pardon bir de şunu soracaktım;ameliyatı siz kaç sene önce ve ne kadara yaptırmıştınız acıbademde? bir de çocuk cerrahı mı yoksa gögüs cerrahı mı karar veremememizin sebebi yetişkin bir insanla bebeği karşılaştırdığımızda göğüs kafesi,akciğer aynı değildir yetişkinle bebeğin diye düşünüyorum,o yüzden acaba çocuk cerrahı bu işi daha iyi mi yapar diye düşünmüştük,yani evt göğüs cerrahları mutlaka çocuk cerrahlarına göre bu ameliyatı bir çok kez yapmıştır ama çocukta kaç kere yapmıştır,işte inşallah en doğru kişiyi buluruz ameliyat olacaksa,hayırlısı olur...
bakalım sizinde dediğiniz gibi inşallah ameliyata gerek kalmaz,ama bize nüvit hoca o kisti küçülse bile orda bırakmayız alırz dedi,kızımın sol akciğerinde sadece nerdeyse orta lobu kaplayan kisti mevcut,bakalım şimdi ocakta 6 aylık olacak,nüvit hocanın dediği sırp pırgiçteki çocuk radyoloji profuns bi götürcez,daha sonrs raporları bi semih beyede göstermeyi düşünüyorz zaten,hayırlısı bakalım,peki ameliyat olacaksa diye soruyorm hep size,ve sizde hepsine uzun uzun cvp veriyosunuz,çoook teşekkürler..ameliyattan sonra 5 gün hastanede kalıp çıktıktan sonra hemen toparlanıyomu bebek,yoksa uzun süre pansumanı yada ne bilim ağrıları vs. oluyo mu?..bu arada dediğiniz gibi bebeğimin özel sağlık sigortası var,ama be muayeneleri ne tomografiler nede eğer olacaksa ameliyatı maalesef sigorta kapsamına almıyolar,ama napalım sağlık olsunda..teşekkürler tekrardan..
gebeliğimin 5. Ayın da bebeğimde akciğer kistine rastlandındı ve doktorumuz bize bebeğimizn down sendromlu olduğunu söyledi.tabi biz perişan hastane hastane gezdik. En sonun da bizi zeynep kamil kadın doğum hastanesine yönlendirdiler.doktorlar bana bura da doğum yapmalısın doğum sonra sı bebeğine müdahile edicez dediler.ben ora da zorunlu doğum yaptım.doğumdan hemen sonra bebeği utrasona soktular ve kist kaybolmuş terteniz dediler.bizde rahat bir nefes aldık. Salı günü ben iş de iken eşim ve annem kızımı soğuk algınlığı şikayeti ile doktorumuza götürüyor.zaturiye ye çevirebilir diye 3-4- gün yatış veriyorlar.akciyer filmine bakmak istiyor ve sağ ak ciyer de kiste rastlıyor. Bzi apar topar göztepe eah sine sevk ettiler.ben gebeliğim sırasın da böyle bir durum olduğunu fakat kaybolduğunu söyledim ısrarla ,burada ki doktorlar çok korktu umarız gebelikte kidir dediler. Neyse biz hastaneden gidip gebelikte ki dosyamızı aldık.film,utrason ve tomografi çekimi apıldı tekrar kistin gebelikte ki gibi sol tarfta olduğu ve utrasonda gizlendiği tespit edil di.yani doğum sonrası anlsalar dı bir tedavi uygulanabikir di. Kistin boyutu 12 cm ve akciğere baskı yapıyor.biz günlerdir buradayız.pazartesi heyet toplanıcak umarım aksi bir durum söz konusu olmaz.inanılmaz korkuyoruz kızım şuan 3.5 yaşında hiç bir rahatsızlığı da yok.nolur bizim için bol bol dua edin.biz artık sağlıklı bir şekil de evimize gitmek istiyoruzbizim bebeğimizin de sağ akciğerinde kist tespit edildi, takibi yapan doktorumuz 20 haftalıkken tespit etti ve daha ileri bir ultrason incelemesi için atıl yüksel isimli bu işin türkiye'deki duayeni denilen doktora gönderdi, çünkü diğer doktorlar gördükleri anormal yapının kist mi yoksa diaframa hernisi mi olduğunu çözememişlerdi. Atıl yüksel bunun akciğer kisti olduğunu doğru şekilde tespit edebildi ve belirli aralıklara kistin büyüyüp büyümediğini kontrol etmemiz gerektiğini söyledi, çünkü eğer kist büyür de kalbe baskı yaparsa bebek hayatını kaybedebilirdi, bu gibi durumlarda anne karnındaki bebeğe ameliyat da yapılabilmektedir. Ayrıca bebekte kromozom bozukluğu down sendromu olabilme riski göz önüne alınarak amniyo sentez talep etti. Amniyo sentez sonucu normal çıktı, yapılan diğer kontrollerde de kistin büyümediği görüldü.
