- 5 Mart 2013
- 23.524
- 44.633
Şehriye çorbası sevmediğim için bugüne kadar hiç yapmamıştım ama midemi rahatsız ediyor diye mercimek de yapmak istemedim. Günlerdir de yoğurt çorbasının farklı versiyonlarını içiyoruz diye şehriye yapayım bari dedim. Terbiyenin içine çorbadan ekledim biraz, yeterince ekleyememişim çorbaya geri eklediğim an kesildi. O saatten sonra da yeni çorba yapamayacağım için napayım napayım derken çorbayı blender'dan geçirdim. Bebeğin maması da hazır artık Bir tek kendisi yok
Allah iyiliğini ya nasıl becerdin bi kere terbiyeyi ılıştırarak iyi yapmışsın yoğurt soğuk olduğu için ve yumurta olduğu içinde ama yavaş yavaş ve çorbayı karıştırarak dökmen lazım ki kesilmesin sen biraz aceleci davranışsın ben çorba hastasıyım her türlüsünü yapar içerim vallaTavuk parçası koyunca mı terbiyeli oluyor? Ben hiç anlamam yemek terimlerinden ya. Annemi aradım yumurta, limon, un falanla terbiye hazırla dedi. Sonra çorbadan ona biraz ekleyeyim mi dedim. Gerek yok ben yapmıyorum dedi. Bu aklıma yatmadığı için ben çorbadan ekledim o karışıma önce, yoksa yumurta bir anda pişer katılaşır diye düşündüm. Daha kötüsü oldu, hamur oldu löp löp Ya çok komik bir andı. İçine hindi suyu koymuştum bi de. İmkanı yok dökemem. Bari blender'layayım dedim. Şehriyeyi blender'layan ilk insan olarak tarihe geçebilirim Bu ilk vukuatım değil. Yemek yapmaya başladığım zamanlar tarhanayı da hamura çevirdiğim için onu da blender'dan geçirmişliğim var Yemek tarifi isteyen olursa lütfen çekinmesin
Son düzenleme: