Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Özele mi gidiyordun canım sen? Devlet kurumları bunu yazıyor çünkü yüzde 99. Bi zararı olmaz ama günlük almamız gereken 400 MİKROGRAM (0,4 MİLİGRAM tekabül ediyor) iken folbiol 5 MİLİGRAM Bence bu kadar yüksek doza gerek yok. Bununla alakalı bi çok araştırma var hatta U Uzaygemisi35 sana mı demişti doktorun kullanma aşırı doz diye?
Özeldekiler verdi hep, devlete gitmedim hiç. 10 hafta falan kullanmışımdır. Sonra bıraktım tabi.

Özele mi gidiyordun canım sen? Devlet kurumları bunu yazıyor çünkü yüzde 99. Bi zararı olmaz ama günlük almamız gereken 400 MİKROGRAM (0,4 MİLİGRAM tekabül ediyor) iken folbiol 5 MİLİGRAM Bence bu kadar yüksek doza gerek yok. Bununla alakalı bi çok araştırma var hatta U Uzaygemisi35 sana mı demişti doktorun kullanma aşırı doz diye?
Aynen kuzum aslında benim gittiğim özel muayenesi olan doktor mevcut hastalıkların nedeniyle folbiol vermişti bu biraz yüksek doz diye. Ama gebelik öncesi danışmanlık için gitmiştim. Sonra kendi doktorum da devam edebilirsin dedi. Ama 6 7 ay hala gebelik olmayınca onu gün aşırı iç dedi artık fazlası da zarar dedi hatta ben biraz karşı çıktım doktora 🙈 söylenti bence onlar diye ama bu yönde yayınlar da var. O nedenle riske atmak istemedim ben de farklı folik asite geçtim. Çok uzun süredir kullanılıyorsa dozu fazla olabilir gerçekten. Ama mesela M minik mucize92 senin belki önceden kayıpların olduğu için senin bunu kullanman daha doğru olabilr. Bazı kişiler için de özellikle bu uygun yani. Doktor ne derse onu yapın bence. İlk üç aydan sonra bıraktırılıyor diye biliyorum bir de

Yaa gercekten mi boyle bir umuda ihtiyacim vardi 😔 ilişkiyi nasil kac gunde degerlendirdin ozel bisey yaptin mi catlatma ignesi olmadi dimi. Bn klomen kullandim yumurtalar 3 den fazlasi gelismis catlatma yapmadan iptal edildi notmal deniyoruz
Biz aşılama için herşeyi yaptık gonal f vurdurdu doktorum kendime sonra çatlatma iğnemi yaptım doktorum iğneden 12 saat sonra gibi 3 gün üst üste ilişki önerdi onun önerdiği gibi yaptık sonrasında gün aşırı devam ettik canım oldu rabbime şükür 🤲

Aynen kuzum aslında benim gittiğim özel muayenesi olan doktor mevcut hastalıkların nedeniyle folbiol vermişti bu biraz yüksek doz diye. Ama gebelik öncesi danışmanlık için gitmiştim. Sonra kendi doktorum da devam edebilirsin dedi. Ama 6 7 ay hala gebelik olmayınca onu gün aşırı iç dedi artık fazlası da zarar dedi hatta ben biraz karşı çıktım doktora 🙈 söylenti bence onlar diye ama bu yönde yayınlar da var. O nedenle riske atmak istemedim ben de farklı folik asite geçtim. Çok uzun süredir kullanılıyorsa dozu fazla olabilir gerçekten. Ama mesela M minik mucize92 senin belki önceden kayıpların olduğu için senin bunu kullanman daha doğru olabilr. Bazı kişiler için de özellikle bu uygun yani. Doktor ne derse onu yapın bence. İlk üç aydan sonra bıraktırılıyor diye biliyorum bir de
Bak ben bunu düşünmemiştim kuzum kayıplarda var doğru belki o yüzden olabilir doktora gittiğimde konuşacağım

Biz aşılama için herşeyi yaptık gonal f vurdurdu doktorum kendime sonra çatlatma iğnemi yaptım doktorum iğneden 12 saat sonra gibi 3 gün üst üste ilişki önerdi onun önerdiği gibi yaptık sonrasında gün aşırı devam ettik canım oldu rabbime şükür 🤲
Hmm anladim catlatma ve iliski olmus. Allah bagislasin bana da nasip eder insallah 🤲 catlatma olmadan asilama iptal edildi nedense icimi hüzün kapladı sanki normal olmayacakmış gibi geliyo. Bunda da vardir hayir diyorum.

canım sen hiç ANA test baktırmış mıydın ?
Yok yapılmadı kuzum kan hücrelerine baktı doktorum idrarda protein yada kan gibi şeylere baktı yanlış hatırlamıyorsam böyle birşey söyledi sonra gerek yok dedi o dediğin testi yapmadı onunla ilgili ilk baş diğer testler yaptırdı sonra gerek görmedi yaptırmalı mıyım kuzum

Hmm anladim catlatma ve iliski olmus. Allah bagislasin bana da nasip eder insallah 🤲 catlatma olmadan asilama iptal edildi nedense icimi hüzün kapladı sanki normal olmayacakmış gibi geliyo. Bunda da vardir hayir diyorum.
Çatlatma iğnesi oldum ama 1 yumurtam çatlamadı ve kiste dönüşte iğne olunca da çatlamasının garantisi yok kuzum siz düzenli ilişkiye devam edin bence

Dünki gibi çıktı umudum kalmıyor yani
bir kaç gündür gönderilerini görüyorum canım, ama umudunu kırmak istemedim. ovitrelle kullanfığım ay 13. güne kadar böyle çizgiler gördüm.14. gün kan verdim 0.365 küsürlü begatif çıktı. ve benim 9-10. gün yaptıklarımda negatifti. sınra başka bir test markasıyla yaptım. 12-13. gün böyle çizgiler vardı sonuç negatifti. hayırlısı olsun

bir kaç gündür gönderilerini görüyorum canım, ama umudunu kırmak istemedim. ovitrelle kullanfığım ay 13. güne kadar böyle çizgiler gördüm.14. gün kan verdim 0.365 küsürlü begatif çıktı. ve benim 9-10. gün yaptıklarımda negatifti. sınra başka bir test markasıyla yaptım. 12-13. gün böyle çizgiler vardı sonuç negatifti. hayırlısı olsun
İnşalalh canım hayırlısı olsun

kan testi yaptırmadan hiç bilemezsin canım... yada bi kaç gün hiç yapmadan daha bekle.. bu arada labaquik marka ovülasyon ve gebelik testi kullan.. bende 10.günden sonra hiç 2. çizgi çıkmadı..
Evet bakalım canım yarın bide deneyeyim bugünde test aynı çıkınca kan vermicem

Eklentiler

• F110B7C9-9EA3-409D-90CD-3BF5DD6FA53E.jpeg
    F110B7C9-9EA3-409D-90CD-3BF5DD6FA53E.jpeg
    184,3 KB · Görüntüleme: 67
  • CAB3717F-0E7C-42EF-A1BA-3D6B11946549.jpeg
    CAB3717F-0E7C-42EF-A1BA-3D6B11946549.jpeg
    149,5 KB · Görüntüleme: 65
Hamile dostlarım kardeşlerim ilk 3 ay hangi folik asiti kullandınız ben folbiol kullanıyorum doktorum onu verdi ama eşimin kuzeni onu kullanma kesede bulanıklık falan filan gibi şeyler yapıyo dedi korktum 😣 siz neler kullandınız acaba
Vifolic verdi bana doktor 80 TL bir çok vitamin mineral var.

X