Bu arada beyinde görülen kistler için merak etmeyin arkadaşlar, atıl yüksel bu beyindeki kistlerin büyük çoğunluğu uyduruk kistlerdir ve kendiliğinden ilerleyen gebelik haftalarında geçer dedi ve dediği gibi bizim bebeğimizin beynindeki kistler de kendiliğinden geçti ancak akciğerdeki kist maalesef geçmedi.
Doğum başarıyla gerçekleşti ve bebeğimizde hiçbir sıkıntı olmadı ancak doğumdan sonra büyümeye başlayan kist kalbe baskı yapmaya başladı, bebeğimiz 2,5 aylıkken acıbadem maslak'ta görev yapan prof. Dr. Semih halezeroğlu başarılı bir ameliyatla kisti çıkardı ve hastaneden taburcu olduk.
Biz 22. Haftadan ameliyatın olduğu tarihe kadar akciğer kistlerini ve tedavisini çok detaylı araştırdık, gitmediğimiz hastane görüşmediğimiz profesör kalmadı. Memorial'dan florence nightangale'e, amerikan hastanesinden çapa'ya kadar en başarılı hastanelere gittik ve konusunun uzmanı profesörlerle görüştük, yani dersimize iyi çalıştık, eğer sizin de bebeğinizde doğumsal akciğer kisti varsa ilk aylarda bebeğinize olumsuz bir etkisi olmasa bile zamanla kalbe baskı yaparak bebeğin hayatını tehdit edeceğini unutmadan tedavisini geciktirmeyin. Bu kistlerin tedavisi % 99 olasılıkla ameliyatla o kistin çıkarılmasıdır, tekrarlama veya nüksetme gibi bir riski olmadığı gibi hasta sonraki yaşamında oldukça sağlıklı günler geçirebilmektedir.
Doğumsal akciğer kistleri oldukça nadir görülmektedir 35.000 de bir. Bebeğinizi ameliyat ettireceğiniz doktoru da iyi seçmenizi öneririz, biz birçok profesörler görüştükten sonra semih halezeroğlu'nda karar kıldık, çünkü kendisi türkiye'deki en başarılı göğüs cerrahlarından bir tanesi hatta avrupa göğüs cerrahları derneği başkanlığına seçilen ilk ve tek türk göğüs cerrahı ve ilk görüşmemizde çok ender görülen bu hastalığın adını tam olarak söyleyebilen tek doktor. Kısaltılmış hali ccam (congenital cystic adenomatoid malformasyon) yada konjenital kistik adenomatoid malformasyon olarak bilinmektedir yada doğumsal kistik bozukluk gibi bir anlama geliyor.
