D vit aslında bi hormon, bakılmasıda meşakatli bi test sanırım maliyeti yüksek. Devlet bu yüzden 3 aydan önce bakılmasına izin vermiyor. Bu ay baktırdıysan bi daha 3 ay sonra baktırabiliyorsun. Ama ben illa baktırcam dersen özel lablarda ücreti karşılığında baktırabiliyorsunSor sen yine. Çok emin değilim ama çok pahalı olduğu için mi ne sınırlama getirmişler. Ben kadın doğum hastanesinde jinekoloji bölümünde bile yaptıramadım. Kliniğimizde bu şekilde istekle yapamıyoruz artık dedi. Devlet hastanesi bu
Aynen öyle oldu bende deSizin adınıza üzüldüm ama klomenden nefret ediyorum ben o benim kasık ağrımı çok yaptı yetmedi bir ağlattı bir güldürdü hormonlar uçtu bir kere kullandım daha kullanmak zorunda kalınca napacağımı bilmiyorum.
Yes, D vit eksikliği döllenmeyi, yumurta, sperm kalitesini ve rezervleri inanılmaz etkiliyormuş. Önceleri çok üzerinde durulan bir hormon değilmiş ama yeni araştırmalar önemini ortaya koydu. Gebe kalma da güçlük çeken insanların ortak olarak hep D vit değerininin düşük olduğu saptanmış. Embriyologlar da kaliteli bi embriyonun oluşması için D vit değerinin en az 60 olması gerektiğini söylüyorlarYok canım o ayrı bir test ona ayrı bakılması lazım. Gebelikte genelde zaten takviye veriyorlar ama gebe kalmayı zorlaştırdığını bilmiyordum çok. d vitamini kısırlığı diye bile bişi varmışminseo bu konuya daha hakim. Benim eskiden de hep düşük çıkardı zaten bir bakalım dedim yerlerde.
Ben zaten bütün tahlillere para verdiğim içimD vit aslında bi hormon, bakılmasıda meşakatli bi test sanırım maliyeti yüksek. Devlet bu yüzden 3 aydan önce bakılmasıda izin vermiyor. Bu ay baktırdıysan bi daha 3 ay sonra baktırabiliyorsun. Ama ben illa baktırcam dersen özel lablarda ücreti karşılığında baktırabiliyorsunJane Jetgil
Erkekte de mi baktırmak gerekiyor yaniYes, D vit eksikliği döllenmeyi, yumurta, sperm kalitesini ve rezervleri inanılmaz etkiliyormuş. Önceleri çok üzerinde durulan bir hormon değilmiş ama yeni araştırmalar önemini ortaya koydu. Gebe kalma da güçlük çeken insanların ortak olarak hep D vit değerininin düşük olduğu saptanmış. Embriyologlar da kaliteli bi embriyonun oluşması için D vit değerinin en az 60 olması gerektiğini söylüyorlarben de cumartesi baktırcam bakalım kaçlara yükselmiş merak ediyorum.
Bana bunları soracak ya da söyleyecek tek bir baba yiğit varsa onu alnından öperim. Geçen sene "kilo mu aldın sen" diyen komşumuzu tüm mahalle kadınlarının içinde itin münasip bi yerine sokup çıkardım en son. Çocuk var mı diye bile soramıyor hiç biri. Hayatta en tahammül edemediğim hadsiz sorular. Kilo mu aldın, zayıfladın mı, bebek ne zaman, 2. Ne zaman, ne zaman evleniyorsun? Sanane be kardeşim sanane???? He bak aklıma geldi geçen aylarda da bi akraba eşimin maaşını sormuştu hayırdır ev kredimize destek mi olmak istiyorsun yoksa demiştim, kalakalmıştı öyle.Koşun, yeni dert buldum. Son iki ay içinde hamile kalabilseydik şansımız vardı ama artık hamile kalırsak karnımızı saklayamıyoruzSonra herkese hesap veriyoruz. "Aa hamile misin?" "Hamile miymiş?" "Niye söylememiş?" "Karnı çıkana kadar beklemiş" "E yaz tabii kıyafetle de saklayamadı" "Zaten kilo almıştı, ben tahmin ettim" "Niye saklıyormuş ki olmuyor muymuş" "Tüp yapmış diyorlar" "Tüp mü? Hangisindeymiş sorun? Sorun? SORUN?"
Tüp yapmayanlar son kısmı kendine göre değiştirebilir. Örnek: "Tedavi görüyorlarmış, bayağıdır deniyorlarmış olmuyormuş" "Ne tedavisiymiş? Niye olmuyormuş?" gibi...
