- Konu Sahibi P3rimasali
Bacim biz karsılıklı oturupta gecinemiyoruz aklin varsa sen resti cekersin annen hakli
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sen böyle yazınca aklıma eşim söyledikleri geldi, benim annem mülayim sakin kimsenin işine gücüne karışmaz evlendim haftasında sıkıntı çıkardı biyere gider gelirdik surat 5 karış.. Sevgilin ailesi için kötü bişey söyleyecek hali yok her söylediğini ciddiye alma :)Aynyok benim evde kalma gibi bi durumum olmaz zaten hayırlısıyla tabi endişem de yok maddi olarak da daha iyisini bulurum elbet ama seviyorum. Nurada yansıttığım konuşmaya bakmayın o da beni seviyor. Bu konuda tavizi yok gibi ama en büyük şahidiyim benim için vazgeçtiklerininya da fedakaelıklarının. Ailesi 60 70lerinde . Son zamanlarını birlikte geöirmek istiyor. Ayrıca annesi de gençken kvden çekmiş ama babasının bilr haberi olmamış. Ben zannetmiyorum gelmek isteyeceğini ihtiyacı yoksa. Gelse de bana zorluk çıkarmaya çalışacağını ama yine de deli zor olacak kabule dersem de biliyorum. Kesin bişey yok şuan durum olarak ama bn de kendimi belirttim. Baya bi gönlümü yapmaya çalıştı bakalım ..
Bekleyelim görelim dediğim bakalım o zamana kabul eder miyim diye değil. Dedim ben bişeyim söünü vermiyorum bunu yapabileceğimi de sanmıyorum. Hiçbir genç kız eşinin ailesiyle yaşayayım diye hayal kurmaz evliliğiyle ilgili. Ha o zaman gelir duruma bakılır. Ailen bizsiz yapamayacak durumdaysa ya da bişeye ihtiyaç varsa elbet elimden geleni yaparım. Ama o zaman geldiğinde karar verileceği zaman kabul etmezsem ki şunşartlar altında edemem bana bişey demeye hakkın olmaz, söylediklerimi istemeye hakkım var biliyorsun dedim. Ailenin senşn için ne demek olduğunun farkındayım ben ailenden ayrıl demşyorum bak yine karşı evimizde olsunlar ne ihtlyaçları varsa karşılanır dedim. Bu konuşmayı baştan yapıyorum sen bana bş rest çektin kabul ettiğimi düşünme diye dediğim bi konuşma yaptık zaten. Onun da belli deüil dediğü durum belki annemler gelemk iatemeyecekler belki başka ev isteyecekler belki abim onlarda kalsın isteyecek bir şey belli değil ama yaşlandılar kendi evim varken de karşı evimde kalın dememe ailem gocunur falan dedi.Ahh ahh aşkın gözü kör kulağı sağırmış,ne kadar doğru...Bende o yaşlarda saçma bir evliliğin eşiğinden dönmüştüm,şimdi düşününce saflığıma gülüyorum...Ailemin sözünü dinledim vazgeçtim,Allah yüzüme gülmüşte olmamış.
Biz ne desekte sen hala belli değil bekleyecez bakacaz görecez diyorsun...Buraya yüz kişi yazdıysa hepsi asla diyor,annen rest çekmiş sen hala du bakalım kesin değil diyorsun.Oysa öyle kararlı ve net olmalısın ki sevgilin bir daha bunun konusunu dahi açamamalı.Evliliği evcilikle karıştırmayın,şimdi vereceğiniz karar tüm hayatınızı etkileyecek.Ben böyle kabak gibi açık duruma düşüp sonra ağlayanlara da üzülemiyorum,kendi düşen ağlamaz diye bir laf vardır.Şimdi sevgilin sana "amcamgilde bizle yaşayacak" dese onu bile düşünecek durumdasın,o derece önünü göremiyorsun...Ne diyelim,şimdiden geçmiş ola
Bekleyelim görelim dediğim bakalım o zamana kabul eder miyim diye değil. Dedim ben bişeyim söünü vermiyorum bunu yapabileceğimi de sanmıyorum. Hiçbir genç kız eşinin ailesiyle yaşayayım diye hayal kurmaz evliliğiyle ilgili. Ha o zaman gelir duruma bakılır. Ailen bizsiz yapamayacak durumdaysa ya da bişeye ihtiyaç varsa elbet elimden geleni yaparım. Ama o zaman geldiğinde karar verileceği zaman kabul etmezsem ki şunşartlar altında edemem bana bişey demeye hakkın olmaz, söylediklerimi istemeye hakkım var biliyorsun dedim. Ailenin senşn için ne demek olduğunun farkındayım ben ailenden ayrıl demşyorum bak yine karşı evimizde olsunlar ne ihtlyaçları varsa karşılanır dedim. Bu konuşmayı baştan yapıyorum sen bana bş rest çektin kabul ettiğimi düşünme diye dediğim bi konuşma yaptık zaten. Onun da belli deüil dediğü durum belki annemler gelemk iatemeyecekler belki başka ev isteyecekler belki abim onlarda kalsın isteyecek bir şey belli değil ama yaşlandılar kendi evim varken de karşı evimde kalın dememe ailem gocunur falan dedi.
