• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne babasıyla yaşamamızı istiyor. bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
böyle bir şeyi kabul etmezdim. ev üstüne ev olmaz. ne kadar iyi olunursa olunsun, bir arada yaşamak farklı bir şey. benim babannem de yaşlı. 77 yaşında ve tek yaşıyor. aile apartmanı. ama hiç birimizin evinde sürekli yaşamak istemiyor. yatış saatim, kalkış saatim, yemek saatim uymaz. gelenim gidenim olur, sıkıntı veririm. beni kendi halime bırakın, arada gelin yoklayın der. genel temizlik dışında günlük işlerini bile yapar. evi her zaman derli topludur. torunları için dolabında hep kek, kurabiye bulundurur. maşşallahı var. ama uzakta olmazdı. çünkü hastalık oluyor, hemen ilgileniliyor.
Aynen öyle. Bir yere misafirliğe ikimizin gitmesi gerekse bile biz gidiyoruz derken bi alınma konusu olabilir ki bizim şuan alıştığımız düzen çok farklı burda kendi ortamımızda. Kendş de yapamaz sonradan o da zorlanır ama farkına vardıramıyorum

taviz vermeyecek kadar kati ,sen bilirsin diyecek kadar umursamaz olduguna gore gercekten cok bagli olduguna emin misin sana.. herkesin annesi babasi kendine kiymetli nedir yani bu. ozaman toplasin 6niz kalin bi evde sen de birakma madem anne babacigini

bulınmaz hint kumaşı heralde beyimiz

Söylemem
Resti çektiyse sende resti çek.
Madem 4 ayda çok bağlandınız bakalım seni kaybetme düşüncesi onda nasıl bi etki yaratacak.
Söylemem lazım zaten sonuçta ben de ailemi çiğneyemem. O bundan vazgeçwbilir ama birlikte olmak istiyorsa ki karşılıklı evleri de önerdim. Orta yolu bulmaya çalışıyorum..

Yaa değil mi bdnce de. Erkeğin duruşu önemli olur bu durumda biliyorum ama yine de endişeliyim baya. Annesine babasına ben saygısızlık etmem hürmette eksik etmem ama ne yaparsam yapayım işler yolunda olmayacak biliyorum. Annesi de sessiz öyle üstüme varacak birisi değil ama ne olursa olsun problem olacak. O alıştığı düzen olsun isteyecek olmazsa beni yetersiz görecek ya da bana şöyle olsun diyecek ben farklı isteyecem falan filan derken.. ki bunlar basit meseleleryine genele bakılınca. Ay napayım o zmaan kabul etmezse ayrılcaz mı ;(
kabul etmezseniz dünyanın sonu değil herkes evlenip beraber yaşamıyor
kabul etmediniz diye sizden ayrılacak adam zaten bırakın ayrılsın demek ki sizi sevmiyor anlamış olursunuz
bi o mu var evlenen ?herkes beraber de o mu ayrılıyor anasından babasından?
sizin ananız babanız yok mu ?
siz de sonuçta evlenince baba evinden çıkıyorsunuz , e ananızı babanızı bırakıp da ne diye başkasının anasıyla babasıyla yaşamaya gidiyorsunuz ?
evlenip de kocanızın anasıyla babasıyla yaşayacağınıza evlenmeyin kendi ailenizle oturun , sizin ananız babanız değerli değil mi ?

İnsan belli bir yaştan sonra kendi anne babasıyla bile yaşamak istemiyor. Niye bir ömür onun anne babası ile aynı evde yaşamak zorunda olasın ki?
Hadi yaşlılar diyelim, karşı daire fikrini sunmuşsunuz, ona bile atarlanmış bey efendi.
Sadece 4 aydır tanıdığın birisi, orta çözümde buluşmak yerine, işine gelirse diye sana rest çekiyor farkında mısın?
Ve sen de acaba onun dediğini mi yapsam diye düşünüyorsun.
Yaşın küçük mü?

taviz vermeyecek kadar kati ,sen bilirsin diyecek kadar umursamaz olduguna gore gercekten cok bagli olduguna emin misin sana.. herkesin annesi babasi kendine kiymetli nedir yani bu. ozaman toplasin 6niz kalin bi evde sen de birakma madem anne babacigini
Çok bağlı ailesine benim anlayabileceğimden de fazla. Ben dediğimde ailen de kalmak isterse bizle yaşamak isterse başımın üstünde yeri var ben kabul ederim diyor. Tabi ailesi yaşamıyorsa.

Söylemem

Söylemem lazım zaten sonuçta ben de ailemi çiğneyemem. O bundan vazgeçwbilir ama birlikte olmak istiyorsa ki karşılıklı evleri de önerdim. Orta yolu bulmaya çalışıyorum..

adamda orta yol yok ki..
istemezsen olmaz bu iş demiş..
adam net..
o göze almış siz oldurmaya çalışmayın sizde net olun..
anasına babasına bakacak birini arıyor, kendi ailem olsun gibi bir derdi yok belli ki..

Kesinlikle kabul etme. O sizi hemen reddediyosa sizde sakın alttan alıp taviz vermeyin. Evlenince hergün mutsuz olacağınıza. Bi kere mutsuz olursunuz.

