Toplanın size yurt dışındaki sağlık sistemi tecrübelerimden birini anlatıyoruz. Azıcık gülün. Herkes yüksek gerilim hattı gibi dolaşıyor. Ortalığı ateşe vereceksiniz.
Dayımın evinde kaldığım bir gün. Yengem, ben, bir de 1 yaşında falan kuzenim var, evde üçümüzüz. Yengem diğer kuzenimi okula bıraktı, işlerini halletmeye çalışıyor. Ben o gün çok kötü uyandım. Sonra kusmaya başladım. Sonra o kadar kötüleşti ki banyoya gidip gelemez oldum. Koltuktan da yere çöktüm. Yengem yanıma leğen bıraktı. Durup durup ona çıkarıyorum. 1,5 saatte 6-7 kez falan oldu bu. Artık öleceğim galiba diyorum, hiç böyle bir şey yaşamadım. İçimde bir şey kalmadı. Su bile içemiyorum, takatim bitmiş. Yengeme dedim ki ambulansı ara. Aradı, anlattı. Biraz sonra bisikletli sağlık görevlis geldi. Tansiyonumu, şekerimi ölçtü. Hamile olabilir misin? dedi. Hayır dedim. Değerlerin normal dedi. Bir sürü sorular soraaaa soraaaa dört sayfa form doldurdu. Durup durup "hamile olabilir misin", "hamile olmadığına emin misin" diyor. Hamile değilim ulan, değilim! Dedi ki "İstersen ambulansı arayabilirim, hastaneye götürürler seni ama hastanede de bundan farklı bir şey yapmayacaklar. Su içip dinlenmeye çalış. Tamam mı" Ne diyeyim "Allah rızası için götür, ölüyorum" diyemedim. Burda olsam giderim acile verirler serumu en azından su kaybetmem. Su içemiyorum, "su iç" diyor. He tamam o zaman. "Taam kardeş seni de yorduk buraya kadar. Hakkını helal et" dedim. "Ben şimdi aile hekimine bilgi veriyorum. O da seni arayacak" dedi. Formun da kopyasını bana bıraktı gitti. Biraz zaman geçti. Aile hekimi aradı. "Nasıl hissediyorsun?" dedi. "Bundan daha iyi olmamamıştım" diyemedim. İçimden bile sövemiyorum, bayağı öleceğime iknayım. Dalga geçer gibi konuşuyor sakin sakin. "Hamile olabilir misin?" dedi. Düşündüm düşündüm ben ne desem bunlar ikna olmayacak. "Müslümanım" dedim. "Ha ok o zmn tmm hmm ok ok tmm" dedi. "Su iç, kuru şeyler ye, dinlenmeye çalış" diye zırvaladı, kapattı. Allah tarafından gelen bir mucizeyle ve yengemin tedavi yöntemleriyle kendime geldim. Sonra formu aldım bir bakayım dedim ne yazmış bu salak herif diye. "İçeri girdiğimizde hasta yerde, koltuğa yaslanmış, yanında leğen, halsiz bir şekilde oturuyordu" yazmış ahahahahhahahgsgshshgagaghag Romana giriş yapsan yazamazsın bunu
Devam ettim okumaya: "The patient strongly denies pregnancy" yazmış. "Hasta, hamile olmadığına yemin billah ediyor" demiş yani ahahahbsjshahjsjsjsjshhhss
10 yıl oldu bu cümleyi unutamıyorum. Formu da saklıyorum. Çok inkar ettim diye mi hamile kalamıyorum acaba
40 kere söyleyince gerçek mi oldu ne