• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler bir yardım edermisiniz. ?

drkbrke

Prensnin&Prnsesnin Annsi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
741
106
38
Ya ben özellikle boşanmış annelerden yardım istiyorum.Bilen arkadaşlar vardır ben eşimden ayriyim yakın zamandada annemi kaybettim Sağolsun çok yakın bir arkadasim (erkek ) annemide kaybettiğim için her ihtiyacım olduğunda yanımda oluyor. Velhasıl asıl mevzu oğlumun bu arkadaşıma olan duskunlugu sürekli onunla vakit geçirmek istiyor gece onun koynunda uyumak istiyor. Gerçekten abartmiyorum bigün gelmesin bize o gün oğlumun yüzü gülmüyor. Bende fazlasıyla ilgileniyorum ama onunla olduğu zaman daha keyifli oluyor.Bu arada bosandigimdan beri oğlum pedegog kontrolünde. Babasını hiç görmüyor geçen hafta aradım ya gel yada getireyim biraz ilgilen seni ozluyor dedim verdiği cevap benim vaktim yok. Kızlar sizce oğlumun bu durumu için ne yapabilirim pedegog onunla mutlu oluyor henüz kabullenmesi için çok küçük olmadi babasiyla iletisime gec diyor ama bu şekilde de olmuyor arkadaşım sürekli bizim evde olmak zorunda kalıyor. Napicami bilmiyorum bir akıl verin ne olur

Son düzenleme:
Geçen gün Haluk Yavuzerin kitabında okumuştum sanırım. Böyle durumlarda başka bir ebeveyni baba yerine koymak gerekiyormuş rol model olarak ,Büyükbaba ,dayı gibi. Arkadaşınızla iletişimi olması iyi ama devamlılığı olmayacak ise ve okişi açısından sıkıntı yaratacak ise başka bir kişi ile iletişim kurdurmaya çalışsanız yokmu erkek kardeşiniz babanız gibi bir akraba erkek

babasının boşluğunu doldurmaya çalışıyor.
ona , arkadaşınızın da bir hayatı olduğunu anlatın, onu çok sevdiğini ama sürekli vakit geçiremeyeceğini.

kaç yaşında çocuğunuz?

Malesef herkes baba sifatinin hakkini veremiyor Canim benim babam üvey yurt dışında abimler burda ama onada oğlum hiç yanasmiyor aramızda özel bişey yok çocukluk arkadaşım ve bende o yüzden tereddutteyim ee bide daha 3 aylik kızım var

Hayır normal arkadaşım bi kaç gün gelmesin alısır diyorum ama bu defa daha çok içine kapaniyir oğlum 3.5 yasinda
bu arkaadaşınız sevgili adayı mı?

babasının boşluğunu doldurmaya çalışıyor.
ona , arkadaşınızın da bir hayatı olduğunu anlatın, onu çok sevdiğini ama sürekli vakit geçiremeyeceğini.

kaç yaşında çocuğunuz?

Oglunuza baba modeli gerek.

Babasi olan serefsizin umrunda degil, o yuzden bence ondan medet ummayin.

Bu arkadasiniz yarin obur gun evlenir, sevgili bulur yani onun da fazla bos vakti olmazsa o zaman oglunuz yine uzulur. Lakin bana oyle geldi ki bu adam size ilgi duyuyor olabilir, onun icin oglunuza bu kadar iyi davraniyor olabilir :) Bunu da bir dusunun :)

Ama yok kesinlikle a4ramizda bir sey olamaz derseniz, o zaman cocugun hayatinda kalici olacak bir baba modeli bulun dayi, dede gibi.

Oglunuza baba modeli gerek.

Babasi olan serefsizin umrunda degil, o yuzden bence ondan medet ummayin.

Bu arkadasiniz yarin obur gun evlenir, sevgili bulur yani onun da fazla bos vakti olmazsa o zaman oglunuz yine uzulur. Lakin bana oyle geldi ki bu adam size ilgi duyuyor olabilir, onun icin oglunuza bu kadar iyi davraniyor olabilir :) Bunu da bir dusunun :)

Ama yok kesinlikle a4ramizda bir sey olamaz derseniz, o zaman cocugun hayatinda kalici olacak bir baba modeli bulun dayi, dede gibi.

