BEBEĞİN MELEĞİ
Bir bebek dünyaya gelmeyi bekliyordu. Doğmasına az kala yaratıcısına seslendi:
- Allah'ım beni yeryüzüne göndereceğini söylüyorlar. Peki ama ben böyle küçücük ve güçsüzken orada nasıl yaşayacağım?
Yaratıcısı şöyle cevap verdi:
- Sayısız meleklerimin içinden birisini senin için seçtim. Şimdi orada seni bekliyor ve gittiğinde sana o kol kanat gerecek.
- Peki Allah'ım söyler misin; burada gülümsemekten başka birşey yapmıyorum, bu da mutlu olamama yetiyor da artıyor, orada ne yapacağım?
- Senin meleğin sana hergün şarkılar söyleyecek ve sana gülümseyecek. Sen de meleğinin sevgisini, şefkatini hissedeceksin ve mutlu olacaksın.
- Peki insanlar benimle konuştuklarında dillerini bilmediğim halde onları nasıl anlayacağım?
- Senin meleğin duyacağın en güzel ve en tatlı kelimeleri, sabır ve şefkatle sana söyleyecek ve nasıl konuşacağını da sana öğretecek.
- Duydumki yeryüzünde kötü insanlar varmış. Beni onlardan kim koruyacak?
- Meleğin seni koruyacak, sana doğru yolu öğretecek.
Gözlerini yeryüzüne açmasına dakikalar kalan bebek telaşla sordu:
- Allah'ım şimdi gitmek üzereyim. Lütfen bana meleğimin ismini söyler misin?
Yaratıcısı ona şefkatle cevap verdi:
- Meleğinin isminin önemi yok, sen ona sadece '' ANNECİĞİM'' diyeceksin.
Arkadaşlar bu yazıyı uzun zaman önce bir gazetede okudum ve hala saklarım. Umarım bana da anneciğim diyecek bir yavrumun olması çok uzak değildir. Çok büyük bir özlemle ve sabırla bekliyorum, bekleyeceğim. Allah olmayan herkese nasip etsin. Bizleri annelik duygusundan ve evlat sevgisinden mahrum etmesin.
Paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz...