Anneannemi kaybettim dayanamıyorum

Ben yaşadım aynısını o yüzden seni çok iyi anlıyorum...ben anneanemin eline doğdum o büyüttü beni, aynı evde yaşardık....En az annem kadar bazen annemden çok sevdim...onsuz bir hayatı düşünmek bile dayanılmazdı....o uyurken sessizce odasına girer ağlardım ve Allahım ne olur anneanemin ölümünü olgunlukla karşılayacağım yaşa kadar onu benden alma diye dua ederdim...kalp hastasıydı canım anneanem...tıp fakültesini kazandım artık sana ben bakıcam dedim ama olmadı ben okulu bitirmeden ani vefat etti yorgum kalbi duruverdi...21 yaşındaydım....tam 1 hafta sakinleştiriciyle uyudum 3 hafta yataktan çıkmadım hastanelik oldum, sonunda herkes gitti annem beni zorla dışarı çıkardı, atlatmam biraz zaman aldı sonra hayat devam etti okul sınavlar v.s derken alışıyor insan...şimdi kızlarımı her bayram mezarına götürürüm , görür kızlarımı , eşimi, beni, mutlu olur biliyorum....sende alışacaksın hayat devam ediyor...rabbim sabır versin , anneaneninizin mekanını cennet eylesin...

Sevdiklerini kaybeden herkese Allah'tan sabır diliyorum, hepimize dayanma gücü versin, bol bol dua etmekten başka çaremiz yok ama ah sevdikleri hayatta olanlar..
Ben yapamadım yan odamdaydı ders dedim iş dedim güç dedim her an yanında olamadım... Her an onlara sevdiğinizi hissettirin öpün koklayın o toprağı avuçlamak nasıl koyuyor insana bir bilseniz. Yıkarken nasıl kahroluyor insan. Ruhum sanki bedenimin içinde diz çöktü, küçüldü küçüldü kaldıramıyorum, yıkıldım, tükendim.
Ne olur ihmal etmeyin sevdiklerinizi. Kara toprak konuşmuyor...

Allah rahmet etsın amın bol bol dua okuyun tek yapabılecegınız bu zaten onunda sızletdrn bekledıgı ona yapacagınız dua.....

Basiniz sag olsun bende okudum bir fatiha.Rabbim kabul etsin.Bende annebabam bosandigindan beri 1yasindan ananem 24yasindaydim kollarimda can verdi.hep onunlaydim.annemden daha cok yakindi bana.mide kanseri oldugunu ogrendigimde dunya basima yikildi.2ay tedavi oldu.her an baktik annem teyzem dedem ve ben.kalbi durdugunda kalp masaji yaptim.ambulans cagirdim.onlarda mudahale etti donmedi geri.2008 de oldu bunlar.cenazesini hoca ile yikadik.her hafta kabristana gittik.kabristanin yolunu bilmezdim ben.ilk zamanlar cok aciyordu icim.ama zamanla alisiyor insan.hala aklima geldiginde dua ederim onun icin.zaman en buyuk ilac.kendinize oyalanacak bir mesekkat bulun.yoksa ruh sagligi bozuluyor insanin

Ben de anneannemi aynı şekilde kaybettim.. Yazdıklarını okuyunca gözümün önünde canlandı.. Acıyla kıvranışları,çaresiz bakışları,tek yaşamsal faaliyeti nefes almasıydı.. Hiç birimizi tanımıyordu,yemek yemiyordu,yaşadığı bile söylenemezdi..
O günlere geri döndüm.. Şimdi..

Ama ben senin gibi hergün beraber değildim. Tatillerde görüşebiliyorduk. Anneanneme dair hatırladıklarım hep son zamanlarıydı..

Allah rahmet eylesin. Rabbim sana,annene tüm ailenize sabır versin.. Zor çok zor.

Anneanneniz için yapabileceğiniz tek şey dua etmek artık.