Onun adına birsey diyemem ama ben kendi adıma evlenmeyi düşünmüyorum bana karşı ilgisi var mı sanmıyorum evet çocuklarıma iyi davranıyor ama ...
o da genç bi adam elbette kendi hayatı var işte yakınımda sadece abim var onunda kendi bebeği var ve oğlumda ona yanasmiyor napicami şaşırdım inanin

erkek çocukları baba olmadığı için kendilerine model arıyorlar doğru benim oğlumda kendisine dedesini model olarak aldı..
her şeyi dedesinin yaptığı gibi yapmaya çalışıyor.. çok zor bir durum Allah kolaylık versin fakat arkadaşınızdan çocuğunuzu uzaklaştırsanız iyi olur sonuçta arkadaşınızda bir yuva kuracak ister istemez kopacak oğlunuzdan bu sefer oğlunuz ikinci bir kere daha yıkıma uğrayacak.. oğlunuz için kaldırması güç bir süreç olabilir...

erkek çocukları baba olmadığı için kendilerine model arıyorlar doğru benim oğlumda kendisine dedesini model olarak aldı..
her şeyi dedesinin yaptığı gibi yapmaya çalışıyor.. çok zor bir durum Allah kolaylık versin fakat arkadaşınızdan çocuğunuzu uzaklaştırsanız iyi olur sonuçta arkadaşınızda bir yuva kuracak ister istemez kopacak oğlunuzdan bu sefer oğlunuz ikinci bir kere daha yıkıma uğrayacak.. oğlunuz için kaldırması güç bir süreç olabilir...

Haklısınız ama oda ben de görmeden duramıyor um diyor . Of kafam çok karışık nasıl yapsam bende zaten ondan korkuyorum sonuçta bi ömür bizimle olacak degil

Haklısınız ama oda ben de görmeden duramıyor um diyor . Of kafam çok karışık nasıl yapsam bende zaten ondan korkuyorum sonuçta bi ömür bizimle olacak degil

arkadaşınız arada bir gelsin görüşsünler fakat sık sık değil, arkadaşınıza durumu anlatın, sonuçta çocuğunuz için bunu yapacaksınız ki arkadaşınızda anlayacaktır...

bana göre bu arkadaşınız sizden hoşlanıyor ve siz bunları söyledikten sonrada size açılır gibi geliyor.. hayırlısı artık..

Boşanalı çok da olmadı. Oğlum 9 yaşında. Babası evi terk ettiğinde çok kötüydü oğlum. Ben ilgilenmesi için, oğlumun kötü olduğunu söylemek için babasını aradığımda da yeniden beraber olmak için çocuğu kullandığımı düşünmüştü. Oğlumu psikoloğa götürdüm ama pek bir düzelme olmadı. Her gün okuldan eve geldiğinde oda oda babasını arıyordu. Otoparklarda arbaların içine bakıyordu, babam geldi mi diye. Gece saat 3-4 oluyor uyutamıyordum, belki gelirse göremem diye, dış kapının karşısında oturup bekliyordu. Sonunda baba evine döndüm. Babasının veremediği baba sevgisini oğlum dedesinden görünce biraz düzeldi. Yine de babasının yerini hiçbir şey tam dolduramıyor sanırım. Bir yıldan fazla baba evinde kaldık. Bu süre zarfında oğlum epey kendini toparladı. Bu kez de bizim ne zaman evimiz olacak diye sormaya başladı. Başka bir şehirde iş bulup oraya taşındık oğlumla beraber. Yavaş yavaş her şeyi kabullenmeye başladı. Yine de bazen onu arıyor olmalı ki "ne zaman 3 kişi oturacağız bu masaya, ben artık 3 kişi yemek yemek istiyorum. Bu babadan ben bir şey anlamadım, bana bir baba bulur musun anne?" diyor. Bazen "ben neyin cezasını çekiyorum?" diyor. Bazen de babasının beraber olduğu kadının ölmesini beklediğini söylüyor. "O ölürse babam yeniden sana aşık olur, biz yine 3 kişi oluruz" diyor. Çocukların hayalinde hep anne ve babasının bir arada olması var, maalesef bu tip erkekler arkalarında bıraktıkları yıkımı hiç düşünmeden hayatlarına devam ediyorlar. Biliyorum ben ne yaparsam yapıyım oğlumun hep bir tarafı eksik olacak. Bazı şeyleri kabullendi ancak yine de özlüyor. Ben sizin durumunuza göre daha şanslı sayılırım oğlumun yaşı bazı şeyleri anlaması için daha büyük. Yine çok küçükler.... Allah yardımcınız olsun.

seni hatırladımmm bebeğine hamileyken eşin aldatmış sonra tutarsız davranmıştı sorunlu bir hamilelik geçirmiştin değil mi o zaman hamileydim çok üzülmüştüm sana anneni mi kaybettin başın sağolsun çok üzüldüm canım.

