anne ve babamı affedemiyorum

kizilcik_serbeti

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2024
95
94
yetişkin evli çalışan ve hamile bir kadınım.böyle bir başlık açmak istemezdim ama artık dayanamadım içimi dökmek istedim.genelde ergenlik çağındakiler bu tarz başlıklar açıyor. Ama eminim benim gibi olanda vardır aranızda.

Anne ve babamı affedemiyorum 7-24 öfkeliyim içimde sürekli sitemlerim var. ilgisizlikleri bir yana sanki anne baba rolünde değillermiş gibi davranmaları canımı cok yakıyor. Annem babama bağımlı hasta bir kadın. babamda kötü bir adam ailesi pek umrunda değildir yani.yaşlanmış ama hala serseriler gibi giyinip gezme peşinde. ikisi de birbirinden beter iğreniyorum onlardan artık buna karar verdim . eskiden çok üzülürdüm anneme felan ama artık üzülmüyorum o sadece babamdan gelecek 2 3 kuruşu düşünüyor hep bizi ezdirdi kendisiyle birlikte. 7 aylık hamileyim bir günde bana sen nasılsın aman üzmeyeyim seni demedi hergün dert sıkıntı anlatır durur bana.anlatma diyorum anneme bak ben hamileyim yogun strese giriyorum anlatma diyorum.neyin varki gayet keyfin yerinde diyor. zaten doğumumada gelmeyecekmiş öyle bir bebek hazırlığıda yapmadı elindende gelmez öyle işler. takısını takacakmış sadece. doğumuma sen gel diyorum kayınvalidem sonra gelsin diyorum yok diyor kardeşin okula gidiyor onun okulu daha önemli diyor.ya 1 hafta cocuk okula gitmese ne olur yani bende öğretmenim öyle büyük b,r kayıp değil benim doğumum yanında.hayatımda ilk defa anne olacagım ve eşim dışında kimsem yok. devlet hastanesinde erkek almıyorlar mecbur biri lazım yanımda duracak yani yalnız kalacağımı düşündükçe kahroluyom. ben bunları haketmiyorum ailenin en iyi en düzgün hayırlı evladıyken hep nedense geri plana atılan p.ç muamelesi görüyorum.ne evlenirken ne başka birşeyde destek olmadılar yabancı gibi gelip gittiler ama evlerinde bir olay olsa hemen can havliyle beni arar anne ve baba denilecek kişiler lütfen kızım bunu çöz diye.bir gram utanma yok ben hamileyim beni sallayan yok. çok koyuyor bu durum bana hamileyken .daha bi duygusal ve öfke doluyum. Eşim neyseki dünya harikası bir insan Allah başımdan eksik etmesin .aileside iyi çok şükür onlardan yana bir sıkıntım yok. İşte her ailenin dinamiği farklıdır bizimde ailedeki sorun benim ailem..

E ne güzel işte kv niz çok iyiymiş. O gelsin doğumda hastaneye size bakmaya. Ayrıca “bir hafta kardeşim okula gitmesin ne var yani” söylemleri çok bencilce değil mi? Sizi dert anlatmak için ararlarsa da telefonu açmazsiniz dinlemezsiniz bu kadar zor olmamalı bu

Son düzenleme:
İşte herkesin imtihanı da farklı sen eşinden şanslısın ama ailen yanında değil...Keşke böyle olmasaydı ama dünya adil bir yer değil maalesef.Yanında kalacak yakın bir arkadaşın vs yok mu ? veya parayla tutulacak bir kadın vs bulunabilir belki.İstemiyorsa da zorla getiremezsin o seni düşünmüyorsa sende seni aradığında gitmeyeceksin yardım etmeyeceksin.Anne olan o onun senin arkanı toplaması lazım.Doğumunda kolaylıklar diliyorum öfkelenmemeye çalış sadece kendine zarar çünkü.Eminim sen çok sevgi dolu bir anne olursun :KK200:

Alti ustu doguracaksiniz, kardesinizin eğitim hayatı niye 1 hafta sekteye ugrasin yahu? Ilk doguran siz misiniz? Kv iyiymis iste o ilgilensin?

