Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Yarın kontrolüm var kuzum...Bugün çok kötüyüm, sabah geç uyandım, bir iki lokma yedim çok affedersiniz istifra ettim. bulantım baş dönmem ne yapsam ne yesem geçmedi. Öğlen yine 1 saat uyudum. Kaltım patates haşladım, bir iki çubuk kraker yedim. Açım halsizim...
Bende perişanım bugün az önce hastaneden geldik 2 şişe serum taktılar su içsem kusuyorum afedersin 😢 iş yerinden de kovulucam bu gidişle 😣 kusmaktan vücudum çok susuz kalmış içebiliyorsan bol su iç kuzum 😣

iyi maşallah Allah başka dert vermesin canım minikler için katlanılıyor inşallah Allah banada ve tüm isteyenlere nasip etsin 🥰

İnşallah canım arka arkaya güzel haberler alacağımızı düşünüyorum inşallah sıra geliyor 🤗🤗

Yani biraz stresli oluyor. Normal doğumu çok istememe rağmen baştan sezeryana mecbur kaldım mesela.
Bu ay 14 cm olmuş. Çocuk doğana kadar inatla büyüyor. Çocuğumu göreceğim diye mutlu gidiyorum, doktor kiste bakıcak diye gidesim gelmiyor bi yandan.
Hastaneye girince kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Doktor da kistin olmasa aslında hamileliğin çok güzel gidiyor demişti bir seferinde. O yüzden burda defalarca söyledim, en ufak bir kist durumu bile olan varsa asla hamile kalmasın, ben doktor mağduriyeti yaşadım, bilemedim, araştıramadım, söz gelimi iki doktor hamile kalabilirsin deyince üçüncü doktoru aramadım, güvendim, hata ettim.

Çok haklısın, direkt sezaryene mecbur kalmak can sıkıcı. Ama senin ve bebek için iyi seçenek buysa sizin iyiliğiniz en ön planda olmalı. Kısmetse ikinciyi öyle yaparsın. Gerçekten genelde kistler küçülür diyorlar, seninki inatçı çıkmış. O kadar haklısın ki tek güzel haber alabilecek durumdayken her şey yolundayken her seferinde kötü bir şey de duyarak ayrılıyorsun malesef. Bunu demek çok doğru değil her şeyde şükretmeyi doğru bulmuyorum ama çok daha ağır komplikasyonlara neden olabilirdi belki. Neyse ki sağlıkla bu günlere geldi senin için zorlayıcı olsa da. Kist ameliyatı olup da Emin ellerde olmayınca bütün rezervi zarar gören de var. Çok zor bir karar o yüzden. Kendini de suçlama doktora güvenmek durumundayız iki tanesine gidip sormuşsun, bana da evlenmeden bile hemen çocuk yap diyordu her şehirde profesöründen özel doktoruna devlettekine.. yani biz onlar kadar riskleri bilemeyiz ki..

Bende perişanım bugün az önce hastaneden geldik 2 şişe serum taktılar su içsem kusuyorum afedersin 😢 iş yerinden de kovulucam bu gidişle 😣 kusmaktan vücudum çok susuz kalmış içebiliyorsan bol su iç kuzum 😣

Off çok geçmiş olsun kuzum ya gerçekten ben evden çalışırken bile mahvoluyorum. Aç kalsan da mutlaka bol su iç su da mideni bulandırıyorsa biraz limon sıkıp içebilirsin mideye de iyi gelir ama tansiyonu düşürür dikkat et Nm88326 Nm88326 sen de öyleymişsin canım geçmiş olsun valla benim 12 hafta bitti bir haftadır kusmalarım başladı. İştahım hep çok kötüydü ama ben azalır derken böyle artmaya başladı. Ben ilaç da kullanıyorum ona rağmen hiçbir şey yiyemiyorum 😔

