• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne neredeyse ağlayacaktım

Ber ra

Kanadım ol...
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
3.008
3.758
63
öncelikle hayırlı geceler
oğlum hafta sonu babasına gitti ,aslında hiç göndermek istemiyorum .Bugün akşam üzeri geldi ama bir mahzunluk hali var üzerinde .Biraz sarıldık, oynadık ve yemekten sonra tek kalınca bana ;
-Anne bu defa babamın yanındayken seni çok özledim neredeyse ağlayacaktım .(gözleri doldu )
Sonra da babam .... ablayla nişanladı yüzük taktılar,çiçek verdi, resim çekindiler .Babam bana seni sevdiğini söylemişti ...Bide babaannem senin aldığın elbiseyle götürdü beni .

Biraz vakit gecincede babaannem (kendi babam)dedemin aldığı oyuncağı bir türlü vermiyor eve götürecem deyince yukarı kaldırıyor zaten kirmislar dedi

Babam oğluma hediye oyuncak almıştı onu kastediyor (oğlum geçen haftalarda götürmüş ve geri istememize çocuk aglamasina rağmen verilmiyor)

Ben şimdi çocuğu bir daha gondermesem hangi sorunlarla karşılaşırım
Babası çocukla ilgilenmiyor zaten ,bide gittiği haftalar banyo temizliğini yapmıyorlar ödev ve de aynı şekilde çocuğa aldığım kıyafetleri orada bırakıp eskiyle gönderiyorlar

Göndermeme gibi bir şey yapmayın. Velayet haklarına uymamanız karakolluk olmanıza neden olabilir, çocuk kaçırmaya kadar gider iş.
Tamam bazen her hafta alıyorlar ama oğlumu 4 kadınla tanıştıran ,erkeklerin sende istediğim kadar evleneceksin diyen ,babaanne ve dedesi annem şişko annen yüzünden boşandılar vs ve bunlar doğru mu peki ?

öncelikle hayırlı geceler
oğlum hafta sonu babasına gitti ,aslında hiç göndermek istemiyorum .Bugün akşam üzeri geldi ama bir mahzunluk hali var üzerinde .Biraz sarıldık, oynadık ve yemekten sonra tek kalınca bana ;
-Anne bu defa babamın yanındayken seni çok özledim neredeyse ağlayacaktım .(gözleri doldu )
Sonra da babam .... ablayla nişanladı yüzük taktılar,çiçek verdi, resim çekindiler .Babam bana seni sevdiğini söylemişti ...Bide babaannem senin aldığın elbiseyle götürdü beni .

Biraz vakit gecincede babaannem (kendi babam)dedemin aldığı oyuncağı bir türlü vermiyor eve götürecem deyince yukarı kaldırıyor zaten kirmislar dedi

Babam oğluma hediye oyuncak almıştı onu kastediyor (oğlum geçen haftalarda götürmüş ve geri istememize çocuk aglamasina rağmen verilmiyor)

Ben şimdi çocuğu bir daha gondermesem hangi sorunlarla karşılaşırım
Babası çocukla ilgilenmiyor zaten ,bide gittiği haftalar banyo temizliğini yapmıyorlar ödev ve de aynı şekilde çocuğa aldığım kıyafetleri orada bırakıp eskiyle gönderiyorlar
çocuk size olanları anlatınca, yüz ifadeniz nasıl oluyor acaba..ifadenizi değiştirmeden, onun anlayacağı dilde olayları güzelleştirip açıklama yapmalısınız...örneğin; babanda mutlu olsun, bak ne güzel biri ile nişanlanmış, artık o kişide bizim alemizden olacak, gibi sözlerle çocuğu yatıştırmalısnız..oyuncağı vermedilerse, oraya gidince oynaman için almışlar, o orda kalsın, sen bizim evdekilerle oyna gibi...

Eğer eski eşinizle iletişim halindeyseniz bu konuyu konuşun.. Yani tavırlarına çocuğun yanında dikkat etmesini rica edin.. Çocuğunuzun söylediklerini söyleyin... Babanne de oyuncağını versin... Hasta mıdır nedir? Babasına söyleyin oyuncağı yollasın... Göndermemezlik yaparsanız siz kötü duruma düşersiniz.. Yasal hakkı çünkü... Ama dikkat etsin o da... Yavrum ya ne çok etkilenmiş... Hayır nişan yapacaksın.. Çocuk ordayken yapma ya da o hafta çocuğu alma.. Nedir yani..? Öf...!

çocuk size olanları anlatınca, yüz ifadeniz nasıl oluyor acaba..ifadenizi değiştirmeden, onun anlayacağı dilde olayları güzelleştirip açıklama yapmalısınız...örneğin; babanda mutlu olsun, bak ne güzel biri ile nişanlanmış, artık o kişide bizim alemizden olacak, gibi sözlerle çocuğu yatıştırmalısnız..oyuncağı vermedilerse, oraya gidince oynaman için almışlar, o orda kalsın, sen bizim evdekilerle oyna gibi...
Ben söyledim ilk zaten babasının hayatında biri olduğunu evlenecek tabi dedim bir duygum yok yani (eski eşim kadınla resmini bana atmıştı zaten bosaninca)

Oğlunuz kaç yaşında ve babasıyla ne kadardır ayrısınız?

