Hayırlı akşamlar.
Başlıktan da anladığınız üzere anne ve babamla sorunlar yaşıyorum .
Herkes zaman zaman ailesi ile problemler yaşar ve bu normaldir biliyorum.
Ve ben normal olduğu için bu tarz olayları pek anlatma taraftari olmasamda artık içimde bazı şeyler dağlar gibi büyüdü...
Babam herkes tarafından çok saygı gören birisi..
Hakikaten iyi niyetli ve temiz bir insan olduğu için kendisini kirmak istemesem de elimde değil çünkü son zamanlarda beni resmen sözleri ile yerden yere vuruyor !!
Öyle laflar sarf ediyor ki şimdiye kadar tanıdığım babam değil sanki ...
Hiç bir ise yaramayan , hiç bir şeyin ucundan tutmayan biriymisim...
Boşuna yaşıyormuşum..
Hiç bir şekilde kendisine katkim yokmuş...
Daha da neler...
Şimdi gelelim bana ; kesinlikle kötü alışkanlığı olmayan , savruk olmayan çalışmadığım halde biriktirdigim parayı dahi eve harcayan, evin her işini yapan, haftada bir gün dışarı çıkan birisiyim..
Şu an çalışmadığım için, dışarı çıkmayı mümkün olduğunca erteliyorum...
Özel ihtiyaçlarımi da önemsemiyor ve kesinlikle talep etmiyorum . .
Bir haftadır dışarı cikmamistim, bugün 2 saat dışarı çıkmak istedim diye beni yerin dibine soktu babam..
26 yasindayim , 2 üniversite bitirdim ..
Pek çok eğitim sertifikasi aldım . .
Ama işsiz kaldım ve şu anda işsizlik genel bir sorun olduğu halde bunu benim suçum olarak belirtti...
Hiç bir zaman bu sözleri hakeden birisi olduğumu düşünmuyorum ...
Kendimi fazlalık gibi hissetmeye başladım..
Ben aynı ezikliği çocukluğumdan itibaren elim ekmek tutana kadar yaşadım canım seni çok iyi anlıyorum.
Çalışmaya başlayınca gözüm açıldı, çok zorlandım 900 tl idi ilk maaşım. 500 tl kira ile kutu gibi bir evde annemin verdiği bir de eş dosttan aldığım dolaplar ile ev kurdum kendime . Faturalarımla ve yol parasıyla ay sonunda 10 tl kalıyordu cebime. Ama aydınlandım .
Farkettim ki babama hörmet eden insanlar babamı sadece pohpohluyor ve çok güzel kullanıyor.
Bana işe girdiğim gibi söylediği ilk kiranı veriyorum bir daha ne annenden ne benden hiçbirşey isteyemezsin . (İşim farklı şehirde eve 2,5 saat uzakta olduğu için taşınıp ,kurtuldum). Annem kredi kartına ek kart çıkartmıştı o ayrı. Ama zaten kadına beş kuruş para bırakmayıp emekli maaşını elinden aldığı için kredi kartını hiç kullanmadım.
Çok mutsuz olduğum halde çalıştım çok çalıştım ve maaş olarak mükafatını aldım. Eski iş yerimdeki eziyetlerin bana tek artısı kendi sektörümde ve yaşadığım yerde gerçekten iyi kazanıyor olmaktı dayandım bende.
5 sene geçti bak şimdi babam yalnız . Etrafındaki insanlar sadece anneme olan sevgilerinden yanındalardı anladı bunu. Annemin maaşını alamadığı için hep borç içinde. Umrumda da değil. Emekli maaşı altında evi arabası var.
Bu arada ilk mezun olduğumda bende 3 ay işsizdim. Arkadaşlarıma yalanlar söylüyordum sırf dışarı çıkmayayım diye.
Evde otursam hiç bir şey yapmıyor oluyordum, dışarı çıksam nasıl utanmadan dışarı çıkıyordum ona göre.
Ama cv göndermediğim yerde yoktu .
Yani canım benim bazı babalar baba olamıyor işte. Dışarıya karşı kızımı çok seviyorum ölüyorum bitiyorumlar ama evde hakaret, ezme ve sonu özgüvenini kaybetmek. İnan çocukluğumdan beri öyle ezmiş ki mesleğim için her girdiğim sınavdan çıktığımda ağladım başarısız oldum kesin diye ama aslında hepsini de geçtim. Adam hayatım boyunca öyle ezmiş ki benim özgüvenim kalmamış.
Çok uzun oldu üzgünüm aynı şeyleri hissettim okuduğumda o yüzden senin de benim gibi olmaman için yazıyorum. Maşallah iki üniversite bitirmişsin. Eğitim sertifikalarında var. Mesleğin ne bilmiyorum ama tecrübesiz eleman maaşları çok düşük olur malesef bir yerden başlaman gerekiyor mutlaka unutma. Hani iş için olan bir sosyal medya sayfası var. Orada mutlaka hesabın olsun ve iyi firmaları takip et. İnsan kaynaklarını ekle,gelen talepleri tanımasan da kabul et ki bağlantıların gelişsin. İnternette kariyer sitelerinde çok aktif ol