Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Ben kendim 3 kutu vitamin bitirmek istiyorum. Eşimde o sürede devam eder. Yani yaklaşık 3 ay daha deneriz, sonrasına test yaptırıp tüpe geçeriz diye düşünüyorum. Şu hapım bitsin kist gitsin önceliğim bu tabi 😔
Geçer ilaçla merak etme. Sonra takviyelere cevap verirsiniz inşallah ikiniz de 🤲🏻
Hic durmadan uyursun kuzu🤣
Bende zaten cogu zaman yorgundum ama boyle uymuyodum. Mesela geceleri cok kolay uyanirdim, simdi bi uyorum sabaha kadar. Gunduz de uyabilirsem uyuyorum.
Migde bulantisindan iydir kesinlikle.
Beni tek korkutan arada bir karnimin agrimasi iste, daha keseyi gormeyede cok vaar
Muhtemelen öyle yaparım 🤣
Uyu ya fırsat buldukça, doğumdan sonra uyuyamayacağın günlerin acısını şimdiden çıkar. Korkma kuzum ağrıdan. Doktoruna söyledin mi? Bana normalmiş gibi geliyor. Biz mucize bebeğimize hep dua ediyoruz, sağlıkla gelecek o. Sen de içine şüphe düşürme hiç, bebito hissetmesin kaygıları 😇

Ara vermekte bence sakınca yok. Kafan da bedenin de dinlenmiş olur ama aşılama işini 1503 kez etraflıca düşün derim. Çok fazla ilaç alıyoruz ve aşılamada çok düşük oran veriyorlar. Ben aşılamanın erkeğin değerleri iyi olduğunda daha anlamlı sonuç vereceğini düşünüyorum ama bu benim şahsi kanaatim tabii sen içine sineni yap
Bana kalsa direk tupe geçerim ama tüp bebek de rapor için iki aşılama şartı varmış ya kuzum ondan diyorum yoksa ben de öylesine yaptırcam aşılamayi zaten hatta burda olsa yaptırırdım aradan çıkardı ankara da direk tüp e başlardım ama burada yok en yakın 5 saat uzak bi şehirde var diye uğraşmak istemedim aşılama ya

Geçer ilaçla merak etme. Sonra takviyelere cevap verirsiniz inşallah ikiniz de 🤲🏻

Muhtemelen öyle yaparım 🤣
Uyu ya fırsat buldukça, doğumdan sonra uyuyamayacağın günlerin acısını şimdiden çıkar. Korkma kuzum ağrıdan. Doktoruna söyledin mi? Bana normalmiş gibi geliyor. Biz mucize bebeğimize hep dua ediyoruz, sağlıkla gelecek o. Sen de içine şüphe düşürme hiç, bebito hissetmesin kaygıları 😇
Yerimm 🥰
Cok agrimiyo diye soylemedim doktora, cok agrirsa zaten acile giderim direkt. Arada bir boyle hafif regl olucakmis gibi agriyo ama hergun degil

Bana kalsa direk tupe geçerim ama tüp bebek de rapor için iki aşılama şartı varmış ya kuzum ondan diyorum yoksa ben de öylesine yaptırcam aşılamayi zaten hatta burda olsa yaptırırdım aradan çıkardı ankara da direk tüp e başlardım ama burada yok en yakın 5 saat uzak bi şehirde var diye uğraşmak istemedim aşılama ya
Bence devlette o şartların çoğu uygulamada yok ya da yazılı olan kısım eksik. Burada ben çok araştırdım. O okuduğumuz şartları sağlamadığı halde rapor çıkartan çok var

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
Reactions: niw
Bence devlette o şartların çoğu uygulamada yok ya da yazılı olan kısım eksik. Burada ben çok araştırdım. O okuduğumuz şartları sağlamadığı halde rapor çıkartan var
Ankara da bir kaç üni hastanesi arayıp tüp bebek bölümü ile görüştüm hepsi iki aşılama şartı var dedi inşallah yoktur dediğin gibi ankara ya dönünce bir de yuzyuze görüşürüm yok derse çok iyi olur ama bakalım

• Beğen
Bizim baş anomali %97 offf offff
Bence tüpte buna takılma. Ben eşimin genetik test sonucu çıkmadı ve baş anomalisi yüksek diye kafaya çok taktım. Tüpçü bana dedi ki "Bunların bizim için önemi yok, biz zaten en sağlıklılarını seçeceğiz".