Ailenizden nefret etmiyorsunuz siz ilgiye muhtacsiniz, bunu bir ayirt edin, beklediginiz ilgiyi verseler boyle dusunmezdiniz. Kocaman kadin olmussunuz, mesleginiz var, anne olacaksiniz duygularinizin farkina varin bir an once.

yetişkin evli çalışan ve hamile bir kadınım.böyle bir başlık açmak istemezdim ama artık dayanamadım içimi dökmek istedim.genelde ergenlik çağındakiler bu tarz başlıklar açıyor. Ama eminim benim gibi olanda vardır aranızda.

Anne ve babamı affedemiyorum 7-24 öfkeliyim içimde sürekli sitemlerim var. ilgisizlikleri bir yana sanki anne baba rolünde değillermiş gibi davranmaları canımı cok yakıyor. Annem babama bağımlı hasta bir kadın. babamda kötü bir adam ailesi pek umrunda değildir yani.yaşlanmış ama hala serseriler gibi giyinip gezme peşinde. ikisi de birbirinden beter iğreniyorum onlardan artık buna karar verdim . eskiden çok üzülürdüm anneme felan ama artık üzülmüyorum o sadece babamdan gelecek 2 3 kuruşu düşünüyor hep bizi ezdirdi kendisiyle birlikte. 7 aylık hamileyim bir günde bana sen nasılsın aman üzmeyeyim seni demedi hergün dert sıkıntı anlatır durur bana.anlatma diyorum anneme bak ben hamileyim yogun strese giriyorum anlatma diyorum.neyin varki gayet keyfin yerinde diyor. zaten doğumumada gelmeyecekmiş öyle bir bebek hazırlığıda yapmadı elindende gelmez öyle işler. takısını takacakmış sadece. doğumuma sen gel diyorum kayınvalidem sonra gelsin diyorum yok diyor kardeşin okula gidiyor onun okulu daha önemli diyor.ya 1 hafta cocuk okula gitmese ne olur yani bende öğretmenim öyle büyük b,r kayıp değil benim doğumum yanında.hayatımda ilk defa anne olacagım ve eşim dışında kimsem yok. devlet hastanesinde erkek almıyorlar mecbur biri lazım yanımda duracak yani yalnız kalacağımı düşündükçe kahroluyom. ben bunları haketmiyorum ailenin en iyi en düzgün hayırlı evladıyken hep nedense geri plana atılan p.ç muamelesi görüyorum.ne evlenirken ne başka birşeyde destek olmadılar yabancı gibi gelip gittiler ama evlerinde bir olay olsa hemen can havliyle beni arar anne ve baba denilecek kişiler lütfen kızım bunu çöz diye.bir gram utanma yok ben hamileyim beni sallayan yok. çok koyuyor bu durum bana hamileyken .daha bi duygusal ve öfke doluyum. Eşim neyseki dünya harikası bir insan Allah başımdan eksik etmesin .aileside iyi çok şükür onlardan yana bir sıkıntım yok. İşte her ailenin dinamiği farklıdır bizimde ailedeki sorun benim ailem..
Senin de ailen imtihan . Annenin doğuma gelmeyecek olması üzücü fakat toksik bir anne olarak sana belki de hastaneye gelerek moral vermek desteklemek yerine moralinizi bozacaktı muhtemelen. Ne güzel eşiniz ve ailesinden yana şanslı çıkmışsınız. Kaynananızın yanınızda olması daha iyi bu süreçte. Kendinizi strese sokup üzmeyin. Güzellikle, kolaylıkla, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah ❤️🙏

Kayınvaliden gelsin, eğer annenin faydası dokunamayacak ise gelmesinin manası yok, her insan annesini ister ama işte her zaman destek olamıyor bazı anneler. Lohusa iken şu anki duygusallık ×2 belki de ×4 olacak, sen böyle düşünüyorsan kriz geçirirsin gelmemesi daha hayırlı boşver.
Gene de annedir kıyamazsın sakin kalmaya çalış mesafeni koru. Sen bebeğine odaklan.

Siz can sıkıci yorumlara aldırmayın benim annemde tıpkı sizin gibi oğlunun okulunolmasa da başka şeyi bahane eder yine gelmez o anne tipi .. boş ayna kitabını alın okuyun narsistik anne yaralariniz bir an önce iyilesmeli evlendiniza iyi anne olmak için bir an önce terapi alın ya da bu tarz kitapları okuyun çünkü anneniz asla degismeyecek

Alti ustu doguracaksiniz, kardesinizin eğitim hayatı niye 1 hafta sekteye ugrasin yahu? Ilk doguran siz misiniz? Kv iyiymis iste o ilgilensin?

