Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Ay hadi insallah 😍
Regleri iyice duzensizlesmis uc ayda dört ayda bir veya cok uzun suredir olmayan kadinlar bile kaliyo. Nerdeyse menopoza giricek ama gelicek olan bebek geliyo iste.
Ilk basta ne agladim bu amh, simdi alistim. Olucaksa olucak olmicaksa olmicak yine bisey degistirmiyo yani
aynen canım senin kendi açtığın topiğini de okumuştum. sanırım onun tek yaptığı düşğk amhı duyduktan sonra sadece ve saece herşeyin doğalını yedi. yumurta, ekmek yoğurt aklına ne gelirse. biliyorum yurt dışındasın ama elinden geldiğince yaparsın diye düşünüyorum 😊 hiçbir takviye kullanmadı ki zaten gebelik istemiyordu. 😇

aynen canım senin kendi açtığın topiğini de okumuştum. sanırım onun tek yaptığı düşğk amhı duyduktan sonra sadece ve saece herşeyin doğalını yedi. yumurta, ekmek yoğurt aklına ne gelirse. biliyorum yurt dışındasın ama elinden geldiğince yaparsın diye düşünüyorum 😊 hiçbir takviye kullanmadı ki zaten gebelik istemiyordu. 😇
Ama Allah ona nasip etti 😍Muhteşem ya

regl olmadan önceki dönem biraz sarsıyo pmsle beraber ama atlatırsan sorun yok 😊 ben mesela o dönemlerde olanildiğince dış dünyayla bağlantımı koparıyorum yoksa ya birinin kalbini kırıyorum yada herşeyden daha fazla etkileniyorum. burda çok değişik şeylere şahit oluyoruz bunlar hayatın içinde. belli bi zaman sonra kanıksıyosun o arayı nasıl kotarcağın sana kalmış ama bu kadar umutsuz olma. sanırım bende herşeyi kabullenmek sunla başladı: herkes anne baba olmak zorunda değil. bunu yüksek sesle söyleyince hayatın içinde artık o kadwr ah ah vah vah bi durum gibi gelmiyor 😇
Bu karamsarlığı nasıl kişiliğimin bir parçası haline getirdim hiç bilmiyorum. Ama çok haklısın ben de normal süreç içerisinde hayatın içine girebiliyorum. Akışında yaşayabiliyorum her şeyi. Ama ne zamanki adet yaklaşıyor, hiç umutlanmayım dediğimde bile bir şeylerden umutlanıyorum sonrası çok yıkıcı oluyor benim için. 2 gün sonra tekrar eski Halime dönüyorum. Gecikmeyi ya da herhangi bir şüpheyi kimseyle paylaşmıyorum eşimle bile. Asla test yapmamayı kendime öğrettim iyice umutsuzluğa kapılıyordum tek çizgiyi görünce. Muhakkak her şeyin vaktini bilen Allah. Bu zamana kadar insan iradesinin bu kadar dışında gelişen bir şeyi anlamaya hazmetmeye çalışıyorum belki de bilmiyorum :)

Bu karamsarlığı nasıl kişiliğimin bir parçası haline getirdim hiç bilmiyorum. Ama çok haklısın ben de normal süreç içerisinde hayatın içine girebiliyorum. Akışında yaşayabiliyorum her şeyi. Ama ne zamanki adet yaklaşıyor, hiç umutlanmayım dediğimde bile bir şeylerden umutlanıyorum sonrası çok yıkıcı oluyor benim için. 2 gün sonra tekrar eski Halime dönüyorum. Gecikmeyi ya da herhangi bir şüpheyi kimseyle paylaşmıyorum eşimle bile. Asla test yapmamayı kendime öğrettim iyice umutsuzluğa kapılıyordum tek çizgiyi görünce. Muhakkak her şeyin vaktini bilen Allah. Bu zamana kadar insan iradesinin bu kadar dışında gelişen bir şeyi anlamaya hazmetmeye çalışıyorum belki de bilmiyorum :)
uzun süre bu çıkmaza sıkışırsan tek başına çözüç bulamaz hale geliyosun malesef. ben suan psiko terapi alıyorum bu konudan bağımsız başlamıştım ama insan beyninde herşey uç uca eklenmiş gibi o yüzden bi şekilde konu oraya gidiyor. ben de çok ızun bir süre hep içimde yasadım tek başıma. eşimle de paylaşmadım. sonra bunu neden tek başıma ben üstleniyorum dedim aslında üstlenilcek bi yük haline de getiren biziz. buraya ilk geldiğimdeki heyecanım hevesim yok. mayıs ayında üye oldum. hani diyolar ya takmadığım ay oldu zart zurt benim mayıs ayına kadar bi kere takmışlığım yoktu gene olmadı. cidden nasip. bende pko var daha yapılmayn testler var sebepleri var yani. ama üzerine gidicek heves var mı orası meçhul :)

