Anne-Babanızın evliliğinden ne ders çıkardınız? Size etkisi ne oldu?

Hayatım boyunca bana bir şey öğretmediler. :) Herşeyi kendim öğrendim. Her şeyi... Fikirlerime, yaptıklarıma saygıları yok. Aslında birbirlerine de saygıları yok. Ben onların ki gibi bi evlilik istemem. Açıkçası şu ana kadar evlilik hayali bile kurmadım. O derece uzağım bu konulardan... Soğuttular. Mesela gelinlik hayali de kurmadım hiç... Her genç kız gelinlik hayali kurarmış. :) Obüyük bi yalan... Yani evet beğendim ama kendim için değil sadece güzelmiş deyip geçerim. Mesela az önce bi topic vardı bi üye gelinlik konusunda fikirlerimizi almak istemiş. Orada beğendim ama ben tercih etmezdim yazdım. Bunu ilk defa zihnimden geçirdim. "Tercih etmezdim." ne komikmiş... :) Kendimi hiç gelinlik içinde hayal etmedim açıkçası... Bi çok kere duymuşumdur "Annen Baban iyi yetiştirmiş seni..." :) O an da "NE! ONLAR MI?!" diye bağırasım gelir. Gece gece yazdım bunları... Zihnimden aktığı gibi tasarlamadan... Saçmaladım belki de... Son olarak :) Çocuklarına aşık olan ve hayatını onlara adamış onları her konuda eğitmiş anne babadan birer adet almak isterdim. :1: Neyse iyi geceler.

Valla annem gibi cazgırlık yapmam, olur olmaz bağırmam zaten tarzımda değil. Ayrıca çocuğuma gidipde eşimi kötülemem sonuçta onun babasıdır.

annem çok sabırlı bir kadınmış. ben sabırsızım.
erkekler gerçekten çocuk gibi.
yani evliliğe.; zaten kaynanadan nikah cüzdanına zimmetli bir çocukla başlıyorsunuz.

Sanırım biz de mutlu ailelerdeniz:119: annemle babam 30 yıldır evliler ve hala birbirlerine aşıklar :123:en sevdiğim huylarından birkaçı; annemle babamın mutfakta yemekleri birlikte hazırlamaları temizlikte babamın anneme her zaman yardımcı olması birbirlerine hala sevgi sözcükleriyle hitap etmeleri:16:

Sanırım biz de mutlu ailelerdeniz:119: annemle babam 30 yıldır evliler ve hala birbirlerine aşıklar :123:en sevdiğim huylarından birkaçı; annemle babamın mutfakta yemekleri birlikte hazırlamaları temizlikte babamın anneme her zaman yardımcı olması birbirlerine hala sevgi sözcükleriyle hitap etmeleri:16:

Maşallah diyelim o zaman darısı başımıza ;)

acaba bende böyle mutsuz olurmuyum hiç evlenmicem diye düşündüm.biraz büyüdüm evlenip kurtuliim dedim.iyiki şuan mutluyum.doğru insanı bulmuşum.siz siz olun sakın çocukların önünde kavga etmeyin.boşanmak bundan daha iyi.:14:

Bizimkilerde evlilkten sogutmadılar ama annemle babamın ki gibi bi evliliğim olacak die ödüm kopuyor,çıkardığım en büyük ders asla kendi ailenle olan sorunları eşine anlatmamak çünkü babam sürekli annemin başına kakar ailesini tabi annemde,babam anneme göre olaylara daha alaycı bakar biraz sinir bozucu oluyor annemde takıntlıdır biraz çok söylenir evde bi sorun olduğunda babam hep kaçma taraftarıdır bu yüzden tepkisiz erkelerden hoşlanmam yada sorumluluk üslenmeyen .bana etkisi bende annem gibiyim çabuk sinirlenir anında patlarım hele karşımdaki umursamaz olursa iyice çıldırıyorum çünkü böyle yetiştim,ama artık elimden geleni yapıyorum sinirlerime hakim olmak için daha sakin hareket etmeye çalışıyorum

herşeye ragmen ikisini çok seviyorum,hep arkamda olup bana güvenmişlerdir,babam senn gibi bi kızım olduğu için gurur duyuyorum der mesala annemde hep hayatta yaptığım en güzel şeysin der :)))

Son düzenleme:
bende evliyim ve asla benı aldattıgını bıldıgım bı ınsanla eskisi gibi olamam.büyük konuşmak istemiyorum tabii eski şartlarla şimdinin arasında çok fark var ama ben bunu kendıme yediremem zannediyorum.

