Anne cocuk degisik soyadı boşaldıktan sonra

Mrhaba kızlar,

1 sene oluyor boşandığım hala eşimin soyadını taşıyorum. Kızlıksoyadımı geri almak istedim fakat bir dur durak yoktu bana bende daha fazla sorun olmasin diye başvurmadım. Şimdi ise tereddüte kaldım. Sonucta benim ve cocumun soyadı değişik olacak ve bu durum canımızı sıkmazmı? Başına gelen varmı?

Merhaba. Ben de 1 yıl olacak ki boşandım. Ben olsam(ki oyle yaptim ve cocugum var) hic durmaz degistirirdim soyadimi. Neden mi? Birincisi eski soyadina dondugunde bence cok daha iyi hissedeceksin. 2. Cocugunla senin arandaki bag emin ol soyadi ile olculebilecek bir bag degil ve hic bir alanda sorun olusturmaz. 3. Neden senin icin bitmis bir adamin soyadini tasimaya devam edesin??? Cocugun tasimasi ayri konu o bizim hukukumuzun gerektirdigi bir sey. (ki artik anneler de isterse dava acarak belli kosullarda kendi soyismini cocuguna verebiliyor) ama sunu belirtmeliyim ki bir anne ve cocuk arasindaki bag genellikle babalara gore kat kat fazla. Ben cocugumun soyadina takilmayi bosandiktan bir ay sonra biraktim, babasi ile arasinda bagi kalsin dedim cunku benm kizimla aramda bag olmasi icin bir sebebe ihtiyacim yok ama babasinin var. Ve soyadini emin ol artik gordugumde sadece kizimla ne kadar iyi bi hayat arkadasi oldugumuzu dusunuyorm hepsi bu :) hic takilacak bir mesele degil bence.

Bende boşandım ve tekrar evlendim ,kızım eski eşimin soyadını taşıyor, yasal olarak sorun olmuyor ama çocukta psikolojik olarak sorun oluyor.
Bende şu sıralar kızımın soyadını almak istiyorum. Fakat kızlık soyadımı mı yoksa şimdiki eşimin soyadını mı alabilirim bilmiyorum, bilen varsa aydıntalatabılır mi...

Mrhaba kızlar,

1 sene oluyor boşandığım hala eşimin soyadını taşıyorum. Kızlıksoyadımı geri almak istedim fakat bir dur durak yoktu bana bende daha fazla sorun olmasin diye başvurmadım. Şimdi ise tereddüte kaldım. Sonucta benim ve cocumun soyadı değişik olacak ve bu durum canımızı sıkmazmı? Başına gelen varmı?
Ne olucakkı değişik olabılır soy ısımlerınız.Boşandıgın adamın soy adını tasımaktan ıyıdır bence.Bence kendı soy adınızı tasıyın

Eşiniz değil eski eşiniz.

Hala seviyorsanız gidin konuşun barışın dönün adama. Böyle yok çocuğumla soyadım farklı ben onun soyadını kullanıcam demekle olmaz. Aksi halde boşandığınızım ve artık bekar bir kadın olduğunuz farkına varın ve kendi soyadınızı kullanın.

Evet direk kızlık söy adını veriyorlar.benimde eşim 18 ekim 2019 şehit düştüğü 3. gününde benimde otomatik olarak değişti. Oglumun esimle aynı.
Başınız sağ olsun öncelikle ama böyle bir şey mümkün değil kanunen. Siz istediğiniz takdirde eşinizin kütüğünde kalırsınız ve onun soyadını kullanırsınız. Avukat bile öyle dedi demişsiniz ama yanlış anladınız büyük ihtimalle. Siz eşinizin soyadını kullanmaya devam edin yani istiyorsanız tabi. İlerisi için bir soruna yol açmasın.

Oglumla benim soyadim farkli. Neden sorun olsun ki? O soyadi tasimaya hic merakli degilim. Koca olmayan adamin neden soyadini tasiyim ki? Hem bosanmissiniz ama izinsiz hala adamin soyadini tasiyorsunuz.

Başınız sağ olsun öncelikle ama böyle bir şey mümkün değil kanunen. Siz istediğiniz takdirde eşinizin kütüğünde kalırsınız ve onun soyadını kullanırsınız. Avukat bile öyle dedi demişsiniz ama yanlış anladınız büyük ihtimalle. Siz eşinizin soyadını kullanmaya devam edin yani istiyorsanız tabi. İlerisi için bir soruna yol açmasın.
Vatan Sağolsun kesin ben yanlış anlamışım cumku beynim dolu açım çok taze benim yanlış anlamam çok mümkün 😢😭😔

X