uzun süre bu çıkmaza sıkışırsan tek başına çözüç bulamaz hale geliyosun malesef. ben suan psiko terapi alıyorum bu konudan bağımsız başlamıştım ama insan beyninde herşey uç uca eklenmiş gibi o yüzden bi şekilde konu oraya gidiyor. ben de çok ızun bir süre hep içimde yasadım tek başıma. eşimle de paylaşmadım. sonra bunu neden tek başıma ben üstleniyorum dedim aslında üstlenilcek bi yük haline de getiren biziz. buraya ilk geldiğimdeki heyecanım hevesim yok. mayıs ayında üye oldum. hani diyolar ya takmadığım ay oldu zart zurt benim mayıs ayına kadar bi kere takmışlığım yoktu gene olmadı. cidden nasip. bende pko var daha yapılmayn testler var sebepleri var yani. ama üzerine gidicek heves var mı orası
Evet kesinlikle tek başına insanı ezen bir yük. Eşim bu durumu kesinlikle problem etmiyor. Hiçbir zaman çocuğumuz olmayadabilir bu kadar hayati ve önemli bir şey mi senim için diyor. Bu zamana kadar hiç öyle düşünmemiştim. Olmadıkça mı kıymetlendi yoksa insanların 3 buçuk senedir evliler niye olmuyor bakış açıları mı beni bu düşünceye saplantılı hale getirdi bilemiyorum. Gerçekten profesyonel destek çok önemli bir şey. Ben de bu alanın içindeyim ama destek almaya cesaret edemedim bir türlü ihtiyacım olan bu mu onu da bilmiyorum. Ama dertleşecek hiç kimse yok onu çok iyi biliyorum. Çünkü bu konu diğer konular gibi değil. Gerçekten beni anlayabilecek birine açınca sadece iyi hissedebilirim.
Senin yılgınlığını da hiç yadırgamıyorum açıkçası 2 buçuk sene gerçekten insanın sabredip tekrar başa dönüp tekrar toparlanıp tekrar dağılması ve aynı döngüyü tekrar tekrar yaşamadı için uzun bir süre. Ama yine de bildiğim bir şey varsa o da yolda olmanın bir şeyleri Umut etmenin her şeye rağmen insana iyi hissettirdiği 😊

Klomen kullanınca evde ovulasyon testi yapılabilirmi .?

Bende su an tam oyle yapmaya calisiyorum. Sebse hic sevmezdim, sebze agirlikli beslenmeye basladim bildigin 😂 tavuk ve ette zorlaniyorum en cok, dogalini sagliksiniz bulmakta

Canım klomenin adet geciktirici etkisi var mı bilgin var mı bu konuda çünkü ben 3 gün kala hcg baktırdım negatif ama bugun adet olmam gerekiyordu olmadım ilk defa adetim geçti kendimi bildim bileli tam gününde sabah uyandigimda olurum
Bende gecikme olmadı canım tam günümde oldum, ama kist vs. Oluştuysa gecikme olabilir kontrole git eğer 2 3 gün daha olmazsan

Canim sen hormon degerlerine baktirmismiydin? Baktirmistin ve heysey normaldi gibime geliyo.
Zaten rahim filmide cekindin, oda iyi cikti. O yuzden bence senin durumun cok kotu degil, icini ferah tut.
Benim fsh yuksek, amh dusuk. Ondan tup bebek yapiyoruz direkt
Evet kuzum ama doktor kötü değil dese de bana göre çok iyi gelmiyor değerler internetten baktığımda 😬 tabi çok ciddi bir sorun yok ama işte bu endometriozis lanet bişi canım durduğu yerde spermi öldürüyor salgıladığı sıvı nedeniyle zaten yumurta kalitesi de kötü oluyor vs pek çok sebebi var yani tüpler açık olsa da engel olabiliyor. Senin amh kaçtı canım? Benim de gittiğim bazı drlar aslında tüp bebek önermişti ama ben o zaman bebek düşünmediğim için bu ciddiyetle dinlemedim 🙄 senin durumun da tüp bebekten sonuç alabilecek durumda o halde gayet 😊 ne zaman olacak transfer belli mi?

