şu anda bende 27 haftalık hamileyim ve 19. haftada bebeğimin sol akciğerinde kist tespit edildi tabi apar topar ankara da prof. gittik. 23/27 mm boyutlarında iki parça halinde sol akciğerde kkam tip 1 olduğunu kistin küçülebileceğini söylemişti ve 8 hafta sonra kontrole gelin demişti. geçtiğimiz cuma günü gittik ve kistin 30/35 mm boyutlarına ulaştığını kalbi sağa ittiğini sağ akciğeri sıkıştırmaya başladığını ve böyle devam ederse 34. haftada kistin bir kısmını boşaltacağını söyledi. doğumu da 37. haftada gerçekleştireceğini doğumdan iki gün önce yine kisti boşaltacağını eğer böyle yapmazsa doğum anında solunum sıkıntısı yaşayacağını söyledi. böyle durumlarda kistin küçüldüğünü ancak sizin büyüdüğünü ve bu durumun çok nadir olduğunu söyledi. inşallah bundan sonra biraz küçülürde oğlumuz rahatlar çok korkuyoruz ama ümidimizi kaybetmedik. Allahın himayesi altında ve bize nasip edecekse de o edecek elden gelen başka bir şey yok. Allah hepimize sabır versin.
merhabalar dün bizde ameliyat ettirdik 50 günlük yavrumuzu durumu gayet iyi görünüyor. doktorumuz ameliyatın çok iyi geçtiğini iyi ki lobektomi yaptıklarını söyledi çünkü sol üst lobun hiçbir fonksiyonu yokmuş kist nedeniyle. özelde yaptırdık bizde yoğun bakımda yanına girip emzirebiliyorum. emzirdikçe yavrum kendine geldi. inşallah bir sıkıntı olmadan hastaneden çıkarız ve 7 ay önce hayatımıza giren bu durumdan kurtuluruz..İnşallah çocuğunuzu sağ salim kucağınıza alırsınız. Bir kaç farklı doktora daha gidin lütfen.
merhabalar dün bizde ameliyat ettirdik 50 günlük yavrumuzu durumu gayet iyi görünüyor. doktorumuz ameliyatın çok iyi geçtiğini iyi ki lobektomi yaptıklarını söyledi çünkü sol üst lobun hiçbir fonksiyonu yokmuş kist nedeniyle. özelde yaptırdık bizde yoğun bakımda yanına girip emzirebiliyorum. emzirdikçe yavrum kendine geldi. inşallah bir sıkıntı olmadan hastaneden çıkarız ve 7 ay önce hayatımıza giren bu durumdan kurtuluruz..
Teşekkür ederim. İnşaallah bizde sizin gibi unutacağız bu günleri. Yoğun bakımda kaldığı süre boyunca iki saatte bir yanına girdim ve ben girinceye kadar durmayan bebek ben yanına girer girmez sakinleşmeye başlıyordu. Çok şükür artık odada yanımızda ve gayet sakin. Normale dönmeye başladı. Diren tüpü de çıktığı zaman tamamen rahatlayacağız inşallah.Geçmiş olsun, kurtuldunuz sayılır, o zor günler bir kaç gün sonra bitecek ve inşallah bir daha hastaneye gitmenize gerek kalmayacak, bu süreçte sizden ayrı kalan yavrunuzu rahatlatabilmek için her emzirmeye gidişte onunla bol bol konuşun, sizin sesinizi duymak onu rahatlatır, çünkü anne karnındayken de sizin sesinizi duyuyordu ve sizin sesiniz ona güven veriyor
Bizim bebeğimizin de sağ akciğerinde kist tespit edildi, takibi yapan doktorumuz 20 haftalıkken tespit etti ve daha ileri bir ultrason incelemesi için Atıl Yüksel isimli bu işin Türkiye'deki duayeni denilen doktora gönderdi, çünkü diğer doktorlar gördükleri anormal yapının kist mi yoksa diaframa hernisi mi olduğunu çözememişlerdi. Atıl Yüksel bunun akciğer kisti olduğunu doğru şekilde tespit edebildi ve belirli aralıklara kistin büyüyüp büyümediğini kontrol etmemiz gerektiğini söyledi, çünkü eğer kist büyür de kalbe baskı yaparsa bebek hayatını kaybedebilirdi, bu gibi durumlarda anne karnındaki bebeğe ameliyat da yapılabilmektedir. Ayrıca bebekte kromozom bozukluğu down sendromu olabilme riski göz önüne alınarak amniyo sentez talep etti. Amniyo sentez sonucu normal çıktı, yapılan diğer kontrollerde de kistin büyümediği görüldü.
