anne babasıyla yaşamamızı istiyor. bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şu an annenin evinde nasılsın bilmiyorum ama bu teklifi kabul edip evlendiğin gün 4 kişinin çamaşırı, bulaşığı, temizliği, pisliği, yemeği, ütüsü sana ait olacak. çalışsanız bile bunlar senden hep beklenecek, yaşlılar ya hani.
eşinle gezip tozmak istesen anasının tansiyonu, babasının şekeri dert olacak, içinize sinmeyecek hiçbir şey.

Canım benim ben 13 yıllık evliyim kv oturuyorum. 30 yıl evvel eşini kaybetmiş bende eşimi cok sevdim gözüm hiç birşeyi görmedi amma evlendikten 3ay sonra baba evine gittim cok zor zamanlar geçirdim kv 67 yaşlarındaydı kendi doğruları cahillikleri vardı en basitinden geç kalkmamız bile surat asmasına sebeb olurdu çogu şey içimde ukde kaldı, şimdiki aklım olsa kendini idare edebildiği zamanlar ayrı yaşar şu an bana ihtiyacı oldugu zaman birlikte yaşardım, sıkıntım varmı şuan çok şükür yok sabah akşam dua eder bana ama yaşamak istediklerim içimde kaldı. Sana tavsiyem daha kocasıda başındayken kabul etme beraber olmayı zaten zamanı geldiğinde sana ihtiyacı oldugu zaman kv kp Allah rızası için yanlarında olursun senden önce nasıl hayatlarını devam ettiriyorlarsa hala ettirebilirler çok yaşlı değiller çünkü..

Sen böyle yazınca aklıma eşim söyledikleri geldi, benim annem mülayim sakin kimsenin işine gücüne karışmaz evlendim haftasında sıkıntı çıkardı biyere gider gelirdik surat 5 karış.. Sevgilin ailesi için kötü bişey söyleyecek hali yok her söylediğini ciddiye alma :)

Hayir.yani 4.ayda adam.nasil bu kdar kati siz nasil bu kadar iyi.niyetli olabiliyorsunuz ??
Oturmayin ayni evde felan.. candir kopulmaz yardima ihtiyac olur yaslilar oldukca yan.yana.oturursunuz.ama ayni ev olmak zorunda degil sonucta.siz.onun.icin.bu evliligi kabul ediyorsunuz ailesine.bakmak.icin. ha icinizden.gelir bakarsiniz.buda bi inceliktir bunada siz karar verirsiniz zorlamayla olcak.is degil zaman gectikce siE vu fikiri normallis gibi gosterecek.sizde.beyniniyde.noturleyip eksileri silecek.gormeyeceksiz taki evlenene.kadar ..
6 yillik bi iliskim var benim erkek arkdasimda cok istedi kesinlikle kabul etmedim karsi karsiya oturcagiz ha yaninda dururum yanliz kalmalari cidden uzucu icin.bile sizliyo ama.ben bunu dusunebiliyorsam oda.dusunmeli tatli dille anlatin kesinlikle kabul etmeyeceginizi belirtin

Ahh ahh aşkın gözü kör kulağı sağırmış,ne kadar doğru...Bende o yaşlarda saçma bir evliliğin eşiğinden dönmüştüm,şimdi düşününce saflığıma gülüyorum...Ailemin sözünü dinledim vazgeçtim,Allah yüzüme gülmüşte olmamış.
Biz ne desekte sen hala belli değil bekleyecez bakacaz görecez diyorsun...Buraya yüz kişi yazdıysa hepsi asla diyor,annen rest çekmiş sen hala du bakalım kesin değil diyorsun.Oysa öyle kararlı ve net olmalısın ki sevgilin bir daha bunun konusunu dahi açamamalı.Evliliği evcilikle karıştırmayın,şimdi vereceğiniz karar tüm hayatınızı etkileyecek.Ben böyle kabak gibi açık duruma düşüp sonra ağlayanlara da üzülemiyorum,kendi düşen ağlamaz diye bir laf vardır.Şimdi sevgilin sana "amcamgilde bizle yaşayacak" dese onu bile düşünecek durumdasın,o derece önünü göremiyorsun...Ne diyelim,şimdiden geçmiş ola

Bekleyelim görelim dediğim bakalım o zamana kabul eder miyim diye değil. Dedim ben bişeyim söünü vermiyorum bunu yapabileceğimi de sanmıyorum. Hiçbir genç kız eşinin ailesiyle yaşayayım diye hayal kurmaz evliliğiyle ilgili. Ha o zaman gelir duruma bakılır. Ailen bizsiz yapamayacak durumdaysa ya da bişeye ihtiyaç varsa elbet elimden geleni yaparım. Ama o zaman geldiğinde karar verileceği zaman kabul etmezsem ki şunşartlar altında edemem bana bişey demeye hakkın olmaz, söylediklerimi istemeye hakkım var biliyorsun dedim. Ailenin senşn için ne demek olduğunun farkındayım ben ailenden ayrıl demşyorum bak yine karşı evimizde olsunlar ne ihtlyaçları varsa karşılanır dedim. Bu konuşmayı baştan yapıyorum sen bana bş rest çektin kabul ettiğimi düşünme diye dediğim bi konuşma yaptık zaten. Onun da belli deüil dediğü durum belki annemler gelemk iatemeyecekler belki başka ev isteyecekler belki abim onlarda kalsın isteyecek bir şey belli değil ama yaşlandılar kendi evim varken de karşı evimde kalın dememe ailem gocunur falan dedi.

