- 1 Haziran 2017
- 609
- 478
- 23
- 33
- Konu Sahibi Melos199197
-
Şu an çalışmıyorum.Kendi evinize çıkın derim ben imkan varsa .
Şu an çalışmıyorum.
Bulunduğum yer de herşey çok pahalı.
1+1 ev baktım.
1200 tl.. Su an bunu karşılama imkanim asla yok!
Keşke olsa
Daha uygunu 1000 tl..Daha uygun bulamaz mısınız ?
Bence mesleğinizden farklı bir iş bulup çalışın en azından para biriktirmiş olursunuz.
Yapmanıza rağmen bir birey olarak sağlam sert bir duruş sergilemediğinizden size bunları söylüyor ve casaret buluyor. Muhtemelen biraz mülayimsiniz.Hayırlı akşamlar.
Başlıktan da anladığınız üzere anne ve babamla sorunlar yaşıyorum .
Herkes zaman zaman ailesi ile problemler yaşar ve bu normaldir biliyorum.
Ve ben normal olduğu için bu tarz olayları pek anlatma taraftari olmasamda artık içimde bazı şeyler dağlar gibi büyüdü...
Babam herkes tarafından çok saygı gören birisi..
Hakikaten iyi niyetli ve temiz bir insan olduğu için kendisini kirmak istemesem de elimde değil çünkü son zamanlarda beni resmen sözleri ile yerden yere vuruyor !!
Öyle laflar sarf ediyor ki şimdiye kadar tanıdığım babam değil sanki ...
Hiç bir ise yaramayan , hiç bir şeyin ucundan tutmayan biriymisim...
Boşuna yaşıyormuşum..
Hiç bir şekilde kendisine katkim yokmuş...
Daha da neler...
Şimdi gelelim bana ; kesinlikle kötü alışkanlığı olmayan , savruk olmayan çalışmadığım halde biriktirdigim parayı dahi eve harcayan, evin her işini yapan, haftada bir gün dışarı çıkan birisiyim..
Şu an çalışmadığım için, dışarı çıkmayı mümkün olduğunca erteliyorum...
Özel ihtiyaçlarımi da önemsemiyor ve kesinlikle talep etmiyorum . .
Bir haftadır dışarı cikmamistim, bugün 2 saat dışarı çıkmak istedim diye beni yerin dibine soktu babam..
26 yasindayim , 2 üniversite bitirdim ..
Pek çok eğitim sertifikasi aldım . .
Ama işsiz kaldım ve şu anda işsizlik genel bir sorun olduğu halde bunu benim suçum olarak belirtti...
Hiç bir zaman bu sözleri hakeden birisi olduğumu düşünmuyorum ...
Kendimi fazlalık gibi hissetmeye başladım..
Bir kaç yıl öncesine kadar çok mülayim bir insandim...Yapmanıza rağmen bir birey olarak sağlam sert bir duruş sergilemediğinizden size bunları söylüyor ve casaret buluyor. Muhtemelen biraz mülayimsiniz.
Bence biraz sert ve tuttuğunu koparan had bildiren olmalısınız. Çünkü bazı insanlar için yumuşak huylu olmak eziklik kabul ediliyor. Sadece iş olarak düşünmeyin olayı ama tuttuğunu koparan insan tipinde olmanızı bekliyor sanırım. Eğer bu size tersse (bence kendinizi kimse için değiştirmek zorunda değilsiniz) uzaklaşın kendi hayatınızı kurun.
Babamin benden direkt olarak nakdi bir beklentisi yok aslında...Babalar belli bir yastan sonra toplumsal standartlara uygun hale geliyor demekki.Nitekim benzer mevzular bende de mevcut.Bana hakaret boyutunda birsey soylemedi fakat beni evin masraflarini ustlenmem icin mecbur birakmaya çabalıyor. Hatta bir miktar duygu sömürüsü bile var.
Eve biseyler almak eve erzak almak kabul görmüyor. Bizzat nakit olunca mutlu oluyor. Al babacım diyip eline sayinca hoşuna gidiyor.
Sosyal hayatım sifir benimde. Arkadaslarimla kusuyorum bu sebeple çünkü bir yere gitsem surati degisiyor benimle konuşmuyor vs.
Sizi bu konuda cok benzettim kendime kolaylıklar diliyorum. Umarim guzel bir isibiz olur ve ginkunuzce olur hersey.
NOT; bu konuya bende bir cozum getiremedim ama sınırlandırdım.Bastan pesin pesin bu ay evde sunu yapabilirim diyip kenara cekiliyorum O da bozuluyor ama uzgunum.
Ne demek istediğinizi anlayamadim?Demek ki neymiş? İki diploma, bir sürü eğitim sertifikaları sen onu ďeğerlendiremedikten sonra önemli değilmiş.
Demek ki neymiş? İki diploma, bir sürü eğitim sertifikaları sen onu ďeğerlendiremedikten sonra önemli değilmiş.
Konu anne ve babam iken eğitim olarak algılıyor sanırım benim bunu kendimi ovmek icin söylediğimi düşünüyor kendisi...Cok acimasizsiniz. Inanamiyorum gercekten.
Konu anne ve babam iken eğitim olarak algılıyor sanırım benim bunu kendimi ovmek icin söylediğimi düşünüyor kendisi...
Hiç aldırmıyorum..
Hayat böyle.
Insanlar böyle.
Siz benim neler yaptığımi yada yapmadığımi nerden biliyorsunuz ki?Evet acımasızca olduğunun farkındayım. Konu sahibini biraz olsun kendine getirir umarım. İki diploma ve bir sürü sertifika sahibi olabilecek kapasiteye sahip sen; nasıl olur da kendini böyle köreltebilir ve "işsizlik var" diye kenara çekilip kendini of konumuna alabilirsin? Evi mükemmel çekip çeviriyo olabilirsin, ailene manevi yönden destek sağlayabilirsin ama babanın senden beklediği bu değil anlayamıyo musun? Senin başarılarının meyvesini topladığını görmek istiyo daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.
Evet acımasızca olduğunun farkındayım. Konu sahibini biraz olsun kendine getirir umarım. İki diploma ve bir sürü sertifika sahibi olabilecek kapasiteye sahip sen; nasıl olur da kendini böyle köreltebilir ve "işsizlik var" diye kenara çekilip kendini of konumuna alabilirsin? Evi mükemmel çekip çeviriyo olabilirsin, ailene manevi yönden destek sağlayabilirsin ama babanın senden beklediği bu değil anlayamıyo musun? Senin başarılarının meyvesini topladığını görmek istiyo daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.
Boşverin canım..Hayir, bu kadar diploma ve sertifikaya ragmen neden issiz oldugunuzu sorguluyor akli sira. Umarim bir gun bir sekilde dibine kadar yasar issizligi.
Boşverin canım..
Dilinizi yormayın..
Lütfen.
Beni anladığınız ve savundugunuz için tesekkur ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?