Ekstra yaptırmadıysanız dahil değildir canım. Ama ayrıca belki bir şeyler yapabilirsiniz uzun yıllardır yapılıyorsa sen hemen belki o paketi dahil edebilirsin kendine. Ben diyorum hala araştır bunları
Ben eşimle ilk bebek düşünmeye başlarken ben nerde doğum yapçam dedim
önce o konuda netleştirdik işleri başka türlü bırakmadım korunmayı
benimki bu süreçleri hiç bilmiyor baya baya devlette yapmaz mısın ki neden ki annelerimiz hep devlette yapmış çok kötü olamaz herhalde falan dedi. Tabi bu fiyatları duyunca devlet olmaz mı ya çok mu kötüdür ki falan moduna girdik. Bir kere randevu almaya çalıştık, 2 ay sonraya randevu alabildik tek boşluk açıldı. Sonra o da randevu gününden bir gün önce iptal oldu
sonra yeni randevuyu 1 ay sonraya çevre ilçede bulduk
en iyi övdüklrri doktora gittik, sırf tahlil vermeye gittik gördü muameleyi. Ben de annemin kötü deneyimlerini falan aktardım, bu gebelik sürecinde aynı doktorun takibinin ve ihtiyaç anında doktora ulaşmanın önemini falan anlattım. Böyle bir travma yaşayamam dedim yani. Neyse sonra ikna oldu gerçekten tabi bu işler kısmet. Devlette de çok iyi doktorlar ve çok iyi muamele gösteren ekip var. Özelde de çok ciddi doktor hatası yaşayan sorun yaşayan kötü sonuçlanan şeyler var. O nedenle artık biraz tevekkül. Bir de çalışırken devlete göre randevu almak tüm gün orda beklemek falan da zor.
Ya özel doktorlar da doğum paketi yapıyorlar baştan alırsan tüm muayene ve doğum dahil baştan bağlıyorlar ucuz oluyor. Bence bunu özel doktorları da arayıp soruştur öylesi daha rahat olur belki senin doktorda da. Bu olmazsa da dediğin yenidoğan yoğun bakımı önemli. Allah korusun öyle bir durumda sevk ediyorlar ama bebek ayrı yerde sen paldır küldür götürüyorlar falan pek iyi olmuyor bence ona dikkat etmek lazım