anne babasıyla yaşamamızı istiyor. bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4 ayda evlenecek kadar vefa borcu neymiş, ben de merak ettim.

Vah gencecik kiz herseyi toz pembe saniyor. Cocuk kizi cok seviyor uzerine titriyor, ailede oyle olacak kiza tabi. Bir dedigi iki edilmeyecek, zaten orf var adet var en kucuk evlat mecbur ailesiyle yasanacak o yuzden rest de cekebilir ama kizimizi sevdigine hemfikirmiyiz tabiki kizin askindan gozu birsey gormuyor. Simdi bu dusunceler hep genclikten yasi 25i gecsin bakalim o zamanda boyle dusunecekmi? Umarim cok gec kalmis olmaz. Ayrica ortada vefa falan yok, tipik aşık kız avunmacaları

Ya ama ayrılmak çok fazla. Benim ona çok büyük bir vefa borcum var. Evet vefa bodcm yüzündee de herşeyi kabul edecem diye bir şey yok ama öyle hemen kestirip atmam atamam da.

Vefa borcun var diye kendinimi feda ediyorsun guzelim. Kiymet bilecekmi saniyorsun? Sanmaki kv kp ile yasadign icin seni el ustunde tutacak. ' gorevin' olarak gorecek. Hadi diyelim kv veya kp yatalak olacklsr bakmasi cok zor. Inan onlara bakan tek kisi sen olacaksin ayni evde yasadign icn. Psikolojin alt ust olacak, kendinden bezeceksin. Nedir bu vefa borcun cok merk ediyorum. Bak bu dunyada kimse baskasini kendinden fazla dusunmez bunu unutma.

Annene yeri gelir uff tamam anne yetr dersin ama Kayinvalidene tamam demekle yetinirsn. Agzindan baska laf cikmaz saygisizlik olmasin diye. Okuz gibi oturur hersey icine. Ayy sabh sabah seni ikna edecgm diye parmaklarim yoruldu yaa

Biz neyi tartışıyoruz o zaman.Sen zaten gözünde onun sana uyguladığı bu yaptırımı şirinleştirmişsin.
Onun geleneği
onun anne babası onun ne istediği onun adeti onun ne hissettiği....
bu ilişkide ben seni göremiyorum.Senin ne hissettiğini,ne istediğini,senin anneni babanı...
Hangi yüzyıldayız hala gelenek diyorsunuz adet diyorsunuz gencecik bir insansın.Bu hayatı sen yaşıyorsun.Yarın büyük bir sorunla karşılaştığında,ne o sesi titreyen gözünün içine bakan adam,ne dediğini iki etmeyen ailesi kalır yanında.Evlilik 2 ayrı kültürde 2 ayrı mizaçta 2 ayrı ailede büyümüş iki ayrı insanın ORTAK paydada birleşip kendilerine bir yuva kurmasıdır.Bir kişinin ailesinin isteğiyle,kendi gereksiz geleneğiyle yürüyecek bir şey değildir.Anne baba da henüz 50-60 yaşlarında yaşlı sayılmayacak insanlar.Bir kere 2 ayrı çiftin aynı evin içinde yaşıyor olması bile ne kadar çirkin.
Seni çok seven adam ya kabul edersin ya gidersin diyor.Sen takılmışsın bir sevgiye.Seni anlamadıktan,isteklerine önem vermedikten sonra ferhat olup aşkından dağları delse ne olur

Birde bunun geleni gideni var, surekli yatili misafirin olacak mecbur. Hem baska sehirdesiniz hemde sevgilinin diger kardesleri esleri ve cocuklari illa k.valide k.peder gormeye gelecek ve kalacaklar. O zaman birde o kalabaligi agirlamak zorunda kalacaksin.