Bu arada beyinde görülen kistler için merak etmeyin arkadaşlar, Atıl Yüksel bu beyindeki kistlerin büyük çoğunluğu uyduruk kistlerdir ve kendiliğinden ilerleyen gebelik haftalarında geçer dedi ve dediği gibi bizim bebeğimizin beynindeki kistler de kendiliğinden geçti ancak akciğerdeki kist maalesef geçmedi.
Doğum başarıyla gerçekleşti ve bebeğimizde hiçbir sıkıntı olmadı ancak doğumdan sonra büyümeye başlayan kist kalbe baskı yapmaya başladı, bebeğimiz 2,5 aylıkken Acıbadem Maslak'ta görev yapan Prof. Dr. Semih Halezeroğlu başarılı bir ameliyatla kisti çıkardı ve hastaneden taburcu olduk.
Biz 22. haftadan ameliyatın olduğu tarihe kadar akciğer kistlerini ve tedavisini çok detaylı araştırdık, gitmediğimiz hastane görüşmediğimiz profesör kalmadı. Memorial'dan Florence Nightangale'e, Amerikan Hastanesinden Çapa'ya kadar en başarılı hastanelere gittik ve konusunun uzmanı profesörlerle görüştük, yani dersimize iyi çalıştık, eğer sizin de bebeğinizde doğumsal akciğer kisti varsa ilk aylarda bebeğinize olumsuz bir etkisi olmasa bile zamanla kalbe baskı yaparak bebeğin hayatını tehdit edeceğini unutmadan tedavisini geciktirmeyin. Bu kistlerin tedavisi % 99 olasılıkla ameliyatla o kistin çıkarılmasıdır, tekrarlama veya nüksetme gibi bir riski olmadığı gibi hasta sonraki yaşamında oldukça sağlıklı günler geçirebilmektedir.
Doğumsal Akciğer kistleri oldukça nadir görülmektedir 35.000 de bir. Bebeğinizi ameliyat ettireceğiniz doktoru da iyi seçmenizi öneririz, biz birçok profesörler görüştükten sonra Semih Halezeroğlu'nda karar kıldık, çünkü kendisi Türkiye'deki en başarılı göğüs cerrahlarından bir tanesi hatta Avrupa Göğüs Cerrahları Derneği başkanlığına seçilen ilk ve tek Türk göğüs cerrahı ve ilk görüşmemizde çok ender görülen bu hastalığın adını tam olarak söyleyebilen tek doktor. Kısaltılmış hali CCAM (Congenital Cystic Adenomatoid Malformasyon) yada Konjenital Kistik Adenomatoid Malformasyon olarak bilinmektedir yada Doğumsal Kistik Bozukluk gibi bir anlama geliyor.
Doktor araştırmalarında çocuk cerrahı mı yoksa göğüs cerrahı mı diye ikilem de kalabilirsiniz çünkü biz de aynı ikilemdeydik, ancak mantıklı düşününce bir çocuk cerrahı böyle bir ameliyatı belki ömrü boyunca ya bir kere yada iki kere yapar ama göğüs cerrahı bu ameliyatı defalarca yaptığı için daha tecrübelidir, zaten ameliyata yanında ayrıca bir çocuk cerrahı ile birlikte girmektedir.
Bu tip özel hastanelerde maalesef Bağkur yada SGK geçmemekte, özel sigortalar geçmekte ancak onlarda doğumsal hastalıkları karşılamamaktalar, dolayısıyla bebeğinizin böyle bir yerde ameliyatı oldukça pahalı ancak Semih Halezeroğlu ricamızı geri çevirmeyerek hastane yönetimi ile görüşüp bize indirim yapılmasını da sağlamıştır.
Maddi durumu elverenlerin kesinlikle Prof Dr. Semih Halezeroğlu'na gitmelerini tavsiye ederim, kendisi ameliyat öncesi hazırladığımız 22 soruya hiç sıkılmadan hepsine tek tek cevap vermiştir ve aklımızdaki tüm soru işaretlerini yok etmiştir. Ameliyat öncesi Bilgisayarlı Tomografi isteniyor, onun sonucuna göre ne yapılacağına karar veriliyor.
ancak maddi durumu uygun olmayanlar Çapa'daki Çocuk Cerrahı Feryal Hanım'a gidebilirler, biz onunla da görüştük, bilgili ve tecrübeli olduğu konuşmasından belli ancak hastane şartları pek iyi değil, ameliyathane şartlarını da bilemiyoruz, dolayısıyla doktor ve hastane seçimi çok önemli, ince eleyip sık dokuyun.
Semih bey bizim bebeğimizi ameliyat sonrası normal serviste takip etmeden 2 gün bebek yoğun bakımında gözetim altında tuttu herhangi bir enfeksiyon riskine karşı.