Ben burada bilimsel çalışma paylaştım halbuki. Biz yine de yaptırmadık d vitamini. Çünkü kocama göre ben bunları neden kurcalıyorumErkekte de mi baktırmak gerekiyor yanibir de bu çıktı başımıza inşallah hemencecik yükselir yaa bileydim daha önceden başlardımm inşallah yükselmiştir senin canım ne zamandır kullanıyorsun
Çok çok pahalı ben 4 5 teste o parayı veriyorum.Ben zaten bütün tahlillere para verdiğim içimöstrojenle aynıydı gibi fiyatı 130 TL falan
Akıl sağlığın için isabetli bir zamanda yoktunNeler olduğunu bilmek istemezsin
Merak ettirdinizÖzet geçilemezzz nele neler oldu dünyayı kurtardık yine
Sadece bana sorulmuyor zaten. Bir kısmı arkadan dönüyor. En sevdiğim şu "Sana bir güzellik gelmiş". Hamile misin diyemiyor da ahshshjsjsahshshBana bunları soracak ya da söyleyecek tek bir baba yiğit varsa onu alnından öperim. Geçen sene "kilo mu aldın sen" diyen komşumuzu tüm mahalle kadınlarının içinde itin münasip bi yerine sokup çıkardım en son. Çocuk var mı diye bile soramıyor hiç biri. Hayatta en tahammül edemediğim hadsiz sorular. Kilo mu aldın, zayıfladın mı, bebek ne zaman, 2. Ne zaman, ne zaman evleniyorsun? Sanane be kardeşim sanane???? He bak aklıma geldi geçen aylarda da bi akraba eşimin maaşını sormuştu hayırdır ev kredimize destek mi olmak istiyorsun yoksa demiştim, kalakalmıştı öyle.
Dön oku istersen ama bence okuma. 59 gün sürerMerak ettirdiniz
İlgini çeker mi bilmem ama ben hsg çekildim. Sağ tüpüm tıkalıymış hsg ile zar zor açıldıKayinvalidem den gelince bir süre kendime gelemedim Ne var ne yok ben olmayalı özet geç bakalım
Arkadan istedikleri kadar döndürsünler meraktan kudursunlar inşallahSadece bana sorulmuyor zaten. Bir kısmı arkadan dönüyor. En sevdiğim şu "Sana bir güzellik gelmiş". Hamile misin diyemiyor da ahshshjsjsahshsh
Ben de d vitaminine bayağı para verdim özeldeÇok çok pahalı ben 4 5 teste o parayı veriyorum.
Ay olur mu öyle bir şey? Lütfen olsun çünküArkadan istedikleri kadar döndürsünler meraktan kudursunlar inşallah
Tabi özellikle erkekler için çok önemli. Ben değerim düşük çıktığında doktorun verdiği ampul ve damlayı kullandım. Sonra bi daha ölçtürmedim. İşte bu ay D vit takviyeli folik asit içiyorum. Bi de günde 4 damla damlatıp suya onu içiyorum şuan tahminim 30 larda falandır benim D vit kolay yükselmiyorErkekte de mi baktırmak gerekiyor yanibir de bu çıktı başımıza inşallah hemencecik yükselir yaa bileydim daha önceden başlardımm inşallah yükselmiştir senin canım ne zamandır kullanıyorsun
Yaa valla doktorların bunlara ciddi ciddi konuşması gerekiylr bence. Bu kadwr bilgiyi bilmedikleri için rahat konuşuyorlar. Ama nasıl merak edip araştırıp okumuyorlsr onu da anlamıyorum. Nasıl yani doktorun açıklaması yeterli geliyor onlaraBen burada bilimsel çalışma paylaştım halbuki. Biz yine de yaptırmadık d vitamini. Çünkü kocama göre ben bunları neden kurcalıyorum
Yaa kızım valla diyorum ya ben her gidişimde 1000 TL'yi buluyorum nerdeyse. Son gittiklerinde fazla test istemiyor diye böyle 300 TL falan verince tahlillere mutlu oluyorum düşün. Hakikaten sizin hastaneye gelip gitsek benzin parasıyla daha uyguna gelebilirÇok çok pahalı ben 4 5 teste o parayı veriyorum.
Bana da fotoğrafın birinde kucağımfa kırlent varmış diye hamile misin diye sormuşlardıSadece bana sorulmuyor zaten. Bir kısmı arkadan dönüyor. En sevdiğim şu "Sana bir güzellik gelmiş". Hamile misin diyemiyor da ahshshjsjsahshsh
Olduğuna adım gibi eminim şuan bile meraktan ölenler vardır hayatımız ile ilgiliAy olur mu öyle bir şey? Lütfen olsun çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?