• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne babasıyla yaşamamızı istiyor. bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence

Bence de öyle ama benim aile bağımdan çok daha kuvvetli bi bağı var bir de evin en küçüğü. Belki ailesi kabul etmeyecek sonuçta şu an başka şehirdeler yerlerini bırakmak istemeyecekler.. ama o bu kadar istiyorken bilmiyorum ailesini istemediğimi algılıyor. Ama aynı evde yaşamak çok başka anlamıyor kendisi. Ona göre çok normal ne farkı var.
eğer ailesiyle zaten ayrı şehirdeyse seni bakıcı olarak alıyor galiba.

4 ayı geçiyor birisiyle görüşüyorum birbirimizi çok seviyoruz büyük bi olay atlattık daha da bağlandık. Evlenmek niyeyimiz ama o anne babasıyla yaşamamızı istiyor. Ortada maddi yetersizlik ya da bir ihtiyaç durumı yok belli olan sadece biraz yaşlılar ve ayrı kalmak istemiyor. Ben de karşılıklı evlerde yaşamayı önerdim ama tavizi yok aynı ev olacak kabul etmezsen sen bilirsin diyor. Annem ne kadar bağlı olduğumuzu bilmiyor ama bu niyetle konuştuğumuzu biliyor durumu anlattım "ben izin vermem beni çiğnemen gerekir" dedi. Ben kendim zaten kararsızdım ama ailesi çok iyi ve hoş insanlar olduğu için belki yapabiliriz diye düşünüyordum annem böyle diyinceye kadar. Ne yapmalıyım sizce. Daha kesin belli değil görüştüğüm kişinin ailesiyle henüz konuşulmamış bir durum belki onlar kabul etmez ama karşı taraf resti çekmiş durumda benim de annem..
Birlikte ne kadar rahat olacaksın ki kendi Anne Babam olsa bile ben ayrı evde olmak isterdim. Özellikle kapaliysan sürekli dikkat etmek zorunda kalacaksın keyfince bir uzanamayacaksin.istediğin zaman yatıp kalkamayacaksin. Onlar yanınızda diye eşinizin akrabaları varsa sürekli size gelecekler. En önemlisi çocuk olana kadar neden evliliginin tadını çıkarmayacaksin resti cekeceklerse kendileri bilirler. Bence daha şimdiden ipleri bu kadar eline verme

iyi de şimdi başka şehirde olan insanların düzenini niye bozuyor

hani hastalanınca balar mıyız tek kalınca bize gelseler olur mu diye bir yaklaşımı da yok

asla derim bu tavırdaki birine

annesine babasına da yazık oyuncak mı insanlar paşanın keyfi istedi diye düzen boz, gelin ile yaşa

Adam bakıcı ariyor ana babasina. Ki ailesiyle bile birlikte oturmus aliskanlik edinmis hali yok. Sen zahmete girip bekar hayatina devam etmek icin ailenle yasama, evlenince genc bi kizin tum hayallerini hice say. Yok efendim o kadar basit degil, cidden sinir oldum ya

Ya guzel arkadasim madem aza kanaat etmek istiyorsun tamam ama sevgilin niye aza kanaat etmiyorda hersey onun istedigi gibi olsun istiyor. Sen sevdiginle evlendigin icin kabul etmek zorunda hissediyorsunda sevgilim sevdigiyle evlenmiyecekmi? Neden bu yokuşa sürmek istemesi, zorlami evleniyor seninle? Buarada sizin yaslariniz kac?
22 25 çok da büyük değiliz 2 yıl içinde plana göre evlenmiş olacağız

Adam bakıcı ariyor ana babasina. Ki ailesiyle bile birlikte oturmus aliskanlik edinmis hali yok. Sen zahmete girip bekar hayatina devam etmek icin ailenle yasama, evlenince genc bi kizin tum hayallerini hice say. Yok efendim o kadar basit degil, cidden sinir oldum ya

sıkma kendini sinirlerini bozma

karnındaki sabiyi düşün

sen gelinle oturmazsın diyeceğim de bebek kız mı erkek mi bilemedim :)))))

