Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ergen bir kızım olduğundan uyku düzeni bozuldu sana tavsiyen interneti kontrol altında tut arkadaşlarının ailesi ile tanış okulu sıkı takipe al onun haberi olmadan öğretmenleri ile görüş çıktığı çocuğu tanı ergenlik bazıları için sancılı süreç ve 3-4 yıl sürüyor şimdiden bol sabır size
Endişelerinizi çok iyi anlıyorum ve çok yerinde.Benimde oğlum ergenliğin en zor anlarında şu an.İnsan nasıl davranacağını bilemiyor değilmi?
Sıksan bir türlü serbest bıraksan başka türlü.Zar zorda olsa geçiyor bunlar,
sabır ve dikkat gerekiyor.Çok sert olmadan,uyarıcı arkadaş rolüne girmelisiniz.Tek başınıza değil tabii babayla birlikte.
goggle burc fm yazın sonra açılan sayfanın sol alt köşesinde program arşivi var.orada OKUL EVDE BAŞLAR diye bir program var.bu programın 61,62. ve 63. bölümleri ergenlikten bahsediyor.belki ilginizi çeker.
Bu yıl biz cehennemi yaşadık kızımın ergenliğini ağır yaşayanlardanız bebek,çocuk bölümleri çok kk da ergenlik bölümlerde çakma memnun edici değil!
İste ben bu yüzde cocuk istemiyorum ileridee.. Siz böyle anlattınız ya empati yaptım da gercekten cok zoor!! Allah sabır versin size.
sizden tek bir ricam var.
cinsellik konusunu lütfen sizden öğrenmesini sağlayın. zaten bazı şeyleri biliyordur artık ama işin en doğrusunu sizden öğrenecektir lütfen bunu atlamayın. eğer bu konuda kendinizi yetersiz hissediyorsanız internet sitelerinden (KK'da buna dahil) araştırma yapıp nasıl yaklaşacağınızı öğrenebilirsiniz. doğum kontrolü bence o yaşlarında öğrenmeleri çok güzel bir şey. en azından bilinçli bir şekilde büyüyecekler ve bilinçli bir birey olacaklar. ben de cinsel ilişkiye nasıl girildiğini, doğum kontrolünü daha küçük bir yaşta öğrendim okuyarak ama hiçbir zaman da uygulamak istemedim :)
sevgililik konusuna gelirsek, biriyle arkadaşlık etmesine çok da müdahele etmeyin bence. sonuçta hiçbirimiz ot değiliz duygularımız var. sadece güzel bir dille size anlatmasını isteyin ki işler biraz kontrollü olsun. elbette ki anlatmayacağı şeyler olacaktır ama zamanında biz de neler anlatmadık ki anne babamıza.
bunları neden yazıyorum diye sorarsanız. ben annemle hiçbir zaman bu konuları konuşamadım ve içimde hep bir ukte olarak kaldı :) hala 23 yaşında olmama rağmen hiçbir sevgilimi, hoşlandığım çocuğu, platonik aşklarımı anlatabilmiş değilim. ilerde biriyle evlenmeye karar verirsem nasıl anlatacağımı bile bilmiyorum. hep tepkisini merak ederek geçti. en azından kalbi kırıldığında sizin yanınızda olduğunu bilsin. bence bu çok güzel bir şey.
okuduğu dergilerin içeriği yaşına göre normal. zamanında (ay burda da kendimi çok yaşlı hissettim ) ben de cosma girl, hey girl dergilerini okurdum. her ne kadar pahalı şeylerin reklamlarını yapsalar da bazen güzel şeyler de yazabiliyorlar. bilgilendirici bir sürü şeyi okumayı çok severdim o dergilerde.
bunun haricinde okuması için siz ona kitaplar verebilirsiniz. yaşına uygun kitaplar özellikle.
2-3 senede bir jenerasyonun değiştiğine inanıyorum. ben kendimden 3-4 yaş küçük birinin giyim tarzına tahammül edemezken, seçtikleri kelimeleri beğenmezken siz kızınızın elbette okuduğu şeyleri, arkadaşlık ilişkilerini anlamakta zorluk çekiyor olabilirsiniz. ama bunlar gayet normal şeyler aslında.