Aç biraz mikroenjeksiyon videoları izle ne demek istediğimi anlayacaksın. Eğer sayı hiç olmasa o zaman belki dert edebilirdin ki onun bile çaresi var tese ameliyatıyla olgunlaşmamış sperm hücrelerini alıp olgunlaştırıyorlar. Otur kendin hesapla bak baş anomalisi olmayan kaç tane sperm var yüzdelik hesapla çıkar hemen

Ankara da bir kaç üni hastanesi arayıp tüp bebek bölümü ile görüştüm hepsi iki aşılama şartı var dedi inşallah yoktur dediğin gibi ankara ya dönünce bir de yuzyuze görüşürüm yok derse çok iyi olur ama bakalım
Eşinin de senin de tetkiklerin yapılacak öyle karar verilecek. Telefonda aldığın bilgi genel bi bilgidir

Zeymuss0103 Zeymuss0103
yildizsavascisi yildizsavascisi
@KelebekkB Başka kim vardı morfoloji sıkıntısı olan etiketleyelim umut olsun herkese
Eki Görüntüle 2846773
Bizim sayı yetersiz olunca morfoloji bakılamadı bile iki testimizdede . Ama kesin oda düşüktür 🙄 Bende takviye bişeyler yapmaya çalışıyorum ama istikrar yok bizde. Mesela çoban çökerten içiriyorum. Bir gün yapsak 5 gün yapmıyoruz. Bende sıkıldım sürekli onu ye bunu iç demekten kendinin aklına gelmiyor hiç. Bi arı sütünü birde ilacını pek aksatmıyor. Akşamları e vitamini sokuşturuyorum onuda ayağına götürüyorum unuttuğu için. Macun aç karnına yenilecek yemekten yarım saat 1 saat önce yenilmesi gerekiyor benimki macun yiyip yemek yemeye başlıyor. Bıhtıııımm🤢
Ya ben bişey merak ediyorum doktorlar 3 ay veriyo ve sonuçlar 3 ay sonu düzeldi diyelim. Bundan sonra artık spermler tamamen hep sağlıklı mı kalıyo yani vitamini kürleri bırakınca geri eski haline geliyo mu
Eski haline gelenide okudum burda neal street gibi daha da düşenlerde var. Bazı insanlarda sadece sigara sebep oluyor meselaa bırakınca düzeliyor vs vs.kişiye göre değişiyor.

Ben sanki biryerde erkekte sorun varsa rapor için diğer şartların olmasına gerek yok diye okudum ama sayıyla ilgili olabilir sizin sayı normal miydi?

Bizim sayı yetersiz olunca morfoloji bakılamadı bile iki testimizdede . Ama kesin oda düşüktür 🙄 Bende takviye bişeyler yapmaya çalışıyorum ama istikrar yok bizde. Mesela çoban çökerten içiriyorum. Bir gün yapsak 5 gün yapmıyoruz. Bende sıkıldım sürekli onu ye bunu iç demekten kendinin aklına gelmiyor hiç. Bi arı sütünü birde ilacını pek aksatmıyor. Akşamları e vitamini sokuşturuyorum onuda ayağına götürüyorum unuttuğu için. Macun aç karnına yenilecek yemekten yarım saat 1 saat önce yenilmesi gerekiyor benimki macun yiyip yemek yemeye başlıyor. Bıhtıııımm🤢
Beni de o süreç yormuştu. Bir şekilde etki ediyorlardır ya hiç almıyor değil, öyle düşünme. Tekrar ne zaman gideceksiniz teste? Bu arad sayı artınca morfoloji bakıldığında sonucu iyi çıkan çok var. Sayı az diye morfoloji düşük olmak zorunda değil yani. Eşin de o iyi gruptadır inşallah. Sayı da zaten en kolay yükselen kısmı diyorlar

• Beğen
Beni de o süreç yormuştu. Bir şekilde etki ediyorlardır ya hiç almıyor değil, öyle düşünme. Tekrar ne zaman gideceksiniz teste? Bu arad sayı artınca morfoloji bakıldığında sonucu iyi çıkan çok var. Sayı az diye morfoloji düşük olmak zorunda değil yani. Eşin de o iyi gruptadır inşallah. Sayı da zaten en kolay yükselen kısmı diyorlar
Evet sayıyla morfoloji pek bağlantılı değil ama hem en az 15 senelik sigara geçmişi var çok sağlıklı da beslenmez. Büyük ihtimalle morfoloji de kötüdür diye düşünüyorum. İnşallah az da olsa faydası olur yaptığım şeylerin. Çoban çökerten morfolojiye iyi geliyormuş.

