Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kuzum bende hidrsalpenks yok, sadece tıkanıklık var. Ordan yumurta gelse biliyorsun döllenme olmaz. Ki doktor dedi ki normalde kadınlar her ay bir yumurta salar, sağdan mı soldan mı beli olmaz dedi, varsayalım sen hep tıkanık olan yerden yumurtladın, o zaman hamile kalamazsın. yaş 35 eşim 42. geç kalmak istemedik, Operasyonda zaten kesin tıkanıklık geçecek diye birşey olmuyormuş, yine tıkanma olma ihtimali varmış, ki hidrosalpenks tekrarlıyormuş. Bir de laparoskopi yaptın diyelim, tüpünün o tıkalı kısmı alındı, tüp eski fonksiyonunu gerçekleştiremiyormuş. Risk çok dedi kısacası, tüp yaptırın. Zaten şu açıdan da baksak ameliyat parası hastane parası derken tüp parasına yaklaşacaksın.
Tabi yine tercih senin karar senin canım :KK200:
Canım doktor şimdi çok ciddi değil dedi ama ben her türlü ameliyat olmam gerekiyo sanırım yani tüp bebekte yaptrsam sıvı akıp embriyoyu eritebiliyomuş.yine de başka doktorlara sorcam ameliyat hemen gerekli mi diye. benim sol taraf tüpün bağlantısını kesicekler ama yumutalıktan yine yumurta toplanabiliyomuş tüp bebek için. Sağ taraftan da normal yumurtlama olacak zaten. Yani her türlü tüple dalış yapcaz sanırım😅 ama eşim 3 ay vitamin kullanıp düzeltip düzelmemesini beklsek mi bilemiyorum🤔 morfoloji zor düzeliyomuş vitaminle

Falefiz03 Falefiz03 Evet canım en a z 3 ay eşinin değerlerini beklemeniz lazım. Sağlam bir takviye alsın ama, eşim profertil kullanıyor, TR de var mı bilmiyorum. Doktor yazsın bildiği güzel bir ilacı, sen de aslında bu forumda bu problemi olan kişilere sorabilirsin hangi takviye almalı diye, o da olur.
Tüpü bağlasa da yumurta alınabilir canım evet, yeter ki yumurtalıklarda bir sıkıntı cıkmasın. Sen de bu arada yumurta kaliteni artıracak ilaçlar al, mesela d vitamini folik asit gibi. Kesinlikle hidrosalpenksi aldırmalısın ama, operasyon şart, istersen sor doktora operasyodan ne kadar sonra ilişki olabilir, ona göre eşin de alsın takviyeleri denk gelsin...
Bir de tüp yaptırırsan yumurta kontrolü rahim kontrolü ultrasonda görünüyor ya hidrosalpenks de var mı yok mu görülür, düşük de olmaz. takip edilebilir.

Yok cikmadi heryerin ücreti farklı burda 4000 e falan yaptıranda gördüm
Anladim canim sadece o gonalf ilaci bir kutusu 800 civarı diye okudum da raporsuz hepsi içinde olup bir de özel olunca hesaplı olmasına şaşırdım ondan rapor sandım rsbbim kucağına almayı nasip etsin taze anneeeee :KK68: :KK68: :anneadayı:

Anladim canim sadece o gonalf ilaci bir kutusu 800 civarı diye okudum da raporsuz hepsi içinde olup bir de özel olunca hesaplı olmasına şaşırdım ondan rapor sandım rsbbim kucağına almayı nasip etsin taze anneeeee :KK68: :KK68: :anneadayı:
Ha yok ben klomen kullandim klomenle iki tane yumurtam oldu yumurtalarım klomene cevap verdiği için gonal f vermedi doktorum

minseo minseo canim ben regl oldum bekleyen tüm arkadaslara Allah hayirlisini versin insallah☺ Listeden silebilir misin rica etsem cok fazla girmiyorum cunku belki girmek isteyen olur kalabalik etmiyim hak yemiyim, tesekkur ederim🤗

Umarım tatlım bu sefer işe yarar 🙏 şu anda ameliyat düşünmek bile kabus gibi. Çocuklar var, bakacak kimse yok, maddi olarak kaldıramayız zaten. Allah bari ordan yüzüme baksın ne diyim

İğne yapıldı zaten kuşum, ameliyat olmasın sonu da iğneye razıyım zaten

İnşallah tatlım yaa artık hayal gibi benim için
Deme öyle. İyi olacak inşallah her şey

X