Bebek Beslenmesi Anneler, kahvaltı ile ilgili bir sorum var size....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eda1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
130
2
96
Ankara
Sevgili anneler, kızım 6 aylık oldu ve doktorumuzun talimatıyla kahvaltıya başladık. Sabah mama içiyor, saatler sonra kahvaltı veriyorum. Kahvaltıda yumurta sarısı, pekmez, labne ve az miktarda tereyağ önerildi. Ben de bunları karıştırdım. Bu karışım tabağın içinde az miktarda, püre kıvamında birşey oluyor, onu vermeye çalışıyorum. Birgün de bu karışıma 1 ölçek mama-30 cc su ile yaptığım devam sütünü koydum, o zamanda kıvamı sulu oldu, çorba gibi. Size sorum şu, hangi şekildekini vermemi tavsiye edersiniz, koyu mu, sulu mu? siz nasıl yapmıştınız veya yapıyorsunuz? Ek önerileriniz olur mu kahvaltı ile ilgiili? Simdiden tesekkur ederim...

edacığım; bence bulamaç halinde yedirme bebişine..hem görüntüsü bile korkunç oluyo bebişin nasıl sevsin?zaten verdiğin seyler fazla diş gerektiren şeyler değil..hem yavaş yavaşta çiğnemeyi öğrensin..yediği gıdaların tadını ayrı ayrı tanıması için damak zevkinin oluşabilmesi için bence mutlaka ayrı ayrı yedir..labneyi minik minik ekmek içine sürüp verebilirsin..yumurtayı tek yemezse pekmezle karıştırabilirsin..benim önerim böyle..mama kısmını bilmiyorum..tereyagınıda günaşırı ver..yağ sonuçta:)
bide kahvaltıyı saat kaç gibi veriyosun? 10 u geçirmemeye çalış..öğünleri aksatabilirsin bebişinin vücut saatini de bozmamak için en geç 10 kahvaltı, en geç 2 de öğle yemeği , en geç 8 de aksam yemeği..

Son düzenleme:
bebe bisküvisi kat canım kıvamının iyi olması için

ben 7 bebe bisküvisi
bir tatlı kaşığı kadar beyaz peynir
biraz zeytin ezmesi
ceviz rendesi
bir tatlı kaşığı pekmez ve neredeyse bir tam tumurta sarısına 60cc mama katarak hazırlıyorum bebeğimin kavaltısını

bebe bisküvisi vereceginize aç bırakın daha iyi..ekmek verin çok daha faydalı..inanın çok zararlıymış bebe bisküvileri..

o kadar da abartmayın ya o yasak bu yasak yeni yapılan bebek bisküvilerinin içinde demir varmış evde yapsan yağ ve un.zaten günde 5 taneyi geçmiyor.bencede karıştırmamk lazım.

Cook tesekkur ederim cevaplarınız icin. Bugun ilk is kizimin beslenme saatlerini duzenledim, cok da iyi oldu. Umarım bu düzeni bozmadan devam edebilmeyi basarırım. Dun kahvaltisina mama ve aptamilin tahilli bir cesidini ekleyip biraz miktarini artirdim, tabi hemen itiraz. Oburu kus yemi kadar ya, bu fazlasina gitti hanimefendinin. Ayri ayri verme isini yapmaya calisiyorum aslinda ama henuz basarili degiliz o konuda. Yumurta ayri gitmiyo, mutlaka karistirmam gerekiyo, zarari yok, ne yapalim oyle olsun; peynir ekmek isini hafta sonu kahvaltida bi deniycem bakalim, labne sürülü ekmeği yutabilir mi bilmiyorum, mutlaka deniycem. Calismalarim devam edecek. Tekrar tesekkurler.

O zararlı bu zararlı sütü olmayan kadına mama bile zararlı diyorlar napacak kadın 1 aylık bebeğe hiç vitamini olmayan prinç unumu verecek napsın mecbur mama verecek..bebe büsküvisi ben onla büyümüşüm..her yazılana inanırsak hiç bişey yemememiz gerek bizimde...aç neden bıraksın..abartmayın lütfen...

Back