- Konu Sahibi P3rimasali
-
4 ayda evlenecek kadar vefa borcu neymiş, ben de merak ettim.
Ya ama ayrılmak çok fazla. Benim ona çok büyük bir vefa borcum var. Evet vefa bodcm yüzündee de herşeyi kabul edecem diye bir şey yok ama öyle hemen kestirip atmam atamam da.
Biz neyi tartışıyoruz o zaman.Sen zaten gözünde onun sana uyguladığı bu yaptırımı şirinleştirmişsin.Bu konı dışında çok deli divane ki zaten buradan bu şekilde rest çektiği görünüyor diye hepiniz sevmediğini düşünüyorsunuz ama ben beni ne kadar sevdiğini biliyorum. İnsan her şeyde rol yapamaz sesinin titreyişinden gözlerinden her şeyini anlıyprum. Onun için gerçekten çok önemli bu mevzu. Hani bize "ailenle bir daha görğşmeyeceksin" denemesi gibi geliyor ona. Ailesi, ondan sonra da benim bi dediğimi iki etmez normalde. Bana ters düşen tek şeyi bu çocuğun. Onların gelenekleri çyle. En küçük çocukla yaşar aile. Yani olmazsa onun için knedini hayırsız evlat anne abbasını çöpe atmış gbi hissedwcek. Ailesi de zamanında çok zorluk çekmiş yarı yolda bırakıyor gbi hissediyor bumun öyle olmadığını olmayacağını anlatmaya çalşıyorm bende. Beni sevemedğni düşğnmeyin
Ya olmuyosa yapacak bir şey yok bu konuda ortak bişeye varamazsak ayrılırız. Sadece o raddeye kadar elimden geleni yapmak istyorum. Ama işte diyelim son anda istemeye gelecekler konuştk anlaşamadık hadş ayrılalım olacak. O zaman ne olacak? Daha zor gelecek . Daha çok canm yanacak ama en azından "belkim keşkkem" olmayacak. Olmayacak da sonra ne olacak 1 yılda onu unut sonra anca hayak et yeni bir hayatı..Vefa borcun var diye kendinimi feda ediyorsun guzelim. Kiymet bilecekmi saniyorsun? Sanmaki kv kp ile yasadign icin seni el ustunde tutacak. ' gorevin' olarak gorecek. Hadi diyelim kv veya kp yatalak olacklsr bakmasi cok zor. Inan onlara bakan tek kisi sen olacaksin ayni evde yasadign icn. Psikolojin alt ust olacak, kendinden bezeceksin. Nedir bu vefa borcun cok merk ediyorum. Bak bu dunyada kimse baskasini kendinden fazla dusunmez bunu unutma.
Annene yeri gelir uff tamam anne yetr dersin ama Kayinvalidene tamam demekle yetinirsn. Agzindan baska laf cikmaz saygisizlik olmasin diye. Okuz gibi oturur hersey icine. Ayy sabh sabah seni ikna edecgm diye parmaklarim yoruldu yaa
4 ayda vefa borcuna bulaştıysan, 1-2 sene için emek verdim, ayrılamam diye konu açarsın. vazgeçmen daha zor olur.Ya olmuyosa yapacak bir şey yok bu konuda ortak bişeye varamazsak ayrılırız. Sadece o raddeye kadar elimden geleni yapmak istyorum. Ama işte diyelim son anda istemeye gelecekler konuştk anlaşamadık hadş ayrılalım olacak. O zaman ne olacak? Daha zor gelecek . Daha çok canm yanacak ama en azından "belkim keşkkem" olmayacak. Olmayacak da sonra ne olacak 1 yılda onu unut sonra anca hayak et yeni bir hayatı..
