Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Özellikle sordum yok dedi. sağda 8 solda 4 yumurta var dedi normal mi bilmiyorum. Ekledim ultrason fotoğrafını anlıyorsan bakabilirsin.Adetlerim düzenli evet.Benimde aklıma o geldi yumurta çok kalite az mı acaba diye. Eşimde sorun olunca pek incelemedi sanki direk tüp dedi. Biz sormadan söyleseler herşeyi keşke merakımız gitse en azından kafaya takmasak.
Görüntüden ben de pek bir şey anlamıyorum. Neden direk tüp dedi acaba? Hormon değerleriniz gayet iyi görünüyor, çok mu uzun zamandır olmuyor, yoksa eşiniz de mi bir sorun var? Ben de bana her şeyi detaylıca açıklayacak bir doktor arayışındayım. Sonuçta bu Amh değeri referans değerinin çok üzerinde ve bana dediği şey doktorun, normal, yapı meselesi bu, bazılarının gözünün renkli olması gibi.. Ben de ilaçlı yumurtalık takibi yaptırmayı düşünüyorum bir sonraki ay, siz yaptırmış mıydınız böyle bir takip?

Teşekkür ederim canım hiç bilgim yoktu bununla ilgili. 2.jinekolojik muayenem olduğu için diğerinde adetliyken gitmemiştim sadece bu ay sağdan yumurtlayacaksın demişti. Demek ki bu 12 arasından olgulaşanı seçilecek döllenme için.
Evet canım olabilir. Ben de adetli iken bir doktora gitmiştim ama o görmedi bendeki pco durumunu. Bu bahsettiğim profesöre de adetimin 7. Günü gittim tam bittiği zamandı yani. Valla o kadar karmaşık bir konuymus ki bu yumurtlama hiçbir şey bilmediigimi anlıyorum her gün buradaki yazışmaları okurken.. Gönlüne göre olsun canim insallah

Benim de 50'ydi. Geçen hafta başladım Dostinex'e. Bir doktor korun dedi, hatta ilacı bıraktıktan sonra bir ay daha korun dedi. Diğeri gerek yok dedi :/
Her doktor farklı soluyor benımkı korun yada korunma demedı . Korunmuyorum ben. Kullanırken gebe kalan cok. Koruncak olsam doktorum Derdi guvenıorum ona ama yanı kısıden kısıye degıseblır

Bende göğüsten sut gelme felan hıcbıse yok tek belırtim gebe kalamama ve sıvılcelerm vardı muhtemel onun yuzunden. İlactan snrada bı yan etkı gormedm . Bakalm ben doktora 1sene oldu dedim test yapsınlar diye cocuk dusuneli. Eğer bu ay olmazsa tedavıye baslarız dedı klomen felan sanırım. Eğer gerek kalırsa gder ona başlarım bir sene dolsun dıye beklemicem. İnş gerek kalmaz testte cıft cizgileri goruruzde
Hadi inşallah canım prolaktin düşünce gerek kalmaz belki klomene falan hayırlısı olsun bekleyip görcez.

Ben de kaybettim zaten ikisini, ama nedenini biliyorum, prolaktin düzeyiyle düşüğün alakası yok, ama progesteron baktırabilirsin eksikliğinde düşük olabiliyormuş onu da takviye ile çözüyorlar🙏🏻
Progesteron için hamile kalmama gerek yok değil mi? Öncesinden baktırsam takviye verirler mi? Bir de bu takviyeyi kadın doğumcu mu verir yoksa aile hekimi de verir mi?

Kızlar az önce başka testle teyit ettim. Sabah kinden daha koyu çıktı ilk dakikada gördüm. Yarın sabah da hafif koyulaşma olursa akşama kana gidicem. Cartedor Cartedor minseo minseo eşime 2 haftaya kanamam başlamazsa kese falan görürsem eğer söylesem kızar mı acaba :KK43: Hiç kimseye söyledim siz sırdaşlar hariç.

Eklentiler

• IMG_20210113_175154.jpg
    IMG_20210113_175154.jpg
    29,9 KB · Görüntüleme: 68
Kızlar az önce başka testle teyit ettim. Sabah kinden daha koyu çıktı ilk dakikada gördüm. Yarın sabah da hafif koyulaşma olursa akşama kana gidicem. Cartedor Cartedor minseo minseo eşime 2 haftaya kanamam başlamazsa kese falan görürsem eğer söylesem kızar mı acaba :KK43: Hiç kimseye söyledim siz sırdaşlar hariç.
:halay:

Hamilesin. Çizgi çok belirgin.

Canımmmm harika nasıl sevindim 💓 bence sakin bi şekilde söyle canım öyle sürprizli falan değil de, çünkü tek başına bu stresin altına girme çocuk ikinizin çocuğu inşallah birlikte göğüsleyin iyiyi de kötüyü de

Ay yaşasınnnnn 🥰 ya koyulaşma felan bekleme git test yaptır kan hemen gece bence.ya soylee ya nolursa olsn kendın baş etme hıcbseyle yanında destek olsun. Bence harika ilerrlicek inşallahh

Canımmmm harika nasıl sevindim 💓 bence sakin bi şekilde söyle canım öyle sürprizli falan değil de, çünkü tek başına bu stresin altına girme çocuk ikinizin çocuğu inşallah birlikte göğüsleyin iyi de kötüyü de
Canım 2 hafta yok yine şehir dışında, öylesine mesajla yolladım yazdığını okuyunca sadece testi yolladım😂Tepkisi 'yine 2.silik kimyasal mı demek' bakıcaz artık dedim konu kapandı😂 böyle de odunuz. İyi Allah tan umutlanmadı, üzülmez o kadar kimyasal olursa.

Canım 2 hafta yok yine şehir dışında, öylesine mesajla yolladım yazdığını okuyunca sadece testi yolladım😂Tepkisi 'yine 2.silik kimyasal mı demek' bakıcaz artık dedim konu kapandı😂 böyle de odunuz. İyi Allah tan umutlanmadı, üzülmez o kadar kimyasal olursa.
sımdı o kımyasal sancak yani :KK70: iyi iyi o gelene kadar netleşir sende süprüz edersin :KK70:

Çok şükür kuzum. Kötü düşünme hayırlısıyla keseyide kalp atışınıda görceksin🥰

Progesteron için hamile kalmama gerek yok değil mi? Öncesinden baktırsam takviye verirler mi? Bir de bu takviyeyi kadın doğumcu mu verir yoksa aile hekimi de verir mi?
Hamilelik öncesi değerle(yumurtladıktan 7 gün sonra bakılıyor) güzel yumurtlama olup olmadığına bakabiliyorlar sadece.Diğeri için gebeliği öğrenir öğrenmez progesteron baktırın

X