Evet kuzum ama doktor kötü değil dese de bana göre çok iyi gelmiyor değerler internetten baktığımda 😬 tabi çok ciddi bir sorun yok ama işte bu endometriozis lanet bişi canım durduğu yerde spermi öldürüyor salgıladığı sıvı nedeniyle zaten yumurta kalitesi de kötü oluyor vs pek çok sebebi var yani tüpler açık olsa da engel olabiliyor. Senin amh kaçtı canım? Benim de gittiğim bazı drlar aslında tüp bebek önermişti ama ben o zaman bebek düşünmediğim için bu ciddiyetle dinlemedim 🙄 senin durumun da tüp bebekten sonuç alabilecek durumda o halde gayet 😊 ne zaman olacak transfer belli mi?
Benim fsh 15, amh 0.6 canim. Baya kotu yani. Fsh gene 9 falan olsa amh da 1 ustu, belki biraz beklerdim...
Ben endometriosizin salgiladigi genel intaap icin omega 3 ve resveratrol iciyorum. Yoksa bol bol balik ye, omega 3 icin.
Demin sordugunda cevap vermemisim, ben ilaclara baslamak icin reglimi bekliyorum, daha ignelere baslamadim

Kızlar bir selam vereyim dedim , inşallah herşey yolundadır.Bakıyorum yeni hamişimiz var mı diye 😍 Gözümden kaçtıysa da tebrik ederim 🧿 Ara ara girip bakıyorum, aklıma takmamak için uzak kalayım diyorum ama olmuyor neyazıkki 😏 hele de adet tarihi yaklaştıkça gün geçmiyor 🥺

Benim fsh 15, amh 0.6 canim. Baya kotu yani. Fsh gene 9 falan olsa amh da 1 ustu, belki biraz beklerdim...
Ben endometriosizin salgiladigi genel intaap icin omega 3 ve resveratrol iciyorum. Yoksa bol bol balik ye, omega 3 icin.
Demin sordugunda cevap vermemisim, ben ilaclara baslamak icin reglimi bekliyorum, daha ignelere baslamadim
Canım çok kötü değil bence ama bekleyip strese girmektense daha garantici gitmek daha iyi bence de. İyi yapıyorsun yani. Olumlu sonuç alacağını da düşünüyorum inşallah 🙏 kullandığın takviyeler de iyi bence ben kendim OMEGA 3 balık yağı başladım ama çok düzenli değil inşallah onun da faydası olur. Hadi bakalım belki de regl olmadan gebelik haberini alırsın, çok duyuyoruz öyle tam tedaviye başlayacakken hamile kalan 😊 hayırlısı nasıl olacaksa öyle olsun tabi 🍀 bat ne zamandı beni de bilgilendirirsen süreçlerde sevinirim çok giremiyorum bu ara ama etiketler sen unutmazsan sevinirim benzer durumlardayız merak ediyorum

EBF70664-3A35-4D43-B9E9-E6EEB23E94E8.jpeg
Kızlar anlayan var mı şu değerlerden 🙏❤️

Canım çok kötü değil bence ama bekleyip strese girmektense daha garantici gitmek daha iyi bence de. İyi yapıyorsun yani. Olumlu sonuç alacağını da düşünüyorum inşallah 🙏 kullandığın takviyeler de iyi bence ben kendim OMEGA 3 balık yağı başladım ama çok düzenli değil inşallah onun da faydası olur. Hadi bakalım belki de regl olmadan gebelik haberini alırsın, çok duyuyoruz öyle tam tedaviye başlayacakken hamile kalan 😊 hayırlısı nasıl olacaksa öyle olsun tabi 🍀 bat ne zamandı beni de bilgilendirirsen süreçlerde sevinirim çok giremiyorum bu ara ama etiketler sen unutmazsan sevinirim benzer durumlardayız merak ediyorum
Merak etme kuzum yazarim sana. Hayirlisi olsun hepimiz icin ❤️
Bat 11 ocak 🙏

herkese günaydınnn. yeni yılın ılk haftasına uyuya kalarak işe geç gelerek başladım :KK70::KK70: saat nasıl çalmadı anlamadım ama :KK70:
bu arada eşim şimdi doktora gıttı 10 gibi girer muaneye sanırım dua edin sonuçlar iyi gelsin . kıyamam butun gece ruyasında doktor gormus :KK70::KK70:
Günaydın canım ben de çok zor uyandım bugün :KK14: erkekler de çok takıyor inşallah sıkıntısız gelir sonuçlar

X