Doktor araştırmalarında çocuk cerrahı mı yoksa göğüs cerrahı mı diye ikilem de kalabilirsiniz çünkü biz de aynı ikilemdeydik, ancak mantıklı düşününce bir çocuk cerrahı böyle bir ameliyatı belki ömrü boyunca ya bir kere yada iki kere yapar ama göğüs cerrahı bu ameliyatı defalarca yaptığı için daha tecrübelidir, zaten ameliyata yanında ayrıca bir çocuk cerrahı ile birlikte girmektedir.
Bu tip özel hastanelerde maalesef bağkur yada sgk geçmemekte, özel sigortalar geçmekte ancak onlarda doğumsal hastalıkları karşılamamaktalar, dolayısıyla bebeğinizin böyle bir yerde ameliyatı oldukça pahalı ancak semih halezeroğlu ricamızı geri çevirmeyerek hastane yönetimi ile görüşüp bize indirim yapılmasını da sağlamıştır.
Maddi durumu elverenlerin kesinlikle prof dr. Semih halezeroğlu'na gitmelerini tavsiye ederim, kendisi ameliyat öncesi hazırladığımız 22 soruya hiç sıkılmadan hepsine tek tek cevap vermiştir ve aklımızdaki tüm soru işaretlerini yok etmiştir. Ameliyat öncesi bilgisayarlı tomografi isteniyor, onun sonucuna göre ne yapılacağına karar veriliyor.
Ancak maddi durumu uygun olmayanlar çapa'daki çocuk cerrahı feryal hanım'a gidebilirler, biz onunla da görüştük, bilgili ve tecrübeli olduğu konuşmasından belli ancak hastane şartları pek iyi değil, ameliyathane şartlarını da bilemiyoruz, dolayısıyla doktor ve hastane seçimi çok önemli, ince eleyip sık dokuyun.
Semih bey bizim bebeğimizi ameliyat sonrası normal serviste takip etmeden 2 gün bebek yoğun bakımında gözetim altında tuttu herhangi bir enfeksiyon riskine karşı.
Yazdıklarım inşallah faydalı olur, çünkü biz de bu hastalığı öğrendiğimizde internetten çok araştırma yaptık ve bu konuda pek bilgiye rastlamadık, bizden sonra bu tip bir konuyu araştıracak anne ve babalara faydası olacağı ümidiyle bu kadar detaylı yazdım, inşallah bebeğiniz şifa bulur, çünkü biz imkanlarımız elverdiği için birşeylerimizi satıp parasıyla da bebeğimizi çok iyi bir hastanede çok iyi bir doktora ameliyat ettirip sağlığına kavuşturduk ve o zamanlar hep dua ettik eşimle inşallah imkanı olmayanlar da bebeklerine şifa bulurlar diye.
Bu konuda sorusu olanlar lütfen yazsınlar, deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız.
gebeliğimin 5. Ayın da bebeğimde akciğer kistine rastlandındı ve doktorumuz bize bebeğimizn down sendromlu olduğunu söyledi.tabi biz perişan hastane hastane gezdik. En sonun da bizi zeynep kamil kadın doğum hastanesine yönlendirdiler.doktorlar bana bura da doğum yapmalısın doğum sonra sı bebeğine müdahile edicez dediler.ben ora da zorunlu doğum yaptım.doğumdan hemen sonra bebeği utrasona soktular ve kist kaybolmuş terteniz dediler.bizde rahat bir nefes aldık. Salı günü ben iş de iken eşim ve annem kızımı soğuk algınlığı şikayeti ile doktorumuza götürüyor.zaturiye ye çevirebilir diye 3-4- gün yatış veriyorlar.akciyer filmine bakmak istiyor ve sağ ak ciyer de kiste rastlıyor. Bzi apar topar göztepe