İçimdeki mantık da bunu diyor ama hep bi fedakarlık yapma aza kanaat etme gbi bi eğilime sahibim. Sevdiğim insanla olacağım her şey istediğim gibi olmasan ne olur ki diyorum bazen ama biliyorum çok zor olacak ve aramzdaki de yıpranacak. Ha belki başarabilecem onun için çok daha kıymetli olacam ama yine de zor.
Heee, evet öyle.
Sonra o sevdiğin insan gidecek, aranızda koca uçurumlar ve nefret ettiğin bir adam gelecek.
Yapmayın kendinize ve sevginize edersiniz.
Yanınızda kalsanızda kalmasanızda büyüklere hiç birşey olmuyor.
İnanın...

konu sahibi bu adam ilerde de her olayda ''ben böyle istiyorum böyle olmasını istemiyorsan sen bilirsin'' diyecek bir tip mi ? buna yoğunlaşın biraz da.
şu anda sadece ev konusu sizi huzursuz ediyor. peki yarın bi gün her konuda bu tavrını sürdürürse ?
sizin isteklerinizi göz ardı etmemeli. en azından orta yolu bulmaya çalışmalı. sevgiliniz hemen kestirip atıyor. iyice gözlemleyin ve düşünün derim.

Öyle. Bi kızmiçin ne olduğumu anlamıyor. Üzüldüm söyledğinde zoruma gştti ailemi istemiyrsun diue dedim hiçbi kız evliliğini ailesiyle yaşayacam diye hayal kurarak heveslenmez.

Bence kesinlikle kabul etme rahat edemessin kocanla keyifle istediğin şeyleri yapamassın edemessin çok kötü bir durum birde 4 ayı geçen bir görüşmede nasıl evlenme yoluna girilir yaşınız büyük mü acaba.

Ailesinin bakıma ihtiyacı yok şuan çok şükür sağlıklılar . Annem benim çok mantıklı bi karar alabilecek kadar tecrübeli olmadığımı biliyor. Ben de hissediyprum kabul wtsem yüzde 90 pişman olacam aramız bozulacak..
Bakıma ihityaçları yoksa bence de ayrı evde olmamalı, ve sen de gönlün kabul etmek istese de sorun çıkacağını düşünecek kadar mantığın var , evlenme kararı alabilecek bi insnaın bu kadar şeyi düşünmeye aklı olur zaten Annenin kati tepkisi kızını yıpratacağını düşünmeden verişmiş ağır vi tepki, biraz annen çoğunlukla sevgilin hatalı Ama sevgilini de anlamaya çalış onu da kırma karşılıklı ev fikri çok olumlu bence zamanla alışıp kanul edecektir

Şimdiden tutturuyorsa böyle bir şey için kaç derim.
Ayrı evlerde olduğumuz halde çoğumuz kaynana ile sorunlar yaşıyoruz. Aynı evi düşünemiyorum bile. Ev ev üstüne olmaz. Hele yaşın küçükse, çalışmıyorsan vs hemen evlencem diye evlenme.
Çalışacağım okulumu bekliyorum ben hem de güzel bir mesleğim olacak inşallah. Evet bence de kabul etmemeliyim. Onu ikna etmek için ne yapabilirim

valla ben bu erkekleri anlamıyorum ya kendileri zaten işte güçte oluyorlar ana babalarını aksam yatıs vaktinde görüyorlar ama biz kızlar sürekll aynı evde her sanıyemız anne ve babalarımızla geciyorken biz sesimizi cıkarmıyoruz el kapısına gidiyoruz beyfendiler kız gibi nazlanıyor neymis kesinlikle olmazmıs cnm yol ver gitsin insan blr der konusuruz anlasırız tatlı tatlı ama yok neymis kesinlikle ayrı oturamazmıs cnm ondan sana koca olmaz yarın birsey isteyeceksin o istegin evin kaynanasından kayınbabasına kadar izinden gececek gezmek isteyeceksin onlar olacak ya ben ayrı oldugum halde bile bir yere gidelim desem neymis annem gezemedi duyarsa üzülür ileride gezeriz diyor yani bu erkeklerin ipiyle kuyuya inilmez sakın taviz verme biz verdik bak gör....

