Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kızlar bugün yazamadım sabahtan beri doktora gidene kadar başımı yastıktan kaldıramadım bu sabah gözümü açtığımda mide bulantılarım çok şiddetli başladı bulantıdan ayağa bile kalkamıyorum neyse velhasıl kelam akşam 7 de doktoruma gittik ve birde ne görelim bizim bebiş var kalbi de atıyo kese şekli düzelmiş yuvarlak olmuş gerçekten mucizeydi o an bizim için 🤲 çok şükür rabbime elhamdulillah 🤲
@Nm88326 kuzum hadi hayırlı olsun trabsferin güzel haberlerle gel İnşaAllah 🤲 hepiniz beni merak etmişsiniz çok sağolun canlarım 🌺❤️
allahım kurban olduğum yaaaa görüyo musunnnnn ahhh kalbini severim onun bennnn minik kuş tutunmuş anneciğine ne güzel ne mutlu sana inşallah herşey çok güzel olsun canım benim dualarımdasın 😍😘💕

Bizim morfoloji sayısı değilde morfolojik bozukluk çok kötü ona da çoğu doktor duzelmez diyor düzelmesi en zor şeylerden biriymiş sanırım biz de tüp bebek yolundayız bakalım hayırlısı
Zaten morfoloji düşük olunca anormal morfoloji artmış oluyor işte. Bizim durum da öyle. Morfoloji düşük olan herkesin öyle. Sadece baş, kuyruk, boyun anomali oranları değişiyor. Eşimin de en yüksek oran baş anomalisi. Bize de en zorunun bu olduğu söylendi ama bir şekilde kalan kalıyor. Bizi hemen tüpe yönlendirme nedenleri, eşimin değerlerinin tedavi sonrası düşmesi ve yaşımızın ileri olmasıydı. Yoksa ben denerdim bu tarz kürleri

İkizlerimi missed abortus (kalp durması) sonucu kaybettim. Çok üzgünüm. Cinsiyet ögrenmeye gittiğimde tek değil ikizlere hemde tek yumurta ikizlerim hamile oldugumu ögrendim ama doktorun bunu farketmediği için hiç bir müdahale yaptıramadım. Doktorum görmediği için ve biri digerinin kan ve oksijenini aldıgı için gittiğim gün ögrendim ki biri 17 gün önce digeri 3 gün önce ölmüştü. Doktor dogum hastanesine gitmemi cünkü hem bebeklerin büyük hemde tek kese içinde oldukları için sıkıntılı bir kürtaj olucagını söylemişti ama dogum hastanesinde bunun mümkün olmadıgını ve dogum yapmak zorunda oldugumu söylediler ve bana ölü dogum yaptırdılar açilmamı saglayarak suni sancıyla doğum yaptırdılar. Demem o ki asla bir doktorla yetinmeyin her zaman 2 doktora gidin birinin göremediğini digeri görebilir. Önce ikiz dediler ve havalara uctuk 1 saat sonra kadın dogum doktoruna gidince 2 sinin de ölüm haberini aldık. Oysaki hiç bir şikayetim yoktu ama ben doktor bilir hiç bir agrımda yok demiştim hep kendime. Etrafımda cok fazla riskli gebelik vardı ama benim hiç şikayetim olmamıstı doktorda beni ihmal etmiş. Kücük bir lazEr ameliyatla tek yumurta ikizlerinin birinin aldıgı fazla kan ve oksijenin diğerine gitmesi saglanabiliyormuş. Ama 3 bucuk aylık hamileliğime kadar doktorum ikiz oldugunu görememiş. Cocuklarımın biri fazla beslenmiş ve büyümüş plesanta tek kese tek. yani 2 sinin de ortak oldugu için tek bebeğin, sahip olduguna göre 2 katıydı hersey. Allah kimseye yaşatmasın, beterinden korusun. Ve duamdır Yüce Rabbim bana ve isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı saglıklı uzun ömürlü evlatlar versin. Artık beni gebeler kısmından silebilirsiniz.
ah canımmm Rabbim nelerle sınıyor değilmi çok üzüldüm başın sağolsun Allahım tekrarını göstermesin inşallah ne diyeceğimi bilemedim bu doktorlar ah varya nasıl göremezler nasıl farketmezler ama nasibin böyleymiş demekten başka çare yok canım Allahım böyle yazmş sabrından sual olunmazmış isyan etme hiç dua edelim inşallah tekrardan yavrularına kavuşacaksın 😘😪

Asiri yorgunum bide canim cok fazla uyuyorum.
Bide akintim var beyaz
İyi yine çok rahatsız edecek bir şey yokmuş. Gerçi çalışırken uyku hali zorluyordur. Bende kronik yorgunluk var hep yatış pozisyonundayım. Hamile kalırsam ne olacak acaba :/

• Beğen
Reactions: niw
Hayırlı sabahlar kızçeler 🤗
Hazırladık nasip olursa gidip bugün yavrumu alıp geleceğiz.Yavrum beklerken döndü oralarda,inşallah hanemize gelince birbirimize sımsıkı sarılıp isitacagiz kalplerimizi🤲🏻Transfer evresinde hepinizi hamiş hayal edecegim
😇😍🤲🏻