eah sine sevk ettiler.ben gebeliğim sırasın da böyle bir durum olduğunu fakat kaybolduğunu söyledim ısrarla ,burada ki doktorlar çok korktu umarız gebelikte kidir dediler. Neyse biz hastaneden gidip gebelikte ki dosyamızı aldık.film,utrason ve tomografi çekimi apıldı tekrar kistin gebelikte ki gibi sol tarfta olduğu ve utrasonda gizlendiği tespit edil di.yani doğum sonrası anlsalar dı bir tedavi uygulanabikir di. Kistin boyutu 12 cm ve akciğere baskı yapıyor.biz günlerdir buradayız.pazartesi heyet toplanıcak umarım aksi bir durum söz konusu olmaz.inanılmaz korkuyoruz kızım şuan 3.5 yaşında hiç bir rahatsızlığı da yok.nolur bizim için bol bol dua edin.biz artık sağlıklı bir şekil de evimize gitmek istiyoruz((
Bizim bebeğimizin de sağ akciğerinde kist tespit edildi, takibi yapan doktorumuz 20 haftalıkken tespit etti ve daha ileri bir ultrason incelemesi için Atıl Yüksel isimli bu işin Türkiye'deki duayeni denilen doktora gönderdi, çünkü diğer doktorlar gördükleri anormal yapının kist mi yoksa diaframa hernisi mi olduğunu çözememişlerdi. Atıl Yüksel bunun akciğer kisti olduğunu doğru şekilde tespit edebildi ve belirli aralıklara kistin büyüyüp büyümediğini kontrol etmemiz gerektiğini söyledi, çünkü eğer kist büyür de kalbe baskı yaparsa bebek hayatını kaybedebilirdi, bu gibi durumlarda anne karnındaki bebeğe ameliyat da yapılabilmektedir. Ayrıca bebekte kromozom bozukluğu down sendromu olabilme riski göz önüne alınarak amniyo sentez talep etti. Amniyo sentez sonucu normal çıktı, yapılan diğer kontrollerde de kistin büyümediği görüldü.
Bu arada beyinde görülen kistler için merak etmeyin arkadaşlar, Atıl Yüksel bu beyindeki kistlerin büyük çoğunluğu uyduruk kistlerdir ve kendiliğinden ilerleyen gebelik haftalarında geçer dedi ve dediği gibi bizim bebeğimizin beynindeki kistler de kendiliğinden geçti ancak akciğerdeki kist maalesef geçmedi.
Doğum başarıyla gerçekleşti ve bebeğimizde hiçbir sıkıntı olmadı ancak doğumdan sonra büyümeye başlayan kist kalbe baskı yapmaya başladı, bebeğimiz 2,5 aylıkken Acıbadem Maslak'ta görev yapan Prof. Dr. Semih Halezeroğlu başarılı bir ameliyatla kisti çıkardı ve hastaneden taburcu olduk.
Biz 22. haftadan ameliyatın olduğu tarihe kadar akciğer kistlerini ve tedavisini çok detaylı araştırdık, gitmediğimiz hastane görüşmediğimiz profesör kalmadı. Memorial'dan Florence Nightangale'e, Amerikan Hastanesinden Çapa'ya kadar en başarılı hastanelere gittik ve konusunun uzmanı profesörlerle görüştük, yani dersimize iyi çalıştık, eğer sizin de bebeğinizde doğumsal akciğer kisti varsa ilk aylarda bebeğinize olumsuz bir etkisi olmasa bile zamanla kalbe baskı yaparak bebeğin hayatını tehdit edeceğini unutmadan tedavisini geciktirmeyin. Bu kistlerin tedavisi % 99 olasılıkla ameliyatla o kistin çıkarılmasıdır, tekrarlama veya nüksetme gibi bir riski olmadığı gibi hasta sonraki yaşamında oldukça sağlıklı günler geçirebilmektedir.