Ailenizden nefret etmiyorsunuz siz ilgiye muhtacsiniz, bunu bir ayirt edin, beklediginiz ilgiyi verseler boyle dusunmezdiniz. Kocaman kadin olmussunuz, mesleginiz var, anne olacaksiniz duygularinizin farkina varin bir an once.
Altı üstü doguracak mı dogum basit bir olay mı ki heleki sezearyen ameliyat olsa nolucak. Normal dogumun travması nolucak. Hepsini geçtim annelik duygusu yüklendiğinde o kadın yanında annesinden başka kimseyi istemeyecekki. Ben ameliyattan çıktım eşime bagırdım babamı görünce baba diye aglamaya başladım. Kocaman kadın ağlaya ağlaya bir hal oldum. Çok haklı bir isyan

Altı üstü doguracak mı dogum basit bir olay mı ki heleki sezearyen ameliyat olsa nolucak. Normal dogumun travması nolucak. Hepsini geçtim annelik duygusu yüklendiğinde o kadın yanında annesinden başka kimseyi istemeyecekki. Ben ameliyattan çıktım eşime bagırdım babamı görünce baba diye aglamaya başladım. Kocaman kadın ağlaya ağlaya bir hal oldum. Çok haklı bir isyan
Evet alti ustu doguracak Toyumvar. Dunyayi kurtaracak ulu bebegi dunyaya getirmeyecek, binlerce yildir milyarlarca kadinin yaptigi gibi doguracak... abartmayın bu kadar. Su kadar dogal bir olaydan travma yasayacak olanda dogurmasin Allah askina.

Evet alti ustu doguracak Toyumvar. Dunyayi kurtaracak ulu bebegi dunyaya getirmeyecek, binlerce yildir milyarlarca kadinin yaptigi gibi doguracak... abartmayın bu kadar. Su kadar dogal bir olaydan travma yasayacak olanda dogurmasin Allah askina.
O yüzden hastanede iki gün yatırıyorlar 40 gün ilişki bile yasaklanıyor o yüzden bir ay boyunca eğilip kalkamıyorsun. Çok normal canım. Ben beşiğe eğilip içinden bebeği alamıyordum. Kucagıma veriyorlardı. Arkadaşım normal dogumd açok zorlanmış birsürü dikişi var oturmaıyodu kız ya. Dogurmasınmış her şeyi çok biliyosunuz millet evde dogum yapıyo de tam olsun. Herşeyi geçtim yeni doğan bebeklerin bir kısmında bazı sorunlar görülebiliyo benimkinde sarılık vardı mesela o bir haftalık ameliyatlı halimle hastane kapılarında perişan oldum dikişlerin agrısı ayrı o ebbektne kan alamıyolar yatırdık o çocugun hali benim için büyük bir travmaydı ve hala atlatamadım. Annelik zor. Tavşan gibi dogurup bizde dogurduk bişey olmuyo diye gezenler varsa dahada zordur.

O yüzden hastanede iki gün yatırıyorlar 40 gün ilişki bile yasaklanıyor o yüzden bir ay boyunca eğilip kalkamıyorsun. Çok normal canım. Ben beşiğe eğilip içinden bebeği alamıyordum. Kucagıma veriyorlardı. Arkadaşım normal dogumd açok zorlanmış birsürü dikişi var oturmaıyodu kız ya. Dogurmasınmış her şeyi çok biliyosunuz millet evde dogum yapıyo de tam olsun. Herşeyi geçtim yeni doğan bebeklerin bir kısmında bazı sorunlar görülebiliyo benimkinde sarılık vardı mesela o bir haftalık ameliyatlı halimle hastane kapılarında perişan oldum dikişlerin agrısı ayrı o ebbektne kan alamıyolar yatırdık o çocugun hali benim için büyük bir travmaydı ve hala atlatamadım. Annelik zor. Tavşan gibi dogurup bizde dogurduk bişey olmuyo diye gezenler varsa dahada zordur.
Fikrini savunmak icin yersizce hakarete başvuran insanlarla muhatap olmam. Kendinize gelin.