Belli olmasına da 2 yıl falan var . Bilmiyorum ne olacağı belli değilken dönüp gidersem pişman olurum. Seviyorum çünkü. Ama 2 yıl sonra oldu ki onun istediği gibi bi durum oldu birlikte yaşayacağız dedi o zaman da hayır olmaz demiştim deyip dönüp gitmek çok ağır olacak. Belki anlar beni hak verir de yumuşatr kendini karşı evi kabul eder bakalımç buma bakalım diyorum ben. Ayrıca şu an gidersin sen bilirsin demiyo kalmam için uğraşıyor o şartlar altında olursak. Yok ben kendimi tanıyorum ben kendi evliliğimde zorlanacam ilk zamanlar ev hakimiyetinde öyle olsa aklımj kaybederim ben bende onsabır yok ne kadar sevsem merhamet etsem de. Beceremem. Bi yerden sonra sevmek de frenlemeyecek bazı şeyleri biliyorum.

Yasiniz kac

Sen büyük sözü dinle açık kapı bırakma net tavrını koy gün gelince konuşmaların ılımlıydı zamanında diyip büyük kavgalar edecegınıze şimdi netleştir.. Yok ailem istemşyebilşr yok abimle otur fasa fiso, ben evlendiğimde bekar kaynım vardı 26 yaşında diyodum o evlensin ben ayrı çıkıcam aha adam 40 yaşında hala bekar.. Yaşlılar gibi hep kendimden örnek veriyorum ama tecrübe konuşuyo:)

Tamam kesin kabul etmeyeceğimi söylemeliyim. O sa ona göre yapsın planını. Hayırlısı..

Bence kabul etme.amcamlarda yengeme melek gibiydi.ama kizin evliligi bitcekti bu yuzden. Suan dusman gibiler

Tum yazdiklarini okudum canim. Bak daha 4 aylik sevgilinden vazgecemiyorsun, 2 yil gecince diceksinki onca yilimi vermisim niye vazgeceyim. Hem abileri varmis sevgilinin madem herkes cok duskun annesine babasina simdiye kadar neden bu insanlar yalniz kalmis? Bir sen misin saf olan? Ayrica sevgilin secimi annesine babasina birakmis, sana diyorki belki anneler istemeyecek, senin istememe sansin yok ama onun annesinin kararina gore hayatini idame ettireceksin.

Sende resti çek o zaman. Hatta bana kalırsa karşılıklı evleri bile isteme. Aynı evden bi farkı olmaz, sadece yatmadan yatmaya evinize uğrarsınız. Ayrı olsun, uzak olsun biraz. Yeri gelir her gün gider görürsünüz. Ama ev ev üstüne olmaz. Ne kadar sevsende kabul etme. Dediğim gibi çek sende resti.

Yaa evet o zaman vazgeçmem daha zor olur . Ablalarım merak etmeyin hiçbir dediğinizi kulak arkası etmiyorum bir tane bile olumlu örnek de bulamamış olmam cabası. Ne oluraa olsun üzüleceğim kesin. Bakacam biraz daha duruşuna o da benim duruşumu çok net öğrenmiş olacak. Nasip kısmet..

Ne kadar iyi olursan ol olmuyor. Çocuk olunca daha da zor oluyor. Huzursuz olursun

Amladığım kadarıyla şu an annesi babası yalnız yaşıyor. Sevgilin bekarken niye yanına almamış onları. Hem senin annen de sizinle kalsın o zaman. Sen de evlatsın. Senin de ona görevin var. Buna ne diyor sevgilin?

şimdilik karsı taraflı iyi aran iyi olabilir ama evlendikten sonra işler değişiyor.içine girmeyince bilemezsin.ben kv 3 ay yaşadım.bana 3 sene gibi geldi.gerisini sen düşün.sevdiğin kişinin annesine bu kadar bağlı olması evlendiğiniz zamanlar sıkıntı yaratabilir.ev ev üstüne olmuyo.çok sıkıntı çekersin bacım.ister istemez ezilirsin.sen anneni dinle bence.çünkü bazen sevmek yetmiyo inan

bu kadar kötü orneklere ragmen hala ilimli yaklasiyorsun olaya..ne diyim allah kurtarsin simdiden cunku sen bunu kabul edeceksin ve yasayip goreceksin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…