Yazdıklarım inşallah faydalı olur, çünkü biz de bu hastalığı öğrendiğimizde internetten çok araştırma yaptık ve bu konuda pek bilgiye rastlamadık, bizden sonra bu tip bir konuyu araştıracak anne ve babalara faydası olacağı ümidiyle bu kadar detaylı yazdım, inşallah bebeğiniz şifa bulur, çünkü biz imkanlarımız elverdiği için birşeylerimizi satıp parasıyla da bebeğimizi çok iyi bir hastanede çok iyi bir doktora ameliyat ettirip sağlığına kavuşturduk ve o zamanlar hep dua ettik eşimle inşallah imkanı olmayanlar da bebeklerine şifa bulurlar diye.
Bu konuda sorusu olanlar lütfen yazsınlar, deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız.
merhaba bende 32 haftalık hamileyim bebeğime ccam tanısı kondu genetik testi falan yaptırdım sizede yapıldı mı sonuçları hatırlıyomusunuz size telden ulaşabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirimGeçmiş olsun, kurtuldunuz sayılır, o zor günler bir kaç gün sonra bitecek ve inşallah bir daha hastaneye gitmenize gerek kalmayacak, bu süreçte sizden ayrı kalan yavrunuzu rahatlatabilmek için her emzirmeye gidişte onunla bol bol konuşun, sizin sesinizi duymak onu rahatlatır, çünkü anne karnındayken de sizin sesinizi duyuyordu ve sizin sesiniz ona güven veriyor
merhaba biz genetik testi yaptırmadık doktorlarımızda önermemişti zaten. boyutları ve yeri hakkında bişeyler yazarsanız daha kapsamlı cevap verebiliriz. ancak endişelenmeyin ve korkmayın. Allah yardımcınız olsunmerhaba bende 32 haftalık hamileyim bebeğime ccam tanısı kondu genetik testi falan yaptırdım sizede yapıldı mı sonuçları hatırlıyomusunuz size telden ulaşabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim
şu anda bende 27 haftalık hamileyim ve 19. haftada bebeğimin sol akciğerinde kist tespit edildi tabi apar topar ankara da prof. gittik. 23/27 mm boyutlarında iki parça halinde sol akciğerde kkam tip 1 olduğunu kistin küçülebileceğini söylemişti ve 8 hafta sonra kontrole gelin demişti. geçtiğimiz cuma günü gittik ve kistin 30/35 mm boyutlarına ulaştığını kalbi sağa ittiğini sağ akciğeri sıkıştırmaya başladığını ve böyle devam ederse 34. haftada kistin bir kısmını boşaltacağını söyledi. doğumu da 37. haftada gerçekleştireceğini doğumdan iki gün önce yine kisti boşaltacağını eğer böyle yapmazsa doğum anında solunum sıkıntısı yaşayacağını söyledi. böyle durumlarda kistin küçüldüğünü ancak sizin büyüdüğünü ve bu durumun çok nadir olduğunu söyledi. inşallah bundan sonra biraz küçülürde oğlumuz rahatlar çok korkuyoruz ama ümidimizi kaybetmedik. Allahın himayesi altında ve bize nasip edecekse de o edecek elden gelen başka bir şey yok. Allah hepimize sabır versin.
Merhaba geçmiş olsun. Bizim bebeğimizin Allaha şükür normal bir bebekten farkı yok şu anda. Önümüzde ki ay kontrolümüz var. Siz ümitsizliğe kapılmayın iyi araştırın tedavisi olmayan bir anomali değil. Ankara civarinda iseniz Özgür Deren hocaya gidebilirsiniz.çok geçmiş olsun bizim bebeğimizde aynı durumda 26 haftalık hamileyim sol akciğerinde kistler var sağ akciğer sıkışmış kalpte sağa itili denildi kalp yetmezliğinden ölebilir denildi sizin durumunuz umut verdi bana su an son durumu hakkında bişeyler yazmamıssınız bebeğinizin merak ettim iyileşmiştir inş
Merhaba geçmiş olsun. Bizim bebeğimizin Allaha şükür normal bir bebekten farkı yok şu anda. Önümüzde ki ay kontrolümüz var. Siz ümitsizliğe kapılmayın iyi araştırın tedavisi olmayan bir anomali değil. Ankara civarinda iseniz Özgür Deren hocaya gidebilirsiniz.