Doğumsal Akciğer kistleri oldukça nadir görülmektedir 35.000 de bir. Bebeğinizi ameliyat ettireceğiniz doktoru da iyi seçmenizi öneririz, biz birçok profesörler görüştükten sonra Semih Halezeroğlu'nda karar kıldık, çünkü kendisi Türkiye'deki en başarılı göğüs cerrahlarından bir tanesi hatta Avrupa Göğüs Cerrahları Derneği başkanlığına seçilen ilk ve tek Türk göğüs cerrahı ve ilk görüşmemizde çok ender görülen bu hastalığın adını tam olarak söyleyebilen tek doktor. Kısaltılmış hali CCAM (Congenital Cystic Adenomatoid Malformasyon) yada Konjenital Kistik Adenomatoid Malformasyon olarak bilinmektedir yada Doğumsal Kistik Bozukluk gibi bir anlama geliyor.
Doktor araştırmalarında çocuk cerrahı mı yoksa göğüs cerrahı mı diye ikilem de kalabilirsiniz çünkü biz de aynı ikilemdeydik, ancak mantıklı düşününce bir çocuk cerrahı böyle bir ameliyatı belki ömrü boyunca ya bir kere yada iki kere yapar ama göğüs cerrahı bu ameliyatı defalarca yaptığı için daha tecrübelidir, zaten ameliyata yanında ayrıca bir çocuk cerrahı ile birlikte girmektedir.
Bu tip özel hastanelerde maalesef Bağkur yada SGK geçmemekte, özel sigortalar geçmekte ancak onlarda doğumsal hastalıkları karşılamamaktalar, dolayısıyla bebeğinizin böyle bir yerde ameliyatı oldukça pahalı ancak Semih Halezeroğlu ricamızı geri çevirmeyerek hastane yönetimi ile görüşüp bize indirim yapılmasını da sağlamıştır.
Maddi durumu elverenlerin kesinlikle Prof Dr. Semih Halezeroğlu'na gitmelerini tavsiye ederim, kendisi ameliyat öncesi hazırladığımız 22 soruya hiç sıkılmadan hepsine tek tek cevap vermiştir ve aklımızdaki tüm soru işaretlerini yok etmiştir. Ameliyat öncesi Bilgisayarlı Tomografi isteniyor, onun sonucuna göre ne yapılacağına karar veriliyor.
ancak maddi durumu uygun olmayanlar Çapa'daki Çocuk Cerrahı Feryal Hanım'a gidebilirler, biz onunla da görüştük, bilgili ve tecrübeli olduğu konuşmasından belli ancak hastane şartları pek iyi değil, ameliyathane şartlarını da bilemiyoruz, dolayısıyla doktor ve hastane seçimi çok önemli, ince eleyip sık dokuyun.
Semih bey bizim bebeğimizi ameliyat sonrası normal serviste takip etmeden 2 gün bebek yoğun bakımında gözetim altında tuttu herhangi bir enfeksiyon riskine karşı.
Yazdıklarım inşallah faydalı olur, çünkü biz de bu hastalığı öğrendiğimizde internetten çok araştırma yaptık ve bu konuda pek bilgiye rastlamadık, bizden sonra bu tip bir konuyu araştıracak anne ve babalara faydası olacağı ümidiyle bu kadar detaylı yazdım, inşallah bebeğiniz şifa bulur, çünkü biz imkanlarımız elverdiği için birşeylerimizi satıp parasıyla da bebeğimizi çok iyi bir hastanede çok iyi bir doktora ameliyat ettirip sağlığına kavuşturduk ve o zamanlar hep dua ettik eşimle inşallah imkanı olmayanlar da bebeklerine şifa bulurlar diye.