Ben anneannemi kaybedeli 5 yıl olacak felçlik geçirdi 15 yıl felçti şeker hastası, kalbi vardı, kolesterolü, son yıllarda yüzüne tüp patladı yoğun bakımlarda kaldı en son şeker yarasına tutuldu son 3 ay canımdan can gitti nasıl dua etmeliydim Allah ım daha fazla acı çekmeden al yanına mı yoksa Rabbim nenemi bağışla acısını dindir diye mi evet çok zor ben 3 yıl eve adım atamadım baktığım her yerde, duyduğum her seste o vardı çok zorlandım kimseye anlatamadım çünkü annem kardeşim kuzenim aynı acı kimden yardım bekleyeceksin arkadaşlarıma anlattım başın sağolsun demekten öte boş boş gözlerine bakmaktan öte gidemedim şimdi unuttum mu hayır ama bi fayda vermek unutmak istiyorsan dua edebilirsin çok sonra öğrendim ben akıttığım her damla göz yaşının kabir azabı çektirdiğini toprakların bedenini sıktığını yani ben acımı hafifletiyorum sanırken aslında daha çok yakıyor muşum canını Rabbim mekanını cennet etsin tüm gelmiş geçmiş bütün merhum ve merhumelerin

Başınız sağolsun. Allah sabırlar versin.

Biz de anneannemle beraber yaşıyorduk. Abim de ben de eline doğduk. 1995'te kaybettik.Çok acı. Ne hissettiğinizi anlayabiliyorum. Allah rahmet eylesin. Acının en güzel ilacı zaman ne yazık ki. Yokluğu hiç bir zaman gitmiyor ama caı azalıyor. Azalmak zorunda çünkü aynı acıyla hayat geçmezdi sanırım...

Allah rahmet eylesin canim. Sizlere de hayirli omurler versin. Anneannem vefat ettiğinde 2o yasindaydim. İlk defa boyle bir yakinimin acisini yasamistim nenem , kinaliydi saclari, elleri.. Kurban olurum derdi hep bana.. Öyle bir sarilirdi ki bana annem ve nenem ikisiydi benim için. Ciğerim yaniyordu , konusamadim dilim ttutuldu, sesim gitti heceliyordum su bile isterken. Hic unutmam hicc perşembe gecesi nenemi 4 gündür kaybetmisiz. Yikandigi yerde nenem canlaniyor , bana kollarini aciyor ve sariliyor bana : annemle ablamin bana emanet olduğunu kendimi toparlamami , aglamamami ve onlara sahip cikmam gerektiğini söylemişti.. Zaman. Geçiyor, inan ki unutmak değil onun acisi hep içinde bir mum gibi yakiyor seni.. Sonrasin da başka kayıplar veriyorsun diğer kaybin öbürünün acisini dindiriyor sanki içinde bir suru yangin yanıyor. Zaman geçiyor, en dar anında seni mutlu edecek birşey oluyor.. Alisiyorsun. Ben KV kaybettim kazada. Çok.aci bir şekilde gördüm annemi. Ben nasil unutucam Allahim dedim gördüklerimi benim gozumun önümden hic gitmiyor ki.. Yine de sukr ediyorum. Evlat istiyoruz annemin acisini hafifleterek yuzumuzu tekrar guldurecek bir isiga , umuda ihtiyacimiz var iste gülüm.. Herkesin Simavi farklı sizin ocaginiza düsen ateş , bir bir hepimizin ocagini yakiyor. Dua et , başka altından kalkamiyorsun , aklin almiyor.. Yapabilecek birseyin yok gidene.. Rabbim bizlere hayirli omurler, ölümler nasip etsin. Bende okudum fatiha.. Yeri cennet bahçelerinde olsun neneciginin

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah nuriye kızı güllü i,çin fatihamızı Rabbim kabul etsin....muhakkak için soğuyacak ,içinin yangının geçmediği iki acı varmış biri evlat biri kardeş acısıymış onlarda bile zamanla soğurmuşsun..Rabbim anneanneni gerçek dünyaya çağırdı hepimizin gideceği tek yer..unutma yalan olan dünyada biz varız ,gerçek dünyada buluşmanız dileğimle.

Böyle yaparak onu uzmeyin bence . Dua edin bol bol ananeniz icin . Başınız sağolsun . Mekanı cennet olsun . Birgün hepimizin gideceği yer orasi :/ dilerim orda kavusursunuz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…