Çok haklısın, direkt sezaryene mecbur kalmak can sıkıcı. Ama senin ve bebek için iyi seçenek buysa sizin iyiliğiniz en ön planda olmalı. Kısmetse ikinciyi öyle yaparsın. Gerçekten genelde kistler küçülür diyorlar, seninki inatçı çıkmış. O kadar haklısın ki tek güzel haber alabilecek durumdayken her şey yolundayken her seferinde kötü bir şey de duyarak ayrılıyorsun malesef. Bunu demek çok doğru değil her şeyde şükretmeyi doğru bulmuyorum ama çok daha ağır komplikasyonlara neden olabilirdi belki. Neyse ki sağlıkla bu günlere geldi senin için zorlayıcı olsa da. Kist ameliyatı olup da Emin ellerde olmayınca bütün rezervi zarar gören de var. Çok zor bir karar o yüzden. Kendini de suçlama doktora güvenmek durumundayız iki tanesine gidip sormuşsun, bana da evlenmeden bile hemen çocuk yap diyordu her şehirde profesöründen özel doktoruna devlettekine.. yani biz onlar kadar riskleri bilemeyiz ki..
Bebek kisti tekmeleye tekmeleye sağ boşluğuma kadar itmiş, şu doğum da hayırlıysıyla geçsin inşallah çünkü kistin patlama riski her an devam ediyor. Tek artısı erken doğum bile olsa çok şükür 30. haftayı geride bırakmış olmak.Sağ tarafıma yatmak bile beni rahatsız ediyo çünkü yer kalmadığı için ve büyüdüğü için kistte şuan çok gerilmiş durumda.

• Beğen
Reactions: niw
Bebek kisti tekmeleye tekmeleye sağ boşluğuma kadar itmiş, şu doğum da hayırlıysıyla geçsin inşallah çünkü kistin patlama riski her an devam ediyor. Tek artısı erken doğum bile olsa çok şükür 30. haftayı geride bırakmış olmak.Sağ tarafıma yatmak bile beni rahatsız ediyo çünkü yer kalmadığı için ve büyüdüğü için kistte şuan çok gerilmiş durumda.
Aynen canım çok şükür. Ben kendim 28 haftada doğdum daha önce demiştim sanki. Çok şükür en kritik zamanları atlattın bundan sonra da inşallah gittiği yere kadar sağlıkla büyüyecek gidecek 🙏 senin için çok rahat geçebilecek bir gebelik zorluklarla olmuş olması çok üzücü ama çok özel bir bağ da oluyor anneyle bebek arasında böyle risklerden sonra, benden demesi 🤗

Aynen canım çok şükür. Ben kendim 28 haftada doğdum daha önce demiştim sanki. Çok şükür en kritik zamanları atlattın bundan sonra da inşallah gittiği yere kadar sağlıkla büyüyecek gidecek 🙏 senin için çok rahat geçebilecek bir gebelik zorluklarla olmuş olması çok üzücü ama çok özel bir bağ da oluyor anneyle bebek arasında böyle risklerden sonra, benden demesi 🤗
Doğsun, kahvelerimizi alıp şöyle bi dedikodu yapalım da kızım olduğunu anlayayım be ya. :KK70:
Bal0ncuk Bal0ncuk karışın, isimleri beraber bulalım nolcak be, benim de çok istediğim bi isim vardı aklımda ama koydurmadılar.

Doğsun, kahvelerimizi alıp şöyle bi dedikodu yapalım da kızım olduğunu anlayayım be ya. :KK70:
Bal0ncuk Bal0ncuk karışın, isimleri beraber bulalım nolcak be, benim de çok istediğim bi isim vardı aklımda ama koydurmadılar.
Yaaa sonra ne biçim tadını çıkaracaksın 😍😍 neydi neydi o isim? Kim koydurtmuyor dövelim?

Yaaa sonra ne biçim tadını çıkaracaksın 😍😍 neydi neydi o isim? Kim koydurtmuyor dövelim?

