Anne olmak ya da olmamak •••

Canım annelik çok zor gerçekten ve buna hazır olunacagini dusunmuyorum.ben planli bi gebelik yasamadim ve ögrendigimde hem cok korktum hem cok agladim.ya iyi bi anne olamazsam ya ona iyi bakamazsam ve yalan da yok yani kendi planlarim wardi ve hayatimi zorlastiracagini dusundum.Ve inan dogum yapana kadar da bu düsuncelerim gecmedi sonra onu alip eve geldim ve hersey degisti butun hayatim degisti cunku cok kucuktu ve bana ihtiyaci vardi Rabbim beni ona layik gormustu. bi insanin sorumlulugunu aliyoruz ve bu cok zor.iyi bi birey olsun kendine yetebilsin sevgiyi bilsin istiyoruz en onemlisi de saglikli ve mutlu olsun istiyoruz.ki hala kafamda onun gelecegi icin en iyi ne yapabilirim var.yani demem o ki iyi dusun .su da bi gercek ki 50 yasina da gelsem kendimi hazir hissetmezdim sanirim bu sorumluluga.sunu da soylemek istiyorum ki ben anne olmayi degil kizimi cok seviyorum.anne olmak gercekten zor ve mesakkatli bana göre ama öyle bi sevgisi varki herseye deger.

Sacma yorumlara yorum yazmaya engel bir kural mi var benim bilmedigim:) Asiri mutsuz ve issiz oldugumdan kacirmis olabilirim

Hiçbir fikrim yok valla kaç ay sonrası olur dıye :)) sizin de baya olmuş işte cesaret benım de sorunum galiba

Bu arada bu hafta atamam oldu iki buçuk yıllık işsizlik sonumda. Tek sorunumuz yer belli değil, on güne belli olacak o da. İş ile ilgili engel kalktı en azından biraz daha güvenim geldi ama tabi iş için altı yedi ay geçsin istiyorum....

Türkiye'de çocuk sahibi olmak için en ideal yaş 28 olarak belirlenmiş bence bu aralar başlayabilirsin çalışmalara :) ayrica bende cok kitap okudum video izledim ama inan bebişi kucağına alınca hepsi gidiyor aklından.. içgüdüsel olarak zaten biliyor oluyorsun çoğu şeyi ve bakiyorsun bebegine güzelce.. sadece kendini dinle..

Bebek işi istediğin zamana bakmıyor pek sanirim.
Ben yapım gereği çocuk isteyen biri değildim.Anne olamam geliyordu o sorumluluk ağır geliyordu ve çocukluğum fakirlik zorluk hayırsız bir baba eşliğinde geçince daha da imkansız görüyordum.

Sonrasında korunurken birden hamile kaldım oğlum şuan 10 aylık.Ve bana verilen en güzel şey kendisi.
Şimdi.ikinci bebeğime hamileyim ve çok mutluyum.

Alt almayı bilmeyen,çocuk kucaklamayan ben yıllardır anneymisim gibi hissediyorum.

Önce korunmayı bırakın kendinizi stres altında tutmazsaniz neden olmasın.Baktiniz olmuyor tabi eşinizle gidip bir şey olup olmadığına baktirabilirsiniz ama.kendinizi kasmayin kafanizda büyüdükçe sorun yoksa da olmuyor resmen.Hamilelik süresince kilo önemli bence de.Kitap konusu ise doğuma kadar biraz rahatlatmak açısından iyi olur tabi ben de okudum hep ama kitaba uygun buyumuyor çocuklar pek :) kendine güven yasin gayet.ideal bence

Doktora gittiğiniz zaman zaten sizden gerekli testler istenecektir. Kendinizi çok kasmayın. Tabiki maddi manevi yetip yetmeyeceğinizi düşünmeniz gerekiyor ama bunun kararını ancak siz verebilirsiniz. Her şeyin hayırlısını isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…