Pedagoğunuzun ne dediğini tam anlayamadım ben.
Neden öyle söylediğini.
Bencüe bu arkadaşınıza bu şekilde bağlanması hiç de doğru değil.
Birkaç gün gelmesin oğulunuz alışacaktır.
Tıpkı babasının yokluğuna alışması gibi..
İlla bir erkek olmak zorunda değil oğlunuzun gülmesi için.
Onun tüm zamanlarını doldursanız bu kadar mutsuz olmaz..

Ne diyeceğimi bilemedim çok üzüldüm.
O baba olacak karaktersiz Allah'ımdan bulsun, nasıl kıyar o yavrucuğa.
Arkadaşınız bence biraz araya mesafe koyun, eğer sizin için özel biri değilse ki öyle olmadığını yazmışsınız
illaki bir gün hayatına birisi girecek ve sizden ister istemez uzaklaşacak o zaman yavrunuz için her şey daha zor olur.
Hatta bunu arkadaşınız oğlunuzla konuşarak yavaş yavaş uzaklaşırsa daha iyi olur.
Sizin bunu oğlunuza söylemeniz, onu engellemeniz size karşı cephe almasına sebep olur.
Allah yardımcınız olsun.

Böyle bir adamdan peşpeşe çocuk yapmış olmak... Çok üzücü. Bu arkadaş(!) işini gücünü bırakıp sizin evde kalıyor falan bilemedim, çocuk ona da bağlanacak giderse kötü olur.

arkadaşınız arada bir gelsin görüşsünler fakat sık sık değil, arkadaşınıza durumu anlatın, sonuçta çocuğunuz için bunu yapacaksınız ki arkadaşınızda anlayacaktır...