Bu konuda sorusu olanlar lütfen yazsınlar, deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız.
selam canım bebegının sagılıgına kavusmasına cok sevındım darısı benım kızımn basına.29+2 hamileyim.20 aftalıkken benım bebegımnde sag akcıger alt lobunda kıst tespıt edıldı.o zamandan buyana delı gıbı arasrtryoruz bızde.hamılelık donemınde buyume oldumu kıstletrde hangı lobdaydı cevap yazarsan cok sevınırım..
inşallah senin kızın da sağlığına kavuşur, bizim bebeğimizdeki kist sağ akciğerin orta lobundaydı. Bu tip kistlerin sağ tarafta olması sol tarafta olmasına göre daha iyi diyorlar, çünkü sağ tarafta 3 tane lob vari birisi alınsa bile geriye 2 lob daha kalıyor, her bir lob da tüm o bölgeyi kaplayacak kadar şişebiliyor. Gebelik esnasında herhangi bir büyüme olmadı, bu riske karşı 2 haftada bir ultrason muayenesi yapıldı ve yanlış hatırlamıyorsam 32. haftaya kadar büyümezse ondan sonra büyüme riski daha da azalıyormuş.
gebeliğimin 5. Ayın da bebeğimde akciğer kistine rastlandındı ve doktorumuz bize bebeğimizn down sendromlu olduğunu söyledi.tabi biz perişan hastane hastane gezdik. En sonun da bizi zeynep kamil kadın doğum hastanesine yönlendirdiler.doktorlar bana bura da doğum yapmalısın doğum sonra sı bebeğine müdahile edicez dediler.ben ora da zorunlu doğum yaptım.doğumdan hemen sonra bebeği utrasona soktular ve kist kaybolmuş terteniz dediler.bizde rahat bir nefes aldık. Salı günü ben iş de iken eşim ve annem kızımı soğuk algınlığı şikayeti ile doktorumuza götürüyor.zaturiye ye çevirebilir diye 3-4- gün yatış veriyorlar.akciyer filmine bakmak istiyor ve sağ ak ciyer de kiste rastlıyor. Bzi apar topar göztepe eah sine sevk ettiler.ben gebeliğim sırasın da böyle bir durum olduğunu fakat kaybolduğunu söyledim ısrarla ,burada ki doktorlar çok korktu umarız gebelikte kidir dediler. Neyse biz hastaneden gidip gebelikte ki dosyamızı aldık.film,utrason ve tomografi çekimi apıldı tekrar kistin gebelikte ki gibi sol tarfta olduğu ve utrasonda gizlendiği tespit edil di.yani doğum sonrası anlsalar dı bir tedavi uygulanabikir di. Kistin boyutu 12 cm ve akciğere baskı yapıyor.biz günlerdir buradayız.pazartesi heyet toplanıcak umarım aksi bir durum söz konusu olmaz.inanılmaz korkuyoruz kızım şuan 3.5 yaşında hiç bir rahatsızlığı da yok.nolur bizim için bol bol dua edin.biz artık sağlıklı bir şekil de evimize gitmek istiyoruz((
Bizim bebeğimizin de sağ akciğerinde kist tespit edildi, takibi yapan doktorumuz 20 haftalıkken tespit etti ve daha ileri bir ultrason incelemesi için Atıl Yüksel isimli bu işin Türkiye'deki duayeni denilen doktora gönderdi, çünkü diğer doktorlar gördükleri anormal yapının kist mi yoksa diaframa hernisi mi olduğunu çözememişlerdi. Atıl Yüksel bunun akciğer kisti olduğunu doğru şekilde tespit edebildi ve belirli aralıklara kistin büyüyüp büyümediğini kontrol etmemiz gerektiğini söyledi, çünkü eğer kist büyür de kalbe baskı yaparsa bebek hayatını kaybedebilirdi, bu gibi durumlarda anne karnındaki bebeğe ameliyat da yapılabilmektedir. Ayrıca bebekte kromozom bozukluğu down sendromu olabilme riski göz önüne alınarak amniyo sentez talep etti. Amniyo sentez sonucu normal çıktı, yapılan diğer kontrollerde de kistin büyümediği görüldü.
Bu arada beyinde görülen kistler için merak etmeyin arkadaşlar, Atıl Yüksel bu beyindeki kistlerin büyük çoğunluğu uyduruk kistlerdir ve kendiliğinden ilerleyen gebelik haftalarında geçer dedi ve dediği gibi bizim bebeğimizin beynindeki kistler de kendiliğinden geçti ancak akciğerdeki kist maalesef geçmedi.