Belli olmasına da 2 yıl falan var . Bilmiyorum ne olacağı belli değilken dönüp gidersem pişman olurum. Seviyorum çünkü. Ama 2 yıl sonra oldu ki onun istediği gibi bi durum oldu birlikte yaşayacağız dedi o zaman da hayır olmaz demiştim deyip dönüp gitmek çok ağır olacak. Belki anlar beni hak verir de yumuşatr kendini karşı evi kabul eder bakalımç buma bakalım diyorum ben. Ayrıca şu an gidersin sen bilirsin demiyo kalmam için uğraşıyor o şartlar altında olursak. Yok ben kendimi tanıyorum ben kendi evliliğimde zorlanacam ilk zamanlar ev hakimiyetinde öyle olsa aklımj kaybederim ben bende onsabır yok ne kadar sevsem merhamet etsem de. Beceremem. Bi yerden sonra sevmek de frenlemeyecek bazı şeyleri
biliyorum.[/QUOTE
Sen büyük sözü dinle açık kapı bırakma net tavrını koy gün gelince konuşmaların ılımlıydı zamanında diyip büyük kavgalar edecegınıze şimdi netleştir.. Yok ailem istemşyebilşr yok abimle otur fasa fiso, ben evlendiğimde bekar kaynım vardı 26 yaşında diyodum o evlensin ben ayrı çıkıcam aha adam 40 yaşında hala bekar.. Yaşlılar gibi hep kendimden örnek veriyorum ama tecrübe konuşuyo:)Bekleyelim görelim dediğim bakalım o zamana kabul eder miyim diye değil. Dedim ben bişeyim söünü vermiyorum bunu yapabileceğimi de sanmıyorum. Hiçbir genç kız eşinin ailesiyle yaşayayım diye hayal kurmaz evliliğiyle ilgili. Ha o zaman gelir duruma bakılır. Ailen bizsiz yapamayacak durumdaysa ya da bişeye ihtiyaç varsa elbet elimden geleni yaparım. Ama o zaman geldiğinde karar verileceği zaman kabul etmezsem ki şunşartlar altında edemem bana bişey demeye hakkın olmaz, söylediklerimi istemeye hakkım var biliyorsun dedim. Ailenin senşn için ne demek olduğunun farkındayım ben ailenden ayrıl demşyorum bak yine karşı evimizde olsunlar ne ihtlyaçları varsa karşılanır dedim. Bu konuşmayı baştan yapıyorum sen bana bş rest çektin kabul ettiğimi düşünme diye dediğim bi konuşma yaptık zaten. Onun da belli deüil dediğü durum belki annemler gelemk iatemeyecekler belki başka ev isteyecekler belki abim onlarda kalsın isteyecek bir şey belli değil ama yaşlandılar kendi evim varken de karşı evimde kalın dememe ailem gocunur falan dedi.
Belli olmasına da 2 yıl falan var . Bilmiyorum ne olacağı belli değilken dönüp gidersem pişman olurum. Seviyorum çünkü. Ama 2 yıl sonra oldu ki onun istediği gibi bi durum oldu birlikte yaşayacağız dedi o zaman da hayır olmaz demiştim deyip dönüp gitmek çok ağır olacak. Belki anlar beni hak verir de yumuşatr kendini karşı evi kabul eder bakalımç buma bakalım diyorum ben. Ayrıca şu an gidersin sen bilirsin demiyo kalmam için uğraşıyor o şartlar altında olursak. Yok ben kendimi tanıyorum ben kendi evliliğimde zorlanacam ilk zamanlar ev hakimiyetinde öyle olsa aklımj kaybederim ben bende onsabır yok ne kadar sevsem merhamet etsem de. Beceremem. Bi yerden sonra sevmek de frenlemeyecek bazı şeyleri biliyorum.
