşardı gece yatmadan bir flakon sabah okula gitmeden bir flakon

burun hep açık olmalı

ilacı da anlamlandırılamayan öksürük dediğiniz için ferahlatsın diye yazmış olabilir ya da öncesinde deneme yapıyorlar alerjik ise ilaç iyi gelirse başka tedaviye gerek yok diyorlar

bu arada evde halı pelüş tüylü battaniye yün yorgan yünlü hırka yelek ve benzeri benim aklıma gelmeyen şeyleri kaldırırsanız çocuğunuz ferahlayabilir

Cnm niye agir yorum yapalim anlamadim. Cocuklarin icin cabaliyorsun cozum ariyorsun. Baslarini okurken icimden astim ihtimali gecti benimde. Olabilir de olmayabilir de tabi. Odalarini yatmadan havalndirip, iyice silip supurup birde hali varsa halilarini kaldirmani kat kat perde varsa azaltmani tavsiye edecegim. Birde boyle denesen sabaha kadar rahat uyuyor mu baksan. Cok gecmis olsun. Alerji ve astim konularinda uzmanlasmis cocuk doktorlarina goturmenizi tavsiye ediyorum

Annem gecen dedi, bizde boyle cok hastahastalanirmisiz, buyutene kadar neler cektim dedi, inşallah Allah size de saglikla buyuduklerini gormeyi nasip etsin

X