Benim annem ve kv geldi. İkisi de benden beter hastalandı. Ertesi gün ikisini de eve yolladık eşim kaldı yanımda. Ben de devlette yaptım doğumu. Bi görüşün eşinize izin verebilirler. Yoksa da kv gelsin iyi biri diyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi her ailenin dinamiği farklı. Bundan sonra siz de annenize ona göre davranırsınız. Bunları düşünerek lohusalığınızı da mahvetmeyin. Bebeğinize odaklanın. Sağlıklı doğumlar dilerim ❤️

E ne güzel işte kv niz çok iyiymiş. O gelsin doğumda hastaneye size bakmaya. Ayrıca “bir hafta kardeşim okula gitmesin ne var yani” söylemleri çok bencilce değil mi? Sizi dert anlatmak için ararlarsa da telefonu açmazsiniz dinlemezsiniz bu kadar zor olmamalı bu
zaten kayinvalidem gelecek ama insan yinede buruk oluyor.kardesim okula gitmesin sozleri bence bencilce degil kendisinin seviyesi iyi ve sinifi zaten oyle mukemmel degil extra egitim veriyoruz kendisine. anneme telefon acmazsam 15 20 kez israrla arar mesajlar atar bana ulasamaz esimi arar. bu aralar engelledim zaten

Ben senin herşeye rağmen anneni yanında istemeni anlıyorum. Hem duygusalsın hem de doğum bilinmez bir şey kim ne derse desin. Ama emin ol annenle ilişkin bu kadar bozuksa lohusayken ona katlanamayıp tüm kinini kusmaya çalışırsın. Bırak o onun ayıbı olsun gelmesin ilgilenmesin. Sen de anne oluyorsun artık en önceliklin o olacak ve o bebeğin tek ihtiyacı mutlu bir anne bunu asla unutma. Seni mutsuz eden ve edecek herşeyi çıkar hayatından bu annen bile olsa yap. Eşinle mutluluğun daim olsun onun desteğiyle sen herşeyi başarabilirsin merak etme. 🧿

İlk kızımı devlette doğurdum. Hastanede refakatçi yasaktı. Kimsenin yanında yoktu. Hastanede tadilat vardı sanırım onunla alakalı bir durum. Normal doğumda bir gece kalınırken biz iki gece kaldık. Normal doğum olduğu için zor olmadı. Sezeryan olsaydı olmazdı belki.

Annenizin gelip destek olması güzel olurdu ama buna üzülüp kendinizi üzmeyin. Onlar değişmeyecek bunu kabul edin siz onlara sınır çekmeyi öğrenin.

Sağlıkla kucağına alın inşallah bebeğinizi.

Hiç prenses modunda olmadım ama bir kadının özellikle ilk doğumda annesini yanında istemesi ve bu konuda duyarsız bir cevap alması karşısında üzülmesi kadar normal bir şey yok. İnsanlara robot muamelesi yapıyoruz sanki bazen.

Bununla kendini heder etmesin tabi konu sahibi ama üzülmesine de ne var canım bunda demenin manası yok.

Kayınvalideyle aranızın iyi olması avantajınız. O ve eşinizle bu süreyi geçireceksiniz, üstesinden de gelirsiniz inşallah. Annenizin de telefonlarını açmayın gerekirse. Dert falan dinlemeyin şu saatten sonra.

Hamile hamile bunları düşünüp kendinizi strese sokmayın. İlk bebeginizmis bunun keyfini çıkartın. Annenizi doğumda niçin istiyorsunuz? Zaten problemli bir ilişkiniz varmış bu güzel anları anneniz olumsuz etkilemesine izin vermeyin. Size iyi gelmiyorsa saygılı bir mesafe koyun ve kendi ailenize yönelin.
Ogretmensiniz niçin özel hastanede doğum yapmıyorsunuz? Devlette eşiniz eşlik edemiyorsa özelde eşinizle birlikte doğum anını destekleyin. Eşinizin aileside iyi ise onlarda size destek olsun. İlla büyükler lazım değil doğumda. Kendinizi üzmeyin.

Elinizdeki ile mutlu olmaya mı baksanız çıkmışsınız o aileden zaten minimum hal hatır sorma şeklinde takilirsiniz...Eşim ve ailesi iyi diyorsunuz bunun bir de eş ve ailesi de kötü olan versiyonu var o yüzden şuanki hayatınızın güzelliklerine odaklanın

X