Neler çektim şu dört günde Allah biliyor ağla ağla kese kötü diye şekli bozuk diye yaş kalmadı gözlerimde çok sövdüm doktora ama neyse dedim sonradan bugün yüzümüzü güldürdü Rabbim elhamdulillah bin şükür çok şükür 🤲 İnşaAllah bu saatten sonra hepimiz güzel haberler verelim çiçeğim ❤️🤲🌺
Çok şükür be güzelim. İlk mesaj attığında ben de endişe etmiştim. Şimdi bu mutlu haberini alınca tüylerim diken diken oldu 🥳
İnşallah bebeğin sana sıkı sıkı tutunur 🙏🌺

Evet sayıyla morfoloji pek bağlantılı değil ama hem en az 15 senelik sigara geçmişi var çok sağlıklı da beslenmez. Büyük ihtimalle morfoloji de kötüdür diye düşünüyorum. İnşallah az da olsa faydası olur yaptığım şeylerin. Çoban çökerten morfolojiye iyi geliyormuş.
Benim eşimin de uzun yıllar sigara içmişliği vardı maalesef ama bazısında da sigaraya rağmen çok iyi çıkıyor ya da adam hayatında sigara, alkol kullanmamış ama morfoloji kötü çıkabiliyor. Çoban çökerteni ben de çok okudum evet. İnşallah eşine de yarar hepsi

Bence tüpte buna takılma. Ben eşimin genetik test sonucu çıkmadı ve baş anomalisi yüksek diye kafaya çok taktım. Tüpçü bana dedi ki "Bunların bizim için önemi yok, biz zaten en sağlıklılarını seçeceğiz".

Aç biraz mikroenjeksiyon videoları izle ne demek istediğimi anlayacaksın. Eğer sayı hiç olmasa o zaman belki dert edebilirdin ki onun bile çaresi var tese ameliyatıyla olgunlaşmamış sperm hücrelerini alıp olgunlaştırıyorlar. Otur kendin hesapla bak baş anomalisi olmayan kaç tane sperm var yüzdelik hesapla çıkar hemen
Haklisin canim benim pko kaynaklı yumurtam kaliteli değil onun da etkisi var tabi tek sorun eşimde değil ama tıp da çok ilerledi Allah in izniyle umudum var. Arada bir içime doğuyor tamam diyorum ben de esim de evlat sahibi olamayacağız bu his berbat bi sey ama sonra yine umut kaplıyor içimi çok tuhaf bi şeymiş bu süreçler başına gelmeyen bilemiyormus
Ben sanki biryerde erkekte sorun varsa rapor için diğer şartların olmasına gerek yok diye okudum ama sayıyla ilgili olabilir sizin sayı normal miydi?
Onu sorduk da sayı çok yerlerde değilse sorun yok diyorlar bizimde sayı idare ederdi en son bakalım ya ankara ya dönmeme daha var nasıl olsa ben biraz kafamı toplayim

Ya bir de kizlar bi arkadaşım hamile kaldı ben bebeğimi kaybettim bi kaç hafta sonra bana testini attı çift çizgi neyse hayırlı olsun falan dedim bir ay sonra kaybetmiş bebeğini seni şimdi anladım falan dedi ben de çok üzüldüm sonra tekrar hamile kalmış baby showir falan yapmış bir sürü fotoğraf paylaşmış ben tekrar hamile kalsam bir daha böyle acısı olanları bildiğim için kendimde yaşadığım için böyle şeyler paylaşmam diyorum ama ben mi çok hassas davranıp abartıyorum bilmiyorum

Son düzenleme:
Sende de mi kist var kuzum kaç tane bende bir tane var sanıyorduk 2 taneymiş biri 3 mm diğeri 8 mm 😣
O kadar kucuk agritiyomu kuzum yaa. Cok gecmis olsunn. Bende bildigim bi tabe var 2cm. Bi tane daha vardi oda o civarlarda ama o su an hala varmi bilmiyorum.
Bebek baskimi yapioda agriyoki.
Benimde belki ondan agriyo o zaman. Bende kucuk kistim agri yapmaz diyodum
Neyse raziyiz demi🤣bebek saglikli olsunda varsin agrisin

X