bana göre bu arkadaşınız sizden hoşlanıyor ve siz bunları söyledikten sonrada size açılır gibi geliyor.. hayırlısı artık..
Soylediginiz gibi açılma hoslanma mevzusu asla olamaz .Biz onunla çok uzun yıllardır arkadaşız aramızdaki tek şey bu.Oda bu kadar yanlız kaldığımız için üzülüyor sadece
Boşanalı çok da olmadı. Oğlum 9 yaşında. Babası evi terk ettiğinde çok kötüydü oğlum. Ben ilgilenmesi için, oğlumun kötü olduğunu söylemek için babasını aradığımda da yeniden beraber olmak için çocuğu kullandığımı düşünmüştü. Oğlumu psikoloğa götürdüm ama pek bir düzelme olmadı. Her gün okuldan eve geldiğinde oda oda babasını arıyordu. Otoparklarda arbaların içine bakıyordu, babam geldi mi diye. Gece saat 3-4 oluyor uyutamıyordum, belki gelirse göremem diye, dış kapının karşısında oturup bekliyordu. Sonunda baba evine döndüm. Babasının veremediği baba sevgisini oğlum dedesinden görünce biraz düzeldi. Yine de babasının yerini hiçbir şey tam dolduramıyor sanırım. Bir yıldan fazla baba evinde kaldık. Bu süre zarfında oğlum epey kendini toparladı. Bu kez de bizim ne zaman evimiz olacak diye sormaya başladı. Başka bir şehirde iş bulup oraya taşındık oğlumla beraber. Yavaş yavaş her şeyi kabullenmeye başladı. Yine de bazen onu arıyor olmalı ki "ne zaman 3 kişi oturacağız bu masaya, ben artık 3 kişi yemek yemek istiyorum. Bu babadan ben bir şey anlamadım, bana bir baba bulur musun anne?" diyor. Bazen "ben neyin cezasını çekiyorum?" diyor. Bazen de babasının beraber olduğu kadının ölmesini beklediğini söylüyor. "O ölürse babam yeniden sana aşık olur, biz yine 3 kişi oluruz" diyor. Çocukların hayalinde hep anne ve babasının bir arada olması var, maalesef bu tip erkekler arkalarında bıraktıkları yıkımı hiç düşünmeden hayatlarına devam ediyorlar. Biliyorum ben ne yaparsam yapıyım oğlumun hep bir tarafı eksik olacak. Bazı şeyleri kabullendi ancak yine de özlüyor. Ben sizin durumunuza göre daha şanslı sayılırım oğlumun yaşı bazı şeyleri anlaması için daha büyük. Yine çok küçükler.... Allah yardımcınız olsun.
Iste beni en iyi anlayacak insan sizsiniz.Benim oğlum kesinlikle babasını sormuyor resimlerine bile bakmıyor offf anne olmak çok zor gerçekten sizinde allah yardımcınız olsun.
seni hatırladımmm bebeğine hamileyken eşin aldatmış sonra tutarsız davranmıştı sorunlu bir hamilelik geçirmiştin değil mi o zaman hamileydim çok üzülmüştüm sana anneni mi kaybettin başın sağolsun çok üzüldüm canım.
Hem erken doğum yaptım hemde çok yakın bir zamanda annemi kaybettim. Çok sağol arkadasim
Pedagoğunuzun ne dediğini tam anlayamadım ben.
Neden öyle söylediğini.
Bencüe bu arkadaşınıza bu şekilde bağlanması hiç de doğru değil.
Birkaç gün gelmesin oğulunuz alışacaktır.
Tıpkı babasının yokluğuna alışması gibi..
İlla bir erkek olmak zorunda değil oğlunuzun gülmesi için.
Onun tüm zamanlarını doldursanız bu kadar mutsuz olmaz..
Henüz babasının artık olmayacağını bu arkadaşımın onun babası olmadığını sürekli onunla vakit geçiremeyeceğini anlamak ve kabullenmek için çok küçük olduğunu söyledi. Ayrıca benim henüz 3 aylik düzeltilmiş 1 aylık bebeğim var vaktimin cogunu oğluma ayirsamda okula arkadaşlarının babası geldiği zaman neden k...... gelmedi diye ağlamaya başlıyor ben bunu size ne kadar anlatsamda anliyamayacaksiniZ
Oğlunuz arkadaşınızı babasının yerine koydu demek ki
belki ileride fikirleriniz değişir evlenme konusunda :KK66:
Büyük konuşmak istemiyorum ama yaşadığım onca şeyden sonra çok zor
Ne diyeceğimi bilemedim çok üzüldüm.
O baba olacak karaktersiz Allah'ımdan bulsun, nasıl kıyar o yavrucuğa.
Arkadaşınız bence biraz araya mesafe koyun, eğer sizin için özel biri değilse ki öyle olmadığını yazmışsınız
illaki bir gün hayatına birisi girecek ve sizden ister istemez uzaklaşacak o zaman yavrunuz için her şey daha zor olur.
Hatta bunu arkadaşınız oğlunuzla konuşarak yavaş yavaş uzaklaşırsa daha iyi olur.
Sizin bunu oğlunuza söylemeniz, onu engellemeniz size karşı cephe almasına sebep olur.
Allah yardımcınız olsun.
SAĞOLUN bu söylediğiniz mantıklı bi şekilde onun sürekli bizimle olamayacağını anlaması lazım
Böyle bir adamdan peşpeşe çocuk yapmış olmak... Çok üzücü. Bu arkadaş(!) işini gücünü bırakıp sizin evde kalıyor falan bilemedim, çocuk ona da bağlanacak giderse kötü olur.
Elbetteki onunda işi gücü var ama mutlaka sabah kahvaltisinda oda olacak yoksa ağzına lokma koyduramiyorum sonra zaten Anaokuluna gidiyoruz ama okul çıkışı o gelmediği zamanlarda ağlıyor diğer çocukların babalarını görünce. Bende hiç memnun değilim bu durumdan sürekli evimde birinin olmasından onu aramaktan artık utanir oldm ve sizler inanmayacak siniz ama bazen baş edemez hale geliyorum

Henüz babasının artık olmayacağını bu arkadaşımın onun babası olmadığını sürekli onunla vakit geçiremeyeceğini anlamak ve kabullenmek için çok küçük olduğunu söyledi. Ayrıca benim henüz 3 aylik düzeltilmiş 1 aylık bebeğim var vaktimin cogunu oğluma ayirsamda okula arkadaşlarının babası geldiği zaman neden k...... gelmedi diye ağlamaya başlıyor ben bunu size ne kadar anlatsamda anliyamayacaksiniZ

Nerden biliyorsunuz anlamayacağımı.
Ben boşandığımda çocuklarımdan biri 3 diğeri 1 yaşındaydı..

Back