Anneanne

Amonra

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
13.347
314
423
İstanbul
annenin annesi
kokusu aynı anne kokusuna benzeyen
anneden sonra anneninki kadar sıcak olan başka bi kucak
benim pamuk saçlım altın kalplim kokoşum

Annemin hoşlanmadığı annesi,

Vakti zamanında büyük işler yapmış,

cumhurbaşkanıyla yemek yemiş makamında ağırlanmış,

olmanın verdiği şımarıklığı bu yaşına kadar hiç eksiltmeden taşıyan biri.

Havalı kendini düşünen herkesten bihaber,gösteriş ve reklam heveslisi ,

hayat boyu karşılaşmak istemediğim,adını anmadığım biri...

annem dahil hiç tanımadığımız o güzel varlıkkk
20 yıllık ömrünün ardında bir tek annemi bırakmış

annemin 7 yaşına kadar tanıdığı,27yaşındayken ince hastalıktan hayatını kaybeden,asaleti resimlerinden belli olan insan...

sarisin,masmavi gozleri ve bembeyaz teniyle afetidevran..disi sert ici yumusak,cok caliskan,lafini esirgemeyen,kimseye tenezzulu olmayan cok guclu bir kadin o...
bir paylasimimiz olmasa da arada bana laf sokustursa da cok severim..o da beni sever bilirim.

anneanne deyince aklıma hep sabır sadakat gelir tek örnek aldığım insan 70yıllık bir ömürde gıybet etmyen insan olurmu olmaz demeyin çünki benim meleğim anneannem var mekanı cennet olsun cnım anneannem

9 yaşıma kadar sene 1 kere gördüğüm, her görüştüğümüzde bizi istemediğini belli eden, ama annemin yanında mutlu olduğunu gördüğüm kadın. Bizi ne zaman azarlasa gözüm ayaklarına takılır bu ne biçim ayak, bilekleri kalın dediğim ve şimdi ayaklarıma ne zaman baksam onu hatırladığım kadın(ayaklarım aynı anneannemmin ki gibi taraklı ve bileğim kalın). Nur içinde yatsın. Keşke zamanında annemle daha çok vakit geçirseydi.

adi Güzel ve kendi güzel anneannem.

yumusacik ve tertemiz kalbi benim ton ton anneannem. iyiki varsin iyiki benimsin, dedemin göz nuru, allah sana saglik versin omur versin.

75 yaşında,her konuya vakıf hali ile zaman zaman beni delirten,
kendime hakim olamayıp sinirlendiğimi belli ettiğimde ise,pişmanlıktan
uykularımı kaçıran.Kendisi için ne yaparsam yapayım hakkını ödemeyi
bir türlü başaramayacağım kişi...
Anne sevgisinden daha az değil O'na duyduğum...
Zaten 40 günlük bir bebeği 15 yaşında bir ergen olana kadar bakan,
15 yaşında ki genç kızın kendi isteği ile ailesinin yanına gitmesi ile,
yanlızlığı artan tontişe duyulan sevgi nasıl anne sevgisinden az olabilir ki...
Aslında o ayrılıkla yanlızlığı artan sadece o değilmiş...
Yıllar da geçse,medeni hali değişip kendi yuvasınıda kursa insan,
anneanne sıcaklığı,O'nun o sevgi dolu hali hep bir özlem olarak kalıyor içinde...
Allah başımızdan eksik etmesin,iyi var hayatımızda ve hep olsun...

Dedemi geçen sene kaybettim.Anneannemin acısını anlatamam size.O kadar yalvardım dedeme ait bir şapka,bir gömlek ya da bir çorap ver diye.Yokkk...Yapamam,gel burda gör,belki bu sayede daha fazla gelirsin beni görmeye dedi.Çok içimi yaktı bu söz çokk...Çok ta utandım

Annemin annesi.. Benim için acısı bu sözde yatıyor..Allah rahmet eylesin..Çok sık görmesemde anneannemdi.. Her köye gidişimizde yakaladığı tavuk yada ördeğin birini bizim için keser sofrayı hazırlardı..Nur içinde yatsın

Van kedidisi gibidir gözleri, biri yeşil diğeri mavi:) Pamuk gibidir, yıllarca tarlada çalışmış olmasına rağmen. Ayrıca köy kadını olmasına rağmen kokoştur, asla penye pijamasını bulamazsınız, dolabı dantelden satenden geçilmez.

7 çocuğu her daim etrafında toplayan. Yokluğundaki 16 senedir her biri bir yere dağılmış olan ve muhtemelen cennetten bu olanları hüzünlü gözlerle seyreden yüce insan..

İki kere anne : Anneanne
Yokluğunu düşündüğümde bile içim acıyan, ne yaparım ben onsuz dediğim
Ama üç senedir hergün yokluğunda burnumun direğini sızlatan kişi...
Mekanın cennet olsun...

Anneannem.......
Koca bir boşluk...
annemin bile hiç görmediği,resmi bile olmayan... annemle oturup acaba nasıldı kime benziyordu diye hayalini kurduğumuz,
önce canım annemin sonra benim içimde hiç kapanmayan kocaman boşluk anneanne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…