- 12 Aralık 2012
- 450
- 591
- 323
- Konu Sahibi psikolojikdanismannisa
Ben çocukluğumdan beri anaç bir tipimdir. Kız kardeşimle aramız üç yaş ama onun mamasından bezine kadar ilgilendim. Evlendiğimizde eşime üç çocuğumuz olsun diyormuşum. Hatırlamıyorum bile. Bebeğim çok zor bir bebekti. Doğumunda kolikti. Hastaneden çıktığımızda ağlamaktan sesi kısılmıştı. Mahvolmuş gibi hissediyordum. 9 ay gece gündüz hiç susmadan ağladı. Sonra meme reddi yaşadık. Gece bölük pörçük uyku ile toplamda 2 saat uyuyup işe geldiğimi biliyorum. Ek gıda da sıkıntı yaşadık, yemedi, uyumaktan hiç hazzetmiyordu, bebek arabasına bir defa oturtamadım. O kadar çok ağlıyordu ki, insan içine çıkamıyorduk. Sonra uyku terörü başladı. Tüm apartmandan utanıyordum. Sadece biz değil herkes rahatsız oluyordu ağlama sesinden. Hiç unutmuyorum, bir sabah ağlama sesine karşı apartmandakiler uyanmıştı. Etinden et koparılıyor gibi bağırarak ağlıyordu, Bazen insanlar cıkcıklıyor, benim çocuğum hiç böyle değildi, neden bu kadar çok ağlıyor diyordu. Terbiye verememişsiniz diyeni bile duydum. Ben de çocuğumda bir eksiklik olduğunu düşünüyordum, ben de kötü bir anneydim. İnsanlar, çocuğumla alakalı yorum yaptıkça, Allahım ne günah işledim, ben anne olabilecek biri değilmişim diyordum. O dönemler geçti elbet ama, beni delip geçti. Bir daha çocuk düşüncesi mi? Allah korusun diyorum. Ama ne zamna ve nasıl geçti derseniz; ne zaman ki çocuğumun mizacının zor olduğunu, herşeyi kolayca kabul etmeyen, kendi istekleri ve konforu için ayak direten, kendi düşünceleri olan bir çocuk olduğunu kabul ettim o zaman kabus sona erdi. Çok çabaladım, çok ağladım. Çocuğumu görenlerin, çocuğumu ve beni yargılaması kendimi daha da kötü hissetmeme, çocuğumla bağıma zarar vermişti. Bazıları da ah bu günleri unutacaksın vs diyordu. Hala unutmadım o günleri, çektiklerimi, iç hesaplaşmalarımı unutacağımı sanmıyorum. Çocuğum 12 yaşında, hala zor bir çocuk, sanırım artık alıştım, onu olduğu gibi kabul ediyor ve çok seviyorum.