Ya olmuyosa yapacak bir şey yok bu konuda ortak bişeye varamazsak ayrılırız. Sadece o raddeye kadar elimden geleni yapmak istyorum. Ama işte diyelim son anda istemeye gelecekler konuştk anlaşamadık hadş ayrılalım olacak. O zaman ne olacak? Daha zor gelecek . Daha çok canm yanacak ama en azından "belkim keşkkem" olmayacak. Olmayacak da sonra ne olacak 1 yılda onu unut sonra anca hayak et yeni bir hayatı..

Valla canim burda birak 1 yili 10 yillik sevgililer ayriliyor, fikir uyusmazligindan. Allah korusun evlendin sorun cikti o zaman da ayrilmayacakmisin evlendim zaten diye? Kendine ediyorsun ne ediyorsan, gunah gencligine

4 ayda vefa borcuna bulaştıysan, 1-2 sene için emek verdim, ayrılamam diye konu açarsın. vazgeçmen daha zor olur.
bu konular uzadıkça düzelmez. aksine böyle hayati mevzularda net ve kesin bir karara varmalısınız ki, sen ve sevgilin ona göre adım atın. birbirinizi oyalamayın.

İşte içindeyken o kadar kolay olmuyor maalesef .. annemi tabi ki asla çiğnemem. Onun annesiyse ailesiyse benim de ailem . Sevdiğini bliyorum ama ailesi bu kadar önemli ben de yeni ailesi olup o kadar değerli olamayacaksam bilmiyorum kaldıramam. Şunan bu konu dışında başının evet tacıyım ama evet annesinin bi lafıyla da beni kenara atmayacağından emin miyim sormak lazım bu kadar dediklerinizden sonra. Evet saygısızlık yapmam ama insanım bunalırım. Bi isteksizliğimi görüp beni gözünden düşürürse ne olacak. Her şeyi geötim sevgimizin daim kalacağından şüphem var merl etmeyin bu işin orta yolu yoksa ben de olmayacağım..

Haklısın yoksa daha da zarar.. işte korkusu da o ailem elden ayağa düşmesi mi lazım illa diyo ama ooooofff beynim patladı valla ja :) şimdi düşüncesiyle böylwyken evlenşnce ne yapacam. Yapamayacam.

bak canım ben 12 yıllık evliyim. eşimin ailesiyle ciddi sorunlar yaşadığımız için görüşmüyorum. eşim de mesafelidir ama geçen hafta o umursamadığı annesinin lafıyla o kadar üzerime geldi ki, iki çocuğa rağmen boşanalım diyecek kadar öfkelendim. söylediği de şu:"kötü de olsa onlar ailem". ben de:" iki çocuğumla biz neyiniz? ailen değil miyiz?" o zaman saçmaladığının farkına vardı.
düşün 12 yıllık evlilik, iki çocuk ve kurduğu cümle. bu erkeklere güven olmaz.

Haklısın yoksa daha da zarar.. işte korkusu da o ailem elden ayağa düşmesi mi lazım illa diyo ama ooooofff beynim patladı valla ja :) şimdi düşüncesiyle böylwyken evlenşnce ne yapacam. Yapamayacam.
aile bakıma muhtaç olsa ve bakmasa, sen de o kadar insafsız olmazsın herhalde.
neden şimdi bir arada mecbur olasın ki? kendi düzenleri var o insanların. şimdiye kadar kimse için bozulmamış da, seninle evlenirken mi elden ayaktan düşüp bakıma muhtaç hale geliyorlar?
bahane bunlar. senin vicdanına oynuyor. kanma.

Yakın oturmaya ikna et ama ayrı evin ayrı mutfağın olsun senin hiç mi gelenin gidenin olmucak bir arkadaşın gelse rahat rahat oturamicaksin. o tabi rahat giyecek sortunu uzatıp bacaklarını paşam keyif sürecek ya sen? Yatak odana gecmeyi bekliceksin gecelik giymek için hep sessiz sevişmek zorunda kalacaksın duyarlar diye cinselliğini bile yasayamicaksin .bir süre sonra adam haz almamaya baslicak ne heyecan var ne bisey gir yatağa bitti gitti oynasma yok cilve yok vs

Hayatını karartma derim şimdiden sana resti çeke adama ailesiyle mutluluklar dile yoksa ilerde buraya YARDIIIIM diye konu açarsın NET!!!!!