Bem nerdetm burası neresi :KK70:
Merhaba kızlar 🙏
Herkese nasip olsun inşallah

Bende cok istedim koydurtmadılar gelinimmmm :KK70:

Bem nerdetm burası neresi :KK70:
Merhaba kızlar 🙏
Herkese nasip olsun inşallah

Bende cok istedim koydurtmadılar gelinimmmm :KK70:
Hahaha hol geldin 🤣 sana da mı koydurtmadılar sen ne istiyordun 😍 ay çok zor isimde anlaşmak🙈
Neydi o isim ya güzelse kenara yazalım 🙈🤣 niye istemiyorlarmış annen sırasını savdı bir kere 🙄 kocanı ikna etmek de zor yahu, onların önerdiklerini sen beğeniyor musun?

Neydi o isim ya güzelse kenara yazalım 🙈🤣 niye istemiyorlarmış annen sırasını savdı bir kere 🙄 kocanı ikna etmek de zor yahu, onların önerdiklerini sen beğeniyor musun?
Gülfem istedim. anlamı da dudakları güle benzeyen demekmiş, yok efendim kızına erkekler öylemi hitap etcekmiş.

Su biraz midemi bulandırıyor ama doktorum da söyledi bol su içmek lazımmış, 2.5 3 lt felan günde... zorluyorum kendimi..

Off çok geçmiş olsun kuzum ya gerçekten ben evden çalışırken bile mahvoluyorum. Aç kalsan da mutlaka bol su iç su da mideni bulandırıyorsa biraz limon sıkıp içebilirsin mideye de iyi gelir ama tansiyonu düşürür dikkat et Nm88326 Nm88326 sen de öyleymişsin canım geçmiş olsun valla benim 12 hafta bitti bir haftadır kusmalarım başladı. İştahım hep çok kötüydü ama ben azalır derken böyle artmaya başladı. Ben ilaç da kullanıyorum ona rağmen hiçbir şey yiyemiyorum 😔
Acaba benim tansiyonum ondan mı hep düşük çıkıyor... limonluyu gidip gelip dayıyorum... Annem beni doğurana kadar kusmus, ben de ona çekersem yandık... Bu halde çalışamam bile...

• Beğen
Asıl şok annemin de damadını destekleyip, torunuma öyle hitap etmesinler demesi. :KK70:
Sen benim annemsin ya, ben çocuğa merdiven desem, aaa çok güzel bi isim diyeceksin.
Hahaha anneler damatçı oluyor bence 🤣 merdiven afsfsgs 🤣 çok haklısın sen onların karşısına bizi toplaman lazımdı ikna timi🤣

• Beğen
Acaba benim tansiyonum ondan mı hep düşük çıkıyor... limonluyu gidip gelip dayıyorum... Annem beni doğurana kadar kusmus, ben de ona çekersem yandık... Bu halde çalışamam bile...
Hamilelikte tansiyon yükseledebiliyor ama ilk xamanlar daha çok düşüyor. Ama limonlu su çok düşürür hamilelere çok dikkat diyorlar ya da normalde de düşük seyrediyorsa. Ondan olabilir canım. Dikkat et. Tansiyonun yüksekliği daha riskli hamilelikte. Ama düşükte de baygınlık düşme riski falan var aman diyim. Benimki de öyle valla genetik bir yatkınlık varsa yandık gerçekten. Benim çok kötü değil bulantı ama birkaç defa çıkardım iyiyim sanarken. Bence benim bulanmıyor ama aşırı ötesi iştahsıxım hiçbir şeyi içim almıyor böyle de çok zor 😔 dediğin gibi şeyler tüketiyorum hep ama onlardan bile tiksiniyorum sonra. Sağlık olsun da katlanır inşallah Allah yardımcısı olsun hele zor şsrtlar altında çalışanların 🙏

• Beğen
X