4 ayı geçiyor birisiyle görüşüyorum birbirimizi çok seviyoruz büyük bi olay atlattık daha da bağlandık. Evlenmek niyeyimiz ama o anne babasıyla yaşamamızı istiyor. Ortada maddi yetersizlik ya da bir ihtiyaç durumı yok belli olan sadece biraz yaşlılar ve ayrı kalmak istemiyor. Ben de karşılıklı evlerde yaşamayı önerdim ama tavizi yok aynı ev olacak kabul etmezsen sen bilirsin diyor. Annem ne kadar bağlı olduğumuzu bilmiyor ama bu niyetle konuştuğumuzu biliyor durumu anlattım "ben izin vermem beni çiğnemen gerekir" dedi. Ben kendim zaten kararsızdım ama ailesi çok iyi ve hoş insanlar olduğu için belki yapabiliriz diye düşünüyordum annem böyle diyinceye kadar. Ne yapmalıyım sizce. Daha kesin belli değil görüştüğüm kişinin ailesiyle henüz konuşulmamış bir durum belki onlar kabul etmez ama karşı taraf resti çekmiş durumda benim de annem..
Bir hayat iki kişinin ortak kararıyla kurulur.Birinin isteğini diğerine dayatmasıyla ve tehdit eder gibi ya kabul edersin ya sen bilirsin tavrıyla olmaz.Sana kabul ettirmeye çalıştığı şey öyle küçük birşy değil.Bir de paşam,taviz vermiyor.

Bak tatlım,sadece anneyle oturanlar bile sıkıntı yaşarken,hem anne hem baba.İsterlerse dünyanın en iyi insanları olsunlar aynı evin içinde olmaz.Sen kurulu bir düzene gideceksin.Yaşlı insanlar.Annen baban değil.Herkesin kendi düzeni,kendi eşi dostu misafiri v.s var.Ne diye kendini böyle bir sorumluluğa atıyorsun.Hem de karşında sana zorla kabul ettirmeye çalışan bir egoist varken.Ne yapsam diye düşünmen bile hata.Anneni dinle.

Bu anne baba kac yasindalar peki? O zaman oldu olacak sizinde anne babaniz gelsin maaile beraber oturun. Ne kadar sacma bir mantik ya

Bence
kabul etmezseniz dünyanın sonu değil herkes evlenip beraber yaşamıyor
kabul etmediniz diye sizden ayrılacak adam zaten bırakın ayrılsın demek ki sizi sevmiyor anlamış olursunuz
bi o mu var evlenen ?herkes beraber de o mu ayrılıyor anasından babasından?
sizin ananız babanız yok mu ?
siz de sonuçta evlenince baba evinden çıkıyorsunuz , e ananızı babanızı bırakıp da ne diye başkasının anasıyla babasıyla yaşamaya gidiyorsunuz ?
evlenip de kocanızın anasıyla babasıyla yaşayacağınıza evlenmeyin kendi ailenizle oturun , sizin ananız babanız değerli değil mi ?
Bence de öyle ama benim aile bağımdan çok daha kuvvetli bi bağı var bir de evin en küçüğü. Belki ailesi kabul etmeyecek sonuçta şu an başka şehirdeler yerlerini bırakmak istemeyecekler.. ama o bu kadar istiyorken bilmiyorum ailesini istemediğimi algılıyor. Ama aynı evde yaşamak çok başka anlamıyor kendisi. Ona göre çok normal ne farkı var.

bu siteyi biliyorsun

aç oku konuları sonra da tekrar düşün

olur mu olmaz mı diye

karşıdaki de sen de melek olsan da olmaz

insan kendi annesi ile yapamıyor

ya bırak başka şeyi evde ne ağız tadı ile sevişebilirsin ne ağız tadı ile kavga edebilirsin

yaşlı demişsin de geçen konu vardı orada da yazdım 80 yaşındaki anneannem yalnız yaşıyor Ankara'da

hani öyle köyünde, akrabası eşi dostu ile değil bildiğin Ankara'da, çevresinde akraba vs olmadan

karı koca yaşasınlar birlikte, ev işlerine yardımcı lazımsa da verin parasını tutun birini

sevgiliniz sizi eve yardımcı olarak mı alacak acaba

Bu anne baba kac yasindalar peki? O zaman oldu olacak sizinde anne babaniz gelsin maaile beraber oturun. Ne kadar sacma bir mantik ya
Benimkiler genç daha annem 40 olmadı. Anne babalarımız arasında ort bi 10 15 yaş var galiba

Aynı ev işi bence de çok zor olmalı tabi ki Ama çok yaşlılarsa kendi başlarına idare edemiyorlarsa durum değişebilir, annenin bu kati tutumu yanlış, tamam kıznın mutluluğunu istiyor ama senin o adamı sevdiğini de düşünmeli ve karatı sana bırakmalıydı.
Ailesinin bakıma ihtiyacı yok şuan çok şükür sağlıklılar . Annem benim çok mantıklı bi karar alabilecek kadar tecrübeli olmadığımı biliyor. Ben de hissediyprum kabul wtsem yüzde 90 pişman olacam aramız bozulacak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back