• Beğen
Reactions: niw
😃 Gelcek gelcek eli mahkum
Gelsin, tostumu yedim bekliyorum. İki aydır düzenim şaştığı için uygulama bu ayki reglimi erken hesapladı bayağı. O yüzden şu an gecikmiş gibi görünüyor. Bildiğim halde bakınca strese giriyorum bu niye gelmedi hala diye. Benimki de böyle parlak bir zeka işte, herkese nasip olmaz 🤣

Zaten morfoloji düşük olunca anormal morfoloji artmış oluyor işte. Bizim durum da öyle. Morfoloji düşük olan herkesin öyle. Sadece baş, kuyruk, boyun anomali oranları değişiyor. Eşimin de en yüksek oran baş anomalisi. Bize de en zorunun bu olduğu söylendi ama bir şekilde kalan kalıyor. Bizi hemen tüpe yönlendirme nedenleri, eşimin değerlerinin tedavi sonrası düşmesi ve yaşımızın ileri olmasıydı. Yoksa ben denerdim bu tarz kürleri
Sizin bas anomali kaçtı?

Bu ay 3.ilac tedavim ama bu sefer içimde hiç heyecan yok kizlar artık insan hissediyor o ay olup olmadığını.. 4. Kez ilac tedavisi denemek istemiyorum ara vermeye karar verdim Allah Kerim bakalım ne olacak ilaçsız zaten alti yedi ay regl olmam o zamana da belki ankara ya doneriz direk gider aşılama başlarım

Sırayla ne var ne yok denemiş herkes. Eşim sadece takviye değil, ilaç da kullandığı için ben cesaret edememiştim böyle şeylere. Zamanımız olsaydı bir kısmını ben de denerdim
Şu baş anomalisi bizdede fazla, bakıyorum yazmıyorda ney neye iyi geliyor diye, bir iki takviye daha alayım bari. Tüpe gitmeden tekrar test yaptırmak istiyorum zaten etki etti mi diye.

Gelsin, tostumu yedim bekliyorum. İki aydır düzenim şaştığı için uygulama bu ayki reglimi erken hesapladı bayağı. O yüzden şu an gecikmiş gibi görünüyor. Bildiğim halde bakınca strese giriyorum bu niye gelmedi hala diye. Benimki de böyle parlak bir zeka işte, herkese nasip olmaz 🤣
Ee sen benden de beter ndndb

Şu baş anomalisi bizdede fazla, bakıyorum yazmıyorda ney neye iyi geliyor diye, bir iki takviye daha alayım bari. Tüpe gitmeden tekrar test yaptırmak istiyorum zaten etki etti mi diye.
Ben de mikroenjeksiyon için aldıklarında sonuç nasıldı çok merak ediyorum. O zaman kafam güzeldi anesteziden, aklıma gelmedi hiç sormak. Ne kadar deneyeceksiniz siz böyle şimdi?

Bu ay 3.ilac tedavim ama bu sefer içimde hiç heyecan yok kizlar artık insan hissediyor o ay olup olmadığını.. 4. Kez ilac tedavisi denemek istemiyorum ara vermeye karar verdim Allah Kerim bakalım ne olacak ilaçsız zaten alti yedi ay regl olmam o zamana da belki ankara ya doneriz direk gider aşılama başlarım
Ara vermekte bence sakınca yok. Kafan da bedenin de dinlenmiş olur ama aşılama işini 1503 kez etraflıca düşün derim. Çok fazla ilaç alıyoruz ve aşılamada çok düşük oran veriyorlar. Ben aşılamanın erkeğin değerleri iyi olduğunda daha anlamlı sonuç vereceğini düşünüyorum ama bu benim şahsi kanaatim tabii sen içine sineni yap

Ben de mikroenjeksiyon için aldıklarında sonuç nasıldı çok merak ediyorum. O zaman kafam güzeldi anesteziden, aklıma gelmedi hiç sormak. Ne kadar deneyeceksiniz siz böyle şimdi?
Ben kendim 3 kutu vitamin bitirmek istiyorum. Eşimde o sürede devam eder. Yani yaklaşık 3 ay daha deneriz, sonrasına test yaptırıp tüpe geçeriz diye düşünüyorum. Şu hapım bitsin kist gitsin önceliğim bu tabi 😔

İyi yine çok rahatsız edecek bir şey yokmuş. Gerçi çalışırken uyku hali zorluyordur. Bende kronik yorgunluk var hep yatış pozisyonundayım. Hamile kalırsam ne olacak acaba :/
Hic durmadan uyursun kuzu🤣
Bende zaten cogu zaman yorgundum ama boyle uymuyodum. Mesela geceleri cok kolay uyanirdim, simdi bi uyorum sabaha kadar. Gunduz de uyabilirsem uyuyorum.
Migde bulantisindan iydir kesinlikle.
Beni tek korkutan arada bir karnimin agrimasi iste, daha keseyi gormeyede cok vaar

X