Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
minseo minseo cim, adet olmadan 4 gün önce kahve geldi demiştin ya hani leke geldiğinde adet sancın olmuş muydu? Ben dün kesin olurum diyordum hala adete dönmedi baya sancım oldu akşam her an olacakmışım gibiydi. Bugun de akıntı devam ediyor rengi biraz daha açıldı. İltihap mı oldu acaba filmden sonra. Neyin nesi anlayamadım🙇‍♀️
Evet kuşum regl ağrılarım vardı benim de, iltihap olduğunu sanmıyorum kuzu öyle olsa yeşil falan gelirdi bence

Nasilsiniz kizlaaaar benim şu aof sınavlarından kafam şişti offf 🙅‍♀️ bi de aksi gibi kasiklarim ağrıyor öyle ağrıyor ki bacaklarıma vuruyor ağrısı 🤧

Canimm aynen bize doktor deneyin olmazsa dogal olani yapalim Ivf asilama yapalim yolu kisaltalim dedi de kagitlari hazirladim Aok karsiliyomus 150 € gibi bi rakam bize düsen ama ben korkuyorum yani bilmiyorum cok istiyorum ama ben muayeneyi bile zor oluyorum birde doktor erkek olunca aliskin olmadigimdan coook geriliyorum 😞 mektubu henüz yollamadik ama bi sefer denemeyi düsünüyorum zorlada olsa birde tüp bebek demislerdi oglumda bize direk bosuna denemeyin demislerdi rabbim o ay nasip etti simdi bundada deneyin diyo doktor ama bu sefwrde olmuyor yani olmamasindan cok cevrede göze batar olduk konular hep ayni ister istemez sikiliyorum bi yerde patlak veriyo insan sanki benim elimdemi diye haykrmak istiyorum 😓 ha birde ben aylardir teste pik görmüyordum son 4 aydir ovu testte pik görüyorum ama yinedr marfolojinin 2 olmasi gebelik cok düsük bi ihtimal gibi geldiginden inandiramiyorum kendimi dogal yoldan olacagina
Canım öncelikle kendini inandıramazsan doğal yoldan olmasına olmaz zaten, vücut yabancı bir madde gibi görür embriyoyu ve antikor salar olmaz yani.. 150 Euro AOK karşılaması cok iyi, biz direkt tüp bebeğe başlıcaz ki eşimde bir sıkıntı yok, 1 yıldır denedik olmadı bu süreçte çok gerildik. Yok tuttu yok tutmadı... 5. 000 istediler, İKK lıyız, %50 karşılıyor. Yani beklesek olacak ama ben 50 yaşında ilk çocuğumu doğurmak istemiyorum, şuan istiyorum.:anneadayı:
Doktor konusuna gelince, erkek olsun kadın olsun zaten milyon tane hastası var sen neden geriliyorsun, rahat ol, milyon tane şey görüyor yani... :oops:

5000 euro ilaclarda dahilmi canim ?
Sigorta icin oldugu icin yazmislardir isciyi. Benimde sigorta icin doktorum oyle yazmisti. Boylece isci gerekecek durum olursa sigortadan zaten onay gelmis olucak.
Burda bana 12000 tl dediler. Icinde ilaclar dahil degil, dondurma islemi dahil degil. Sadece takip, yumurta toplama islemi ve transfer icin. Sonrasinda dondurmak falan gerekirse ek ucret aliyolar, 2500 mu oyle biseydi
Canım ilaçlar dahil mi bilmiyorum, şuan evraklar geldi doldurup Sigortaya başvuracağız, net rakam o zaman belli olacak.
Sigorta karşılasın diye ICSI yazmaları iyi olmuş o zaman :)
Yine de senin söylediğin rakam çok uyguna geliyor canım, diğer forumda bir arkadaş dondurma+depolama+çözdürme fiyatı+transfer vermişti o da toplam tüp bebek masrafının 3te 1 ine denk geliyordu, sadece embiyo çözdürme +Transfere 4500 vermiş. yine buradan açık ara farkla ucuz...
Şu pandemi olmasaydı gözüm kapalı İstanbuldaydım ama kısmet...

Canım ilaçlar dahil mi bilmiyorum, şuan evraklar geldi doldurup Sigortaya başvuracağız, net rakam o zaman belli olacak.
Sigorta karşılasın diye ICSI yazmaları iyi olmuş o zaman :)
Yine de senin söylediğin rakam çok uyguna geliyor canım, diğer forumda bir arkadaş dondurma+depolama+çözdürme fiyatı+transfer vermişti o da toplam tüp bebek masrafının 3te 1 ine denk geliyordu, sadece embiyo çözdürme +Transfere 4500 vermiş. yine buradan açık ara farkla ucuz...
Şu pandemi olmasaydı gözüm kapalı İstanbuldaydım ama kısmet...
Orda bi dene sen yine canim, olmazsa gelirsin. Burda birde oteldi yemekti onlarida hesaba ekle. Bide ilac parasi var

