- 1 Mart 2020
- 1.179
- 5.492
-
- Konu Sahibi Hellohappiness
Bekar değilim, birkaç ay sonra işe dönecek bir anneyim ve ben de mecbur değil yorumunu yapıyorum.Diger genc avrupai arkadaslarimizin yorumlarini zaten biliyorum"ona güvenerek mi yaptiniz? Sizi büyütmüs cocugunuzu da mi büyütecek? Mecbur degil vs vs"
Koca koca insanlar hayatında önemli olan şeyler sıralamasını elbette kendileri yapacaklar sizin buna bu şekilde karışmanız bana bencilce geliyor. Siz bakıcının başında dursun diyorsunuz o da güne gitmek istiyor neden zorla burada duracaksın diyesiniz? İstemiyor diye de yargılıyorsunuz. Her gün her gün bakıcının başında durmasını istemek hayatını size ipotek etmesini istemek demek. Onlar gönüllüler deseydiniz yorumum başkaydı.En azindan bakicinin basinda dursunlar istiyorum. Ama yok günler, akraba gezmeleri cok mühim..
Keske dünya benimde çevremde dönseBekar değilim, birkaç ay sonra işe dönecek bir anneyim ve ben de mecbur değil yorumunu yapıyorum.
Koca koca insanlar hayatında önemli olan şeyler sıralamasını elbette kendileri yapacaklar sizin buna bu şekilde karışmanız bana bencilce geliyor. Siz bakıcının başında dursun diyorsunuz o da güne gitmek istiyor neden zorla burada duracaksın diyesiniz? İstemiyor diye de yargılıyorsunuz. Her gün her gün bakıcının başında durmasını istemek hayatını size ipotek etmesini istemek demek. Onlar gönüllüler deseydiniz yorumum başkaydı.
Gönüllü olsalardi zaten böyle bir konu olmazdi. Bir mesajimda söyledim. Cevremde arkadaslarimin kuzenlerimin tüm cocuklari anneanne babaanne tarafindan büyütüldüler, bakici görmediler. Bense bakici tutayim sadece basinda dursunlar diyorum. Nerede o insanlar acaba, foruma girmiyorlar belli.. Öncelik siralamasi zaten insana dokunuyor. Cocugun ve torunun sana ihtiyac duyarken akraba oturmasini seciyorsun.. insanlar hayatlarini ipotek etsin basimizdan ayrilmasin demiyorum. Ama kimilerinin gezmesi tozmasindan evladina hic sira gelmiyor.Bekar değilim, birkaç ay sonra işe dönecek bir anneyim ve ben de mecbur değil yorumunu yapıyorum.
Koca koca insanlar hayatında önemli olan şeyler sıralamasını elbette kendileri yapacaklar sizin buna bu şekilde karışmanız bana bencilce geliyor. Siz bakıcının başında dursun diyorsunuz o da güne gitmek istiyor neden zorla burada duracaksın diyesiniz? İstemiyor diye de yargılıyorsunuz. Her gün her gün bakıcının başında durmasını istemek hayatını size ipotek etmesini istemek demek. Onlar gönüllüler deseydiniz yorumum başkaydı.
Ama benim fikrim degisti 2. cocukta. Herkes isine ara veremiyor. Düzgün bir bakici bulamiyor. İnsanlar aileleri icin fedakarlik yaparlar, aile olmak böyle bir sey. Ben de esim de cok fedakarlik yaptik ailelerimize. Bu yasimiza kadar asla yük olmadik maddi manevi. Evliligimizde her masrafimizi kendimiz ödedik bir kurus ödetmedik kimseye. Ama evet 35 yasinda ailemize ihtiyacimiz var ve simdi biz de fedakarlik bekliyoruz.Bu arada bekarken de “mecbur değiller tabi ki” diye düşünüyordum, anne olup çocuk bakımının ne kadar zor olduğunu ve insanların desteğine ihtiyaç duyabileceğimi gördükten sonra da bu düşüncem değişmedi. Hala insanların hayatlarına ve önceliklerine saygı duymaya devam ediyorum.