Eğer eski eşinizle iletişim halindeyseniz bu konuyu konuşun.. Yani tavırlarına çocuğun yanında dikkat etmesini rica edin.. Çocuğunuzun söylediklerini söyleyin... Babanne de oyuncağını versin... Hasta mıdır nedir? Babasına söyleyin oyuncağı yollasın... Göndermemezlik yaparsanız siz kötü duruma düşersiniz.. Yasal hakkı çünkü... Ama dikkat etsin o da... Yavrum ya ne çok etkilenmiş... Hayır nişan yapacaksın.. Çocuk ordayken yapma ya da o hafta çocuğu alma.. Nedir yani..? Öf...!
konuştum defalarca rica ettim oyuncağı istedik vermediler inatla orada da oynamıyor

Hakkiniz yok,evet yanlis ornek olabilirler ama baba boslugunu yasatmayin derim.O boyle bir boslugun olusabileceginin farkinda degil siz olun...
Ayrica eski esinizle ya da aileden biriyle konusuabilirsiniz ...

Hakkiniz yok,evet yanlis ornek olabilirler ama baba boslugunu yasatmayin derim.O boyle bir boslugun olusabileceginin farkinda degil siz olun...
Ayrica eski esinizle ya da aileden biriyle konusuabilirsiniz ...
Konuştum hepsiyle çocuk bendeyken istediğimi yaparım cevabını aldım ki bu insan nafaka bile vermiyor çocuğu 3 defa aldı ilkinde dini nikah kiydi
2 .de kadınlar la tanıştırdı 3. de nişan

Tamam bazen her hafta alıyorlar ama oğlumu 4 kadınla tanıştıran ,erkeklerin sende istediğim kadar evleneceksin diyen ,babaanne ve dedesi annem şişko annen yüzünden boşandılar vs ve bunlar doğru mu peki ?

Ben eşinizi savunmuyorum ki, sizin iyiliğiniz için söyledim. Üzülen siz olursunuz çünku hakkınızda yasal işlem başlatırlar

Şu anda bazı şeyleri anlamak ve yorumlamak için küçük oğlunuz.
Babasına göndermemek kısa vadede sorunları çözüyor gibi görünse de uzun vadede çoçuğunuz için başka sıkıntılar doğurur.
Anladığım kadarıyla biraz duyarsız eski eşiniz ve ailesi.
Eski eşle yapıcı bir üslupla konuşup çocuğunuzun bazı durumlardan olumsuz etkilendiğini, oğlunuzla görüşmesini engellemek istemediğinizi ama bu hatalı tutumlar devam ederse görüşme aralığını tekrar değerlendireceğinizi söyleseniz?
Sizi anlar mı?

Ben eşinizi savunmuyorum ki, sizin iyiliğiniz için söyledim. Üzülen siz olursunuz çünku hakkınızda yasal işlem başlatırlar
Ben savunduğunuzu kastetmedim zaten hukuki olarak birşey yapabilir miyimin derdindeyim ama parada yokki

Son düzenleme:
Konuştum hepsiyle çocuk bendeyken istediğimi yaparım cevabını aldım ki bu insan nafaka bile vermiyor çocuğu 3 defa aldı ilkinde dini nikah kiy di
2 .de kadınlar la tanıştırdı 3. de nişan
Bakin süreç yeni karsilikli bir didisme icine bu yavrucagi sokmamaniz gerektigini anlatan bir mesaj atin,olabildigince samimi olun...İnanın siz tepkilerinizi makul ve mantikli sadece cocugunuzu dusunen bir anne olarak verirseniz bu bosa gitmez...Ayrica incinmiş olabilirsiniz durum sizin içinde belki ofkelendirici ama cocuk temiz duygular beslemeli her ikinize karsi..Babasi ile ilgili durumlari yumusatarak ve tepkisiz konusmaniz ,cocugunuz icin cok iyi olacak bunu ancak ilerde anlarsiniz...

Şu anda bazı şeyleri anlamak ve yorumlamak için küçük oğlunuz.
Babasına göndermemek kısa vadede sorunları çözüyor gibi görünse de uzun vadede çoçuğunuz için başka sıkıntılar doğurur.
Anladığım kadarıyla biraz duyarsız eski eşiniz ve ailesi.
Eski eşle yapıcı bir üslupla konuşup çocuğunuzun bazı durumlardan olumsuz etkilendiğini, oğlunuzla görüşmesini engellemek istemediğinizi ama bu hatalı tutumlar devam ederse görüşme aralığını tekrar değerlendireceğinizi söyleseniz?
Sizi anlar mı?
Anlamaz bana düşman gibi bilerek yapıyor defalarca ulaştım inanın 4 saat konuştum cevap olarak çocuk bendeyken istediğimi yaparım dedi

Çocuğu dövmediği veya gözünün önünde alenen ahlaka aykırı davranış sağlamadığı sürece görmesine engel olamazsınız. Eşiniz inat ederse icrayla alır çocuğu belki daha da kötü sizi velayeti kötüye kullanmaktan dava edebilir , karşı velayet davası açabilir. Aman diyim böyle bi hataya düşmeyin.

Canim benim cok kolay baska sehre tasiniosun şöyle epey uzay ve havaalani olmayan bir yere. Velayet sende olduğu icin o münasebetsiz herif gelip gormek zorunda. Veya yeniden düzenleme yapılması icin dava acacak. Bence ugrasmaz kari kiz pesinde kosmaktan. Baska sehre git kisacasi. Ana babasi da igrencmis. Koskaca insanlar utanmiolar da.

Back