Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kizlar bu gebelikde mide bulantısı nasıl oluyor. Benim boğazıma direk asit geliyor. İki gündür böyle bata 6 gün var bugün şeffaf akıntı var. Midem sanki icinde yara varmış gibi açıyor. Birde halsizlik var. Doktora randevu alamadım ne yapmalıyım.😔😔😭
Gebelik varsa 5 ve 6. haftada bulantı başlar, tiksinme sonucunda midenizin kalktığını ve bulantının devam ettiğini düşünün aynı öyle.
Ama gebeliğimi öğrenmeden önce dediğiniz gibi mide kaynaması yaşamıştım.

Bahsettiğin durum gastrit/reflü gibi bişey maalesef 😕 ben de çok çekiyorum. Netten bi araştır, yememen gereken yiyecek sayısı haylı fazla. Dayanamayacak gibiysen renni veya gaviscon şurup alabilirsin eczaneden. Hiç bir zararı yok, ben de içiyorum hatta. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim.

Gebelik varsa 5 ve 6. haftada bulantı başlar, tiksinme sonucunda midenizin kalktığını ve bulantının devam ettiğini düşünün aynı öyle.
Ama gebeliğimi öğrenmeden önce dediğiniz gibi mide kaynaması yaşamıştım.
Ateşimde çıktı yorgurt yedim biraz yatıştı. Olmuş olsa 4. Haftadayim sanki erken gibi bulantı.

Hamile dostlarım kardeşlerim ilk 3 ay hangi folik asiti kullandınız ben folbiol kullanıyorum doktorum onu verdi ama eşimin kuzeni onu kullanma kesede bulanıklık falan filan gibi şeyler yapıyo dedi korktum 😣 siz neler kullandınız acaba

Sağlıkçıları düşünen yok maalesef. Siz kendinize imkanlar elverdiğinde dikkat etmeye çalışın. O halini görüp inisiyatif kullanıp resmi olmayan gün içi izin de veremiyorlar mı ya sana, en azından birkaç saat de olsa dinlensen? Bol su iç de su kaybın olmasın 🙁 Neyse ki geçici bir süreç, sonra bebik gelecek 🤩
Bana transfer hazırlığı için Estrofem başlattılar. Yarın rahim kalınlığı kontrol edilecek. Uygunsa transfer tarihi verecekler, değilse de bilmiyorum artık öğreneceğiz bakalım beklemedeyim hala
Ayy hadi inşallah 😍 bu aralar hep güzel haberler alıyorum uzun zamandır bekleyen çevremdeki tüm tüp bebekler aşılamalar tuttu son aylarda çok şükür, inşallah seninki de tutacak 🙏🏻

Hamile dostlarım kardeşlerim ilk 3 ay hangi folik asiti kullandınız ben folbiol kullanıyorum doktorum onu verdi ama eşimin kuzeni onu kullanma kesede bulanıklık falan filan gibi şeyler yapıyo dedi korktum 😣 siz neler kullandınız acaba
Ben ocean mummy kullanıyorum canım, folik asitte var içinde omega filan da var

Folbiol çok eski usul bi folik asit ve günlük alınması gereken dozun 20 katı fazlası. Yeni nesil folat diye geçen bir çok folik asit var doktorlar hala neden Folbiol yazıyor şaşıp kalıyorum doğrusu sanırım devlet hastanelerinde yazılıyor ucuz olduğu için. Ben folifor duo kullanıyorum bir çok marka var kimi d vit destekli kimi B12 eczacıya sorup uygun olanı seçebilirsin yeter ki yeni nesil bir ürün olsun canım

Folbiol çok eski usul bi folik asit ve günlük alınması gereken dozun 20 katı fazlası. Yeni nesil folat diye geçen bir çok folik asit var doktorlar hala neden Folbiol yazıyor şaşıp kalıyorum doğrusu sanırım devlet hastanelerinde yazılıyor ucuz olduğu için. Ben folifor duo kullanıyorum bir çok marka var kimi d vit destekli kimi B12 eczacıya sorup uygun olanı seçebilirsin yeter ki yeni nesil bir ürün olsun canım
Sinir sistemi ve omurga gelişimini folbiol iyi destekliyor diye veriyorum demişti en başında verirken ama eşimin kuzeni kullanma onu dedi ona doktoru elenatal vermiş kullan diye oda 24 haftalık hamile ama onun bebeği ağır zihinsel engelli malesef onunla bebek mevzusunu hiç konuşmuyorum üzülmesin diye ama yazdı kullanma folbiol diyince içime korku şüphe düştü kuzum 😣 Haftaya başka özel doktora gideyim olmadı 😣

Sinir sistemi ve omurga gelişimini folbiol iyi destekliyor diye veriyorum demişti en başında verirken ama eşimin kuzeni kullanma onu dedi ona doktoru elenatal vermiş kullan diye oda 24 haftalık hamile ama onun bebeği ağır zihinsel engelli malesef onunla bebek mevzusunu hiç konuşmuyorum üzülmesin diye ama yazdı kullanma folbiol diyince içime korku şüphe düştü kuzum 😣 Haftaya başka özel doktora gideyim olmadı 😣
başka bir doktordan daha görüş al canım zararı olmaz takma ama aşırı doz yüklemeye de gerek yok bence tüm folik asitler desteliyor sinir ve omurga sistemini. içme amacımız o zaten

Ben birkaç gün folbiol kullanmıştım. Doktorum hemen bıraktırdı. Solgarın folik asidini yazdı . Onu kullandım ben 3 ay canım 👍

Ben solgarınkini kullandım canım öncesinde de sonrasında da. Dr başka bişey verecekti solgara devam etsem olur mu dedim olur dedi 😅

X