Tamam kesin kabul etmeyeceğimi söylemeliyim. O sa ona göre yapsın planını. Hayırlısı..Sen büyük sözü dinle açık kapı bırakma net tavrını koy gün gelince konuşmaların ılımlıydı zamanında diyip büyük kavgalar edecegınıze şimdi netleştir.. Yok ailem istemşyebilşr yok abimle otur fasa fiso, ben evlendiğimde bekar kaynım vardı 26 yaşında diyodum o evlensin ben ayrı çıkıcam aha adam 40 yaşında hala bekar.. Yaşlılar gibi hep kendimden örnek veriyorum ama tecrübe konuşuyo:)
Bence kabul etme.amcamlarda yengeme melek gibiydi.ama kizin evliligi bitcekti bu yuzden. Suan dusman gibiler4 ayı geçiyor birisiyle görüşüyorum birbirimizi çok seviyoruz büyük bi olay atlattık daha da bağlandık. Evlenmek niyeyimiz ama o anne babasıyla yaşamamızı istiyor. Ortada maddi yetersizlik ya da bir ihtiyaç durumı yok belli olan sadece biraz yaşlılar ve ayrı kalmak istemiyor. Ben de karşılıklı evlerde yaşamayı önerdim ama tavizi yok aynı ev olacak kabul etmezsen sen bilirsin diyor. Annem ne kadar bağlı olduğumuzu bilmiyor ama bu niyetle konuştuğumuzu biliyor durumu anlattım "ben izin vermem beni çiğnemen gerekir" dedi. Ben kendim zaten kararsızdım ama ailesi çok iyi ve hoş insanlar olduğu için belki yapabiliriz diye düşünüyordum annem böyle diyinceye kadar. Ne yapmalıyım sizce. Daha kesin belli değil görüştüğüm kişinin ailesiyle henüz konuşulmamış bir durum belki onlar kabul etmez ama karşı taraf resti çekmiş durumda benim de annem..
Yaa evet o zaman vazgeçmem daha zor olur . Ablalarım merak etmeyin hiçbir dediğinizi kulak arkası etmiyorum bir tane bile olumlu örnek de bulamamış olmam cabası. Ne oluraa olsun üzüleceğim kesin. Bakacam biraz daha duruşuna o da benim duruşumu çok net öğrenmiş olacak. Nasip kısmet..Tum yazdiklarini okudum canim. Bak daha 4 aylik sevgilinden vazgecemiyorsun, 2 yil gecince diceksinki onca yilimi vermisim niye vazgeceyim. Hem abileri varmis sevgilinin madem herkes cok duskun annesine babasina simdiye kadar neden bu insanlar yalniz kalmis? Bir sen misin saf olan? Ayrica sevgilin secimi annesine babasina birakmis, sana diyorki belki anneler istemeyecek, senin istememe sansin yok ama onun annesinin kararina gore hayatini idame ettireceksin.
Ne kadar iyi olursan ol olmuyor. Çocuk olunca daha da zor oluyor. Huzursuz olursunYaa evet o zaman vazgeçmem daha zor olur . Ablalarım merak etmeyin hiçbir dediğinizi kulak arkası etmiyorum bir tane bile olumlu örnek de bulamamış olmam cabası. Ne oluraa olsun üzüleceğim kesin. Bakacam biraz daha duruşuna o da benim duruşumu çok net öğrenmiş olacak. Nasip kısmet..
4 ayı geçiyor birisiyle görüşüyorum birbirimizi çok seviyoruz büyük bi olay atlattık daha da bağlandık. Evlenmek niyeyimiz ama o anne babasıyla yaşamamızı istiyor. Ortada maddi yetersizlik ya da bir ihtiyaç durumı yok belli olan sadece biraz yaşlılar ve ayrı kalmak istemiyor. Ben de karşılıklı evlerde yaşamayı önerdim ama tavizi yok aynı ev olacak kabul etmezsen sen bilirsin diyor. Annem ne kadar bağlı olduğumuzu bilmiyor ama bu niyetle konuştuğumuzu biliyor durumu anlattım "ben izin vermem beni çiğnemen gerekir" dedi. Ben kendim zaten kararsızdım ama ailesi çok iyi ve hoş insanlar olduğu için belki yapabiliriz diye düşünüyordum annem böyle diyinceye kadar. Ne yapmalıyım sizce. Daha kesin belli değil görüştüğüm kişinin ailesiyle henüz konuşulmamış bir durum belki onlar kabul etmez ama karşı taraf resti çekmiş durumda benim de annem..