Doğum başarıyla gerçekleşti ve bebeğimizde hiçbir sıkıntı olmadı ancak doğumdan sonra büyümeye başlayan kist kalbe baskı yapmaya başladı, bebeğimiz 2,5 aylıkken Acıbadem Maslak'ta görev yapan Prof. Dr. Semih Halezeroğlu başarılı bir ameliyatla kisti çıkardı ve hastaneden taburcu olduk.
Biz 22. haftadan ameliyatın olduğu tarihe kadar akciğer kistlerini ve tedavisini çok detaylı araştırdık, gitmediğimiz hastane görüşmediğimiz profesör kalmadı. Memorial'dan Florence Nightangale'e, Amerikan Hastanesinden Çapa'ya kadar en başarılı hastanelere gittik ve konusunun uzmanı profesörlerle görüştük, yani dersimize iyi çalıştık, eğer sizin de bebeğinizde doğumsal akciğer kisti varsa ilk aylarda bebeğinize olumsuz bir etkisi olmasa bile zamanla kalbe baskı yaparak bebeğin hayatını tehdit edeceğini unutmadan tedavisini geciktirmeyin. Bu kistlerin tedavisi % 99 olasılıkla ameliyatla o kistin çıkarılmasıdır, tekrarlama veya nüksetme gibi bir riski olmadığı gibi hasta sonraki yaşamında oldukça sağlıklı günler geçirebilmektedir.
Doğumsal Akciğer kistleri oldukça nadir görülmektedir 35.000 de bir. Bebeğinizi ameliyat ettireceğiniz doktoru da iyi seçmenizi öneririz, biz birçok profesörler görüştükten sonra Semih Halezeroğlu'nda karar kıldık, çünkü kendisi Türkiye'deki en başarılı göğüs cerrahlarından bir tanesi hatta Avrupa Göğüs Cerrahları Derneği başkanlığına seçilen ilk ve tek Türk göğüs cerrahı ve ilk görüşmemizde çok ender görülen bu hastalığın adını tam olarak söyleyebilen tek doktor. Kısaltılmış hali CCAM (Congenital Cystic Adenomatoid Malformasyon) yada Konjenital Kistik Adenomatoid Malformasyon olarak bilinmektedir yada Doğumsal Kistik Bozukluk gibi bir anlama geliyor.
Doktor araştırmalarında çocuk cerrahı mı yoksa göğüs cerrahı mı diye ikilem de kalabilirsiniz çünkü biz de aynı ikilemdeydik, ancak mantıklı düşününce bir çocuk cerrahı böyle bir ameliyatı belki ömrü boyunca ya bir kere yada iki kere yapar ama göğüs cerrahı bu ameliyatı defalarca yaptığı için daha tecrübelidir, zaten ameliyata yanında ayrıca bir çocuk cerrahı ile birlikte girmektedir.
Bu tip özel hastanelerde maalesef Bağkur yada SGK geçmemekte, özel sigortalar geçmekte ancak onlarda doğumsal hastalıkları karşılamamaktalar, dolayısıyla bebeğinizin böyle bir yerde ameliyatı oldukça pahalı ancak Semih Halezeroğlu ricamızı geri çevirmeyerek hastane yönetimi ile görüşüp bize indirim yapılmasını da sağlamıştır.
Maddi durumu elverenlerin kesinlikle Prof Dr. Semih Halezeroğlu'na gitmelerini tavsiye ederim, kendisi ameliyat öncesi hazırladığımız 22 soruya hiç sıkılmadan hepsine tek tek cevap vermiştir ve aklımızdaki tüm soru işaretlerini yok etmiştir. Ameliyat öncesi Bilgisayarlı Tomografi isteniyor, onun sonucuna göre ne yapılacağına karar veriliyor.
ancak maddi durumu uygun olmayanlar Çapa'daki Çocuk Cerrahı Feryal Hanım'a gidebilirler, biz onunla da görüştük, bilgili ve tecrübeli olduğu konuşmasından belli ancak hastane şartları pek iyi değil, ameliyathane şartlarını da bilemiyoruz, dolayısıyla doktor ve hastane seçimi çok önemli, ince eleyip sık dokuyun.
