Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Ne biliyim valla kadın kendi kendine mi yorumladı anlamadım ki sinirim bozuldu..

Ya geç döllenme oldu ya da kimyasal.. Mecbur beklicez pazartesiyi, stres dolu bir haftasonu hadi buyur 🙄
Dur stres yapmadan bekle. Bize lazım o değerler. Kanama yoktu değil mi

İçim burkuldu kizlar.. eşimin en yakın arkadaşı bu yaz evlendi simdi yazmış esi hamileymiş.. bizden sonra evlendiler çocukları olacak bizim kucağımız boş gelip gideceğiz çocukları olacak yanlarında biz tek falan ne bileyim ya içim burkuldu esim belli etmedi ama o da üzüldü
Benim bu eylülde evlenen kuzenimin eşi 4,5 aylık hamile. Benden iki ay önce evlenen arkadaşım 5,5 aylık hamile. 6 yıl önce evlenen arkadaşım da daha yeni hamile kalabildi. Bu işin kitabi bir olayı yok ki "şu kadar zaman evli kalanın olur, bu kadarlığın olmaz" gibi. Herkes kendi kaderini yaşıyor. Napalım kendimizi mi keselim? Böyle herkesle tek tek kendimizi kıyaslarsak ohoooo bunun sonu yok. Bir de kime göre, neye göre? Benden 5 yaş küçük kuzenimin iki yaşında çocuğu var mesela. Bence çok güzel. Napsın beni mi beklesin şimdi mesela o kız? Boş ver biz kendimize bakalım. Tek rakibimiz kendimiziz bu konuda 💪🏼

Kızlar tahlillerim çıkmış,

E2 - 71 (biraz yükselmiş)
FSH - 5.12 (düşmüş)
LH - 4.34 (düşmüş)
TSH - 1.34 (düşmüş)
Prolaktin - 40.54 (coşmuş)

Prolaktin dışında diğerlerine çok sevindim kullandığım ilaçtan dolayı düşmüş ama gelgelelim kist var ve küçüleceği yerde tosunlaşmış🤦‍♀️ (hala aklım almıyor nasıl 6 cm olduğunu)

telefonla aradılar adetin bitince ara dediler hemen gün vereceklermiş hsg için.
Bayılmalı 1200
Ayık 1000 🙄🙄🙄🙄

Kızlar tahlillerim çıkmış,

E2 - 71 (biraz yükselmiş)
FSH - 5.12 (düşmüş)
LH - 4.34 (düşmüş)
TSH - 1.34 (düşmüş)
Prolaktin - 40.54 (coşmuş)

Prolaktin dışında diğerlerine çok sevindim kullandığım ilaçtan dolayı düşmüş ama gelgelelim kist var ve küçüleceği yerde tosunlaşmış🤦‍♀️ (hala aklım almıyor nasıl 6 cm olduğunu)

telefonla aradılar adetin bitince ara dediler hemen gün vereceklermiş hsg için.
Bayılmalı 1200
Ayık 1000 🙄🙄🙄🙄
Prolaktin 50'ye dayanana kadar ilaç vermiyorlar genelde. Verince de hemen düşüyor.
Hangi şehirdeydin?

Eşime "Ya bizim embriyolarımızı başkasına transfer ederlerse?" dedim. "Ohaaa niye öyle bir şey yapsınlar?" dedi. "Niye yapmasınlar?" diyemedim, onun yerine "Ne bileyim, başarı şansını artırmak için falan" dedim. Cevab vermedi. Bence haklı bir soruydu ama... 🤣 Sadece şey var yani daha ortada embriyo yok ve tedaviye başlamadık o kadar 😬 Delirmem hızlandı galiba 🤪

Prolaktin 50'ye dayanana kadar ilaç vermiyorlar genelde. Verince de hemen düşüyor.
Hangi şehirdeydin?
Ben 2 ay önce de kullandım canım 28 di 18 e düştü. İlk gebeliğimde de 40 tı o ay kullandım malum hapı hemen gebe kaldım. Prolaktin için 10 gün sonra bir daha kan vercekmişim. Anlamadığım, tam yumurtlama zamanı oluyor o zaman prl daha da yüksek çıkmaz mı ki?

Yalova'dayım 🛥️

Eşime "Ya bizim embriyolarımızı başkasına transfer ederlerse?" dedim. "Ohaaa niye öyle bir şey yapsınlar?" dedi. "Niye yapmasınlar?" diyemedim, onun yerine "Ne bileyim, başarı şansını artırmak için falan" dedim. Cevab vermedi. Bence haklı bir soruydu ama... 🤣 Sadece şey var yani daha ortada embriyo yok ve tedaviye başlamadık o kadar 😬 Delirmem hızlandı galiba 🤪
Getirme aklına böyle şeyleri, eskisi gibi değil artık daha güvenlikli herşey. Adamın da kafasını karıştırıyon 😂
Yine de gidince sor tüpçüye güvenlik durumu/ saklama nasıl vs diye

Ben 2 ay önce de kullandım canım 28 di 18 e düştü. İlk gebeliğimde de 40 tı o ay kullandım malum hapı hemen gebe kaldım. Prolaktin için 10 gün sonra bir daha kan vercekmişim. Anlamadığım, tam yumurtlama zamanı oluyor o zaman prl daha da yüksek çıkmaz mı ki?

