Anne cocuk degisik soyadı boşaldıktan sonra

Eşim şehit olunca direk dul diye geçti sisteme. Otomatik olarak dusuruyorlar zaten tabi kimliğimi istersem değiştiririm suan halen kimliğimde eşimin söy adı var .allah razı olsun vatan Sağolsun
Öncelikle başınız sağolsun Allah sabırlar versin Benim dayım 15 yıl önce vefat etti ama yengem hala dayımın soyadını taşıyor hiçbir yerden düşmedi. Vefat eden eşin soyadını ailesi müsade ettiği sürece taşıyabilirsiniz bu sizin seçiminiz diye biliyorum ama kanun mu değişti acaba şaşırdım

Şuan e devlette baktığında yapılan işlemler kızlık söy adımla yapilmos

Sevgili konu sahibi boşandığınız eşinizin soyadını taşımanız onun izni olmadan suç teşkil eder bilginiz olsun(sosyal medyada bile değiştirmeseniz). Ayrıca boşanma gerçekleştiğinde 1-2 yıl içinde tüm resmi kurumlarda otomatik olarak soyadınız değişecek yani kimlik değiştirmemeniz bişey ifade etmez bilginiz olsun.

Şuan e devlette baktığında yapılan işlemler kızlık söy adımla yapilmos
Anladım belki şehit olunca durum farklıdır bilemedim. Yengem halen dayımın soyadıyla maaş alıyor. Ne bileyim ev aldı mesela sonradan, tapuda yine dayımın soyadı var. Bilemedim belki de kanun sonradan değişmiştir 15 yıl uzun bir süre.. Tekrar Allah sabırlar versin

Klavye hatası diye birşey var, hayatda bukadar hata yapma imkanımız da olsun yani! Ben soyadını değiştirmicem demedim, çeken anlar 1 sene içinde koşturmadım yer kalmadı o yüzden fırsat olmadı. Evet bi an düşündüm tabiki cocumla değişik isimlerimiz olurasa sorun yaşarmıyız diye. Bu eziklikse umarım siz bu durumda kalmazsiniz ezik olmazsiniz!

Boşandığınız adamın soy adını neden kullanacaksınız ki ilk boşanan siz değilsiniz her boşanan kadın kendi soy adını geri alıyor ve çocukları da babasının soy adını kullanmaya devam ediyor ne sorun olacak ki bir yere çocuğunuzu kayıt ederken sizinkiyle uyup uymadığına bakmıyorlar ki çocuğunuzun cüzdanıyla işlem yapıyorlar etkileyecek bir durum yok benim de annem babam boşandı annem hemen aldı kızlık soy adını hiçbir sorun olmadı bence siz bir sebepten nedense soyadınızı değiştirmek istemiyorsunuz yoksa 1 senede insan değiştirirdi illa ki yani

Merak ettiğim bişey?? Hamile birisi boşandığı zaman çocuğun soyadı yine babasının soyadımı olur??

Evliyim. Kendi soyadımı taşıyorum. Çocuğumla farklı soyadını taşımak ne benim,ne çocuğum açısından hiç sorun olmadı. Boşandığınız halde eski eşinizin soyadını kullanmak çok saçma..

Kullanman su anda yasal dahi değil. Canını sikacakti da neden bosandin o zaman dese -eski kocan- haklı cikar yani.

Başına gelen var mı derken? Türkiye’de her sene yüzbinlerce kadının başına geliyor mesela.

Esinizin soyadini kullanmak istemeniz biraz ..
nasil desem ..garip kacar...
Boyle bir durum sadece bosanmalarda olmuyorki ... Evli ama esinin soyadini almayan kadinlar var , yani anne ve cocuk farkli soyadi tasiyor ... Boyle seylere takilmayin derim

Eşim şehit olunca direk dul diye geçti sisteme. Otomatik olarak dusuruyorlar zaten tabi kimliğimi istersem değiştiririm suan halen kimliğimde eşimin söy adı var .allah razı olsun vatan Sağolsun
Eminmisiniz? Ölüm durumunda kızlık soyadı verilmiyor diye biliyorum.Babam vefat etti ve annemin soyadı hala evlilik soyadı.Sizin dediğiniz gibi olsa eşi ölen bütün kadınların soyadı değişirdi.

Konu sahibi aile mahkemesine başvurarak kendi kızlık aoyadını çocuğunuza verebilirsiniz . Velayetin sizde olması ve haklı sebeplerinİzin olması yeterli . Bu konuda internetten anayasa mahkemesinin kararına ulaşabilirsiniz

Evet direk kızlık söy adını veriyorlar.benimde eşim 18 ekim 2019 şehit düştüğü 3. gününde benimde otomatik olarak değişti. Oglumun esimle aynı.
Öncelikle başınız sağolsun.Lakin bir yanlışlık olabilir mi acaba?Bende yıllar önce eşimi kaybettim, sonrasında yıllarca eşimin soyadını taşıdım, evlenene kadar böyle devam etti.

Eminmisiniz? Ölüm durumunda kızlık soyadı verilmiyor diye biliyorum.Babam vefat etti ve annemin soyadı hala evlilik soyadı.Sizin dediğiniz gibi olsa eşi ölen bütün kadınların soyadı değişirdi.
Benim e devlet im de kızlık söy adım geçiyor yada benmi yanlış gördüm olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…