İnsanların hayatına saygılı biriyseniz anne olduktan sonra bu değişmiyor. Bu yüzden anne olmayan arkadaşların bu konu hakkındaki fikirlerinin dışlanmasına bence gerek yok.
Gönüllü olsalardi zaten böyle bir konu olmazdi. Bir mesajimda söyledim. Cevremde arkadaslarimin kuzenlerimin tüm cocuklari anneanne babaanne tarafindan büyütüldüler, bakici görmediler. Bense bakici tutayim sadece basinda dursunlar diyorum. Nerede o insanlar acaba, foruma girmiyorlar belli.. Öncelik siralamasi zaten insana dokunuyor. Cocugun ve torunun sana ihtiyac duyarken akraba oturmasini seciyorsun.. insanlar hayatlarini ipotek etsin basimizdan ayrilmasin demiyorum. Ama kimilerinin gezmesi tozmasindan evladina hic sira gelmiyor.
Çocuk bakmak gerçekten çok çok zor, biz aynı şehirdeyiz kayınvalidem hasta diyalize gidiyor haftanın 3 günü, annemde çalışıyor ayrıca evde felçli ananem var ona bakıyor. İşk bebekten sonra ücretsiz izin aldım 2 yaşa kadar bakarım sonra kreşe başlar diyordum bu süreçte yine hamile kaldım ve bebek 1 aylık ve çok zorlanıyorum 2 yaşında bir bebek ve 1 aylık bebekle. Kayınvalidem işiniz olursa bırakın, gezmek için bırakın derdi hep ama çok yoruyor kadını biliyorum, zaptedemiyor. Çok acil işimiz olduğunda kısa süreli bıraktık. Yeni bebekte oldukça zorlandığımı gören annem gel kızım bana ben bakarım bebeğe diyor, Pandemiden dolayı izinli evde, ananem evde olduğu için bize gelip kalamıyor 2 saatliğine gelip bebeği yıkayıp gidiyor. Sen doğurdun sen bakacaksın gibi tavırları hiç olmadı, insan evladının zorlanmasını istemez hiç bir evlat da o yaştaki insanlara bu ağır sorumluluğu yükleyemez, kendileri isterse ne ala, en güzeli bakıcı yanında durmaları hem bakıcıyı kontrol edip hem o sevgi ortamını oluşturmaları, zorunlu olmadıkları için arada kendi plan programlarını yapıp sıkılmamaları. Ben de tekrar ücretsiz izin alıp huniyle dolaşmaya başlıcamAma benim fikrim degisti 2. cocukta. Herkes isine ara veremiyor. Düzgün bir bakici bulamiyor. İnsanlar aileleri icin fedakarlik yaparlar, aile olmak böyle bir sey. Ben de esim de cok fedakarlik yaptik ailelerimize. Bu yasimiza kadar asla yük olmadik maddi manevi. Evliligimizde her masrafimizi kendimiz ödedik bir kurus ödetmedik kimseye. Ama evet 35 yasinda ailemize ihtiyacimiz var ve simdi biz de fedakarlik bekliyoruz.
Ama kimilerinin gezmesi tozmasindan evladina hic sira gelmiyor.
Gönüllü olsalardi zaten böyle bir konu olmazdi. Bir mesajimda söyledim. Cevremde arkadaslarimin kuzenlerimin tüm cocuklari anneanne babaanne tarafindan büyütüldüler, bakici görmediler. Bense bakici tutayim sadece basinda dursunlar diyorum. Nerede o insanlar acaba, foruma girmiyorlar belli.. Öncelik siralamasi zaten insana dokunuyor. Cocugun ve torunun sana ihtiyac duyarken akraba oturmasini seciyorsun.. insanlar hayatlarini ipotek etsin basimizdan ayrilmasin demiyorum. Ama kimilerinin gezmesi tozmasindan evladina hic sira gelmiyor.