Merhaba. Çok şükür su toplamadığı için öyle bir bboşaltma işlemine gerek kalmadi. Ameliyatı biz 27 bin liraya ankara memorailde yaptirdik 5 gün sonra taburcu olduk 1 gece yeni doğan yoğun bakim servisinde kaldi. Ameliyat tek tedavi yöntemi ancak bizim ki gibi lobun tamami değilde küçük bir bölümünde olursa izlemeye alinip herhangi bir müdahale edilmiyor. Ancak siz kalbimizi ferah tutun bebekler çok güçlü biz yaşayıp öğrendik..Gecmıs olsun ,darısı başımıza.. Peki daha önce hidrops yani su toplamadyaptirdik ancaıBuc ama devamında kisti boşaltması gerektiğini yazmışsınız.Su toplamadıysa neyi boşalttı.. Bizde kist su toplamamış henüz. İkinci sorum doğum sonrası ameliyatın ücreti nedir ve nerede yaptırdınız ne kadar sürede taburcu oldunuz..
Anlıyorum, peki ameliyatı hangi doktor yaptı ve bu doktor çocuk cerrahı mıydı yoksa göğüs cerrahı mıydı? Bir de 5 gün kaldı demişsiniz ayrıca kaldıgı gun kadar da ücret alınıyor mu yoksa ameliyat ücretine dahil mi? Kusura bakmayın çok soru soruyoruz ama insan merak etmeden endişelenmeden yapamıyor? Bizde kistler şuan için akciğerde iki kısımda toplanmış gib görünüyor ve henüz 27. haftadayız.Doğuma kadar ne olur bilemiyoruz. En büyük endişemiz anne karnında kalbe yapılan baskıdan dolayı ölmesi ve eğer doğarsa solunun sıkıntısından dolayı doğumdan sonra ölmesi..Merhaba. Çok şükür su toplamadığı için öyle bir bboşaltma işlemine gerek kalmadi. Ameliyatı biz 27 bin liraya ankara memorailde yaptirdik 5 gün sonra taburcu olduk 1 gece yeni doğan yoğun bakim servisinde kaldi. Ameliyat tek tedavi yöntemi ancak bizim ki gibi lobun tamami değilde küçük bir bölümünde olursa izlemeye alinip herhangi bir müdahale edilmiyor. Ancak siz kalbimizi ferah tutun bebekler çok güçlü biz yaşayıp öğrendik..
Anlıyorum, peki ameliyatı hangi doktor yaptı ve bu doktor çocuk cerrahı mıydı yoksa göğüs cerrahı mıydı? Bir de 5 gün kaldı demişsiniz ayrıca kaldıgı gun kadar da ücret alınıyor mu yoksa ameliyat ücretine dahil mi? Kusura bakmayın çok soru soruyoruz ama insan merak etmeden endişelenmeden yapamıyor? Bizde kistler şuan için akciğerde iki kısımda toplanmış gib görünüyor ve henüz 27. haftadayız.Doğuma kadar ne olur bilemiyoruz. En büyük endişemiz anne karnında kalbe yapılan baskıdan dolayı ölmesi ve eğer doğarsa solunun sıkıntısından dolayı doğumdan sonra ölmesi..
Bizim ameliyati çocuk cerrahı Prof. Dr. Arbay Özden Çiftçi hoca yaptı. Biz hoca ile muhatap olduk her şeyi o ayarladı ameliyatı yapacağı hastaneye kadar biz sadece gittik ameliyatı oldu yusufumuz 5 gün sonrada arti hic bir ücret ödemeden hastaneden ayrildik. Yani bir nevi paket ücret. Bizim doğum kontrole gittiğimizde acil sezeryana alınarak oldu mesela bizim lobun tamamini kaplayan bir liste rağmen herhangi bir solunum sıkıntısı olmadı hatta doğumdan önce kist olduğunu bilmeseydik haberimiz bile olmazdı. İnsan akciğeri toplam 5 lobdan oluştuğu için diğerleri çalışmayan lobu tolere edebilir. Bu yüzden rahat olun stres yapmayın Allah bebeklerimizi koruyor yeterki dua edelim.[/QUOTE][QUOTEikbeabi, post: 37938812, member: 635939"]Anlıyorum, peki ameliyatı hangi doktor yaptı ve bu doktor çocuk cerrahı mıydı yoksa göğüs cerrahı mıydı? Bir de 5 gün kaldı demişsiniz ayrıca kaldıgı gun kadar da ücret alınıyor mu yoksa ameliyat ücretine dahil mi? Kusura bakmayın çok soru soruyoruz ama insan merak etmeden endişelenmeden yapamıyor? Bizde kistler şuan için akciğerde iki kısımda toplanmış gib görünüyor ve henüz 27. haftadayız.Doğuma kadar ne olur bilemiyoruz. En büyük endişemiz anne karnında kalbe yapılan baskıdan dolayı ölmesi ve eğer doğarsa solunun sıkıntısından dolayı doğumdan sonra ölmesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?