Canım öncelikle kendini inandıramazsan doğal yoldan olmasına olmaz zaten, vücut yabancı bir madde gibi görür embriyoyu ve antikor salar olmaz yani.. 150 Euro AOK karşılaması cok iyi, biz direkt tüp bebeğe başlıcaz ki eşimde bir sıkıntı yok, 1 yıldır denedik olmadı bu süreçte çok gerildik. Yok tuttu yok tutmadı... 5. 000 istediler, İKK lıyız, %50 karşılıyor. Yani beklesek olacak ama ben 50 yaşında ilk çocuğumu doğurmak istemiyorum, şuan istiyorum.:anneadayı:
Doktor konusuna gelince, erkek olsun kadın olsun zaten milyon tane hastası var sen neden geriliyorsun, rahat ol, milyon tane şey görüyor yani... :oops:
Yaaa öyle haklisinki bende hep kendimlensavas icindeyim ama zaten kagidi hazirladik bubhafta yollicam esimde sikintinoldugundan asilama nasil tepki verir bilmiyorim tabi yani sadece yolu kisaltacaklarnis e doktorlari biliyosunnnburda yani tprkiyedeki kadin dojtorlari kadar bilgileri yok rahatlar 50 prozentbkarsiliyosa yine bunada sükür canimm ennazindann karsiliyolar bu ay bekliyirumniste tek kafami karistiran memeuclarim aldigim hersivi sanki gögüslerime doluyo gibi uclarina dokunamiyorum bile bakalim oglumdaki mucizeyi bu seferde nasipetsin rabbim isteyrn herkese versinnnnn

Nasilsiniz kizlaaaar benim şu aof sınavlarından kafam şişti offf 🙅‍♀️ bi de aksi gibi kasiklarim ağrıyor öyle ağrıyor ki bacaklarıma vuruyor ağrısı 🤧
Benimde aynen öyle şişti 2 sınavım kaldı 😕ne okuyorsunuz? bitti gözlerim başıma vurdu ağrısı 🙄 bat filan mı yakın sizinde? Neden ağrıyor kasıklarınız?

Benimde aynen öyle şişti 2 sınavım kaldı 😕ne okuyorsunuz? bitti gözlerim başıma vurdu ağrısı 🙄 bat filan mı yakın sizinde? Neden ağrıyor kasıklarınız?
Aof un olmazsa olmazı işletme okuyorum 😂 ya aynen benim de iki sınavım kaldı ama ben son dakika kaydı actirdigim için önce slayt ve videoları izliyorum bolca not alıp ardından sınava giriyorum ondan aslında başım ağrıdı çok yoruldum offf şu son iki dersi de izleyeyim not alayım vereyim de bitsin dedim ama sanırım son bir tanesini yarın a bırakicam halim kalmadı.
Ben 10 gün önce catlatma iğnesi oldum canim ya regl gelecek ondan ağrıyor ya da igneden kaynaklı ağrıyor bekleyip göreceğiz ama bacaklarıma vuruyor artık

Aof un olmazsa olmazı işletme okuyorum 😂 ya aynen benim de iki sınavım kaldı ama ben son dakika kaydı actirdigim için önce slayt ve videoları izliyorum bolca not alıp ardından sınava giriyorum ondan aslında başım ağrıdı çok yoruldum offf şu son iki dersi de izleyeyim not alayım vereyim de bitsin dedim ama sanırım son bir tanesini yarın a bırakicam halim kalmadı.
Ben 10 gün önce catlatma iğnesi oldum canim ya regl gelecek ondan ağrıyor ya da igneden kaynaklı ağrıyor bekleyip göreceğiz ama bacaklarıma vuruyor artık

Allah bize her yönden yardım ede 🤗bende çoktan çalışmaya başladım ama beynim gitti ağır geliyor kafa zaten dolu istemsiz yoruyor insanı. inşallah kariyerde yaparız çocuk da dilerim😂 hayırlı olan olsun 😍🙏🏼

Guzel bölüm iş bulma olanağı var bende pek yok pişmanım bu bölümü seçtiğim için

Evet bakalım seneye mezun olursam ne nasip olur bilinmez hayatta hiçbir şeyin garantisi yok elimde dursun bu bölüm ben daha öncede en saçma bölüm okudum iş filanda yok 🙄 duruyor diploma işte bir güzel yanı gezdim o nasip oldu onu okurken 😁🙈. İşletme alımı olsa bile çok mezunu var kaç yıllık 4 mü? İlk senen mi?

Evet bakalım seneye mezun olursam ne nasip olur bilinmez hayatta hiçbir şeyin garantisi yok elimde dursun bu bölüm ben daha öncede en saçma bölüm okudum iş filanda yok 🙄 duruyor diploma işte bir güzel yanı gezdim o nasip oldu onu okurken 😁🙈. İşletme alımı olsa bile çok mezunu var kaç yıllık 4 mü? İlk senen mi?
3. Yılım suan

Baya gelmişsin inşallah biter de 🤗olmazsa başka okursun belki. Bu hayatta neyin nereden ne olacağı asla bellii olmaz. 🙈 Böyle düşünmek lazım. ❤️ Ülkeye ne lazım ne zaman kestirilir gibi değil ki 😍
Baska bir üniversiteye sanirim dinamiğim kalmadı artık tez vakitte evladım olsun tamamen ona yoğunlaşıyayim istiyorum

X