İşte içindeyken o kadar kolay olmuyor maalesef .. annemi tabi ki asla çiğnemem. Onun annesiyse ailesiyse benim de ailem . Sevdiğini bliyorum ama ailesi bu kadar önemli ben de yeni ailesi olup o kadar değerli olamayacaksam bilmiyorum kaldıramam. Şunan bu konu dışında başının evet tacıyım ama evet annesinin bi lafıyla da beni kenara atmayacağından emin miyim sormak lazım bu kadar dediklerinizden sonra. Evet saygısızlık yapmam ama insanım bunalırım. Bi isteksizliğimi görüp beni gözünden düşürürse ne olacak. Her şeyi geötim sevgimizin daim kalacağından şüphem var merl etmeyin bu işin orta yolu yoksa ben de olmayacağım..Biz neyi tartışıyoruz o zaman.Sen zaten gözünde onun sana uyguladığı bu yaptırımı şirinleştirmişsin.
Onun geleneği
onun anne babası onun ne istediği onun adeti onun ne hissettiği....
bu ilişkide ben seni göremiyorum.Senin ne hissettiğini,ne istediğini,senin anneni babanı...
Hangi yüzyıldayız hala gelenek diyorsunuz adet diyorsunuz gencecik bir insansın.Bu hayatı sen yaşıyorsun.Yarın büyük bir sorunla karşılaştığında,ne o sesi titreyen gözünün içine bakan adam,ne dediğini iki etmeyen ailesi kalır yanında.Evlilik 2 ayrı kültürde 2 ayrı mizaçta 2 ayrı ailede büyümüş iki ayrı insanın ORTAK paydada birleşip kendilerine bir yuva kurmasıdır.Bir kişinin ailesinin isteğiyle,kendi gereksiz geleneğiyle yürüyecek bir şey değildir.Anne baba da henüz 50-60 yaşlarında yaşlı sayılmayacak insanlar.Bir kere 2 ayrı çiftin aynı evin içinde yaşıyor olması bile ne kadar çirkin.
Seni çok seven adam ya kabul edersin ya gidersin diyor.Sen takılmışsın bir sevgiye.Seni anlamadıktan,isteklerine önem vermedikten sonra ferhat olup aşkından dağları delse ne olur
Haklısın yoksa daha da zarar.. işte korkusu da o ailem elden ayağa düşmesi mi lazım illa diyo ama ooooofff beynim patladı valla ja :) şimdi düşüncesiyle böylwyken evlenşnce ne yapacam. Yapamayacam.4 ayda vefa borcuna bulaştıysan, 1-2 sene için emek verdim, ayrılamam diye konu açarsın. vazgeçmen daha zor olur.
bu konular uzadıkça düzelmez. aksine böyle hayati mevzularda net ve kesin bir karara varmalısınız ki, sen ve sevgilin ona göre adım atın. birbirinizi oyalamayın.
bak canım ben 12 yıllık evliyim. eşimin ailesiyle ciddi sorunlar yaşadığımız için görüşmüyorum. eşim de mesafelidir ama geçen hafta o umursamadığı annesinin lafıyla o kadar üzerime geldi ki, iki çocuğa rağmen boşanalım diyecek kadar öfkelendim. söylediği de şu:"kötü de olsa onlar ailem". ben de:" iki çocuğumla biz neyiniz? ailen değil miyiz?" o zaman saçmaladığının farkına vardı.İşte içindeyken o kadar kolay olmuyor maalesef .. annemi tabi ki asla çiğnemem. Onun annesiyse ailesiyse benim de ailem . Sevdiğini bliyorum ama ailesi bu kadar önemli ben de yeni ailesi olup o kadar değerli olamayacaksam bilmiyorum kaldıramam. Şunan bu konu dışında başının evet tacıyım ama evet annesinin bi lafıyla da beni kenara atmayacağından emin miyim sormak lazım bu kadar dediklerinizden sonra. Evet saygısızlık yapmam ama insanım bunalırım. Bi isteksizliğimi görüp beni gözünden düşürürse ne olacak. Her şeyi geötim sevgimizin daim kalacağından şüphem var merl etmeyin bu işin orta yolu yoksa ben de olmayacağım..
aile bakıma muhtaç olsa ve bakmasa, sen de o kadar insafsız olmazsın herhalde.Haklısın yoksa daha da zarar.. işte korkusu da o ailem elden ayağa düşmesi mi lazım illa diyo ama ooooofff beynim patladı valla ja :) şimdi düşüncesiyle böylwyken evlenşnce ne yapacam. Yapamayacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?