anneler lütfen yardımm ::((((

mina derin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
8
0
33
merhabalar. 2 aylık bebeğim var. ilk zamanlarda sütüm bebeğe yetiyordu. 40. günümüzde malesef safradan ameliyat olmak zorunda kaldım. o gün bu gündür sütüm oldukça azaldı. bebeğim 5 dakika emiyor sonra süt gelmiyor. ağlamaya başlıyor mama veriyoruz. ancak o zman doyuyor. sütü artırmak için bildiğiniz bir sey var mı?? bazı annelerin o kadar sütü oluyormuş ki atanlar bile varmış. neler yemedim hiç faydası yok.. bilgisi olan var mı ?? sütümü nasıl geri getirebilirim ??

merhaba benimde 6.5 aylik bebegim var o aylarda bende mama verdim sutum cok yeterli degil gibi geliyodu bana.ancak sutunuzu arttirmaya calisin mamayi mumkun oldugunca vermeyin derim hem memeyi daha az emmeye baslar hemde bebek alisiyo mamaya bi sure sonra.gaz sancisi olabilir o aglatabilir bebegi.kilo alimi ve idrar cikisi nasil o onemli bir belirti sutun yetip yetmedigini gosteren.bu arada hemsireyim o yuzden yardimcibolmak adina soruyorum.sutu arttirmak icinde.bol bol sivi tuketin ozellikle su.onun disinda bulgur misir boza irmik marul bunlar bana baya fayda etmisti.bide humana stil tee var hergun ondan iciyordum deneyebilirsiniz.rezene cayida gaza fayda ediyor

sütümü sağdım ne kadar diye. iki göğsümden cıkan süt 20 ml. o kadar az ki mama vermekten baska carem yok. idrar cıkısı ve kilo alımı iyi normal yani. mamadan dolayı biraz fazla bile alıyor. humana stil çayı nı da içiyorum ama pek faydaı yok su anda. ağlaması kesinlikle ac kaldığı için. emdikten sonra bebeğim parmaklarını emmeye başlıyor. mama verincee içiyor ağlaması keesiliyor. gaz sancımız yok cok şükür. gaz sorununu çözdük. çıkarmada sıkıntı yaşamıyorz.

yok ben mamasiz nekadar diye kastetmistim idrar cikisi.ozaman dediginiz gibi verin mama ama onceliginiz anne sutu olsun sonra takviye edin sadece mamayi.kiyamam bebisede opuyorum onuda.bol bol yiyin icin stres de yapmayin illaki artar merak etmeyin.stres uzuntu asil azaltan sebep

Bol bol su iceceksin cnm gunde enaz 2,5 lt bulgur pilavi pisir uzerine yogurt dok ye sade soda ic hic birsey olmazz allahin izniyle

bol bol kısır ye.roka marul nane maydanoz heleki dere otu.bol bol su iç.humana ve rezene.yeşil mercimek yemeği...bide kendini kasma.elde değil biliyorum ama maalesef öyle.benim çok psikolojikti.eşim eve çok az geç kalsa bile canım sıkılır sütüm azalırdı sen sağlık problemi yaşamışsın bide biraz psikolojikse olur.bol bol bebeğin emsin.boş boş ta olsa sen sağ ki damarların açık kalsın.

bol yeşillik(dereotu maydanoz taze soğan vb) ve bol su en az 3 litre. süt/süt ürünü ve mutlaka öğlen veya akşam öğününde bir parça et/tavuk/balık/köfteden biri..

sütün geleceğine inanmak da çok etkili. emzirmeye istekli olmak ve bol bol emzirmek lazım. emzirme kampı diye bir şey var.sadece yiyor içiyor bebeğinizle uyuyorsunuz ve emziriyorsunuz en azından birkaç gün deneyin sonuç gerçekten şaşırtıcı oluyor..tomrisin emzirme notları emzirme kampı diye bir aratırsanız, bulursunuz. ben çok faydalanmıştım.
Ayrıca sağma makineleri sadece biriken sütü sağabiliyor. ama bebek emdikçe süt geliyor. çıkan süte çok takılmayın bazen 20 ml gelir bazen 120.

Mesajı görünce kendimi gördüm sanki. O kadar zor ki yaşadıkların inşallah sütünü arttırmayı başarırsın.bende hemşireyim ve malesef ancak 3.5 ay emzirebildim.bir türlü sütüm olmadı nedenini şimdi anlıyorum ben çok stres yamış çok üzülmüştüm ve üzüldükçe sütüm kesilmişti.öncelikle hadtane tipi pompa kirala ardından sık sık sağmalısın kesinlikle bu önemli.sonradında bebek emzik emiyorsa unutsun senin göğsünü emzik niyetine kullansın. Bu arada mutlaka yanında sana manebi desteği olacak annen kız kardeşin bulunsun ev işletindede yardım etsin.sen sadece bebişinle ilgilen.bol su iç bol bol.psikolojik açıdan rahatlamak için mutlaka 1 saat kadar dışarıda ol eve kenfini kapatma.

aa en önEmli şeyi unuttum sütü az olan tüm anneler için söylüyorum mutlaka ama mutlaka bir emzirme danışmanıyla görüşün yanlış yapılan ne varsa o düzrltir.

Benim oğlumda iri bir bebekti. Sürekli emmek istiyodu. saniyordum ki açlıktan ve sürekli emdiği için artık göğüslerim yumşuyordu ve sütüm yetmiyor diye stres yaptım. stres yaptıkça doğru orantılı olarak azaldı. azaldıkça stres yaptım. süt hormonunu artıran ne varsa (prolaktin) onları yemeye başladım. Ve diğer ülkelerde emzirme sisteminin bizdeki gibi olmadığını da gördüm. Yani bizde her ağladığında istediğinde verin diyorlar. Ama avrupada bebeğin kaç aylık olduğuna bağlı olarak 2 yada 3 saatte emzirin diyorlar. bebekler çoğu zaman açlıktan değil emme reflekslerinden dolayı emmek ister diye okudum. Tabi bir anne olarak yinede refleks de olsa emzirmek istedim. sütüm çok çok azken bile sağdım mamaya karıştırdım. sıcak duşlar aldım. humana still tea bende hiç fayda etmedi ama nurs harveys diye bi markanın etkisini gördüm. Kendime birde yiyecek listesi hazırladım. Arada bir mama da veriyorum ama asla milupanın ürünlerini kullanmıyorum. Benim kendimce fayda gördüğüm ve fayda gören arkadaşlarımın tavsiye ettiği gıdalar var.
rezene,tarçın,anason,çemenotu,kimyon
mısır (sütü yağlandırıyor), hurma, incir, malt içecek, marul, bulgur
tahin, helva, fesleğen, arpa arpa arpa, boza,
ısırgan otu, helva, dondurma, bol su

ya birde bana ebe gece erken yat demişti. süt hormonları en çok gece uykusuna ihtiyaç duyarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…