Çok güzel ama iç kanatıcı bir konu. Düşününce benim de içim kanıyor. Travmalarla ve mutsuzluklarla dolu.Ben de pas deme hakkımı kullanmak istiyorum.

çocuklarım için evli kalmamayı öğrendim,ayrılığın çoğu zaman çocuklar için daha sağlıklı olduğunu öğrendim.
maddiyatı önemsemeyi öğrendim.

Kesinlikle hoşgörü, sevgi ve sadakat... :31:

Annem babama karşı çok cilvelidir. Şen şakrak neşeli bir kadındır. :12:

Babamda bir o kadar sessiz, sakin, kendi halindedir. Belli etmez ama çok sever annemi. :9:

Kesinlikle annem, babanneme ve dedeme hep güleryüzlü davranmıştır.

Onları sevmediğini hepimiz biliriz ama hiçbir zaman yansıtmamıştır ne babama ne onlara. :34:

Babam dünyalar tatlısı, iyilik meleği..:16: Bize karşı hep dost, hep arkadaş gibi yaklaşmıştır bu zamana kadar.

4kız kardeşiz:nazar: elhamdülillah hepimizin bu denli temiz yetişmesinde ikisinin muhabbeti vardır.

Binlerce şükür Rabbime böyle aileye sahip olduğum için.. :nazar:

Aşkından gebersen bile üniversiteyi bırakıp çulsuz çaputsuz, üstelik ailenin hiç onaylamadığı bi erkekle evlenmeyi düşünmeyeceksin.

Tut ki nişanlandın ve bu süreçte çulsuz çaputsuz bi tip olduğundan ve nişan süresince kız tarafının evinde kaldığından zaman içinde gerçek yüzünü gördün, o dakka vazgeçiceksin, bozucaksın nişanı. elalem ne der, nişanlandım madem ayrılmak olmaz bu saatten snr diye düşünmeyeceksin.

hadi tut ki evlendin, evliliğinizin 20. günü seni dövüp evden kovduysa, üstelik gecenin bi yarısı baba evine gittiğinde babanda seni istememiş ve tıpış tıpış geri evine döndüysen, kapıdaki koca: ne oldu almadılar dimi seni eve bende almıyorum ne halin varsa gör dediğinde, geceyi o apartmanın kömürlüğünde geçirmek yerine polise gideceksin.

bunların üstüne bi hata yapıp hamile kalıp ilk çocuğunu doğurduktan snr, ikinci hatayı yapıp doğurduğun bebek 3 aylıkken ikinci bebeğe hamile kalmayacaksın.

tut ki kaldın, o bebeğin karnında 7 aylıkken kocanın dayağı sonucu erken doğurmak zorunda kaldığında hastanedeki yetkililere durumu bildireceksin.

k.v den seni kasdederek o kadınla aynı yatakda yatarsan hakkımı helal etmem dediğinde yıllar boyunca yatak odanı hiç kullanmadıysan, kocanda sende ayrı ayrı çekyatlarda yattıysan bu duruma tepki göstereceksin.

sırf çocuklarının hatırına! seneler boyunca aşağılanmaya, tehdit edilmeye, dayak yemeye katlanmıyacaksın. sonuç ne olursa olsun kararlı olup boşanacaksın. çocuklarının büyümelerini beklemeyeceksin. evlatlarını şiddet dolu bi evde büyütmeyeceksin. çocukluklarının bu şekilde geçmesine izin vermeyeceksin.

ve eğer oncaa yıl sonunda boşandıysan, ondan sonraki hayatınında keyfine bakacaksın, hala aynı sindirilmiş psikolojiyle yaşamayacaksın, gerekirse psikolojik tedavi görüp hayatına kaldığın yerden devam edeceksin. yada tam tersi yeniden başlayacaksın.

Sirf herkes birlikte gezdigimizi gordu, neler dusunuyolardir, artik evlenmezsek millet ne der diye gecinemeyecegini dusundugun adamla evlenilmezmis. :D
Bir de kadin olarak cok dirdirci olmamak lazim.

Back