Anne-Babanızın evliliğinden ne ders çıkardınız? Size etkisi ne oldu?

hayatta akrabayla yiyip içicen alışveriş yapmıcan. halanın oğluyla evlenip 15 yıl sonra halan tarafından boşandırılmanız mümkündür.bizzat yaşanmış ailenin cocukları olarak annenizin sıksık babanenız yuzunden şiddet görmesine seyirci kalmak ve her gece ayrılmaları ıcın dua etmek: cocuguma asla asla yaşatmak istemediğim şeydir :5::50::47:

tek çıkardığım ders babam gibi biriyle evlenmemem gerektiğiydi ve buldum nihayet çok mutluyum şimdi...
kesinlikle ben de bu dersi çıkarıyorum.

ayrıca aldatan, şiddet uygulayan, içip söven bi adama çocuklarımın hatrına diyip katlanılmaması gerektiği dersini çıkarıyorum.

evin bütün yükünü eşlerden biri değil her ikisi paylaşmalı bi de bu var. bazen bilsen bile bilmemezlikten geleceksin.

bende babam gibi biri ile asla evlenmem. heran içiyo, şiddet var artık. kedimi bildim bileli annemi aldatır annem de bizim için buna katlanır. sonra arabasının sesinden ve telefonda aradığında bile psikolojik olarak mide bulantısı ve kusma aşırı titreme yaşıyorum:((( 5 kere intihar ettim. ama bilmiyorum birşeyde olmadı. ben bunların birini bile çocuklarıma yaşatmam. daha anlatamadığım çok şey var... ama erkek arkadaşım ve ailesi çok iyiler. onlar gibi olucam. yani hala birbirlerine aşık olan kişiler gibi...

en sonunda da sevdiğim kişi ile yan yana yaşlanarak aşk ile son nefesimi vermek istiyorum. ben annemin kaderine sahip olmucam. :43:

hatta erkek arkadaşımdan önce ki düşüncem aldatmak çok normal. üzülmek normal. böyle gelirdi ama şimdi sanırım öyle düşünmüyorum.

Son düzenleme:
örnek alınacak bi tarafları yoktu malesef bende ders çıkardım evliliğimi yaparken,aşk evliliği yaptım ama mantığımıda hep kullandım...ailemde bulamadığım en güzel şeyi istedim hep HUZURU.....ve şükürler olsun buldum..babam çok kavgacı bir adamdı tertemiz yüreği vardı ama mutsuzdu,mutlu olamayan bir adam işte..her şey dört dörtlükte olsun mutlaka bulurdu kendini ve bizleri mutsuz edecek bişeyler...mutluluğu öğrenemedim mesela,mutsuzluluğu çok iyi tanıyorum...annem sürekli alttan alırdı,ben annem gibi olmadım.haklıysam hakkımı savundum,mutlu olmayı öğrenmeye başladım artık...eşim sakin hemde çook sakin bir adam babamın tam tersi işte..beni en çok etkileyen özelliği bu olmuştu.babam kavgacı,şiddeti seven biri,sürekli oflar.hayatından şikayet eder..annemle babamın en çok eleştirdikleri şey ise evlat ayrımıydı çünkü kendi ailelerinden bunu görmüşlerdi.ne yazık ki aynını uyguladılar..eleştirmelerine rağmen..ben ise aynı hataya düşmeyeyim diye 1 çocuk yaptım ve tüm sevgimi ona verdim..

çok ders çıkardım ama bu derslerin hepsi boşa çıktı:19: evlendiğin kişinin kişiliği kültürü düşünce tarzı çok önemli:40: mutlu olmak için senin gösterdiğin çabayı o göstermiyorsa bütün özverin boşa çıkıyor maalesef :50:yaşadığım için biliyorum kendimi övmek için söylemiyorum ama her erkek benim gibi bir bayanla evlenmek ister ama ben 10 sene evlilikten ve o kadar fedekarlıktan sonra aldatıldım :23:tek bildiğim şu erkek de Allah korkusu ve vicdan olmalı gerisi boş:31:

evlilik güzel bişey değil ya onu öğrendim beklentiler,bağırışlar, asabilik, memnuniyetsizlik, fikirlere saygı duyulmaması... olan çocuklara oluyo arkadaş yok çocuğuma böyle örnek olucaksam hayat böylede güzel dertsiz başıma dert mi açıcam ya Allah muhafaza çocuğumuda kendilerine benzetirler falan bu riski almaya değmez.

çok iyi tanımak lazım (aileyi de). ailelerin ise kesinlikle uyumlu olması lazım. tartışmayı bilmeyen, devamlı sinirlenen kavga eden biriyle asla evlenmemek lazım ne olursa olsun :ssz:

ha bir de erkeğin karısına yardımcı olması lazım, işten gelip iki seksen yatıp hizmet beklememesi lazım.

Evliligin artık sıradan bir iliskiyi sırf hukuki ve çevresel faktörlerden dolayı zorla uzatma kurumu olduğunu ogrendim

gerçekten kafa olarak uyuşamayan insanların birlikte olmaması gerektiğini öğrendim, biribirlerinin sinirlerini de coşkularını da kaldıramayan insanlar bir arada yapamıyor arkadaşlar yok..
annem ve babam gibi dengeli bir ilişki nasip eder inşallah allah da bana..

bir de en önemlisi fedakarlık çok önemli çok değerli..babam bir çok rahatsızlık geçerdi ve annem her türlü zorluğunda hep pes etmedi yılmadı hep yanında oldu onun elinden tuttu, ne olursa olsun sevdiğimin yanında olup onunla gülüp onunla ağlamam gerektiğini öğrendim..

Ilk bas buyuk konsmamayayim da
esimin ailesinin her lafini dinleyen biri olmasini istemem.
cocuklarimin dusuncelerini onem veririm
cocuklarimin sevdigi yada sevmedigi seyleri bilmek(muzik, film, dizi vs)
her seyi soylemek( ki annemle babam hic birbirine yalan soylemez. annem babanim kizacagini bildigi halde soylerdi.)

Benim babam anneme aşkla bakar. Bende hep bana babam gibi aşkla bakan birini bulmak istedim buldumda cok şükür. Bnm çıkardığım ders seversen sevilirsin ve asla kocandan ayrı yatma dır. Ne olursa olsun Yataga girince barışır annemle babam

Back