Yalova'dayım 🛥️
Hmm Yalova'da bilemedim de sanki Kocaeli'de yaptıran biri vardı memnun kalan ama kimdi hatırlayamadım. Konak Hastanesi miydi neydi hatta. Sallıyor muyum acaba :/

Prolaktin benim de ilacı bırakınca yükseldi. Bu ay tekrar yaptıracağım bakalım düşmüştür inşallah. Yumurtlama döneminde yükseliyor mu ki?

Hahaha nasıl olacaksa o iş? Denerim 😁 yok tatlım kanama falan
Onun daha sırrını bulamadık ama dene işte bir şeyler. Düşünmemeye çalış. Pembe fili düşünme hikayesi gibi oldu bu da. İnadına daha çok düşünürsün ahsnnsns. Dediğimi yap, yaptığımı yapma işte randomcım 🤣

Kızlar hellöö 😁 günlerdir giremiyorum. Hem moral bozuk hem de kızımın hastane işlerine koşturdum. Bugün iğneden sonra 15.gün ve bugün aklımdan çıkarayım artık diye kan verdim. Sonuç 6,90 dediler telefonda. Özellikle referans aralığını sordum. 25in üstü gebelik dediler. Kendilerince mi yorumladılar bilmiyorum ama gecikme için çok düşük bir değer. Umutlanmamalıyım galiba değil mi? 😔 Hep beni buluyor böyle saçma değerler yaa
Hellöö canım bunda referans değeri değişmez ki canım 5 üstü takip edilmesi gerekir dur bakalım ben olsam umutlanırdım sanırım 😬 kendilerince yorumlamış olabilirler. İğne etkisi bugüne bu kadar kalmazdı bence yeni yükselen bir değer olabilir inşallah 🥺
5'in üstü değil mi? beta da mı hastaneden hastaneye değişiyor 😮
Bence değişmiyor ama şüpheli görmüşler yine de böyle yok demeleri çok ilginç
O nası bisey cnm ya ben ilk defa duyuyorum böyle değişik referans aralığı 5 in üstü gebelik açısından şüpheli bi değer bence olabilir yani hamilelik
Bence de aynen böyle 5 üstü sayılır ama tabi takip etmek laxım
Ne biliyim valla kadın kendi kendine mi yorumladı anlamadım ki sinirim bozuldu..

Ya geç döllenme oldu ya da kimyasal.. Mecbur beklicez pazartesiyi, stres dolu bir haftasonu hadi buyur 🙄
Canım dur bakalım geç döllenme olmuş olabilir çatlatma iğnesinden sonra hemen çatlamazsa böyle olabiliyor bence. Bu iki gün dikkat et bakalım progestan da kullanmış mıydın? Henüz adet de gelmediği için umut var canım

Hmm Yalova'da bilemedim de sanki Kocaeli'de yaptıran biri vardı memnun kalan ama kimdi hatırlayamadım. Konak Hastanesi miydi neydi hatta. Sallıyor muyum acaba :/

Prolaktin benim de ilacı bırakınca yükseldi. Bu ay tekrar yaptıracağım bakalım düşmüştür inşallah. Yumurtlama döneminde yükseliyor mu ki?
Adetliyken bütün hormonlar normal çıkıyor adet ortası yükseliyor diye biliyorum yumurtlama dönemi memikler hassaslaşıyor prl de yükselmiş olur heralde 🤔 ben bu ay çok gafayin içtim ondan yükselmiş olabilir mi acaba 👀 sana dostinex vermedi mi

Adetliyken bütün hormonlar normal çıkıyor adet ortası yükseliyor diye biliyorum yumurtlama dönemi memikler hassaslaşıyor prl de yükselmiş olur heralde 🤔 ben bu ay çok gafayin içtim ondan yükselmiş olabilir mi acaba 👀 sana dostinex vermedi mi
Verdi düştü. Tekrar yükseldi. Aslında çok değil 27 ama tüple dalacağımız için eşeği sağlam kazığa bağlıyoruz galiba. Tekrar tahlil istedi

Verdi düştü. Tekrar yükseldi. Aslında çok değil 27 ama tüple dalacağımız için eşeği sağlam kazığa bağlıyoruz galiba. Tekrar tahlil istedi
Hmmm, benim de 27 küsürdü içtim 18 oldu şuan 40 çok oynak ya. İnşallah 10lara düşer senin de benim de 🙏

X