22 25 çok da büyük değiliz 2 yıl içinde plana göre evlenmiş olacağız

Benim yasim 29 ablan sayilirim 2 yila yaklasik evliyim ve sana nacizane tavsiyem, senle bole konusan bi erkege asla taviz verme. Gencligine, heveslerine yazik gunah. Yaslari da cok
sıkma kendini sinirlerini bozma

karnındaki sabiyi düşün

sen gelinle oturmazsın diyeceğim de bebek kız mı erkek mi bilemedim :)))))

Cinsiyet belli degil henuz ablasi :) ama rabbime buyuk konusmiyim gelinimle oturmayi asla istemem. Yazik gunah gencecik kizin hayallerine. Boyle okuyunca uzuluyorum

Şimdi aşkından yaparsın gibi düşünüyorsun ya hiic öyle olmayacak. Detaylıca düşün. Aslından ölsem ben bunu kabul etmem. Başbaşa kalamayacaksiniz mesela. En ufak bi laf sokma olsa tartışma olsa yalnız kalacaksın. Kendi evimiz gibi hissedemeyeceksiniz. Özel günlerde romantik bir yemek yiyelim diyemeceksinz romantizm anca kendi odamızda olacak. Televizyonda bile herkes ne derse o açılacak. Eğleneceksiniz ama kendi evimiz diyemeceksiniz hep bir sığıntı hissi. Değer mi?? Bencil bir erkek için değer mi?? Bencil olmasa size seçme şansı verir ya kabul et ya kapı orada demez. Baskı yapıyor annesi ve babası daha kıymetli yani. Kendi mutfağımds istediği i pisirdim diyemeceksem ayağımi uzatıp tv izleyemeyrceksem hic evlenmem daha iyi. Elin annesine bakacağım kendi annemle otuturum en azından kendi evim derdim.

Ben evlenince yurt dışına gelin geldiğim için evimiz hazır değildi ve mecburen kayinvalide ile yaşadım 6 ay kadar..ne çektiğimi bir ben bilirim birde allah..Asla böyle bir teklife evet deme.inan bana çok pişman olursun..

4 ayı geçiyor birisiyle görüşüyorum birbirimizi çok seviyoruz büyük bi olay atlattık daha da bağlandık. Evlenmek niyeyimiz ama o anne babasıyla yaşamamızı istiyor. Ortada maddi yetersizlik ya da bir ihtiyaç durumı yok belli olan sadece biraz yaşlılar ve ayrı kalmak istemiyor. Ben de karşılıklı evlerde yaşamayı önerdim ama tavizi yok aynı ev olacak kabul etmezsen sen bilirsin diyor. Annem ne kadar bağlı olduğumuzu bilmiyor ama bu niyetle konuştuğumuzu biliyor durumu anlattım "ben izin vermem beni çiğnemen gerekir" dedi. Ben kendim zaten kararsızdım ama ailesi çok iyi ve hoş insanlar olduğu için belki yapabiliriz diye düşünüyordum annem böyle diyinceye kadar. Ne yapmalıyım sizce. Daha kesin belli değil görüştüğüm kişinin ailesiyle henüz konuşulmamış bir durum belki onlar kabul etmez ama karşı taraf resti çekmiş durumda benim de annem..
o sana sen bilirsin diyo sen ona bende de böyle sen bilirsin diyemiyosun. demek ki o senin kadar sevmiyo boşuna bağlıyız diyip kendini kandırma. anasıyla bir olmak istese karşılıklı da kabul ederdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back