Bence olmaz yani aynı ev. En azından altlı üstlü olsun ama yine aynı ev olmasın. hayatını yaşayamayamazsın. En basiti rahat bile giyinemezsin

canım ben eşimin ailesiyle yasamıyorum. fakat ramazan dolayısıyla ordayım suanda. ramazanın 4. gunundeyz daha 1 ay kalaacagım orda. ınan bana cok zor. giymen yemen ıcmen oturman. eşinle olan ılıskın.... ne kadar melek olsalar bile rahatsız bir ömür gecirirsin. sakın dıyorumm. ayrıca esımden once basıma gelen bı olayı anlatcam sanaa. ondan once bır sevglm vardı aynı ıs yerınde calısıyoduk iş ciddiye bınınce annesıyle oturmamı ıstemıstı o da. asla ıstemedm. lütfen canım annem cok ıyıdır sana hıc bısey yaptrmaz vs..... erkekler ıcın annelerı mukemmeldır zaten.. cevabım; hayır oldu. ve ayrıldık. hıcde pısmanlık duymadım. cunku eger benı cok cok sevse o yaslı annesını dahı gozu gormezdı. en azndna ben suna razı olrdm bnı yeterı kadar seven bı erkek okey . yaslı annesıne gıder temızlık yapar ederımm ama onun dısında yakın oturamam . gezdırırım ble dıye dusunuyordum. fakat işler oyle ılerlemıyor. suan genc bı kaynanam var dusun ki :) neyse gel zaman gıt zaman baktım kı yakn bır arkadasımla beraber sesımı cıkarmadım . eşimle tanıstım uzerındn 2 sene gectı evlendık mutluyum. arkadasımda onunla evlenmıs. sonuc ; MUTSUZ. ve ben bunu yakın bı kaynaktan ogrendım. bı arakadas grubu toplanınca dedıkodu ıster ıstemez yapılır ya.. hamıleymıs kadın resmen ezıyet edyomus herseye karısıyomus . ogluyla alısverıse gıdıp onu evde bırakıyomus. gece yatak odasna gırıyomus ve eve misafir alma dıyrmus. bi kıyafet alsa laf edıyomus oglum kazanıyor sen harcyosun dıye. kız dayanamamıs ıse gırmıs yınede adı cıkmıs.. evlencegın ınsanı ıyı sec. her gun uzulecegıne 1 hafta en fazla üzül.. demek istedıgm cıdden kendıne yazık etme. sonra senı burda kaynanamla anlasamıyorum seklnde bı konuyla gormeyelım.

36 sayfa yazmışlar sana burda.. Çok büyük Bi kısmı belki de tamamı bilmiyorum sana olmaz, kabul etme ayrıl diyor. Bu insanların bi bildikleri var herhalde diye düşün bi. Burada kaç kişi tecrübelerine dayanarak bi şeyler söylüyor. İlla ben de tecrübe edip pişman olucam hayatımı mahvedicem ondan sonra ayrılıcam diyorsan sen bilirsin.

Yakın oturabilirsin hadi aynı binayı da kabul edelim ama aynı evin için olmaz bunu arkadaşının ailesinin de kabul etmemesi lazım ne kadar anlaşsan ne kadar sevsen de olmaz ailesini. Ben 5 yıllık evliyim bu kadar kesin konuşuyorum. Bir zaman sonra ailesinin normal davranışları bile batmaya başlayacak. Siz tükeneceksiniz en çok da üzülen sen olacaksın. Sen sanıyor musun ki eşin sen aynı evin içinde birşeye kırıldığında senin yanında olacak? Olmayacak canım öyle bir yaşam formu üretilmedi henüz

Evimiz başka sehirde olmasına rağmen 4 ay kadar onlarla aynı şehirde kaldık arada bizimkilere gel git de yaptık ama yok arkadaş ne olaylar çıktı öyle ..allah korusun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…