Semih bey bizim bebeğimizi ameliyat sonrası normal serviste takip etmeden 2 gün bebek yoğun bakımında gözetim altında tuttu herhangi bir enfeksiyon riskine karşı.
Yazdıklarım inşallah faydalı olur, çünkü biz de bu hastalığı öğrendiğimizde internetten çok araştırma yaptık ve bu konuda pek bilgiye rastlamadık, bizden sonra bu tip bir konuyu araştıracak anne ve babalara faydası olacağı ümidiyle bu kadar detaylı yazdım, inşallah bebeğiniz şifa bulur, çünkü biz imkanlarımız elverdiği için birşeylerimizi satıp parasıyla da bebeğimizi çok iyi bir hastanede çok iyi bir doktora ameliyat ettirip sağlığına kavuşturduk ve o zamanlar hep dua ettik eşimle inşallah imkanı olmayanlar da bebeklerine şifa bulurlar diye.
Bu konuda sorusu olanlar lütfen yazsınlar, deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız.
merhaba ben su an 24 haftalik hamileyim ve 23. haftamda doktorum detayli ultrasonda bebegimin sol akcigerinde 3cm civarinda bi kist fark etti ve bu konuda cok daha deneyimli olan bi profesore yonlendirdi ona gidene kadar omrumden omur gitti. prof. cok inceledi olctu kalbine baski yaptigini ve buyurse bebegim icin tehlikeli oldugunu kalp yetmezligine sebep olacagini soyledi devamini soylemek bile istemiyorum. ama buyume ihtimali %10-20, kuculme ihtimali %80-90 dedi ve kuculurse ameliyata bile gerek kalmayacakmis. Elimizden su an hic bisey gelmiyor dua edip bekliyoruz sik sik kontrol edilecek ama ben bu sirada arastirisken yazdiklarinizi gordum size de cok gecmis olsun. sizdeki kist hic kuculmedi mi acaba gerci buyumemesi de mutlu edici ama umarim kuculur ameliyata gerek kalmaz diyoruz. kuculse bile o kitlenin ameliyatla alinmasi gerekiyor mu? Bursada yasiyoruz ve burada bu konuda bildiginiz iyi cerrahlar var mi acaba?belki arastirirken duymussunuzdur
çok geçmiş olsun şimdi bebek ne durumda bende 26 haftalık hamileyim banada bebeğin kafasında kist var zamanla kaybolur dediler kist geçtimi yazarsan sevinirim.
22. haftalık hamileyim bugün doktora gittim sol akciğer alt lopta cam 3 gözlendi dedi.bu tarz bir durumla karşılaşan var mı? siz çocuğu dünyaya getirdiniz mi ve sağlık durumu nasıl bilgi verirseniz çok mutlu olurum..
öncelikle aklımdaki bir çok soru işaretini giderdiğiniz için çok teşekkür ederim.Çocuğunuzla bir ömür boyu mutlu bir yaşam geçirmenizi temenni ediyorum.Bir sorum olacak size ama doğumu normal mi sezeryan mı yaptınız.birde doktor bize belki doğum sırasında nefes almakta sıkıntı çekebilir bebek dedi sizde böyle bir durum oldumu şimdiden çok teşekkür ederim.ilginiz ve alakanız için.
İnanın verdiğiniz bilgiler o kadar çok içimi rahatlattı ve işime yaradı ki anlatamam.vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Allah çocuğunuzla size sağlıklı ve mutlu uzun bir ömür versin.iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?